2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
O kadar karmaşık bir işmiş ki, süt ürünlerini yemeyince kesilecek sanıyordum tekrar karşılaşınca şaşırdım o yüzden. Kan grubumuz bebeğimin de benim de 0 grubu. Neyden kaynaklandığını tespit etmek çok zor ya da alerji değil de soğuk besin kaynaklı mı oluyor onu da anlayamıyorum. Bol bol rezene içiyorum sadece yediklerimin üstüne, bu biraz daha yan etkisini azaltıyor gibi geliyor bana
0 grubu ne kadar sağlıklı olursa olsun süt ürünlerini sindiremiyor malesef. Siz süt ürünü aldığınızda içindeki proteinleri sindiremiyorsunuz, sindirilmemiş proteinler sütle bebeğe geçiyor ve doğal olarak o da sindiremiyor. Yani süt bebeginizde hazımsızlık yapıyor. Bağırsağı hastalanırsa hazımsızlık alerjiye dönebilir. Bağırsak sağlıklı ise tek sorununuz hazımsızlıktır.

O kadar karmaşık bir işmiş ki, süt ürünlerini yemeyince kesilecek sanıyordum tekrar karşılaşınca şaşırdım o yüzden. Kan grubumuz bebeğimin de benim de 0 grubu. Neyden kaynaklandığını tespit etmek çok zor ya da alerji değil de soğuk besin kaynaklı mı oluyor onu da anlayamıyorum. Bol bol rezene içiyorum sadece yediklerimin üstüne, bu biraz daha yan etkisini azaltıyor gibi geliyor bana
Rezenenin ısıtma gücü çok fazla, iyi gelebilir o yüzden.

Benim ilk çocuğum çok alerjikti, çok uzun süre katı bir diyet yaptım. O yüzden bu bebeğimde bağırsaklarına zarar vermemek için çok temkinli besleniyorum. Doğduğu andan itibaren süt ürünü, kış sebzesi, bakliyat tüketmedim. Her gün sadece bir tane yeni besin denedim ne dokunduğunu anlamak için. Ona rağmen daha bir hafta önce emin olabildim dokunan bütün gıdalara. Bir de bazi besinlerdeki protein tipleri benzerdir. Benzer proteinlerden birine hassasiyet gösteren diğerine de yüksek ihtimal gösterir. Yağlı tohumların hepsi alerjiktir, protein yapıları benzer. Bebeğime badem dokundu, demek ki diger kuruyemişler de riskli, onları da yemedim. Fırında pişen gıdanın alerjik riski azalır. Ona güvenerek dün cevizli fıstıklı baklava yedim, muhtemelen tereyağ da vardı ve oğlum sabaha ladar uyumadı, gazı yeni yeni azaldı ve uyuyor şu an. Mesela susam dokundu, demek ki haşhaş da dokunacak o da yağlı, o yüzden yemiyorum haşhaş. Haşlanmış mısır yedim mukuslu kaka yaptı, demek ki ay çekirdeği, kabak çekirdeği de dokunacak yemiyorum onları. Meyve de çok kontrollü yiyorum, muz, elma, hurma dokunmadı. Sade kahve dokunmadı. Kibrit kutusu kadar kaşar denemiştim mumuslu kaka yaptı. Sabırla perhiz edip, sabırla tek tek deneme yaparak tespit ediyorum yani.
Gerçekten çok sabir gösterip iyi gözlemlemişsiniz.
Gercekten bebeği etkilediği için emziren anne kendini sorumlu tutuyor.

Arkadaşlar sizin de bebeğiniz en erken başı saçları terliyor mu daha önce bu kadar çok terlemi yordu şu an su gibi oluyor ve sadece ensesi değil başının önü de

Kızlar selam, bebeğim son
Arkadaşlar sizin de bebeğiniz en erken başı saçları terliyor mu daha önce bu kadar çok terlemi yordu şu an su gibi oluyor ve sadece ensesi değil başının önü de
benimki de öyle hem emerken ter içinde kalıyor kafasının tümü hem de arabada falan da terliyor. umarım normaldir

Kızlar selam, bebeğim son 4-5 gündür hem uykudan uyanıp hem uyanıkken de birden şiddetli ağlamaya başlıyor, memede de devam ediyor ağlaması hem emip hem ağlıyor. Normalde pek ağlayan bir bebek değildi, ağlasa da bu şekilde şiddetli ağlaması yoktu. Atak haftası olabilir mi 75 günlüğüz, sizde de aynı durum var mı?

İsim analizi yapanlar neye göre yapıyor acaba bana yazılan hiç inandırıcı gelmedi. Buna göre Ceren ismi de fena, ceylan yavrusu demek hep av konusu olurlar ya da ismi Nazlı olan nazdan niyazdan hayatı yaşayamaz gibi... Benim küçük kızımın ismi İpek. Ben de analiz yaptırdım bu dediğinizin tersi söylendi bana da... Kemal Haluk Cebe çok başarılı bir kariyeri olur, evlilikte çok ince eleyip sık dokuyacağı için acele etmez dedi. Celalettin İpekbayrak da hep olumlu yorumlar yapmıştı. Bir de Şira Mercan diye biri var bu işin uzmanı olduğunu iddia ediyor, onun kitabında bu ismi analiz örneği olarak koymuştu; soy isimle beraber bir rakam çıkarıyor ona göre iyi ya da kötü diyor. İsimlerin enerjisine inanıyorum ben de soy isimle beraber düşünülmeli bence. Benim evlenmeden önceki soyadımda ö ve ü var, bunların çok zor harfler olduğu kaderi zorlaştırdığı söyleniyor. Evlendikten sonra iki tane a oldu soyadım da ve gerçekten evlilik sonrası hayatım çok daha kolay ve başarılı oldu işimde de çok yükseldim. Büyük kızımın adı çok sulu ve dalgalı bir isim hakikaten karakteri de öyle çok coşkulu sağı solu belli değil. Ufaklığım ise adı gibi zarif, ince düşünceli.
Bebeğimin adı İpek ☺️ Yazdıklarınıza sevindim ☺️ Benim de büyük kızım İnci o da mı sulu sayılı acaba çünkü dediğiniz gibi coşkulu bir çocuk be bazen gelgitleri olabiliyor

kızlar verem aşısı sonrası yavrularınız nasıldı. Bugün verem aşısı olduk. Olurken uyuyordu bir uyandı birkaç saniye ağladı. Sonra uykuya devam etti. Ama eve geldik. Uyuyor uyanıyor sürekli dalamıyor. Ateş yok ağlama yok. Aşı mı huzursuz etti acaba? Sizlerde nasıldı
Benim bebegimin dündü aşısı dün gece saat başı uyandı inleyerek galiba iğne olan yerler acıdı 5dk emip rahatlayıp tekrar uyudu öyle öyle sabah ettik..bizde de ateş kusma vs. Olmadı şükür

Bizim de yarın aşımız var. Doktor gelmeden önce 1 çay kaşığı calpol ver dedi. Gerek var mı ? Sizler kullandınız mı ?

Kızlar selam, bebeğim son 4-5 gündür hem uykudan uyanıp hem uyanıkken de birden şiddetli ağlamaya başlıyor, memede de devam ediyor ağlaması hem emip hem ağlıyor. Normalde pek ağlayan bir bebek değildi, ağlasa da bu şekilde şiddetli ağlaması yoktu. Atak haftası olabilir mi 75 günlüğüz, sizde de aynı durum var mı?
Benimkisi de öyle canım son bir haftadır aşıdan sonra birden bire ağlamaya meme emerken de birden bire ağlamaya başlıyor. Sanki bi yerine bişey oluyor gibi çok telaşlanıyorum o an. Nedenini çözemedim

Benim bebeğim çok saçlı haliyle terliyo ozellikle emerken çok güç sarf ettikleri için . Ensesi isilik oldu geçmek bilmiyo her şeyi denedim. Sürekli siliyorum ince tulbentlerle ama nafile

Benim bebegimin dündü aşısı dün gece saat başı uyandı inleyerek galiba iğne olan yerler acıdı 5dk emip rahatlayıp tekrar uyudu öyle öyle sabah ettik..bizde de ateş kusma vs. Olmadı şükür
Biz de 2 gün önce olduk ateş yok ama sebepsiz ağlıyor susuyor 2 gece çok az uyudu.. bir çay kaşığı capol verdim bakalim

Benim bebeğim çok saçlı haliyle terliyo ozellikle emerken çok güç sarf ettikleri için . Ensesi isilik oldu geçmek bilmiyo her şeyi denedim. Sürekli siliyorum ince tulbentlerle ama nafile
Normalde okadar çok terlemezdi..usuttum mu acaba diye düşünüyorum. Bu gidişle hasta okumasından korkuyorum.

Bebeğinin 1 gözünde kanal tıkanıklığı vardı doğduğundan beri. Sabahları hafif capaklaniyor. Damla kullanıyoruz ama 2 aylık olduk hala geçmedi önerisi olan var mı?

Bebeğinin 1 gözünde kanal tıkanıklığı vardı doğduğundan beri. Sabahları hafif capaklaniyor. Damla kullanıyoruz ama 2 aylık olduk hala geçmedi önerisi olan var mı?
Kanalları açmak için günde 3-4 kez 10-15 ard arda masaj yapmak gerekiyor, goz doktoru onerdi. Goz pinarindan asagiya dogru parmakla. Yine de acilmazsa bir yasinda mudahele ile acacaklarmis.

Benimkisi de öyle canım son bir haftadır aşıdan sonra birden bire ağlamaya meme emerken de birden bire ağlamaya başlıyor. Sanki bi yerine bişey oluyor gibi çok telaşlanıyorum o an. Nedenini çözemedim
Asi bizde uyku yapmisti canim baska etkisi olmadi, asi olali da iki hafta gecti. Sanirim ondan degildir, umarim ataktir gecer 🙏

Muhtemelen bir yeri rahatsızdır . Bence sıkı takıp edin

[/QUOTE]
Normalde okadar çok terlemezdi..usuttum mu acaba diye düşünüyorum. Bu gidişle hasta okumasından korkuyorum.
Usutmemek için sürekli ben burun sırt ve göğüs kısmının sıcaklığına dikkat ederim. Zorladiysa memede gaz filan olunca illaki olandan daha çok terliyor

Back