• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Kızlar bebeğim son 3-4 haftadır bazen uyurken bazem uyanıkken birden şiddetli ağlamaya başlıyor birşey yokken. Hemen kucağıma alıp sakinleştiriyorum, kısa süre sonra normale dönüyor. Birkaç günde bir oluyor. Normal ağlamalar oluyor muhakkak ama bu ağlama birden başlayan şiddetli bir ağlama, korkutuyor. Benzer durum yaşayan var mıdır

Çok iyi diyemeyeceğim,aslında çok dikkat ediyorum,iki aydır hiçbir şekilde süt ürünleri yumurta kuruyemiş paketli ürünler tüketmiyorum. Geçenlerde ekmek denedim kusması artınca bıraktım. Birkaç gündür aşırı kusuyor ve gece düzenli olan uykumuz da gitti. Etrafla cebellesmek de cabası. Bir şeyi yok ye gitsin azıcık ye şundan bundan ye abartiyorsunlar falan. Bazen şeytan ye gitsin diyor ama bunca emek boşa gider diye kıyamiykrum. Alerji maması için rapor çıkardık ama almıyor hiçbir şekilde. Bu ay sadece 300 ve almış. Sabahtan bu yana üç defa gürültülü kokulu kaka yaptı ve çok kusuyor.cikmazdayim resmen
Rabbim yardimciniz olsun canim senin de bebeginin de. Sebep olan hangi gida bulunsaydi biran önce de rahatlasaydi şu yavrucak. Mamayi bi sekilde yemesi lazim en azindan vitaminleri ordan alir meme mama giderdiniz ama nasil alir bu konuda doktorlar herhangi bi oneride bulunmuyolar mi

Kızlar bebeğim son 3-4 haftadır bazen uyurken bazem uyanıkken birden şiddetli ağlamaya başlıyor birşey yokken. Hemen kucağıma alıp sakinleştiriyorum, kısa süre sonra normale dönüyor. Birkaç günde bir oluyor. Normal ağlamalar oluyor muhakkak ama bu ağlama birden başlayan şiddetli bir ağlama, korkutuyor. Benzer durum yaşayan var mıdır
Gaz sancisi mi vuruyo birden acaba aklima ilk gelen bu oldu

Bebek için mi soruyorsun kendin için mi canım. Ben kendim için kullanmadım kabızlık yaptığı için cesaret edemedim normal doğum sonrası malum durumlar. Bebeğim 3 aylık, doktor kan değerlerini düşük buldu, normalde 4.ayda başlarız ama size 3.ayda başlayalım dedi.Sidefer kullanmaya başladık birkaç gündür.
Bebek için canım kendim için bende kullanamadım hem hamilelik hem gebelikte hemoroidim azıyor kan ilacı kullanınca
Sen bu ilacı bebek için mi kullanıyorsun eğer öyleyse kabız yaptı mı bebeği

Bebek için canım kendim için bende kullanamadım hem hamilelik hem gebelikte hemoroidim azıyor kan ilacı kullanınca
Sen bu ilacı bebek için mi kullanıyorsun eğer öyleyse kabız yaptı mı bebeği
Evet bebek için kullanıyorum canım damla formunda, daha iki gün verdim, bugün kaka yaptı sorun yoktu ama erken daha anlamak için sanki.

Gaz sancisi mi vuruyo birden acaba aklima ilk gelen bu oldu
Benim de ilk aklıma o geldi ama sonrasında hemen normale dönüyor gaz belirtisi kalmıyor. Bir de gaz genelde gece ya da sabah oluyor uykudayken, ıkınıyor, kafayı sağa sola çeviriyor ama ağlamıyor. Acaba korkuyor falan mı birşeyden 😔

Benimde ilk defa bugün oldu bikaç kez.
Annemin yorumu: Melekler ağlatıyor.
Gülsem mi ağlasam mı bilemedim 😁

Melekler niye ağlatsın bebeği diyorum sen inanma diyor😁

Evet size zarar vermeyen besin bebeğinize verebilir. Bebeğin kakasina, uykusuna etki etmiyorsa süt ürünü ve yumurtayla ilgili bir sorunu yoktur, varsa bile tolere edebiliyordur. Yani dokunsa her gün sikayetiniz olurdu. Maşallah, ne mutlu size. Ben hala deneme yapmak için 3 ayın dolmasını bekliyorum. Gazdan yana epey rahat bebeğim ama ben perhiz yapıyorum tabi. Peynirler, yoğurtlar, tahinler, kuruyemişler gözümde dönüyor 😁
Çok şükür diyeyim o zaman 🙏 kakası bazen mukuslu da oluyor ama sürekli değil arada. Siz de maşallah iyi dayanıyorsunuz inşallah en kısa zamanda bütün nimetlere kavuşursunuz ☺️

Aile hekimine asi yaptırmayacagimi söyledim ama nerdeyse ebesiyle beni linç edeceklerdi. İki ay aşısı ve rotadan sonra dokunmayan yiyecekler de dokundu dedim.abartiyorsunuz yapılmalı üstelik siz egitimcisiniz nasıl yaptirmazsiniz dedi

Desinler istediklerini siz dik dursaydınız zorla yapamazlar neticede. Bana da neden istemediğimi sordular cevabını verince aşı ret formu doldurttular bitti .

Bugun yani dün:) 3 aylık kontrolüne gittik boy kilo masallah gayet iyi tombisimin 🧿😍
Rota aşısını olduk ilk doz yani içtik ates yapabilir dedi ama sukur olmadi.
Tek gözde capaklanma vardi bu capaklanma enfeksiyon yapmış damla verdi ve 5 gun kullanacağız geçmezse goz dr goruneceğiz. yine masaja devam.
Bir de arkadaşlar ilk aylar onemli diyoruz ya bakin sebebi oğlum dogum sonrasi 2 kez dr muayenesi oldu denmedi. İlk ay dr muayenesi oldu denmedi. 2. Ay ben gitmedim çünkü çok şükür bir sıkıntı görmedim. Bu ay kontrolde dr dedi ki kalpte kucuk bir ufurum var :KK43:
Inslalah geçicidir 6. Aya kadar geçmezse eko çekileceğiz.
Saglicakla büyüsün yavrularımız insallah ❤
Bunu bize de dediler panik oldum gittim eko çektirdim bişi çıkmadı doktorlar aslında her bebeğe eko yapılması için aileleri biraz telaşlandırıp teşvik ediyorlar

Benim de ilk aklıma o geldi ama sonrasında hemen normale dönüyor gaz belirtisi kalmıyor. Bir de gaz genelde gece ya da sabah oluyor uykudayken, ıkınıyor, kafayı sağa sola çeviriyor ama ağlamıyor. Acaba korkuyor falan mı birşeyden 😔
Bilemedim ki canim ruya goruyosa belki olabilir

Canım benimki genelde gazliysa öyle yapıyor sonrasında çıkartınca normale donuyo ben yardımci oluyorum sağa yatiyosa sola çeviriyorum direk gerilmesiyle gazı cikiyor dogdugundan beri duz yatirmiyorum ellerinden dolayı hemen uyanıyor sardirmadigi için. Ağlama meselesine gelirsek de şuan yeni keşfetme aşamasında olduğundan elleri bile yabancı bı cisim olarak algilanirmis benimki genelde birden ellerini oynatiyo ve korktuğu için direk agliyo çok çabuk sakinlesiyo gözlemle muhtemelen bunun içindir 🤭

Maşallah tombiğine canım 🧿
Allah allah aynı doktora mı gidiyorsun canım? Neden önceli kontrollerde fark etmemiş ? 1 yaşa kadar sürebiliyor görümcemin kızında vardı seninki de geçecektir Allah ın izniyle Ben de bazen farklı bir doktora mı gitsem diyorum. Doktor ne desem olumlu konuşuyor herşey normal olağan 🙈 ikinci bir göz mü görse diyorum annelik böyle birşey işte olumlu konuşsalar ayrı olumsuz konuşsalar ayrı dert.
Dogum yaptığım hastane farklıydı canim yani bebeğimi gören bu 3. Doktor. Ama bu dr 2
Kez gördü. Rahatsızlığı belli eden hiçbir huzurlugu olmadigi için hamd olsun benim de içim rahat Allahin izni ile bakalım kısa sürede gecer insallah.
Yani onu diyorum ya belli olmuyor bu minnoslara ay kontrolleri onemli bu yüzden

Kızlar ya bebeğim tam 3 aylık oldu ayın 7 sinde ve 4-5 gündür aşırı huysuz sürekli ağlıyor doğru düzgün uyumuyor. Herşeyi eksiksiz yapıyorum ama bişey değişmiyor 😔 en fazla 20 dk uyuyor sonra ayakta yine huysuz yüne ağlamaya devam. Be meme emiyor ne mama yiyor. Neden bilmiyorum? Hep böyle devam etmeyeck değil mi? Biraz daha büyüyünce geçecek değil mi? 😞
Bir harika hafta daha :)

Bunu bize de dediler panik oldum gittim eko çektirdim bişi çıkmadı doktorlar aslında her bebeğe eko yapılması için aileleri biraz telaşlandırıp teşvik ediyorlar
Once Allah'a emanetler sonra drma güvenim sonsuz kızımın da dr ayni zamanda. Zaten suan eko gerek gormedi geçmezse 6. Ayda çekeriz dedi.
Cok sukur birsey çıkmamış 🌿

Back