Benim ilk çocuğum çok alerjikti, çok uzun süre katı bir diyet yaptım. O yüzden bu bebeğimde bağırsaklarına zarar vermemek için çok temkinli besleniyorum. Doğduğu andan itibaren süt ürünü, kış sebzesi, bakliyat tüketmedim. Her gün sadece bir tane yeni besin denedim ne dokunduğunu anlamak için. Ona rağmen daha bir hafta önce emin olabildim dokunan bütün gıdalara. Bir de bazi besinlerdeki protein tipleri benzerdir. Benzer proteinlerden birine hassasiyet gösteren diğerine de yüksek ihtimal gösterir. Yağlı tohumların hepsi alerjiktir, protein yapıları benzer. Bebeğime badem dokundu, demek ki diger kuruyemişler de riskli, onları da yemedim. Fırında pişen gıdanın alerjik riski azalır. Ona güvenerek dün cevizli fıstıklı baklava yedim, muhtemelen tereyağ da vardı ve oğlum sabaha ladar uyumadı, gazı yeni yeni azaldı ve uyuyor şu an. Mesela susam dokundu, demek ki haşhaş da dokunacak o da yağlı, o yüzden yemiyorum haşhaş. Haşlanmış mısır yedim mukuslu kaka yaptı, demek ki ay çekirdeği, kabak çekirdeği de dokunacak yemiyorum onları. Meyve de çok kontrollü yiyorum, muz, elma, hurma dokunmadı. Sade kahve dokunmadı. Kibrit kutusu kadar kaşar denemiştim mumuslu kaka yaptı. Sabırla perhiz edip, sabırla tek tek deneme yaparak tespit ediyorum yani.