2020 Ağustos Anneleri Zayıflıyor

Canım afiyet olsun. Pırasan oldukça farklı ve lezzetli görünüyo. Kabaca bi tarif eder misin? Ben pirinc, havuc koyuyorum zeytinyağlı pişiriyorum, klasik pırasa
Tabi ederim kuzum hafif menemensi 😅
Soğanı çok az 1 yemek kaşığı var yok yağda kavuruyorum, sonra domates suyunu döküyorum valla domatesi sevdiğim içim 1 etli sulu pembe domates 🍅 azıcık kavur, pırasaları ilave et onları da 10 dk kadar ara ara karıştırıyorum... birazcık sönüyorlar daha sonra ocağın en küçüğüne en kısa ateşe alıyorum 20-30 dk pişiyorlar, eğer halen diri ve suyu kalmamış ise bir çay bardağı sıcak su ilave ediyorum...
tuz, karabiber, kırmızı biber
Tüm bu işlemler bittikten sonra da 1 ya da 2 yumurta kırıyorum ayrı bir kaseye çırpıyorum azcık pırasadan alıp sıcaklıklarını eşitliyorum en son tencerenin içine döküyorum yumurtaları karıştır :) hazır

pırasa kavurma olarak geçiyormuş

Çok hızlı olan bir yemek 🥙

Not: istersen soğan koymayabilirsin sevme durumuna bağlı ben koydum ilk defa bu sefer ama koymadan daha çok beğendim 😊

Tabi ederim kuzum hafif menemensi 😅
Soğanı çok az 1 yemek kaşığı var yok yağda kavuruyorum, sonra domates suyunu döküyorum valla domatesi sevdiğim içim 1 etli sulu pembe domates 🍅 azıcık kavur, pırasaları ilave et onları da 10 dk kadar ara ara karıştırıyorum... birazcık sönüyorlar daha sonra ocağın en küçüğüne en kısa ateşe alıyorum 20-30 dk pişiyorlar, eğer halen diri ve suyu kalmamış ise bir çay bardağı sıcak su ilave ediyorum...
tuz, karabiber, kırmızı biber
Tüm bu işlemler bittikten sonra da 1 ya da 2 yumurta kırıyorum ayrı bir kaseye çırpıyorum azcık pırasadan alıp sıcaklıklarını eşitliyorum en son tencerenin içine döküyorum yumurtaları karıştır :) hazır

pırasa kavurma olarak geçiyormuş

Çok hızlı olan bir yemek 🥙

Not: istersen soğan koymayabilirsin sevme durumuna bağlı ben koydum ilk defa bu sefer ama koymadan daha çok beğendim 😊
Sagol canim, denicem bi ara, guzel yemekmis. Ben bu ara yogunluktan hep pratik seyler yapiyorum

Ay ben böyle yemek paylaşıyorum ayıp gibi olmuyor dimi yaa 😥

Niye ayıp olsun😊 sayende pırasa ya yeni bir yorum gördük😍
Hihihi sağol yavrum 😇Evet hem bizlere de alternatif olsun diye ben aşırı zorlanıyorum ne yemek yapacam diye
Hoş şu an çoğu zaman kayınvalidem yapıyor ama yemeği yapması ne yiyelim telaşesinden daha kolay 😬

Herkese günaydın
2 yemek kaşığı labne
1 tatlı kaşığı reçel
Biber yoksa ot var illa bir atraksiyon olacak 😅
EB050426-370A-43EC-BBDB-DBAF85A3A74E.jpeg

Ev yapımı tandır kebabı vardı 🙊🐵 akşam diyeti bozdum tamamen yalan oldu. Sabah kaldığımız yerden devam yine 😂
Tandır diyet sayılır yaa, sıkma canını :) hamur işi, şekerli,
Herkese günaydın
2 yemek kaşığı labne
1 tatlı kaşığı reçel
Biber yoksa ot var illa bir atraksiyon olacak 😅
Eki Görüntüle 2775237
ben de vakit bulduğumda fotolar çekip atcam 😂 çok güzel kahvaltı canım. Labne yoğurt bazlı olduğundan peynire göre baya hafif. Ben de labne yiyim artık peynir yerine. Geçenlerde yediğim tahinin vicdan azabı çöktü 😂

Tandır diyet sayılır yaa, sıkma canını :) hamur işi, şekerli,

ben de vakit bulduğumda fotolar çekip atcam 😂 çok güzel kahvaltı canım. Labne yoğurt bazlı olduğundan peynire göre baya hafif. Ben de labne yiyim artık peynir yerine. Geçenlerde yediğim tahinin vicdan azabı çöktü 😂
Severdim zaten bir ara bırakmıştım şu an gene başladım ve çok güzel krem peynir gibi 😍
Çek çek yemeğe başlmadan 1 dk bile sürmüyor canım 🥳

Of kizlar, canim acayip bisey cekti, tam diyet karsiti bi yiyecek. Evde yok neyseki. Ama gidip alip yememek icin kendimi zor tutuyorum

X