- 20 Ocak 2008
- 15.143
- 31.833
- 1.123
- Konu Sahibi evanescence10
-
Evet canım bir ay kadar devam etti hatta 17 haftada çok şiddetli bir kanama yaşadım 2gün hastanede yattım üç aydırda evde dinleniyorum iş yapmak yasak Dr harici dışarı çıkmıyorum çok şükür bu günleri gördük rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah
Teşekkür ederim canımNasilsin barnim? Takvime bakinca halini sorayim dedim.Burayi takip ediyordum.Merak ettim.
Ne denir ki bilmiyorum rabbim sana sabır versin çok acı biliyorum inşallah en kısa sürede kucağına alacağın evlatlar nasip etsin rabbimSelamlar kızlar.. bayağıdır girmemiştim.. maaşallah lar olsun size.. Rabbim sağlık huzur versin hepinize.. Doğuranlara hayırlı olsun , hamişlere de sabırlar diliyorum.. Rabbim isteyen herkese tattırsın inşallah anneliği..
Belki hatırlayanınınız vardır, ben de üçüzlere hamileydim.. hamileydim diyorum çünkü 30 günlük hastane macerasından sonra 21. haftada erken normal doğum ile doğup, yaşayamadılar maalesef... Olsun Rabbim bunu bu kadar nasip etmiş, buna da hamd olsun.. demekki hakkımızada hayırlı olan değildi :)
Size tavsiyem kendinizi yormayın, kalkma dediyse doktor kalkmayın yatın güzel güzel.. olacak olan herzamn olur.. kafanızı rahat tutun.. oyle çevrenizde nasıl bakacaksın falan diyenler varsa da he deyin geçin :)
Allah a emanet olun...
Teşekkür ederim canım
30+5te kandil gecesi doğum yaptım malisef acele etti benim kızlar
Üçüde yoğun bakımda ilk üç gün onlar için de benim için de çok zor geçti ikisi kalp krizi geçirdi makineyle tekrar hayata döndü şu an durumları stabil inşallah rabbimin izniyle iyi olacaklar
Teşekkür ederim canım
Üçüde yoğun bakımda ilk üç gün onlar için de benim için de çok zor geçti ikisi kalp krizi geçirdi makineyle tekrar hayata döndü şu an durumları stabil inşallah rabbimin izniyle iyi olacaklar
Öncelikle tebrik ederim. 10 gün önce doğum yapmış biri olarak yazıyorum. Aynı yollardan bizde geçtik önce ikiz gebelik sonra bölünme haberi. Şok olduk tabi napacağımızı bilemez hale geldik bir sürü korku seneryoları yazdılar çizdiler. Benim doktor aldıracak halimiz yok dedi o zaman evet dedim Rabbim bunu uygun görmüş. 15. Haftada rahime dikiş atıldı rahim boyunun sınırda olduğu söylen 18. Haftada ikiz bebeklerde kan çalma olduğunu söyleyip perinitoloji ye yönlenrildik ayrıca ikizlerin tekinde hidrosefali olduğunu başında su toplandığını söyledi doktor perinitoloji de kadın doğumcu yu destekledi uyluk kemiğinin de kısa olduğunu amiyosentez olmadan anlaşılmayacağını söyledi ama üçüz gebelik olduğu için çok riskli olduğunu üçünü de kaybetme ihtimali olduğunu söyledi. Ayrıca kalp durdurabilineceğini söyledi hepsini ret ettik sürekli dua ettim tesbih ler çektim 22.haftada kan çalma bebeklerin suyunda düzelme oldu su toplama arttığını söyledi daha çok dua ettim 26.haftada benim tansiyon problemim başladı bana yoğunlaşıldı. Tansiyon ilaçlarına ragmen tansiyon düşmüyordu kardiyolojiye yönlendirildim nabız yüksekliği de vardı 15.haftadan itibaren yattım yatan hasta için nabız çok yüksek dedi doktor nabız için ilaç yazdı 28.haftada dahada rahatlamıştık yaşam sınırını geçtik şükür diye bebekler her oynadığında sevindim şükür ettim dua ettim hep yattım anneme taşındım 29.haftamda birden tansiyon yükselmesi ve kusmayla hastanelik oldum çok şükür idrarda protein çıkmadı serumlardan sonra eve gönderildim. (idrarda protein gebelik zehirlenmesi belirtisi tansiyon belirtilerinden biri benim 15 10 u buluyordu) 30.haftada sen 33 34 ü de görürsün ümidim vardı ama ben hiç iyi değildim sürekli tansiyon yükseliyordu tiroid hastası olduğum için tiroidimi kontrole gitmiştim dahiliye doktorum anormal bir şişmem olduğunu tahlil yaptırmam gerektiğini söyledi aynı gün kadın doğumcu ya randevum vardı hidrosefali olan bebeğimin suyunun azaldığından kilo hiç almadığını söyledi derken ödemin farkına vardı acil dahiliyeye git iki gün sonra gel dedi dahiliye doktoru sonuçlar çıkınca acil doğum diye kadın doğumcu mu aradı idrarda protein kaçağı var tansiyon çok yüksek hayati riskim olduğunu söyledi birlikte doğumuna karar verdiler. Hiçbir hazırlığım olmadığı için sadece bir gün daha beklemek istedim ve heran tansiyon takibi yapmam konusunda uyarıldım aynı zamanda kan sulandırıcı iğne ve hap kullanıyordum onlar kesildi. 10lasım 31 hafta 2günlükken doğum oldu doktor karnımın asitlendiğini 2gün daha beklesek herşeyin daha zor olacağını söyledi doğum sonrası ben daha fazla ödem topladım bulanık görmeye başladım idrara çıkamadım herkes dahaa panik oldu biz ne olduğunu anlamıyorduk her iki kolumdan damar yolları açıldı. Bebekler çok küçük doğdu en küçüğü 1kilo diğer ikisi 1.5 kilo solunum bağladılar tek yumurtaların kalbinde delik olduğunu söyledi doktor 10 gün oldu yenidoğan bakımdalar biz yine dua ediyoruz inşallah herşey yoluna girecek bu kadar ayrıntılı anlatmamın sebebi sizi korkutmak değil bu yaşadıklarımızı tek gebelikte de yaşayan insanlar var üçüz gebelikte 38 haftayı görenlerde var sadece göze almak gerekiyor güçlü olmak gerekiyor 2gün önce kan değeri düşüklüğü den tekrar hastaneye yattım doğum olduğu gün 12 olan değerim 7ye düşmüştü 2tüp kan verdiler yetmedi 1tane daha vermeliyiz dediler bebekleri görmediğim için çıktım hala tansiyonum 15 10, 16 10 bebeklerimiz için güçlü olmak zorundayız biliyorum ilk 3gün sürekli ağladım ama hemşireler bebeklerin hissettiğini güçlü olmam gerektiğini söylediler çok uzun oldu k. Bakmayın inşallah çok güzel hamilelik geçirirsiniz Rabbim e bırakmak gerekiyor kararları en iyisini Rabbim bilir veren Rabbim sabrını da verir inşallah hidrosefali dedikleri yavrumun gayet normal göründüğünü söyledi doktoru bu arada 10 gün sonra ultrason yapacağını da ekledi ben inanıyorum hiçbirşey çıkmayacak inşallah sizde inanın herşey kolay olacak benim tansiyon gebelik zehirlenmesi problemim olmasa daha uzun yol gidebilirdik kısmet bu zamanaymış.Merhaba arkadaşlar Ne yazacağımı ne diyeceğimi bilemiyorum 7 haftalık tup.bebek ikiz hamilesiyim ve ben öyle olduğunu zannediyordim dün akşam kanamam geldi ve hastaneye gittik bir gece yatış verdi doktor Sabah geldi beni muayene ediyor 3 kese ve kalp atışı gördü ikizlerim olduğunu öğrenmiştik zaten cumartesi günü kalp atışlarını görmüştük ama bir kanama alanı da vardı kese şeklinde megersem o kanama alanı 3 bebekmis şimdi ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilemiyorum hem tüp bebek doktorum hem de takip eden doktorun bir tanesinin belli bir haftaya geldiğinde sonlandırılmasını daha doğru olduğunu düşünüyor üçünü birden taşımanın sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmenin ve hamileliğin çok riskli olduğunu söylüyorlar şimdi burada okudum Bir sürü arkadaş üçüz gebeliğini devam ettirmiş sağlıkla ve kucağına alan da var ne yapacağımı şaşırdım kafam çok karışık daha önce düşükleri m'den sonra ve olumsuz tedavilerinden sonra 10 yıldan sonra tekrar Rabbim bu zamana kadar gelmeyi nasip etti iki embriyo konuldu ve birisi tekrar bölünmüş anladığım kadarıyla merak ettiğim arkadaşlar Bu haftalarda size de aynı şeyleri söyleyen Doktorlar oldu mu bununla nasıl baş ettiniz çok korkuyorum bu sorumluluğun altına nasıl giderim doktorların isteğini reddedip onlari dünyaya getirmek isteyip de bir şey olursa kendimi nasıl affederim diye korkuyorum sizler bu aşamalarda neler yaptınız nasıl karar verdiniz bunun altından nasıl kalktınız Ne olur bana yardım edin dün akşam kanamaya üzülürken sabah bunu öğreniyorum artık ne diyeceğimi ne söyleyeceğimi şaşırdım sadece Rabbime sığınıyorum neyse bizim için doğru olan o yolu bize göstersin sizlerden de dua istiyorum ne olur duanıza talibim
Ah neler yaşamış siniz Rabbim acılarını göstermesin kendim için ise en hayırlısı ne ise doğru yolu göstermesini diliyorum RabbimdenÖncelikle tebrik ederim. 10 gün önce doğum yapmış biri olarak yazıyorum. Aynı yollardan bizde geçtik önce ikiz gebelik sonra bölünme haberi. Şok olduk tabi napacağımızı bilemez hale geldik bir sürü korku seneryoları yazdılar çizdiler. Benim doktor aldıracak halimiz yok dedi o zaman evet dedim Rabbim bunu uygun görmüş. 15. Haftada rahime dikiş atıldı rahim boyunun sınırda olduğu söylen 18. Haftada ikiz bebeklerde kan çalma olduğunu söyleyip perinitoloji ye yönlenrildik ayrıca ikizlerin tekinde hidrosefali olduğunu başında su toplandığını söyledi doktor perinitoloji de kadın doğumcu yu destekledi uyluk kemiğinin de kısa olduğunu amiyosentez olmadan anlaşılmayacağını söyledi ama üçüz gebelik olduğu için çok riskli olduğunu üçünü de kaybetme ihtimali olduğunu söyledi. Ayrıca kalp durdurabilineceğini söyledi hepsini ret ettik sürekli dua ettim tesbih ler çektim 22.haftada kan çalma bebeklerin suyunda düzelme oldu su toplama arttığını söyledi daha çok dua ettim 26.haftada benim tansiyon problemim başladı bana yoğunlaşıldı. Tansiyon ilaçlarına ragmen tansiyon düşmüyordu kardiyolojiye yönlendirildim nabız yüksekliği de vardı 15.haftadan itibaren yattım yatan hasta için nabız çok yüksek dedi doktor nabız için ilaç yazdı 28.haftada dahada rahatlamıştık yaşam sınırını geçtik şükür diye bebekler her oynadığında sevindim şükür ettim dua ettim hep yattım anneme taşındım 29.haftamda birden tansiyon yükselmesi ve kusmayla hastanelik oldum çok şükür idrarda protein çıkmadı serumlardan sonra eve gönderildim. (idrarda protein gebelik zehirlenmesi belirtisi tansiyon belirtilerinden biri benim 15 10 u buluyordu) 30.haftada sen 33 34 ü de görürsün ümidim vardı ama ben hiç iyi değildim sürekli tansiyon yükseliyordu tiroid hastası olduğum için tiroidimi kontrole gitmiştim dahiliye doktorum anormal bir şişmem olduğunu tahlil yaptırmam gerektiğini söyledi aynı gün kadın doğumcu ya randevum vardı hidrosefali olan bebeğimin suyunun azaldığından kilo hiç almadığını söyledi derken ödemin farkına vardı acil dahiliyeye git iki gün sonra gel dedi dahiliye doktoru sonuçlar çıkınca acil doğum diye kadın doğumcu mu aradı idrarda protein kaçağı var tansiyon çok yüksek hayati riskim olduğunu söyledi birlikte doğumuna karar verdiler. Hiçbir hazırlığım olmadığı için sadece bir gün daha beklemek istedim ve heran tansiyon takibi yapmam konusunda uyarıldım aynı zamanda kan sulandırıcı iğne ve hap kullanıyordum onlar kesildi. 10lasım 31 hafta 2günlükken doğum oldu doktor karnımın asitlendiğini 2gün daha beklesek herşeyin daha zor olacağını söyledi doğum sonrası ben daha fazla ödem topladım bulanık görmeye başladım idrara çıkamadım herkes dahaa panik oldu biz ne olduğunu anlamıyorduk her iki kolumdan damar yolları açıldı. Bebekler çok küçük doğdu en küçüğü 1kilo diğer ikisi 1.5 kilo solunum bağladılar tek yumurtaların kalbinde delik olduğunu söyledi doktor 10 gün oldu yenidoğan bakımdalar biz yine dua ediyoruz inşallah herşey yoluna girecek bu kadar ayrıntılı anlatmamın sebebi sizi korkutmak değil bu yaşadıklarımızı tek gebelikte de yaşayan insanlar var üçüz gebelikte 38 haftayı görenlerde var sadece göze almak gerekiyor güçlü olmak gerekiyor 2gün önce kan değeri düşüklüğü den tekrar hastaneye yattım doğum olduğu gün 12 olan değerim 7ye düşmüştü 2tüp kan verdiler yetmedi 1tane daha vermeliyiz dediler bebekleri görmediğim için çıktım hala tansiyonum 15 10, 16 10 bebeklerimiz için güçlü olmak zorundayız biliyorum ilk 3gün sürekli ağladım ama hemşireler bebeklerin hissettiğini güçlü olmam gerektiğini söylediler çok uzun oldu k. Bakmayın inşallah çok güzel hamilelik geçirirsiniz Rabbim e bırakmak gerekiyor kararları en iyisini Rabbim bilir veren Rabbim sabrını da verir inşallah hidrosefali dedikleri yavrumun gayet normal göründüğünü söyledi doktoru bu arada 10 gün sonra ultrason yapacağını da ekledi ben inanıyorum hiçbirşey çıkmayacak inşallah sizde inanın herşey kolay olacak benim tansiyon gebelik zehirlenmesi problemim olmasa daha uzun yol gidebilirdik kısmet bu zamanaymış.
Sizin doğum yapmanızdaki sebep neydi acabaBende 31+4 günlük doğum yaptımbebekler çok küçük hepsi makinaya bağlı birinci bebek 710 ikinci 840 üçüncü 1 kilo doğdular
Adaşız canım ben de tüp bebek tedavisindeyim 2 haftaya kadar transferim olcak inşallah 2 blast embriyo transfer edilecek banada dua ediin nolur bu sevinci bu kaygıları bende yaşayayım rabbim sana da sağ salim kavuştursun bebişlerini inşalllahMerhaba arkadaşlar Ne yazacağımı ne diyeceğimi bilemiyorum 7 haftalık tup.bebek ikiz hamilesiyim ve ben öyle olduğunu zannediyordim dün akşam kanamam geldi ve hastaneye gittik bir gece yatış verdi doktor Sabah geldi beni muayene ediyor 3 kese ve kalp atışı gördü ikizlerim olduğunu öğrenmiştik zaten cumartesi günü kalp atışlarını görmüştük ama bir kanama alanı da vardı kese şeklinde megersem o kanama alanı 3 bebekmis şimdi ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilemiyorum hem tüp bebek doktorum hem de takip eden doktorun bir tanesinin belli bir haftaya geldiğinde sonlandırılmasını daha doğru olduğunu düşünüyor üçünü birden taşımanın sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmenin ve hamileliğin çok riskli olduğunu söylüyorlar şimdi burada okudum Bir sürü arkadaş üçüz gebeliğini devam ettirmiş sağlıkla ve kucağına alan da var ne yapacağımı şaşırdım kafam çok karışık daha önce düşükleri m'den sonra ve olumsuz tedavilerinden sonra 10 yıldan sonra tekrar Rabbim bu zamana kadar gelmeyi nasip etti iki embriyo konuldu ve birisi tekrar bölünmüş anladığım kadarıyla merak ettiğim arkadaşlar Bu haftalarda size de aynı şeyleri söyleyen Doktorlar oldu mu bununla nasıl baş ettiniz çok korkuyorum bu sorumluluğun altına nasıl giderim doktorların isteğini reddedip onlari dünyaya getirmek isteyip de bir şey olursa kendimi nasıl affederim diye korkuyorum sizler bu aşamalarda neler yaptınız nasıl karar verdiniz bunun altından nasıl kalktınız Ne olur bana yardım edin dün akşam kanamaya üzülürken sabah bunu öğreniyorum artık ne diyeceğimi ne söyleyeceğimi şaşırdım sadece Rabbime sığınıyorum neyse bizim için doğru olan o yolu bize göstersin sizlerden de dua istiyorum ne olur duanıza talibim
canım merak ettim seni tüp bebek başlığından tanıyorum geçen gün aklıma geldi, naptın durumları nasıl kuzuların inşallah her şey yolundadır canım benimTeşekkür ederim canım
Merhabalar umarım yazdığımı görürsünüz. Benimde üçüzlerimden birine resüksiyon öneriyorlar? Siz resüksiyonunyaptırdınız mı ya da kime yaptırdınız bana bi tavsiye verebilir misiniz çok zor durumdayımBen ne yazık ki redüksiyon yapmak zorunda kalıcam bebeklerden birisi bradikardik ve düzelmiyor.eğer daha gec haftalarda sonlanırsa diğerlerinde düşüğe ve sağlık problemlerine sebep olabilirmiş.hayatımda bu kadar zor günler geçirdiğimi hatırlamıyorum bana dua edin diğer bebeklerimi kaybetmiyim.
Ben yaptırmadım canım üçüzlerden birinin kendi kendine kalbi durdu.cok zor süreçler Allah yardımcınız olsunMerhabalar umarım yazdığımı görürsünüz. Benimde üçüzlerimden birine resüksiyon öneriyorlar? Siz resüksiyonunyaptırdınız mı ya da kime yaptırdınız bana bi tavsiye verebilir misiniz çok zor durumdayım
O günleri hatırlatip size daha fazla asla üzmek istemem ama son kez sorabilir miyim ? Kaçıncı haftafa durdu kalbi bir de en küçüğümüydü kalbi duran ? Özür dilerim tekrardan sordugum içinBen yaptırmadım canım üçüzlerden birinin kendi kendine kalbi durdu.cok zor süreçler Allah yardımcınız olsun
Yok özür dilemeyin sizi cok iyi anlıyorum.kalbi yavaş atıyordu küçüğün sonrasında dayanamadı 9.haftada durdu.o zamana kadar dursun redüksiyon falan düşünürken durunca da mahvolmustum ne desem bilemiyorum size ı yüzden.O günleri hatırlatip size daha fazla asla üzmek istemem ama son kez sorabilir miyim ? Kaçıncı haftafa durdu kalbi bir de en küçüğümüydü kalbi duran ? Özür dilerim tekrardan sordugum için
Rabbim kalan ikisine uzun sağlıklı ömürler versin bir ömür mutlu olun inşallahYok özür dilemeyin sizi cok iyi anlıyorum.kalbi yavaş atıyordu küçüğün sonrasında dayanamadı 9.haftada durdu.o zamana kadar dursun redüksiyon falan düşünürken durunca da mahvolmustum ne desem bilemiyorum size ı yüzden.
Allah razı olsun canım çok şükür üçüde iyi 35. 42. Ve 45. Günde sırayla sağlıklı bir şekilde üçüde taburcu oldu doğalı üç ay oldu rabbime şükür çok güzeller rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallahcanım merak ettim seni tüp bebek başlığından tanıyorum geçen gün aklıma geldi, naptın durumları nasıl kuzuların inşallah her şey yolundadır canım benim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?