2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Kızlar merhaba, benim bebeğim bir ay erken doğdu. Şuan 70 günlük oldu ama hala gülücük atmıyor, ağlamak dışında ses çıkarmıyor. 2.ay gelişim özelliklerinde mutluluk çığlıkları atar kendi sesini keşfeder falan yazıyor. Bizimki istemsiz tebessüm ediyor arada sadece. Erkek bebekler geç güler diyorlar öyle mi yoksa bizim oğlan prematüre olduğu için bir ay geriden mi gidecek bilmiyorum. Kilo olarak gelişimi iyi ama bedensel gelişimi daha mı yavaş olacak acaba. Gaz sancilari da mı bir ay gecikmeli bitecek diye de korkuyorum🤔

Kızlar merhaba, benim bebeğim bir ay erken doğdu. Şuan 70 günlük oldu ama hala gülücük atmıyor, ağlamak dışında ses çıkarmıyor. 2.ay gelişim özelliklerinde mutluluk çığlıkları atar kendi sesini keşfeder falan yazıyor. Bizimki istemsiz tebessüm ediyor arada sadece. Erkek bebekler geç güler diyorlar öyle mi yoksa bizim oğlan prematüre olduğu için bir ay geriden mi gidecek bilmiyorum. Kilo olarak gelişimi iyi ama bedensel gelişimi daha mı yavaş olacak acaba. Gaz sancilari da mı bir ay gecikmeli bitecek diye de korkuyorum🤔
Her bebek o programlarda yazdığı gibi ilerlemiyor sizin bebek şimdi gülmüyordur ama bi bakarsınız herkesten önce yürür mesela karşılaştırmayın bence

😞 umarım aşıdandır canım dün çok huzursuzdu calpol verdim düştü ateşi. 3 ay erken değil mi menenjit aşısı için
Yok canım değil. Her doktor farklı öneriyor bizimki 3 5 ve 13 üncü aylarda 3 doz şeklinde önerdi. İnşallah aşıdandır canım geçer inşallah 😔

Olabilir.. gaz olduğunda ağlayarak bırakıyordu onu biliyorum. Aç olmadığı için olabilir.. ama böyle on sütü alıp bırakmış oluyor 😔😔
Ben soyle yapiyorim bazen. Emzirip kalani sagiyorum canim Onu da biberonla veriyorum. Hem meme boşalmış oluyor hem de yağlı sütü de almış oluyor. Tabi biberona alışma riskini göze almış oluyorum böylece. Ama eds, şırınga, kaşık biberon...bunların hepsini denedim. O kadar sabrımin olmadığını gördüm.

Kızlar mama olarak sma almıştım arada veriyorum bitmek üzere sizce hipp i de çok öneren oldu da sizce hipp alayım sma mı alayım yine? Alıştığı mamayla mı devam etsin bilemedim 🤷🏻‍♀️
Biz ilk aptamil kullandik ama biraz sorun yasadik Hipp gectik ama mama gecisi 3 gune yayilmaliymis. Mesela iki kere aptamil aliyorsa bir kere hipp ikinci gun bir hipp bir aptamil ucuncu gun tamamen hipp. Biz sorun yasamadik. sma bilmiyorum ama Hipp genel olarak testlerden iyi puan aliyor

2. Ayinda bizjmki hic gülmüyordu refleksif gulmelerinin disinda . Normal seninki de bence

Ya kıyamam zor bir gün olmuş senin için 🙇🏼‍♀️ Özellikle misafir varken daha da zor oluyor bende yaşadım 1 kere. umarım bebişin uyumuştur da dinlenirsin sende 🙏
Bence de en yakın zamanda görüşmelisin eczacı hanımla. Bana keşke daha önceden tanışsaymışız dedirtti gerçekten. Bugün damlasını verme dediği için vermedim. Dünkü rutinde uyudu yine Demir. 10 gibi gaz sancısı olduğu için masaj yaptım, emzirdim, kucağımda hafif pışpışlayarak uyutacaktım ki gözleri kapanıyordu ama uyumadı bende yüzüstü yatırıp emziği verdim. 10 dk. kadar kıpırdadı ve sonunda kendi kendine uyudu. Bakalım gece nasıl geçecek.

Sende vakit kaybetmeden aramalısın eminim iyi gelecek hem sana hem bebeğine 😇
Canım rica etsem bana da verir misin numarayı

Kızımın anne dediğine yemin edebilirim ama kanıtlayamam.. 😄🙈 biliyorum daha çok çok erken çok saçma ama 2 gündür anne diyor çok nadir şekilde. Allah'tan hem eşim hem de kayınvalidemler duydu da deli gözüyle bakmadılar bana 😄😄😍

Kızımın anne dediğine yemin edebilirim ama kanıtlayamam.. 😄🙈 biliyorum daha çok çok erken çok saçma ama 2 gündür anne diyor çok nadir şekilde. Allah'tan hem eşim hem de kayınvalidemler duydu da deli gözüyle bakmadılar bana 😄😄😍
Benim kızım da ağladığında annii diye ağlıyor çok bariz anlaşılıyor ama tabi bilinçli değil 😂 eşim her ağladığında seni çağırıyor baba demiyor hiç diye kıskanıyor 😂😂

Benim kızım da ağladığında annii diye ağlıyor çok bariz anlaşılıyor ama tabi bilinçli değil 😂 eşim her ağladığında seni çağırıyor baba demiyor hiç diye kıskanıyor 😂😂
Ahahah 😂 aynen aynen benimki de annii ınnee diye ağlıyodu eşim de hep seni istiyo diyodu 2 gündür an nee ann nee diye ses çıkarıyor sıkıntısı olduğunda eşim de diyo anne demeyi öğrendin sen baba ne zaman diycen kızımm hadi babaa dee diyo yatıyorum yerlere onun o hallerine gülmekten 😄😍

Ahahah 😂 aynen aynen benimki de annii ınnee diye ağlıyodu eşim de hep seni istiyo diyodu 2 gündür an nee ann nee diye ses çıkarıyor sıkıntısı olduğunda eşim de diyo anne demeyi öğrendin sen baba ne zaman diycen kızımm hadi babaa dee diyo yatıyorum yerlere onun o hallerine gülmekten 😄😍
Bende çok gülüyorum 😂 hele annemlerde veya kayınvalidemlerdeysek bebeği aldıklarında gözü hemen beni arıyor görünce bakıp yalvarır gibi beni al der gibi sesler çıkarıyor 😂 hemen de annesini istedi diyorlar bu da içten içe hoşuma gitmiyor değil 😍😅 başkasında durduğunda ben biraz nefes alıyorum tabi o ayrı

Kızlar saç dökülmesi yaşayan ve çare bulan var mı? Benim çok fazla dökülüyor, saçım normalde gür olmasına rağmen kel kalıcam diye korkuyorum her taramada bir avuç saç çıkıyor yerlere dökülmesi de cabası. Ne yapacağım nasıl geçecek bilmiyorum. Hamilelikte bir tel bile gelmezdi elime 😒

Kızlar mama olarak sma almıştım arada veriyorum bitmek üzere sizce hipp i de çok öneren oldu da sizce hipp alayım sma mı alayım yine? Alıştığı mamayla mı devam etsin bilemedim 🤷🏻‍♀️
Bi sorunu yoksa değiştirme değiştirince belki yaramicak

Goz temasi onemli her bebek bir degil ama goz temasi kuruyorsa zamanla gulecektir

Bende sanki şahit oldum ama kanıtlayamam eşimde baba dedi diyo 😂

Kızlar saç dökülmesi yaşayan ve çare bulan var mı? Benim çok fazla dökülüyor, saçım normalde gür olmasına rağmen kel kalıcam diye korkuyorum her taramada bir avuç saç çıkıyor yerlere dökülmesi de cabası. Ne yapacağım nasıl geçecek bilmiyorum. Hamilelikte bir tel bile gelmezdi elime 😒
Kan ilacı ve takviye kullanabilirsin ben kan ve vinelac kullanıyorum benim de aksine seyrek hamileliğimde çoğaldı o takviyelerle şuan yeni dokuluyomus gibi hissediyorum baştan önlem almak önemli yoksa ne yaparsak yapalım emzirme sürecinde böyle şeyler oluyo

Benimki başından beri öyle yapiyo çok sıvı bı şekilde sadece anne sütü aldığından normalmiş hepsi günü de önemli değilmiş iki dk beklemiyorum ama direk sırtına bile geçtiği oluyo
Gurultulu mu yapiyo canim seninki de benim resmen uzaktan duyulacak kadar sesli yapiyor o an kaka yaptigini herkes anliyo yani. Ve dedigin gibi sulu yapiyor bastan asagiya kiyafet degistiriyorum ben de devamli

Back