2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Gaz sancilari ne zaman azaldi peki? 2.aydan sonra azalir demişti doktor ama biz bir gün iyiysek öbür gün fena geçiriyoruz çok gazli bir bebek. Nurse herveys ve biogaia beraber kullaniyoruz ama yine kivraniyor her emmeden sonra agliyor. Denemediğim damla kalmadı😔

Damlalar pek ise yaramıyor bence bizde hepsini denedik. Buyudukce hareketi artıyor ve gazi oyle rahat çıkarıyor ki benim bebegimde aşırı gazlı hala gaz sorunu var 3. Ayi dolduracak az kaldı.

Bebegim birkaç gündür gece uykusuna yatmamak icin çığlık çığlığa ağlıyor 🤯🤯 2 saati buluyor aglamasi katılıp agliyor üstelik. Ne yapacağımı şaşırdım. Gece her acıkıp ağlamasına kalkıyorum. Ac kalma korkusundanmi yatmak istemiyor acaba. Gündüz yatirirken böyle değil saat aksam 6-7 olunca bisey oluyor 😑

Hep tadınızı kaçırıyorum biliyorum ama benim gibi zaman kaybetmeyin diye yazmadan edemiyorum. Benim kızım böyleydi. Gaz çok fazla olduğu için kakayı fışkırtıyorlar, ses o yüzden. Normalden fazla sulu olduğu için de o tazyikle bezden taşıyor. Uykuda kaka yapmaz bebekler derler ama ben dokunan bir şey yediğimde kızım uykuda bile sırtına kadar kaka yapardı. Hatta bir gün yemin ederim ensesine kadar yapmıştı, saat sabah 5, tüm sırtında kakayla fotoğrafımız var 😌
Benim oğlum da çok gazli hep kakalar gazla birlikte çıkıyor.her bezde azcik kaka oluyor o yüzden gece gündüz fark etmiyor kakasiz bez almiyorum hiç. Bazen mukus oluyor az da olsa doktora sordum süt ürünlerini kes dedi bayağı azalttim ama yine arada oluyor. Kilo alimi da iyi olunca doktor abartmadan yiyebilirsin dedi. Sizin kilo aliminda sorun yapti mi alerjisi? Test falan yapmadilar o yüzden yesem mi yemesem mi sadece arada mukus olmasi alerji demek ki bilemiyorum. Genelde yememeye çalışıyorum. Ameliyat olduğunda da mukusluydu kakasi acaba üşütmek de mi yapıyor diye düşünüyorum

Ne zaman başlıyorlar seslere tepki verip gülmeye?inşallah normaldir canım biraz tedirginlik var bende bu sefer her şey zor ilerliyor bizim. Bu ikinci bebeğim ama beş yıl oldu unuttum her şeyi
Canım benim bebeğim iki aylıkken tepki vermeye başladı biseyler anlatiyomus gibi yapiyo sürekli göz teması ve konuşulması kesinlikle etki ediyor yeni yeni tanımaya başlıyorlar zaten .

Damlalar pek ise yaramıyor bence bizde hepsini denedik. Buyudukce hareketi artıyor ve gazi oyle rahat çıkarıyor ki benim bebegimde aşırı gazlı hala gaz sorunu var 3. Ayi dolduracak az kaldı.
Gün sayıyorum resmen bitsin şu gazlı günler, çocuğum da keyifli olsun ben de. Her dönemin bir zorluğu oluyor ama şu gaz sancilari gece gündüz demeden mahvediyor bebekleri de annelerini de. 4 aydan sonra uyku eğitimi de veririm biraz düzene gireriz inşallah. Kizim hiç böyle degildi ne uslu bir çocukmuş şimdi anlıyorum. Uyku eğitimi de vermiştim sallamadan kendi uyurdu

Bebegim birkaç gündür gece uykusuna yatmamak icin çığlık çığlığa ağlıyor 🤯🤯 2 saati buluyor aglamasi katılıp agliyor üstelik. Ne yapacağımı şaşırdım. Gece her acıkıp ağlamasına kalkıyorum. Ac kalma korkusundanmi yatmak istemiyor acaba. Gündüz yatirirken böyle değil saat aksam 6-7 olunca bisey oluyor 😑
Benimde bu ara huzursuz inatlasiyo uykuya dalmamak için son çareyi carsafta sallayarak bulduk ama bı an önce çözüm üretmem lazım gerçekten sakinlesiyor ama her sallayis zararlı geliyo bana ev müsaitse salıncak kurun etki eder biraz olsun öyle sıkışması güvende hissettir ve düzenli uykusu olur benim ev müsait değil yoksa kuracaktik kundak yaptırmasını için ellerini oynarsa direk irkilip uyaniyor😶

Kızlar ya bebeğim son1 haftadır meme emerken birden bire ağlamaya başlıyor. Çok aşırı ağlıyo ama nefessiz kalıyo artık o an. Neden böyle? Çok endişeleniyorum. Bu da bi atak mı? Yoksa bi yeri mi ağrıyor ama sadece meme emerken yapıyor bunu başka zaman değil 😞

Kızlar ya bebeğim son1 haftadır meme emerken birden bire ağlamaya başlıyor. Çok aşırı ağlıyo ama nefessiz kalıyo artık o an. Neden böyle? Çok endişeleniyorum. Bu da bi atak mı? Yoksa bi yeri mi ağrıyor ama sadece meme emerken yapıyor bunu başka zaman değil 😞
Sanirim bu ara cogumuzda ayni durum var. Emmeyi cok seven kizim memeyle kavga edip emmiyor, agliyor memeye goturunce. Sadece uykuluyken aliyor memeyi. Umarim gecer kisa surede 😔

Gün sayıyorum resmen bitsin şu gazlı günler, çocuğum da keyifli olsun ben de. Her dönemin bir zorluğu oluyor ama şu gaz sancilari gece gündüz demeden mahvediyor bebekleri de annelerini de. 4 aydan sonra uyku eğitimi de veririm biraz düzene gireriz inşallah. Kizim hiç böyle degildi ne uslu bir çocukmuş şimdi anlıyorum. Uyku eğitimi de vermiştim sallamadan kendi uyurdu
Nasıl vermiştiniz uyku eğitimini ?

Benimki de doğduğundan beri diyor 😍🙈 tabii bilinçli değil ama ağlarken baya anne diyor😂
İnsanın içi akıyor dimi 😍 duydukça mutlu oluyorum 😍😊
Gaz sancilari ne zaman azaldi peki? 2.aydan sonra azalir demişti doktor ama biz bir gün iyiysek öbür gün fena geçiriyoruz çok gazli bir bebek. Nurse herveys ve biogaia beraber kullaniyoruz ama yine kivraniyor her emmeden sonra agliyor. Denemediğim damla kalmadı😔
Canım benim kız 3 ay 10 günlük oldu ve 3 aylık olmamızla birlikte gaz problemimiz baya baya azaldı. İnşallah sizin de en kısa zamanda azalır çok zor gerçekten ne çektim ben anlatamam.

Muhtemelen o an sanci vuruyodur emdikce gazi oluyo ondan agliyodur benimkinde oyle oluyo çünkü

Bebeğiniz kac aylık bilmiyorum, 4. ayda bebekler etrafına bilinçli ilgi göstermeye başlıyor ve emerken dikkatleri çok cabuk dağılıyor. Ilk bebeğim 4. ayına girdiğinde emerken gözleri fıldır fıldır dönüyordu, küçücük ses duysa emmeyi o an bırakıp sese dönüyordu. Hatta o sıra teyzesi bizde kalıyordu, emmeyi birakip teyzesinin hep oturduğu yone dönüyordu, teyzesine gülüp baştan çıkarıyordu. Teyzesi kızımla konuşuyordu, bizimki gülerek dinliyordu, sıkılınca emmeye devam ediyordu. Bir kac dakika sonra tekrar teyzesine dönüyordu, gulerek dinleyip dinleyip emmeye devam ediyordu. Kardeşim bu çocuk beni maymunu sanıyor abla diyordu 😅

Bebek 3 aydan küçükse ya süt tazyiklidir ya gazı vardır.
Evet canım aralıkta doğdu 2.5 aylık..
Gaz için bıraktıklarını biliyorum bu farklı.. ağlamıyor.. gaz olduğunda bırakıp ağlıyordu..
Şimdi iyi gibi bakalim

Selam kızlar , biz bu ara baya sıkıntılıyiz kızım üç aylık oldu gunebakan_ gunebakan_ bı kaç defa yazmıştım hatırlar mısınız bilmem. Kızım doğduğu günden beri aşırı kusuyor kakada kan görmedim ,sizin yazdıklarınıza istinaden süt ürünlerini kestim.yumurta denediğimde yüzünde kızarıklık olunca onu da kestim.daha sonra alerji doktoruyla görüştüm kan testi yaptılar ,yaklaşık bir buçuk aydır ,zeytin ,haslanms patates,marul, ,çay , zeytinyağı ve pirinç pilavı yiyorum. Ama kizimin kusmasinda ve egzemasinda bı azalma olmadı.karni sürekli gurul gurul Gastroenteroloji mide ultrasonu çekti bı şey çıkmadı. Geçen hafta ilaçlı mide bağırsak filmi çekildi sonucu henüz çıkmadı. Neocate ve pregomin mama denedim iciremedim. Nerdeyse hiç kilo alamıyor Nasıl bı yol izlemeliyim alerji var mıdır yok mudur neye vardır nasıl bulacağım kafayı yemek üzereyim. Moleküler test diye bir şey varmış İstanbul da bı hastanede yapıyorlarmış . 300 madde içinden neye alerjisi var bulabiliniyormus

Kızlar her iki yerele yazıyorum benim tek göğüsüm ucu fena düzelmedi bir türlü sağabiliyorum sadece oğlan daha fena acıtıyor şimdiye kadar kullandıklarım garmastan kantaron yağı incia krem ve mumsy natural diye bir krem genel cerrahiye bile gittim 10 gün antibiyotik kullandım yok geçmedi ne yapayım başka Allah rızası için çok canım acıyor

Kızlar her iki yerele yazıyorum benim tek göğüsüm ucu fena düzelmedi bir türlü sağabiliyorum sadece oğlan daha fena acıtıyor şimdiye kadar kullandıklarım garmastan kantaron yağı incia krem ve mumsy natural diye bir krem genel cerrahiye bile gittim 10 gün antibiyotik kullandım yok geçmedi ne yapayım başka Allah rızası için çok canım acıyor
Canım geçmiş olsun öncelikle, bana fitokrem iyi geldi yarıktı ucu tamamen, çok şükür düzeldim bir dene istersen.

Kizlar size de yazmazsam artık çıldıracak gibi oluyorumoluyorum eşimin bu duyarsizligi öldürecek beni.15 yasinda bi kızım 9 yasinda oğlum var 3.defa hamile kalmam tamamen surpriz oldu hicbi belirti yoktu zaten adetim duzensizdi yine öyle sandim 10.haftada farkettik aldırmak içinde çok geçti 35 yasindayim kimse yok yanimizdamemlekete 10 saat uzakliktayiz hiç gözüm almadı bu bebeği acikcasi. Ama şimdi çok sevdik seviyoruz da herşey güzel ama eşim in bu salivermis hali beni deli ediyo hâlâ dikkat etmiyo ben korunsam eczacı süt veriyosun hiç bi yöntemi uygulayamazsin dedi 5 şubatta kirkımız çıktı ve ödüm kopuyor yine hamile kalirmiyim diye o kadar dikkat ederken hiç ihtimal yokken kaldim buna rağmen eşimin bu vurdumduymazlığı deli edio beninolur dua edin korktugum basima gelmesin test aldim ama kesin sonuç vermez tabi emin olmalıyım kan testi de yaptırayim diyorum umarim o zamana kadar adet olurum offf ki ne of siz nasil korunuyosunuz

Son düzenleme:
Bebeğinin 1 gözünde kanal tıkanıklığı vardı doğduğundan beri. Sabahları hafif capaklaniyor. Damla kullanıyoruz ama 2 aylık olduk hala geçmedi önerisi olan var mı?
Bizde de var :(
Doktor masaj yap dedi yaptım ama halen gecmedi biz 2.5 aylık olduk tekrar gidicem bize de damla verir muhtemelen. Gun boyu capaklaniyor hiç geçmedi:(

Parmağınıza kayganlık sağlayacak kadar azıcık zeytinyağı sürün ve bebeğin göz pınarından burun duvarına doğru hafif bastırarak masaj yapın her emzirmede. Benim kızımınki masajla 3. ayında açılmıştı.
Bi doktor serum fizyolojik ile sil masaj yap dedi yaptım geçmedi. Bir kaç büyüğümüz anne sutu dedi denedim yine masajla geçmedi. Zeytinyağ denemedim hiç onu da deneyelim jnsallah bizimde gecer hayirlisiyla.

Kızımın anne dediğine yemin edebilirim ama kanıtlayamam.. 😄🙈 biliyorum daha çok çok erken çok saçma ama 2 gündür anne diyor çok nadir şekilde. Allah'tan hem eşim hem de kayınvalidemler duydu da deli gözüyle bakmadılar bana 😄😄😍
Benim de oğlum ağlarken anne diye ağlıyor 🥰
Bende video ile kayıtlı 🤪😅
Yerimmmm 🥰

Back