• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Estağfirullah ne demek, bilgi, tecrübe paylaşımı için var bu gruplar 🌱

Antibiyotik aldınız madem, hem sizin hem bebeginizin bagirsak florası için ilaç bittiğinde mutlaka probiyotik desteği alın. Çiğ meyve sebzeyi yıkadıktan sonra en az bir kac saat bekletin ki üzerinde bakteriler çoğalsın öyle yiyin. Süt ürünlerini kesmenizi gerektirecek bir durum olmadıkça ev yapımı kefir için balla karıştırıp. Ayda bir kac kere sirkencübin için, tarifi internette vardır. Ayda bir kac kere dogal sirkeyle yapilmis ev yapimi turşu yiyin. Dışını sadece silerek hurma yiyin sık sık. Bunlar bağırsak floranızı daha hızlı toparlar.

Kabızlık doğum sonrasında her kadın için sorun oluyor malesef. Menünüzü değiştirme şansınız yoksa doktorunuza danışıp karnınıza hint yağı surebilirsiniz. Yarım cay kaşığıyla başlayın, 12 saat icinde tuvalete cikarmazsa 1 cay kaşığı, o da olmazsa 2 cay kasigi sürün. Genelde 4-5 saate çıkarıyor.

Cok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için 🥰 yapacam insallah. Bebeğimin diskisinda ve gazında bile kotu koku oldu ilaçtan dolayı. Insallah toparlarız.

İlk 3 ay gazsız geçtiyse kendinizi cok şanslı saymalisiniz. Hergun gaz sancisi cekti oglum. O üç ay nasil geçti bi ben bi esim bide Allah biliyor. Ben de bikere ıspanak yedim ertesi gün hem kakasi yesildi hem cok gazlı ve ağlama krizlerindeydi.

gunebakan_ gunebakan_ Sizi de doktormussunuz gibi surekli rahatsiz ediyoruz ama bende rahimde mantar ve enfeksiyon cikti mecburen fitil ve antibiyotik kullanıyorum. Ayrica makatimda çatlak ve hemoroid de var. Ilaclar bebeğime geçiyor maalesef. Icmesem ben cok zordayim. Ne yapacağım bilmiyorum. Sadece içimi dökmek için yazdım sanırım bu mesaji 😇🥰 normalde yeşillik sebze ve meyve cok yerdim hic kabızlık sorunu çekmedim hamileligimde kullandığım progestandan, sonrasında da gaz olmasin bebekte diye yediklerimden bu hale geldi. Ne önerirsiniz acaba?
Bence bol su için çok iyi geliyormuş bide sıcak suya oturmanizi tavsiye ederim ve zeytin yağı içmeyi deneyebilirsiniz bence

Salatanin marulunu, limonunu, lahanasini azaltmayı deneyin bir de. Bunlar soguk mizacli kaka ondan da yesile dönmüş olabilir diye tahmin ediyorum. Maydanoz nanae dereotu havuç, zeytinyağ sıcaktır, bunları bol tutabilirsiniz salatada.
Offf limon en sevdiğim bol bol koyarım üstelik 🙃 maruldan vazgeçerim sorun değil limon yerine nar ekşisi koysam nasıl olur? Havuç çok kullanmıyordum bundan sonra ekleyeyim bol bol . Birde ben kerevizi pancarı çok tüketiyorum salata olarak özellikle bu aralar bol bol kereviz salatası yiyorum ondan da olabilir mi?

Ben kivi yediğimde de küçük dilimin etrafinda bir kac saat gecmeyen acımsı ekşimsi bir tad olurdu. Açlıklardan sonra mı hacamatlardan sonra mı bilmiyorum ama tamamen geçti o. Turp da midemi adeta patlatacak kadar şişirirdi ama onu korkumdan hic denemedim, belki o hassasiyetim de geçmiştir. Siz hic açlık denediniz mi, belki sizinki de geçer.
Açlık yapmak isterken hsmile olduğumu öğrendim ☺️ Hsmile olana kadar ki 1 yıllık süreçte 16 saat yemeyip 8 saat içinde yiyerek bir düzen oluşturmuştum çok da guzel gitmişti. Açlık nasip olmadı ama emzirme döneminden sonra muhakkak yapmak istiyorum. Hacamat gerçekten birçok şeye şifa bir nimet. Bu arada 1 yıl aradan sonra geçen hafta Perşembe günü hacamat oldum büyük oğluma da yaptırdım çok şükür 🙏 küçüğe havalar biraz ısınınca yaptıracağım inşallah.

Cok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için 🥰 yapacam insallah. Bebeğimin diskisinda ve gazında bile kotu koku oldu ilaçtan dolayı. Insallah toparlarız.
Sizi üzmek istemiyorum ama paylaşmak zorunda hissediyorum. Antibiyotikler malesef çok tehlikeli. Hem alerji baslatabiliyirlar hem tüm vücut florasını yok ediyorlar, yani zararlı bakterilerle birlikte yararlilar da tamamen yok oluyor. Antibiyotik kullanımı sona erdigindeyse vucut zararli bakterilerin, mantarların, parazitlerin istilasına uğruyor çünkü faydalı bakteri kaynakları sınırlı iken zararlı bakteriler her yerde, her yediğimizde. Antibiyotik kullanımıyla yok olan sağlıklı bağırsak florası 3 yılda yerine geliyor. Ve malesef bağırsak florası = bağışıklık. O yüzden antibiyotiklerden mümkün mertebe kaçınmak gerek. Bir daha enfeksiyonla karsilastiginizda bütüncül tıp doktorlarına başvurun derim, onlar son care kullaniyor antibiyotik. Bulunduğunuz sehrin ismine getat ekleyip instagramda aratırsanız birçok bütüncül tıp doktoruna ulaşabilirsiniz. Hayırla, sağlıkla büyüsün yavrunuz 🌱

Offf limon en sevdiğim bol bol koyarım üstelik 🙃 maruldan vazgeçerim sorun değil limon yerine nar ekşisi koysam nasıl olur? Havuç çok kullanmıyordum bundan sonra ekleyeyim bol bol . Birde ben kerevizi pancarı çok tüketiyorum salata olarak özellikle bu aralar bol bol kereviz salatası yiyorum ondan da olabilir mi?
Nar aslında nemli sıcak ama nar ekşisi ham nardan yapıldığı için soğuk olabilir emin degilim. Nar ekşisi koydugunuzda dereotu nane maydanoz cok cok koyun ki dengelesin. Kereviz gıda ambalajlarında alerjen uyarısı yer alması zorunlu olan alerjik besinlerden malesef. Hani gluten, süt, soya kalın italik yazıyor ya ambalajlarda, kereviz de o konumda. Üstelik çiğ yiyorsunuz galiba. Etmeyin 🙃

Sizi üzmek istemiyorum ama paylaşmak zorunda hissediyorum. Antibiyotikler malesef çok tehlikeli. Hem alerji baslatabiliyirlar hem tüm vücut florasını yok ediyorlar, yani zararlı bakterilerle birlikte yararlilar da tamamen yok oluyor. Antibiyotik kullanımı sona erdigindeyse vucut zararli bakterilerin, mantarların, parazitlerin istilasına uğruyor çünkü faydalı bakteri kaynakları sınırlı iken zararlı bakteriler her yerde, her yediğimizde. Antibiyotik kullanımıyla yok olan sağlıklı bağırsak florası 3 yılda yerine geliyor. Ve malesef bağırsak florası = bağışıklık. O yüzden antibiyotiklerden mümkün mertebe kaçınmak gerek. Bir daha enfeksiyonla karsilastiginizda bütüncül tıp doktorlarına başvurun derim, onlar son care kullaniyor antibiyotik. Bulunduğunuz sehrin ismine getat ekleyip instagramda aratırsanız birçok bütüncül tıp doktoruna ulaşabilirsiniz. Hayırla, sağlıkla büyüsün yavrunuz 🌱

Nar aslında nemli sıcak ama nar ekşisi ham nardan yapıldığı için soğuk olabilir emin degilim. Nar ekşisi koydugunuzda dereotu nane maydanoz cok cok koyun ki dengelesin. Kereviz gıda ambalajlarında alerjen uyarısı yer alması zorunlu olan alerjik besinlerden malesef. Hani gluten, süt, soya kalın italik yazıyor ya ambalajlarda, kereviz de o konumda. Üstelik çiğ yiyorsunuz galiba. Etmeyin 🙃

ambalaj falan yok kiloyla bol bol alıyorum ve dahs çok çiğ tüketmeyi seviyorum 😁 dikkat edeyim madem bundan sonra en azından sık tüketmeyeyim. Gerçi kış da bitmek üzere yavaştan reyonlardan kalkmaya başlar .

ambalaj falan yok kiloyla bol bol alıyorum ve dahs çok çiğ tüketmeyi seviyorum 😁 dikkat edeyim madem bundan sonra en azından sık tüketmeyeyim. Gerçi kış da bitmek üzere yavaştan reyonlardan kalkmaya başlar .
Ambalaj konusunu yanlış anladınız. Hani mesela bisküvilerde mesela yazar ya gluten ve süt içerir diye. Ya da eser miktarda gluten icerir diye. Kek cikolata ekmek hazir pizza ne olursa olsun paketli bir ürünün icindeyse boyle uyari seklinde kalın italik yazilmasi gereken 14 alerjen var uluslarası standarlarla belirlenmis. Kereviz onlardan biri. Atıyorum hazir salata satan bir firma ambalaja kereviz varsa ya da kereviz bulasma riskli ortamda uretildiyse kalin italik kereviz uyarısı yapmak zorunda salata ambalaji uzerinde. Kereviz o kadar alerjik yani. Tarim ve orman bakanlığı sitesinden ekran görüntüsü aldım diğer yaygın alerjenleri görmeniz için. Fikir olsun 🤓

Eklentiler

• 20210311_062247.jpg
    20210311_062247.jpg
    142,4 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleme:
Ambalaj konusunu yanlış anladınız. Hani mesela bisküvilerde mesela yazar ya gluten ve süt içerir diye. Ya da eser miktarda gluten icerir diye. Kek cikolata ekmek hazir pizza ne olursa olsun paketli bir ürünün icindeyse boyle uyari seklinde kalın italik yazilmasi gereken 14 alerjen var uluslarası standarlarla belirlenmis. Kereviz onlardan biri. Atıyorum hazir salata satan bir firma ambalaja kereviz varsa ya da kereviz bulasma riskli ortamda uretildiyse kalin italik kereviz uyarısı yapmak zorunda salata ambalaji uzerinde. Kereviz o kadar alerjik yani. Tarim ve orman bakanlığı sitesinden ekran görüntüsü aldım diğer yaygın alerjenleri görmeniz için. Fikir olsun 🤓

teşekkür ederim ☺️ birçoğu tükettiğimiz ürünler . Bildiğim kadarıyla bunlardan kullandıklarımın hiçbirine alerjim yok sadece roka beni aşırı rahatsız ediyor bazen de ananas ki ananası zaten sık sık almayız alınca da çok az yerim. Bende sorun olmasa da yine de bebeğimi rahatsız edebilir mi bu besinler. Yumurta be süt ürünlerini hergün bolca tüketiyorum . Hergün 2 yumurta bazen 3 tane bile yediğim oluyor🙈

teşekkür ederim ☺️ birçoğu tükettiğimiz ürünler . Bildiğim kadarıyla bunlardan kullandıklarımın hiçbirine alerjim yok sadece roka beni aşırı rahatsız ediyor bazen de ananas ki ananası zaten sık sık almayız alınca da çok az yerim. Bende sorun olmasa da yine de bebeğimi rahatsız edebilir mi bu besinler. Yumurta be süt ürünlerini hergün bolca tüketiyorum . Hergün 2 yumurta bazen 3 tane bile yediğim oluyor🙈
Evet size zarar vermeyen besin bebeğinize verebilir. Bebeğin kakasina, uykusuna etki etmiyorsa süt ürünü ve yumurtayla ilgili bir sorunu yoktur, varsa bile tolere edebiliyordur. Yani dokunsa her gün sikayetiniz olurdu. Maşallah, ne mutlu size. Ben hala deneme yapmak için 3 ayın dolmasını bekliyorum. Gazdan yana epey rahat bebeğim ama ben perhiz yapıyorum tabi. Peynirler, yoğurtlar, tahinler, kuruyemişler gözümde dönüyor 😁

Amin inşallah sağlıkla büyür yavrularimiz. Malesef yediğimiz çoğu besinde ya katkı maddesi var ya koruyucu ya pestisit ya hormon. Cok dikkat bile etsek illaki bunlar vücudumuza giriyor. Yogurt yemeye özen gösteriyorum. Normalde turşu vs de çok severim ama bebeğime gaz yapmasın diye dikkat ediyorum bi suredir. Insallah floram toparlar.

Rahmimde iltihap oldu doğumdan sonra, hamileyken de vardi aslında. Daha öncede antibiyotik kullandım ama geçmedi veya yeniden oldu bilemiyorum. 3 yil cok uzun bi süre toparlanmasi için, hemen hemen herkes senede bikac defa antibiyotik kullaniyor 🙇‍♀️

Biz bugün 4.ay aşıklarımızı olduk bu ay 700 gr olmuş hemşire kan ilacı başlıcam ama önce doktorunuzla görüşün dedi kızımda kullanamamıştım kabız yapmıştı her çoçuğun bünyesi bir değilde tabi
Sizler ne alemdesiniz
Burada ara ara kanaması olan anneler verdı isim hatırlamıyorum acaba doktorla görüştünüz mü

Koyu renkli bir şeyler var ama kana benzemiyor. Kaka sıvı, pütürsüz, mukuslu bir alerji kakası. Ne durumda diyetiniz, bebek nasıl?
Çok iyi diyemeyeceğim,aslında çok dikkat ediyorum,iki aydır hiçbir şekilde süt ürünleri yumurta kuruyemiş paketli ürünler tüketmiyorum. Geçenlerde ekmek denedim kusması artınca bıraktım. Birkaç gündür aşırı kusuyor ve gece düzenli olan uykumuz da gitti. Etrafla cebellesmek de cabası. Bir şeyi yok ye gitsin azıcık ye şundan bundan ye abartiyorsunlar falan. Bazen şeytan ye gitsin diyor ama bunca emek boşa gider diye kıyamiykrum. Alerji maması için rapor çıkardık ama almıyor hiçbir şekilde. Bu ay sadece 300 ve almış. Sabahtan bu yana üç defa gürültülü kokulu kaka yaptı ve çok kusuyor.cikmazdayim resmen

Aile hekimine asi yaptırmayacagimi söyledim ama nerdeyse ebesiyle beni linç edeceklerdi. İki ay aşısı ve rotadan sonra dokunmayan yiyecekler de dokundu dedim.abartiyorsunuz yapılmalı üstelik siz egitimcisiniz nasıl yaptirmazsiniz dedi

Biz bugün 4.ay aşıklarımızı olduk bu ay 700 gr olmuş hemşire kan ilacı başlıcam ama önce doktorunuzla görüşün dedi kızımda kullanamamıştım kabız yapmıştı her çoçuğun bünyesi bir değilde tabi
Sizler ne alemdesiniz
Burada ara ara kanaması olan anneler verdı isim hatırlamıyorum acaba doktorla görüştünüz mü
Bebek için mi soruyorsun kendin için mi canım. Ben kendim için kullanmadım kabızlık yaptığı için cesaret edemedim normal doğum sonrası malum durumlar. Bebeğim 3 aylık, doktor kan değerlerini düşük buldu, normalde 4.ayda başlarız ama size 3.ayda başlayalım dedi.Sidefer kullanmaya başladık birkaç gündür.

Back