2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295

Arkadaslar çok dikkat edin sarsılmış bebek sendromunu okudum icim ürperdi resmen. Gazi olunca kucağıma alıp gezdirirken hafif hoplatiyordum ben insallah bisey olmamıştır 😑 Besikte veya ayaginizda da cok sallamayın yazmışlar 🙄 şiddetli degil ama yine de salladık.
Duymustum bunu ya evet. Sallamak cocugu sersemletiyor o sersemlikle cocuk uykuya geciyor diye.bak başka neler daha varmış. Simdiye kadar hiç sallamadım. Uyumadiginda da sallamadım. Insallah da gerek kalmaz🙏

Arkadaslar çok dikkat edin sarsılmış bebek sendromunu okudum icim ürperdi resmen. Gazi olunca kucağıma alıp gezdirirken hafif hoplatiyordum ben insallah bisey olmamıştır 😑 Besikte veya ayaginizda da cok sallamayın yazmışlar 🙄 şiddetli degil ama yine de salladık.
Sallamakla sarsmak arasinda fark var besiginde salladigimizda sarsmış olmuyoruz ama ayakta siddetli sallandiginda sarmis olabilioruz bizim gazimiz oldugunda kucağımda tutup yatakta zipliyoruz 5 dk falan rahatlatiyor ama sarsilmis olamax cunku tutuyorun kafasini

Emzirme sürecinde nezle grip geçiren var mı? Nasıl atlattınız ? Bebeğinize bulaşmaması için neler yaptınız ? Eşim ve kızımdan sonra sanırım bende hastalanıyorum boğazlarım gıdıklanmaya başladı 😢
İlk çocuğumu emzirirken burnuma nazal yıkama kullandım, çok faydasını gördüm, ilaçtan etkili oldu.

Arkadaşlar bebeğim son günlerdi sanki meme ile oyun oynuyor emiyor bırakıyor sonra tekrar dönüyor emiyor sonra tekrar bırakıyor sebebi ne olabilir bu durumu yaşayan var mı aranızda sanki keyfi emiyor
Bebeğiniz kac aylık bilmiyorum, 4. ayda bebekler etrafına bilinçli ilgi göstermeye başlıyor ve emerken dikkatleri çok cabuk dağılıyor. Ilk bebeğim 4. ayına girdiğinde emerken gözleri fıldır fıldır dönüyordu, küçücük ses duysa emmeyi o an bırakıp sese dönüyordu. Hatta o sıra teyzesi bizde kalıyordu, emmeyi birakip teyzesinin hep oturduğu yone dönüyordu, teyzesine gülüp baştan çıkarıyordu. Teyzesi kızımla konuşuyordu, bizimki gülerek dinliyordu, sıkılınca emmeye devam ediyordu. Bir kac dakika sonra tekrar teyzesine dönüyordu, gulerek dinleyip dinleyip emmeye devam ediyordu. Kardeşim bu çocuk beni maymunu sanıyor abla diyordu 😅

Bebek 3 aydan küçükse ya süt tazyiklidir ya gazı vardır.

Biz bugün tam 3 aylık olduk. Dün göz kontrolüne gittik şükür iyi çıktı. Doktorumuza da kontrol olduk. Ben gündüz uykusu olayını sordum. Bazı bebeklerin futratında gündüz uykusu yoktur dedi. Galiba benim kız onlardan 😆😆😁
Sevindim bebeğinizin iyi olmasına.
Birşey soracaktım göz muayenesi için göz doktoruna mı gittiniz yoksa aile hekimi baktı.
Ebe bana aile hekiminin bakmasını yeterli olacağını söyledi de.

Arkadaşlar bebeğim son günlerdi sanki meme ile oyun oynuyor emiyor bırakıyor sonra tekrar dönüyor emiyor sonra tekrar bırakıyor sebebi ne olabilir bu durumu yaşayan var mı aranızda sanki keyfi emiyor
Bizde de var sol memeyi de hiç emmek istemiyor diğerini emerken de ilk başta pek konsantre olamıyor etrafa bakmak daha cazip geliyor bu dönem, geçici diye düşünüyorum büyük kızım da öyle yapıyordu

Canım bu sallamaktan ya da hoplatmaktan bahsetmiyor resmen çocuğu hırpalamak bu Allah korusun

Sevindim bebeğinizin iyi olmasına.
Birşey soracaktım göz muayenesi için göz doktoruna mı gittiniz yoksa aile hekimi baktı.
Ebe bana aile hekiminin bakmasını yeterli olacağını söyledi de.
Göz doktoruna gittik. Kısa sürüyor evet yani aile hekimi anlar mı bilmiyorum. Işıkla baktı. 1 dk falan sürdü girip çıkmamız

Kızlar mama olarak sma almıştım arada veriyorum bitmek üzere sizce hipp i de çok öneren oldu da sizce hipp alayım sma mı alayım yine? Alıştığı mamayla mı devam etsin bilemedim 🤷🏻‍♀️

Kızlar mama olarak sma almıştım arada veriyorum bitmek üzere sizce hipp i de çok öneren oldu da sizce hipp alayım sma mı alayım yine? Alıştığı mamayla mı devam etsin bilemedim 🤷🏻‍♀️
Deneyebilirsin ama her bebekte başka mamayı yemiyo ilk neye alistiysa öyle devam ediyo niye memnun değilmisin diğerleri kadar gaz yapmıyor sma

Deneyebilirsin ama her bebekte başka mamayı yemiyo ilk neye alistiysa öyle devam ediyo niye memnun değilmisin diğerleri kadar gaz yapmıyor sma
Yok gazdan falan değilde nebilim millet çok söyleyince kafam karıştı sanırım 🤦🏻‍♀️ Dediğin gibi belki onu sevmez bu defa boşa almış olurum sma alayım yine

Yok gazdan falan değilde nebilim millet çok söyleyince kafam karıştı sanırım 🤦🏻‍♀️ Dediğin gibi belki onu sevmez bu defa boşa almış olurum sma alayım yine
Tabi canım bide pahalı bişey gerek yok bence bebekte memnuniyet sagladiysaniz bende ilk zamanlar kullanıyodum süresi doldu diye atmak zorunda kalmıştım doğum yapan biri olsaydı verecektim 😶

Aynen bu çok üst düzey bir sarsma. Ben sallıyorum bebeğimi de korktum açamadım ilk hatta. Ama burdaki olay çok başka
Aynen canım bende beşiğini sallıyorum birkaç defa çok yorulup yastıkta da salladım ama hafifçe. Sallamanın faydası var sarsmadan olduğu sürece

Back