- 7 Aralık 2017
- 1.133
- 1.857
- 83
Neden bu senı rahatsız ettı canım bayrama gelsın nolcakkı?
Ya kurban isi felan oluyor ya kurban bayrami olmasi daha cok dusunduruyor annem felan hep kurbanla ugrasicak ben 3 cocukla ne yaparim bilmiyorum. Simdiden benide o stres sardi.
Anladım cnm ben burda takipliyim cok kan verdm ama aranmadm :)Valla ben devletten kan vermistim ertesi gun saglik ocagi aradi. Bekliyoruz sizi diye
Bende o hatayı bir kere yaptım. Çatal korkum oluştu belkide ondan normal değil sezeryan yapmış olabilirim. 30 haftalıkken gece sancılandım araştırmaya gittik orda kadın doğumcu vardır özelde zor olabilir bulmak diye. Berbat şekilde davrandılar. İlk alt muayenemdi korkuyordm nst de doğum sancısı çıktı erken doğsa dayanamaz die kastım kendimi. Beni fırçaladı ne kasıon yanlışlıkla suyunu patlatıveririm diye. Ayy ağla ağla ben mahvolmuştum. Canım yandı korktum stres yaptım. Çatal korkum oldu. İki gece hastanede yattım. Sonra 36. Haftamda kendi doktorum alttan kontrol yaptı hem normal doğum yapabilir miyin die hemde mantardan şüphelenmiştik. Gittim üstümü çıkarttım örtü vermişlerdi örttüm gelebilirsiniz dedim. Kibarca sakin ol 2 saniyelik şunu yapıorum şimdi şunu yapıcam dedi korkacak birsey yokmuş ama ben o devlet hastanesi yüzünden her alt muayene öyle olcak sanıyordum. Bide doktor değil asistan ilgilendi hep. O asistan kızı hayatım boyunca unutmuyacağımAmin. Bana ilginç gelen normalde bir çarşaf veriliyor ya, çataldayken üstüne atmak için, onu sorduğumda yüzüme bön bön baktılar. Sonra araştırdım, devlette de veriliyormuş. Resmen kurbanlık koyun gibi çıplak kalıyorsun doktorun karşısında.
Canım ne stres oluyorsunn hıc olma hamılesın sen cocuklara bakanalr elbet olucaktır sanada bakan olucaktır sen bunları dusunup kendını strese sokma esın var aılen var tek basına sırtlanmaya calısma hıcbıseyı elbet yanında ınsanlar olucaktır
Ins ya hayirlisi artik daha var o zamana kadar.Canım ne stres oluyorsunn hıc olma hamılesın sen cocuklara bakanalr elbet olucaktır sanada bakan olucaktır sen bunları dusunup kendını strese sokma esın var aılen var tek basına sırtlanmaya calısma hıcbıseyı elbet yanında ınsanlar olucaktır
Aminnnn canımmmYerim o pempis parmaklari rabbim banada pempis nasip et .evet bebekler cok cikariyor sanki coraplarla savas ediyorlar.
Yok zorunlu değil sadece hamile oldugunu öğrenirlerse yapışırlar çünkü ne kadar çok insan gelirse sağlık ocağına devlet o kadar performans veriyor. :)
Bende o hatayı bir kere yaptım. Çatal korkum oluştu belkide ondan normal değil sezeryan yapmış olabilirim. 30 haftalıkken gece sancılandım araştırmaya gittik orda kadın doğumcu vardır özelde zor olabilir bulmak diye. Berbat şekilde davrandılar. İlk alt muayenemdi korkuyordm nst de doğum sancısı çıktı erken doğsa dayanamaz die kastım kendimi. Beni fırçaladı ne kasıon yanlışlıkla suyunu patlatıveririm diye. Ayy ağla ağla ben mahvolmuştum. Canım yandı korktum stres yaptım. Çatal korkum oldu. İki gece hastanede yattım. Sonra 36. Haftamda kendi doktorum alttan kontrol yaptı hem normal doğum yapabilir miyin die hemde mantardan şüphelenmiştik. Gittim üstümü çıkarttım örtü vermişlerdi örttüm gelebilirsiniz dedim. Kibarca sakin ol 2 saniyelik şunu yapıorum şimdi şunu yapıcam dedi korkacak birsey yokmuş ama ben o devlet hastanesi yüzünden her alt muayene öyle olcak sanıyordum. Bide doktor değil asistan ilgilendi hep. O asistan kızı hayatım boyunca unutmuyacağım
Canım o kısım hakkında kısmi olarak yanlış biliyorsun.
Benim annem ve kv aile sağlığında ebe.
Mesela annem için örnek vereyim. Hamile olanları performans veriyorlar, daha fazla para kazanalım diye aramıyorlar. Eğer gebelik olduğu halde bildirimi yapılmazsa doktordan ve ebesinden bin ₺’ye yakın ücret kesiliyor. Yani insanların keyfi durumlarına göre maaşları kesiliyor.
Ben ailemden farklı bir şehirde olduğum için farklı bir aile sağlığına bağlıyım. Ama yinede gidip bildirimimi yaptım. Benim yüzümden insanlar mağdur olmasın diye.
allah allah ne kadar enteresanmış ya, ne alaka ki neden kesiliyor onlardan, kötüymüş.
neyse ben gittim, vatani görevimi tamamladım o halde
bana ne derlerse yapıyorum vallahi
ne yapmamışsam dememiştir doktorlar ondan yapmamışımdır.
ki beni kan tutuyor, damar göremiyorum, bir kere zehirlenmişliğim damar yolu açmasınlar serum verecekler diye hastaneye gitmemişliğim var10 yıl falan kan vermemişliğim var evlenmeden önce.
ama gel gör ki evlat işte kan vermeye bile alıştım.
Şimdi biri gelse aç kolunu kan alıcaz dese yavrum için tedirgin bile olmam valla.
Bence de çok saçma bir uygulama.allah allah ne kadar enteresanmış ya, ne alaka ki neden kesiliyor onlardan, kötüymüş.
neyse ben gittim, vatani görevimi tamamladım o halde
bana ne derlerse yapıyorum vallahi
ne yapmamışsam dememiştir doktorlar ondan yapmamışımdır.
ki beni kan tutuyor, damar göremiyorum, bir kere zehirlenmişliğim damar yolu açmasınlar serum verecekler diye hastaneye gitmemişliğim var10 yıl falan kan vermemişliğim var evlenmeden önce.
ama gel gör ki evlat işte kan vermeye bile alıştım.
Şimdi biri gelse aç kolunu kan alıcaz dese yavrum için tedirgin bile olmam valla.
Takip yapmamanın sağlık ocağı için cezası olduğunu bana ebe hanım söylemişti.Canım o kısım hakkında kısmi olarak yanlış biliyorsun.
Benim annem ve kv aile sağlığında ebe.
Mesela annem için örnek vereyim. Hamile olanları performans veriyorlar, daha fazla para kazanalım diye aramıyorlar. Eğer gebelik olduğu halde bildirimi yapılmazsa doktordan ve ebesinden bin ₺’ye yakın ücret kesiliyor. Yani insanların keyfi durumlarına göre maaşları kesiliyor.
Ben ailemden farklı bir şehirde olduğum için farklı bir aile sağlığına bağlıyım. Ama yinede gidip bildirimimi yaptım. Benim yüzümden insanlar mağdur olmasın diye.
Bende o hatayı bir kere yaptım. Çatal korkum oluştu belkide ondan normal değil sezeryan yapmış olabilirim. 30 haftalıkken gece sancılandım araştırmaya gittik orda kadın doğumcu vardır özelde zor olabilir bulmak diye. Berbat şekilde davrandılar. İlk alt muayenemdi korkuyordm nst de doğum sancısı çıktı erken doğsa dayanamaz die kastım kendimi. Beni fırçaladı ne kasıon yanlışlıkla suyunu patlatıveririm diye. Ayy ağla ağla ben mahvolmuştum. Canım yandı korktum stres yaptım. Çatal korkum oldu. İki gece hastanede yattım. Sonra 36. Haftamda kendi doktorum alttan kontrol yaptı hem normal doğum yapabilir miyin die hemde mantardan şüphelenmiştik. Gittim üstümü çıkarttım örtü vermişlerdi örttüm gelebilirsiniz dedim. Kibarca sakin ol 2 saniyelik şunu yapıorum şimdi şunu yapıcam dedi korkacak birsey yokmuş ama ben o devlet hastanesi yüzünden her alt muayene öyle olcak sanıyordum. Bide doktor değil asistan ilgilendi hep. O asistan kızı hayatım boyunca unutmuyacağım
Takip yapmamanın sağlık ocağı için cezası olduğunu bana ebe hanım söylemişti.
Hatta doğum olduğunda mutlaka bana haber ver sisteme girmem gerekiyor demişti.
35. Haftamda kan vermeye gittiğimde emzirme eğitimi adı altında yarım saat bilgi alışverişi yapmıştık ebemle ve emzirme eğitimi aldığıma dair belge imzalattı. Bakanlıktan eğitim alıp almadığımı denetlemek üzere beni arayabileceklerini, kontrol yaptıklarını söyledi.
Vee en güzel yanı emzirme ile ilgili sıkıntı yaşarsam eve gelip destek olabileceğini her türlü şeyde onu arayabileceğimi söylemişti. Canım ebecim
kötü bi tecrübe olmuş gerçektenMuayene koltuğundaki örtüyü değiştirecek misiniz diye sorduğumda, temiz örtünün yerini gösterdi hemşire. Benden önceki hastadan kalan kirliyi de çöpe atabileceğimi söyledi. Resmen mikrop muamelesi yaptı ya. Üzerine doktor da boş gebelik deyince, o sayfayı tamamen kapattım.
benide aradılar asm den banada o kadar yakın ki merak etmeyin gelicem dedim tanıdığım bi ebe zaten,sadece kalp atışlarını duyayım dedim tamam 10 haftayı geçmesin sistemde gebe gözüküyosun dediGebelik kesinleştiğinde (kalp atışı duyulduğunda) dedi bana ebe. Hafta sınırı yok canım ya zaten hamile olduğunda sisteme drek düşüyor sağlık ocağı kendi arıyor. Beni yine ebem aradı hayırlı olsun gel dosyanı açalım hemde konuşalım diye
İşine özen göstermeyenlerde var o ayrı tabi
benim sağlık ocağında ebe arkadaşım var hiç böyle birşeyden bahsetmemişti büyük şehirler için geçerli oldugunu sanmıyorum cunku ben calısan bırıyım ve ozele gıdıcem yada baska bı dr a gıdıcem boş biri değilim onlar çağırdıgında gideyim geleyim . Saçmalık yani . Onlara bin lira ceza kesiliyor olayına da inandırıcı gelmedi öyle olsa ebeler maaş alamazdı heralde bi sağlık ocağına bin küsür hane veriliyor hangi birini takip etsinler.Takip olayı çok güzel bir şey olmuş. En azından herkes görevini yapmak zorunda kalıyor. Ama işte bildirim yapmayanlardan dolayı zor durumda kalıyorlar.
Ben de geçen ebemin yanına gittiğimde hem formu doldurduk hem sohbet ettik beni çok rahatlattı sağolsun
Hangısınde daha fazla karsılıyorsa onu kullan,bende dıgum paketı var sıgortamdaArkadaşlar bir sorum olacaktı belki bilgisi olan vardır aramızda. İki ayrı özel sağlık sigortam var doğumda her ikisinden de olam teminatımı kullanabilir miyim? Örnek var mı etrafınızda veya sizde?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?