2020 Ağustos Anneleri Zayıflıyor

Kızlar bişey sormak istiyorum.
Dün Edize kıymalı bi yemek yaptım yemedi, yemeği attım komple.
Az önce kıymalı tarhana corbası yaptım. Kıymayı suda hasladım bir diş sarımsakla, sonra suyuna tarhana koyarak corbayı pişirdim. Ocağı kapatınca da biraz tereyağı ekledim. Maalesef yine yemedi. Ben bu corbayı da atmal istemiyorum. Cam kavanozuna koydum. Yarın akşam benmari usulü ısıtıp yedirsem sağlıksız mı olur? Ne düşünüyorsunuz?

Bu çocuk aç kitabında kavanoz mama tarifinde ertesi gün benmari ısıtıp verebilirsiniz diyordu. Ama o tarifte kıyma yoktu sanırım. İçinde kıyma olan bi çorba için de yapabilir miyim bunu?
Pişmiş ette bakteri üremez. Zaten kıyma değil bir çeşit et suyu olmuş. Ertesi güne verilebilir bence. Ben dün kıymasını pişirdim porsiyonladım dondurdum az bir miktar bugün için buzdolabına koydum yemeğine karıştırdım bugün.​
Ediz yemek yemedi, ee ne yedi bu bebe diye sorarsanız aşağıda yazdığım muhallebiyi bayıla bayıla yedi:

Yarım armut 4 adet gün kurusunu buharda iyice haşladım. Sonra çatalla ezdim -çok pürüzsüz ezildi-
Biraz bebek irmiği ile suyu pişirdim, az tereyağı ekledim. Armut ve günkurusu karışımını da irmikli muhallebiye karıştırdım iyice. Baya 2 porsiyon çıktı. 1 porsiyon bgn öğlen yedirdim. Akşam kıymalı tarhanasını yemeyince mecbur diğer porsiyonunu da yedirdim.
Aynı şekilde irmiği muzla ezerek pekmezleyip veriyorum ben de.

Pişmiş ette bakteri üremez. Zaten kıyma değil bir çeşit et suyu olmuş. Ertesi güne verilebilir bence. Ben dün kıymasını pişirdim porsiyonladım dondurdum az bir miktar bugün için buzdolabına koydum yemeğine karıştırdım bugün.​

Aynı şekilde irmiği muzla ezerek pekmezleyip veriyorum ben de.
Çok sağol canım, yarın kıymalı tarhanayı bi daha teklif edeyim. Yemezse kabak-pırasa-sarımsak buharda haşlayıp, az piriçnle karıştırıp yediricem. Bu yemeği asla reddetmez. Ama şu kıymayı nasıl sevdiricem bilmiyorum.

Bu arada muzlu pekmezli irmik muhallebisini de çok sever Ediz

Çok sağol canım, yarın kıymalı tarhanayı bi daha teklif edeyim. Yemezse kabak-pırasa-sarımsak buharda haşlayıp, az piriçnle karıştırıp yediricem. Bu yemeği asla reddetmez. Ama şu kıymayı nasıl sevdiricem bilmiyorum.

Bu arada muzlu pekmezli irmik muhallebisini de çok sever Ediz
Rica ederim canım bizimki şu an evde terör estiriyor naptıysak mutlu olmadı ben de hızlıca yazıyorum

Bu kız çok fena ya... sallıyoruz ağlıyor tamam bıraktık uyutmayalım diyoruz gülücük saçıyor. Hadi yeter bak oynadık uyu artık diyoruz ağlıyor. Küçücük haliyle bizi parmağına doladı... uyumayacak... sonra da huysuz oluyor ama😢

Bu kız çok fena ya... sallıyoruz ağlıyor tamam bıraktık uyutmayalım diyoruz gülücük saçıyor. Hadi yeter bak oynadık uyu artık diyoruz ağlıyor. Küçücük haliyle bizi parmağına doladı... uyumayacak... sonra da huysuz oluyor ama😢
Sizinle vakit geçirmek istiyor demek annesi 😂 Ediz de uyutmaya çalıştığımızda bas bas bağırarak ağlar, beşiğinden alıp kucağımızda hoplatınca kıkır kıkır gülmeye başlar bazen. Demezsin 40 saniye önce ağlayan bebe bu 😂

Sizinle vakit geçirmek istiyor demek annesi 😂 Ediz de uyutmaya çalıştığımızda bas bas bağırarak ağlar, beşiğinden alıp kucağımızda hoplatınca kıkır kıkır gülmeye başlar bazen. Demezsin 40 saniye önce ağlayan bebe bu 😂
Böyle de ağlamayı huy edinecek diye korkuyorum. Yani ağlıyor diye oyun oynattıkça uyumamak için ağlayacak. Normalde bu saate uyuması lazım dün zorla ona kadar salladım uyuttum bugün hepten fena. Babası uğraşıyor şimdi.

Günaydın🙃 Sabah kalkışımız 8.00 gece de 00.20 idi tam uykuya geçisi. 2-3 kez kalktık. Çok da huysuzuz. Pazartesi acı olacak demiştim de bu kadar beklemiyordum. Artı regl de var. Neyse acısa da öldürmez.

Kahvaltım⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
F0D0A850-E385-4FB1-9368-2CD1FA57DFB4.png

Günaydın🙃 Sabah kalkışımız 8.00 gece de 00.20 idi tam uykuya geçisi. 2-3 kez kalktık. Çok da huysuzuz. Pazartesi acı olacak demiştim de bu kadar beklemiyordum. Artı regl de var. Neyse acısa da öldürmez.

Kahvaltım⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
Günaydın canım,
Edizin 4 gündür uykusu iyidi kiiii bgn sabah 4de bi uyandı. 4den 5:45e kadar babası oyaladı. 5:45 de emzirdim uyudu 7ye doğru uyandı. Şimdi 10 dk önce uyudu tekrar.

Kahvaltım;
1 haşlanmış yumurta
4 zeytin
1 kk peynir
1 dilim ekmek

Ama biraz daha bişeyler yerim sanırım.

Bu arada dün 2 adet sütlü kremalı burçak bisküvi yedim.

Günaydın canım,
Edizin 4 gündür uykusu iyidi kiiii bgn sabah 4de bi uyandı. 4den 5:45e kadar babası oyaladı. 5:45 de emzirdim uyudu 7ye doğru uyandı. Şimdi 10 dk önce uyudu tekrar.

Kahvaltım;
1 haşlanmış yumurta
4 zeytin
1 kk peynir
1 dilim ekmek

Ama biraz daha bişeyler yerim sanırım.

Bu arada dün 2 adet sütlü kremalı burçak bisküvi yedim.
En sevdiğim bisküvi o😂

White Mocha White Mocha canım süper kilo vermişsin ama sevinemedim bir kısmı hastalıktan olduğunu bildiğim için :KK43:

o zaman bende yulaf lapası, bir yerli muz 2 ceviz 1 hurma + filtre kahve 🤓
Başlıyorum hayırlısı ile...

69.7 kilom 🥺

Ben de dün hem kapanış hem de sınavdan sonra rahatlık ile kocaman bir hamburger pattes yedim... 🥺😬😅

Ama şöyle ki tüm gün bişi yiyemedim sınava giricem diye 2 browni kek yedim hızlıca eve geldiğimde tartıldım akşam 69.1 idi
Yedikten sonra 70.5 idim 😅😅😅 ne yemişim ama

İyi yaptın, afiyet olsun. Söz konusu sınavsa akan sular durur bende. Sınav zamanı herşey mübah 😂
Sınav nasıldı?
Hiç bilemiyorum canım bir sorum bayagı eksik ve 35 puandı
40 puanlık bir sorum vardı çok az bir yeri eksikti
25 puanlık soruda yarım
Ama verirler mi vermezler mi puan bilmiyorum tek bildiğim 50 alsam yeter :KK43: ve inşallah alırsım yok diğer sınav Ağustosta
Bebişlerin doğum günleri de var ağustosta zor olur biraz :KK43:

Kızlar ben yarın cheat day yapıyorum! 27 ocakta diyete başlamıştım. 27 şubatta cheat day yapmıştım. Ve taa ozaman diyete devam edebilirsem kendime ödül olarak nisan başında cheat day yapacağıma söz vermiştim. Yani yarın büyük gün 😂 Hakettim bence 😂

X