- 16 Nisan 2020
- 2.464
- 5.227
Kızlar bişey sormak istiyorum.
Dün Edize kıymalı bi yemek yaptım yemedi, yemeği attım komple.
Az önce kıymalı tarhana corbası yaptım. Kıymayı suda hasladım bir diş sarımsakla, sonra suyuna tarhana koyarak corbayı pişirdim. Ocağı kapatınca da biraz tereyağı ekledim. Maalesef yine yemedi. Ben bu corbayı da atmal istemiyorum. Cam kavanozuna koydum. Yarın akşam benmari usulü ısıtıp yedirsem sağlıksız mı olur? Ne düşünüyorsunuz?
Bu çocuk aç kitabında kavanoz mama tarifinde ertesi gün benmari ısıtıp verebilirsiniz diyordu. Ama o tarifte kıyma yoktu sanırım. İçinde kıyma olan bi çorba için de yapabilir miyim bunu?
Pişmiş ette bakteri üremez. Zaten kıyma değil bir çeşit et suyu olmuş. Ertesi güne verilebilir bence. Ben dün kıymasını pişirdim porsiyonladım dondurdum az bir miktar bugün için buzdolabına koydum yemeğine karıştırdım bugün.
Aynı şekilde irmiği muzla ezerek pekmezleyip veriyorum ben de.Ediz yemek yemedi, ee ne yedi bu bebe diye sorarsanız aşağıda yazdığım muhallebiyi bayıla bayıla yedi:
Yarım armut 4 adet gün kurusunu buharda iyice haşladım. Sonra çatalla ezdim -çok pürüzsüz ezildi-
Biraz bebek irmiği ile suyu pişirdim, az tereyağı ekledim. Armut ve günkurusu karışımını da irmikli muhallebiye karıştırdım iyice. Baya 2 porsiyon çıktı. 1 porsiyon bgn öğlen yedirdim. Akşam kıymalı tarhanasını yemeyince mecbur diğer porsiyonunu da yedirdim.