• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Kızlar ya bebeğim tam 3 aylık oldu ayın 7 sinde ve 4-5 gündür aşırı huysuz sürekli ağlıyor doğru düzgün uyumuyor. Herşeyi eksiksiz yapıyorum ama bişey değişmiyor 😔 en fazla 20 dk uyuyor sonra ayakta yine huysuz yüne ağlamaya devam. Be meme emiyor ne mama yiyor. Neden bilmiyorum? Hep böyle devam etmeyeck değil mi? Biraz daha büyüyünce geçecek değil mi? 😞

Mukuslu kakaya rağmen uyuyan bir bebek 😍 Maşallah 🌱

Probiyotik içeriğiniz temizse düzenli kullanın o halde. Demek ki kakasındaki mukus bağırsak hazımsızlığından kaynaklanıyordu. Kullandığınız probiyotik üründe hangi bakteriler var, rica etsem kutusundan bakıp yazabilir misiniz?
Benim bebeğim de mukuslu kaka yapıyor ve bu hafta oldukça huysuz hiç uyumuyor durmuyor karnı gurul gurul yarın doktora götürcem 😞

Onunla ilgili olabilir, kakanin rengini etkilemesi gerekmez çünkü her bebeğin vücudu malesef ayni tepkiyi vermiyor. Bu yüzden çok zor gıda hassasiyetiyle bas etmek. Ispanak hem pestisit tehlikesi taşıdığı için riskli hem de en alerjik sebzelerden biri. Kereviz, bakla, bezelye, yer fıstığı da aynı şekilde çok alerjiktir.
Ispanağın alerjik olduğunu bilmiyordum ilk defa duydum. Bende gaz yapmıyor diyordum🙈

Siz bence farklı bir secenek arayın probiyotikte çünkü o markaya baktım, icinde ayçiçek yağı var. Ayçekirdegi kuruyemiş grubunda cok riskli bir besin. Zeytinyağlı probiyotik bulabilir misiniz bilmiyorum ama bulamazsanız bence kullanmayın, o kadar emek verip diyet yapıyorsunuz, bosa gitmesin.
Benimkinde de ayçiçek yağı var. Açıkçası pek faydasını gördüğümüzü düşünmüyorum. Ne zamana kadar kullanmalıyız diyecektim ama kullanmasam mı acaba

Aaa acaba enes arasın mide bi kaç gündür emerken gurul gurul çok gazi oluyo aycicek5 yağından olabilir mi acaba. Ay valla kafayı yicem ben ya gazsız çocuk 3. Ayı doldu gazlandi meme reddi hala devam ediyo uykuda emiyo ne yapacağımı şaşırdım psikolojim alt üst oldu

İlk 3 ay gazsız geçtiyse kendinizi cok şanslı saymalisiniz. Hergun gaz sancisi cekti oglum. O üç ay nasil geçti bi ben bi esim bide Allah biliyor. Ben de bikere ıspanak yedim ertesi gün hem kakasi yesildi hem cok gazlı ve ağlama krizlerindeydi.

gunebakan_ gunebakan_ Sizi de doktormussunuz gibi surekli rahatsiz ediyoruz ama bende rahimde mantar ve enfeksiyon cikti mecburen fitil ve antibiyotik kullanıyorum. Ayrica makatimda çatlak ve hemoroid de var. Ilaclar bebeğime geçiyor maalesef. Icmesem ben cok zordayim. Ne yapacağım bilmiyorum. Sadece içimi dökmek için yazdım sanırım bu mesaji 😇🥰 normalde yeşillik sebze ve meyve cok yerdim hic kabızlık sorunu çekmedim hamileligimde kullandığım progestandan, sonrasında da gaz olmasin bebekte diye yediklerimden bu hale geldi. Ne önerirsiniz acaba?

İlk 3 ay gazsız geçtiyse kendinizi cok şanslı saymalisiniz. Hergun gaz sancisi cekti oglum. O üç ay nasil geçti bi ben bi esim bide Allah biliyor. Ben de bikere ıspanak yedim ertesi gün hem kakasi yesildi hem cok gazlı ve ağlama krizlerindeydi.

gunebakan_ gunebakan_ Sizi de doktormussunuz gibi surekli rahatsiz ediyoruz ama bende rahimde mantar ve enfeksiyon cikti mecburen fitil ve antibiyotik kullanıyorum. Ayrica makatimda çatlak ve hemoroid de var. Ilaclar bebeğime geçiyor maalesef. Icmesem ben cok zordayim. Ne yapacağım bilmiyorum. Sadece içimi dökmek için yazdım sanırım bu mesaji 😇🥰 normalde yeşillik sebze ve meyve cok yerdim hic kabızlık sorunu çekmedim hamileligimde kullandığım progestandan, sonrasında da gaz olmasin bebekte diye yediklerimden bu hale geldi. Ne önerirsiniz acaba?
Estağfirullah ne demek, bilgi, tecrübe paylaşımı için var bu gruplar 🌱

Antibiyotik aldınız madem, hem sizin hem bebeginizin bagirsak florası için ilaç bittiğinde mutlaka probiyotik desteği alın. Çiğ meyve sebzeyi yıkadıktan sonra en az bir kac saat bekletin ki üzerinde bakteriler çoğalsın öyle yiyin. Süt ürünlerini kesmenizi gerektirecek bir durum olmadıkça ev yapımı kefir için balla karıştırıp. Ayda bir kac kere sirkencübin için, tarifi internette vardır. Ayda bir kac kere dogal sirkeyle yapilmis ev yapimi turşu yiyin. Dışını sadece silerek hurma yiyin sık sık. Bunlar bağırsak floranızı daha hızlı toparlar.

Kabızlık doğum sonrasında her kadın için sorun oluyor malesef. Menünüzü değiştirme şansınız yoksa doktorunuza danışıp karnınıza hint yağı surebilirsiniz. Yarım cay kaşığıyla başlayın, 12 saat icinde tuvalete cikarmazsa 1 cay kaşığı, o da olmazsa 2 cay kasigi sürün. Genelde 4-5 saate çıkarıyor.

Benimkinde de ayçiçek yağı var. Açıkçası pek faydasını gördüğümüzü düşünmüyorum. Ne zamana kadar kullanmalıyız diyecektim ama kullanmasam mı acaba
Kesince bir fark görmüyorsanız kesin bence. Bir doktorun yazisinda gördüm, bebekler probiyotik aldiginda ilk 2 hafta duzeliyormus gaz sorunu. 2 haftadan sonra kullanmaya devam etseler bile probiyotik almayan bebeklerle aralarinda bir fark gozlenmemis. Istisnalari elbette vardir.

Aylık kontrol de onemli su ilk aylarda aslında canim. Hic mi goturmedim yani doğumdan bu yana hiç doktor muayenesi olmadi mi ?
İşte kulak muayenesi için gittik sarılık olduğunda gitmiştik birde kalça ultrasonu için gittik. Bir randevu alıp götürmeyi düşünüyorum artık çünkü devlette çok da derinlemesine bakmıyorlar.

Yeşillik sutumuzu de hafif yeşil yapiyir böylelikle kaka da yeşil oluyor :)
İlk bebisim kuvozde çok kaldi hep sagmistim p zaman fark ettim.
Simdi oglum da arada oluyor yeşil kaka ozellile ıspanak yediğim zaman :)
Benimki hala yeşil kaka yapmaya devam ediyor sarı kakaya hasret kaldım 😁 bende yeşilliği bırakmıyorum sabah akşam bu aralar canım sürekli salata çekiyor 😁

Dokunmuş olabilir. Ben 30 yaşındayım ıspanağı hala yiyemem, dilim şişer, dudaklarım çatlar.
Bende aynı durumu rokada yaşıyorum . Salatanın içinde bile olsa 2-3 lokma yesem hemen ağzımın içinde hissizleşme, boğazında kaşıntı ve dilimde şişme oluyor. Ondan a
Sonra yediğim hiçbir şeyden de tat alamam. Bunu keşfedince roka yemeyi bıraktım çok da severim 🙃

Benimki hala yeşil kaka yapmaya devam ediyor sarı kakaya hasret kaldım 😁 bende yeşilliği bırakmıyorum sabah akşam bu aralar canım sürekli salata çekiyor 😁
Salatanin marulunu, limonunu, lahanasini azaltmayı deneyin bir de. Bunlar soguk mizacli kaka ondan da yesile dönmüş olabilir diye tahmin ediyorum. Maydanoz nanae dereotu havuç, zeytinyağ sıcaktır, bunları bol tutabilirsiniz salatada.

Bugun yani dün:) 3 aylık kontrolüne gittik boy kilo masallah gayet iyi tombisimin 🧿😍
Rota aşısını olduk ilk doz yani içtik ates yapabilir dedi ama sukur olmadi.
Tek gözde capaklanma vardi bu capaklanma enfeksiyon yapmış damla verdi ve 5 gun kullanacağız geçmezse goz dr goruneceğiz. yine masaja devam.
Bir de arkadaşlar ilk aylar onemli diyoruz ya bakin sebebi oğlum dogum sonrasi 2 kez dr muayenesi oldu denmedi. İlk ay dr muayenesi oldu denmedi. 2. Ay ben gitmedim çünkü çok şükür bir sıkıntı görmedim. Bu ay kontrolde dr dedi ki kalpte kucuk bir ufurum var :KK43:
Inslalah geçicidir 6. Aya kadar geçmezse eko çekileceğiz.
Saglicakla büyüsün yavrularımız insallah ❤
Canım o kalpte üfürüm olayı bizde de var doğduğunda yok muydu

Bende aynı durumu rokada yaşıyorum . Salatanın içinde bile olsa 2-3 lokma yesem hemen ağzımın içinde hissizleşme, boğazında kaşıntı ve dilimde şişme oluyor. Ondan a
Sonra yediğim hiçbir şeyden de tat alamam. Bunu keşfedince roka yemeyi bıraktım çok da severim 🙃
Ben kivi yediğimde de küçük dilimin etrafinda bir kac saat gecmeyen acımsı ekşimsi bir tad olurdu. Açlıklardan sonra mı hacamatlardan sonra mı bilmiyorum ama tamamen geçti o. Turp da midemi adeta patlatacak kadar şişirirdi ama onu korkumdan hic denemedim, belki o hassasiyetim de geçmiştir. Siz hic açlık denediniz mi, belki sizinki de geçer.

Back