2020 Ağustos Anneleri Zayıflıyor

Kızlar ben valla çok zor yemek yapıyorum, vakit bulamıyorum. Edizden önce 3-4 çeşit bişey olurdu. Şimdi pratik yapmama rağmen yetişemiyorum. Sabah Ediz uyurken kalktım yemek yaptım bgn. O da hindi sote ve pilav sadece. Bi de Edize muhallebi hazırladım. Çıkan bulaşıkları makinaya yerleştirdim. Ediz uyandı zaten.
Biz de öyleyiz canım. Fazla fazla yapıp, iki gün yiyorum ben. Farketmişsinizdir zaten. Hemen de bitmiyor yemekler. Bazen sıkılıp varken başka şey de yaptığımız oluyor tabi. Dün o yüzden biraz karıştı. Yemek yemeye de fırsat olmayınca balık kalmış mesela yemesem bozulacaktı az ondan az yeni yaptığım yemeğin tadına bakayım derken yazılacak gibi olmadı. Bugün rahatım şükür dünden yemek var. Bulaşığı bile zor yıkıyodum bizim kız da durmuyor. Şimdi nasıl yazıyorum dersen ayağımda sallanarak uyudu beşiğine koyarsam uyanacak. El mecbur uykusunu alsın diye böyle bekliyorum. Yoksa uykusuz da huysuz oluyor.​

Bizde de durumlar aynı asla durmuyor şimdi yemeğini yedirdim sıkıldı mama sandalyesinde oturmaktan pet şişe ile kandırdım ben yiom 😅😅
Dünkünün aynısı + roka ekledim bişi olmaz herhal 😅💥

Eklentiler

• 1197B9E1-ECCB-415A-BE15-101986A4775E.jpeg
    1197B9E1-ECCB-415A-BE15-101986A4775E.jpeg
    202,9 KB · Görüntüleme: 22
Dün çok iyiydi gündüz 11 e kadar uyudu. Şaştım kaldım. Hayır çocuk uyuyunca da huzursuz bekliyorum ben. Neden uyudu diye...

Biz de öyleyiz canım. Fazla fazla yapıp, iki gün yiyorum ben. Farketmişsinizdir zaten. Hemen de bitmiyor yemekler. Bazen sıkılıp varken başka şey de yaptığımız oluyor tabi. Dün o yüzden biraz karıştı. Yemek yemeye de fırsat olmayınca balık kalmış mesela yemesem bozulacaktı az ondan az yeni yaptığım yemeğin tadına bakayım derken yazılacak gibi olmadı. Bugün rahatım şükür dünden yemek var. Bulaşığı bile zor yıkıyodum bizim kız da durmuyor. Şimdi nasıl yazıyorum dersen ayağımda sallanarak uyudu beşiğine koyarsam uyanacak. El mecbur uykusunu alsın diye böyle bekliyorum. Yoksa uykusuz da huysuz oluyor.​
Bu şekilde diyet yapması da zor oluyor biraz. Diyette benim için çeşitlilik kolaylaştırıcı oluyor. Çeşit çeşit yemek olunca önce bi gözüm doyuyor. Az çorba az et az zeytinyağlı falan... Ama bu kadar şey yapıcak vaktim de yok enerjim de.

Dışarıdan söylesek pek diyet bişey yokki söyleyebileceğim. Allahtan seçici bir kocam yok. Kahvaltılık yemeye bayılır. Evde yemek yoksa kahvaltılık yer, hazır köfte alır pişirir. Ben de işte uno grissini falan idare edicem.

Günaydın kızlarrr. Bugün kahvaltımı hazirlayamadan çıktım. O yüzden bir popkek ve çubuk kraker yedim. Yoksa 2ye kadar aç kalacaktim ☹️ Plansız bir gün oldu devamı kötü olmaz inşallah

Bu şekilde diyet yapması da zor oluyor biraz. Diyette benim için çeşitlilik kolaylaştırıcı oluyor. Çeşit çeşit yemek olunca önce bi gözüm doyuyor. Az çorba az et az zeytinyağlı falan... Ama bu kadar şey yapıcak vaktim de yok enerjim de.

Dışarıdan söylesek pek diyet bişey yokki söyleyebileceğim. Allahtan seçici bir kocam yok. Kahvaltılık yemeye bayılır. Evde yemek yoksa kahvaltılık yer, hazır köfte alır pişirir. Ben de işte uno grissini falan idare edicem.
Gece yapabiliyorsan bir çorba, bir sebze yemeği yap. Şimdi yapmadım ama hamileyken ezogelin çorbayı dondurup yerdim. Gestasyonel diyabet vardı. Ezogelini çok içince şekerim yükseliyordu. Az az içmek için bozulmasın diye donduruyordum. Diyet için en iyisi sebze. Sıkılmıyorsan onu da iki gün yiyebilirsin. Kız o kadar zorluyor ki konforumu unuttum ben. Ama yemek oluyor canım durmuyor yine de.​

Günaydın kızlarrr. Bugün kahvaltımı hazirlayamadan çıktım. O yüzden bir popkek ve çubuk kraker yedim. Yoksa 2ye kadar aç kalacaktim ☹️ Plansız bir gün oldu devamı kötü olmaz inşallah​
Senin için de bir tavsiyem var. Uno premium un çavdarlı sandwich ekmeği var. Migrosta bulabilirsin. Onun arasına geceden peynir, marul, sevdiğin başka şeyler koyup soğuk sandwich yapabilirsin. Sabah çıkarken yanına alman yeterli.🙃

Ben de bundan yapcam yarından sonra. Sadece bakliyat olarak kuru börülce kullancam.

Bence de çok güzel olmuş bu yemek yerine geçer. Pratik duruyor.
Kesinlikle pratik kızlar, karabuğday ı önceden haşlıyorum zaten yiceğim zaman soğuk sevmiyorsanız az tavada ısıtabilirsiniz ama yoğurtla birleşince yine soğuyor :)
Gene bende ısıtıyorum ama :)

karabuğday çok faydalı imiş bu arada bilmezdim yüksek protein içeriyormuş et yerine yiyebilirsiniz diyor 😇

Kesinlikle pratik kızlar, karabuğday ı önceden haşlıyorum zaten yiceğim zaman soğuk sevmiyorsanız az tavada ısıtabilirsiniz ama yoğurtla birleşince yine soğuyor :)
Gene bende ısıtıyorum ama :)

karabuğday çok faydalı imiş bu arada bilmezdim yüksek protein içeriyormuş et yerine yiyebilirsiniz diyor 😇
Aynen öyle. Karabuğday ile ilgili yazı hazırlamıştım bir ara... hey gidi günler😅 mailimde varmış.

F3E0563A-DBE1-448F-86D5-C5AAA6A32DFF.jpeg

Kahvaltı:
1.5 dilim ekmek
4-5 yeşil zeytin
1 kibrit kutusu süzme peynir
Yarım kapya, yarım salatalık, 3 cherry domates
2 tatlı kaşığı labne
Yarım tatlı kaşığı bal
Yarım yatlı kaşığı kayısı reçeli

ara öğün:
Yarım portakal

Öğlen:
1/4 avokado
1 dilim ekmek
3 yemek kaşığı hindi sote

Kahvaltıdan önce 2 züber

şimdi 2 etiform bisküvi
yanına tabiii ki filtre kahve

artık kahveleri yazmıyorum hhehehe

Kuzum züber 1 top kaç kaloriye denk geliyor? Ben de şeker ilavesiz meyve barları vb. Şeyler yiyorum. Belki bu da alternatif olur
paketin resmini de gönderirim ama
yaklaşık olarak;
"1 tane Züber lokma yaklaşık 37-40 kalori aralığında. Diyetlerde 3 taneye kadar kahvenin yanında tüketebilirsiniz."

Diyetisyenimde ara öğünde 3 züber top ve 1 sütlü kahve yazmıştı

bu hafta 2 ana 3 ara öğün şeklinde ama

X