• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Bugün aşırı huzursuz bebeğim kucağımdan indiremiyorum. Bende dün ıspanak yedim 😒 onla mı alakalı acaba. Kaka rengi falan gayet iyi
Onunla ilgili olabilir, kakanin rengini etkilemesi gerekmez çünkü her bebeğin vücudu malesef ayni tepkiyi vermiyor. Bu yüzden çok zor gıda hassasiyetiyle bas etmek. Ispanak hem pestisit tehlikesi taşıdığı için riskli hem de en alerjik sebzelerden biri. Kereviz, bakla, bezelye, yer fıstığı da aynı şekilde çok alerjiktir.

Kızlar merhaba oğlum4.aya girdi son iki haftadır çok salyası akıyor erken diş çıkarma ihtimali varmı herşeyi ağzına götürüyor bu şekilde olan varmı
Kızım 4.5 aylıkken diş çıkardı. Oğlum 2 aylık dişleri beyaz beyaz görünüyor deri altında. Yakında o da patlatacak belli. Koluma yüz üstü yatırıp gezdiriyorum, şap şap sesler geliyor, bakıyorum yere tükürük akmış kocaman. Kızım da bu kadarken başlamıştı salya akıtmaya.

Ben de onu kullaniyorum dogdugundan beri ama duzenli kullanmiyorum bi deneme yapaym ben de
Siz bence farklı bir secenek arayın probiyotikte çünkü o markaya baktım, icinde ayçiçek yağı var. Ayçekirdegi kuruyemiş grubunda cok riskli bir besin. Zeytinyağlı probiyotik bulabilir misiniz bilmiyorum ama bulamazsanız bence kullanmayın, o kadar emek verip diyet yapıyorsunuz, bosa gitmesin.

Siz bence farklı bir secenek arayın probiyotikte çünkü o markaya baktım, icinde ayçiçek yağı var. Ayçekirdegi kuruyemiş grubunda cok riskli bir besin. Zeytinyağlı probiyotik bulabilir misiniz bilmiyorum ama bulamazsanız bence kullanmayın, o kadar emek verip diyet yapıyorsunuz, bosa gitmesin.
Aaa acaba enes arasın mide bi kaç gündür emerken gurul gurul çok gazi oluyo aycicek5 yağından olabilir mi acaba. Ay valla kafayı yicem ben ya gazsız çocuk 3. Ayı doldu gazlandi meme reddi hala devam ediyo uykuda emiyo ne yapacağımı şaşırdım psikolojim alt üst oldu

Kızım 4.5 aylıkken diş çıkardı. Oğlum 2 aylık dişleri beyaz beyaz görünüyor deri altında. Yakında o da patlatacak belli. Koluma yüz üstü yatırıp gezdiriyorum, şap şap sesler geliyor, bakıyorum yere tükürük akmış kocaman. Kızım da bu kadarken başlamıştı salya akıtmaya.
Benim oğlum da aynen böyle. Ben de kehribar kolye siparişi verdim belki faydası olur diye. Benim oğlanında böyle dis yerleri çok belli

Onunla ilgili olabilir, kakanin rengini etkilemesi gerekmez çünkü her bebeğin vücudu malesef ayni tepkiyi vermiyor. Bu yüzden çok zor gıda hassasiyetiyle bas etmek. Ispanak hem pestisit tehlikesi taşıdığı için riskli hem de en alerjik sebzelerden biri. Kereviz, bakla, bezelye, yer fıstığı da aynı şekilde çok alerjiktir.
Yok artık enes aras da bugün çok huzursuz aşırı hem de dün ben de ıspanak yedim o mu dokundu acaba

Ayni bizim de oyle dişler göründü, salyalar her yerde😀 benim kiz da erken cikarmisti

Her şeyden bi şey cikiyo valla bu evrede de verdim bikac kez keşke vermeseydim🙄

Aaa acaba enes arasın mide bi kaç gündür emerken gurul gurul çok gazi oluyo aycicek5 yağından olabilir mi acaba. Ay valla kafayı yicem ben ya gazsız çocuk 3. Ayı doldu gazlandi meme reddi hala devam ediyo uykuda emiyo ne yapacağımı şaşırdım psikolojim alt üst oldu
Gaz konusunda aşı etkisi yaşamaya başlamış olabilirsiniz 🙁

Gazdan ayçiçek yağı sorumlu olmayabilir yalnız. Ben süt alerjisiyle başlamayan alerji görmedim hiç. Bebeginize gaz yapan alerjik bir besin varsa en başta süt ürünlerinden şüphelenmelisiniz. Süt ürünlerinin zerresini bile tüketmiyorsanız o zaman ayçiçek yağından şüphelenebilirsiniz.

Gazdan ayçiçek yağı sorumlu olmayabilir yalnız. Ben süt alerjisiyle başlamayan alerji görmedim hiç. Bebeginize gaz yapan alerjik bir besin varsa en başta süt ürünlerinden şüphelenmelisiniz. Süt ürünlerinin zerresini bile tüketmiyorsanız o zaman ayçiçek yağından şüphelenebilirsiniz.
Ben süt ürünleri delisiyim🙈 ama bu zamana kadar yoktu ki yani bu kadar rahatsız etmiyordu

Her şeyden bi şey cikiyo valla bu evrede de verdim bikac kez keşke vermeseydim🙄
Dokunan gıdaları tam tespit edene kadar diyet çok yorucu malesef. Bir de işin kötüsü sizin yediğiniz ayçiçek yağı sütten geçiyor ama bebek damlayı doğrudan alıyor. Madem ilk 6 ay anne sütü dışında her şey yasak da ne diye bir bebeğe her gün önerdiğiniz damlaya yetişkine bile faydası olmayan ayçiçek yağını koyuyorsunuz değil mi. Hadi bunlar koydu ucuz diye, sağlık bakanlığı nasıl onay verdi aklım almıyor.

Asi etkisi derken biz asi olalı baya oldu yalnız yine de etkiler mi

Ben süt ürünleri delisiyim🙈 ama bu zamana kadar yoktu ki yani bu kadar rahatsız etmiyordu
Inşallah oyle değildir ama öyleyse gözardı ermeyin diye yazıyorum. Aşılardan sonra yeni alerjiler gelişebilir. 3 aylık olana kadar benim de kızıma yumurta dokunmuyordu, aşıdan sonra yumurta yiyemez oldum mesela. Bebeginizin gazının ve meme reddinin başladığı günle aşı günleri arasında ne kadar süre var hesapladınız mı hiç?

Inşallah oyle değildir ama öyleyse gözardı ermeyin diye yazıyorum. Aşılardan sonra yeni alerjiler gelişebilir. 3 aylık olana kadar benim de kızıma yumurta dokunmuyordu, aşıdan sonra yumurta yiyemez oldum mesela. Bebeginizin gazının ve meme reddinin başladığı günle aşı günleri arasında ne kadar süre var hesapladınız mı hiç?
Gaz 2 3 gündür var. Meme reddi ise 1.5 aydır var idrar yolu enfeksiyonu olunca basladi

Iğne olalı da bir ay olmuş

Bebeğimin ateşi sık sık 37.5 oluyor gündüz huzursuz uykular kısa kısa, hastalık belirtisi yok. İdrar yolu enfeksiyonu olabilir mi ? Yaşayan var mı ? Kakayı sık yapıyor bu aralar ama mukus yok rengi iyi bugün birsz kokulu sanki
Size tavsiyem bebek ateşten halsiz düşmedikçe ateşe müdahale etmeyin. Ateş vücudun doğal bir silahı. Şu an bebeğin vücudu bir şeyi yok etmeye çalışıyor. Mikrobu kırılsın diye nasıl sütü kaynatıyorsak, vücut da bir zararlidan kurtulmak için ateşi yükseltiyor. Varsayalim siz atesi bugun düşürdünüz. O zaman vücut uzaklastirmak istediği zararlidan kurtulamadi ve ilk firsatta ateşi yeniden yükseltecek. Ateş sizi korkutacak kadar yükseldiğinde siyah bir kumaşı bebeğin parmak uçlarına sabitleyin. Bant kullanabilirsiniz ya da iple parmagina gore dikerek eldiven gibi giydirebilirsiniz. Renk en az 3 saat kalsın, ateşi düşünce çıkarın. Resimdeki noktaya basınçlı masaj da yapabilirsiniz bes on dakika.

Bu ateş düşürücü ilaçlar vücudun dogal savunma sürecini bozuyor, sık ateş o yüzden problem oluyor. Dogal yöntemlere ne kadar sık başvurursanız zamanla o kadar cok etkili olur. Ilaca ne kadar cok basvurursaniz vücut ilaca o kadar bağımlı hale gelir ve dogal yontemler daha az ise yarar.

Eklentiler

• 20210310_173504.jpg
    20210310_173504.jpg
    123,5 KB · Görüntüleme: 22
Back