- 26 Ağustos 2018
- 1.548
- 1.121
- 133
- 33
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #33.421
Bakmam mı. Zaten ona bi kaşık kalanı bize. Biraz tatsız tuzsuz evet hazır yoğurt gibi değil ama yenilebilir yaniTadına baktı mi ekşi olmasın benimkide yüzünü eksiterek yiyor çoğu şeyi ama galiba suttan mamadan sonra yeni tatlar yüz eksitcek şeyler gibi geliyor
Benimki çok sevdi bal kabağını baya yemiştiBakmam mı. Zaten ona bi kaşık kalanı bize. Biraz tatsız tuzsuz evet hazır yoğurt gibi değil ama yenilebilir yaniBugün bal kabağı denicem yoğurdu mumla arıcak yavrum
Canım bal kabağını nasıl verdin çatalla ezip mi üstüne zeytin yağı,mama ya da kendi sütünden ekledin mi ? Buharda mı pişirdin?Benimki çok sevdi bal kabağını baya yemiştibugün patates denedik resmen öğrendi yaa
Ben daha bir kere mayaladım ondan da çay kaşığı ile verdim canım. mayalayabilmemin şerefineKendimi gördüm okurkenYoğurt fotoğrafı göndermediğim kimse kalmadı Bir de eşime teyit ettiriyorum tadı güzel gayet iyi de mi diye Bu yoğurt olayı en çok adama yarayacak. Ben yemediğim için hiç evde yapmıyordum. Bebekler söz konusu olduğunda akan sular duruyor.
Her gün mü mayalıyorsunuz? Yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama 2. gün mayalıyorum yenisini. Ancak yetişebiliyorum. Huysuzluk hat safhada çünkü. Babasıyla iki kişi zor durduk dün. Minnak dişinin yanında bir tane daha patlıyor. Sıkıntısı bununla ilgilidir inşallah
Buharda pişirdim zaten sert değildi bal kabagim yumuşadı hemen catallezdim sonra kaşıkla da ezdim baya püre haline geldi öyle verdimCanım bal kabağını nasıl verdin çatalla ezip mi üstüne zeytin yağı,mama ya da kendi sütünden ekledin mi ? Buharda mı pişirdin?
Buharda pişirdim bende çatalla ezdim üzerine biraz zeytinyağı ekledim yoğurttan daha güzel yedi valla. 2 günde daha yicek sonra havuç ya da patates denicemBuharda pişirdim zaten sert değildi bal kabagim yumuşadı hemen catallezdim sonra kaşıkla da ezdim baya püre haline geldi öyle verdimşuana kadar sadece patatese kendi sutumu ekledim öğlen yemek istemedi akşam üzeri sütümü eklemeden sadece ezerek verdim yedi ya süt girince yemedi yada alıştı o akşam ondan yedi
Ah hadi mhepimiz güzel güzel geçelim şu ek gıdalara inşaallah. Canım doktorun listesini paylaşır mısın bize de örnek olsun. Valla bizimki liste felan vermedi interntten kendim öğrenmeye çalışıyorum hepbugün doktor kontrolümüz vardı. her şey yolunda çok şükür. tadımlara başladığımı ve su da verdiğimi söyledim doktorumuza iyi etmişsin dedi. bugün yoğurdun 3. günüydü eğer bir reaksiyon göstermediyse öğün olarak verebilirsin dedi. yani bir öğün mama yerine çay bardağını geçmemek şartıyla yoğurt yedireceğim yarın nasipse.
3 sayfalık bir de liste verdi. örnek çorba, muhallebi, günlük öğün gibi şeyler var içerisinde. çok anlaşılır bir liste.
şu ek gıda dönemini de hayırlısıyla atlatırız inşallah
Benimkide öyle sevdiBuharda pişirdim bende çatalla ezdim üzerine biraz zeytinyağı ekledim yoğurttan daha güzel yedi valla. 2 günde daha yicek sonra havuç ya da patates denicem
Bizimki de bayıldı kabaga. Patatesi sevmedi öğürdü resmen.Benimki çok sevdi bal kabağını baya yemiştibugün patates denedik resmen öğrendi yaa
Bizimki liste vermedi yaa sizinkini paylasirmisinizbugün doktor kontrolümüz vardı. her şey yolunda çok şükür. tadımlara başladığımı ve su da verdiğimi söyledim doktorumuza iyi etmişsin dedi. bugün yoğurdun 3. günüydü eğer bir reaksiyon göstermediyse öğün olarak verebilirsin dedi. yani bir öğün mama yerine çay bardağını geçmemek şartıyla yoğurt yedireceğim yarın nasipse.
3 sayfalık bir de liste verdi. örnek çorba, muhallebi, günlük öğün gibi şeyler var içerisinde. çok anlaşılır bir liste.
şu ek gıda dönemini de hayırlısıyla atlatırız inşallah
tabii ki yarın kalkar kalkmaz paylaşacağımBizimki liste vermedi yaa sizinkini paylasirmisiniz
Bu arada yoğurt tarifi paylaşmıştın bulamadım tekrar paylasirmisin bugün bı tarif vardı onu yaptım ama seninkini deniyim bı sonrakindetabii ki yarın kalkar kalkmaz paylaşacağım
KIzlar mesela patates verdiniz , bebeğiniz öğürdü... o zaman ne yapıyorsunuz? Aynı gün içinde tekrar teklif ediyor musunuz?
Öğürürse ya da ağzını sımsıkı kapatırsa yemek bitmiştir. Sevmezse 10 gün sonra tekrar teklif ederimKIzlar mesela patates verdiniz , bebeğiniz öğürdü... o zaman ne yapıyorsunuz? Aynı gün içinde tekrar teklif ediyor musunuz?
Yok canım, yani aynı gün içinde tekrar teklif ediyor musunuz yoksa nebiliyim içine farklı bişey mi katıp teklif ediyorsunuz diye sormak istedim de pek beceremedim sormayıBen kase bitene kadar yediriyorum ahshahhaha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?