- 20 Şubat 2013
- 423
- 392
- 103
- Konu Sahibi evanescence10
-
Hemen soleyim tatlim agiz bezi hayat kurtariray haklısın aslında kim nasıl çıkıcak onca bebeklebi de bizde bebek başına ebeveyn olucak ondan da beklenebilir sanki bi süre.
ya bana-bize kullanıp hayat kurtaran ürünleri söler misin,ürün olmasa da olur şöyle yap böyle yap dediğin
Neden erken aliyo problem neKızlar bu arada dün doktoruma uğradım tahlilim için. çok yüksek çıkmış,beni dahiliyeye yönlendirdi bugn gidicem. hatta ne dedi biliyo musunuz duruma göre haftaya alabilirim dedi bebekleriben biraz daha dururlar diyodum ama nst ye bağladı sancılarım oluyodu adet ağrısı gibi kasıklarımda,ve göbeğim kasılıyodu sertleşiyodu. hafif ağrı çıktı. ay bilmiyorum olsun olmasın diye dua etmiyorum hiç bebekler için ne zaman hayırlısıysa o zaman olsun diye dua ediyorum
e peki hastanedeyken göğüsten dedğil de biberondan yada borudan besleniyolar. eve gelince ben vermek istesem de seninkiler gibi almıycaklar,nasıl yapıcam onu anlamadımHemen soleyim tatlim agiz bezi hayat kurtarirbol bol al.emmezlerse mamadan dolayi.. sonra.. kucuk cok kiyafet alma mesela bn prematre kiyafetlere dunyann parsini verdim bi zibin 50 liraydi ole soleyim organik diye.. 03 ay gurubu bi kac parca alsan yetrli.okadar cbuk buyuyolar ki.. gogus merhemi candir.cunku cok sık emzirceksin birini birakip birini ole soleyim.. ( ve bnm cnm yandi sennki ynmasin bacim emzirme egtimini bebeklerin iyi ddkleri an iste.. kanguru, ten temasi, egitim allah ne verdiyse yüklen gitsin.. bnm hic biseydn haberim yoktu bbkler ck kucuk dgdular aslinda kilolari iyiydi 1600 civari ama sarilik nefes problemleri vardi cok korktuk bisey olcak diye.. ama bi sezeryanliya gore 3 degil 10 cocuga yetecek kadar sutum geldi hergun sagdim ama cahillik iste taze icsinler diye hastaneye giderken sagdim ole gittim hep.kimse demedi ki bu bebeler cikinca ya seni emmezse sutunu sag dolaba koy dimi.. yapmadim.yapamadim.gercekten de cikinca memeyi tutmak istemediler cunku orda biberonla beslendikleri icin akiyodu eme memede cekmek zorlarina geldi surekli agladilar.. ben habire sagdim aman sutun kesilmesin diye caylar corbalar neler neler.yok olmuyo bi gun sadece gogsumden kan sagdim sut gelmiyo bicak gibi kesildi.dusunsene norml bi dogum gibi yatak dosek yatip bebegini kucagina getirip hop hadi emzir annesi diyip yuzlerce fotorf cekinemiyosun yollarda sabah aksam git gel dikislerin acir yuruyemezsin bi yandan kanaman olur durmaz bi yandan bebeklerini gorur dayanamazsin hergun aglarsin bi yandan.. 3 uz annesi olmak cok zor hele premature annesi olmak hem karninn hem kucaginn bos olmasi demek tabi her annelik kutsal ama bebegi kuvezde olmayan bi anne bu acilari anlayamaz.. neyse duygusalliktan cikim biraz gozlerim doldu yani demem o ki bebeklerin seni emsin sutum yetmez deme sakin. Ole bi veriyo ki yaradan sasiriyosun. Sana evde sutune karistirip vermen icin eprotein die bi mama tavsiye etcekler buyuk ihtimal bebekler dusuk kilolu dogarsa tabi.. onu sutune karistr ver tabi ama sen emzirmeye adepte ol dusunki ole bi cagda yasiyosun ki biberon yok sadece meme var nasil besleyebilirsen ole devam et.inan bana ilerde bana dua edersin iyku diye. Ben cahiliklie yaptigim hatta kimsenn yol gostermedgi sekilde gittigim icin suan bebeklerimin bagisklik sistemleri cok dusuk ve her 15 gunde bi hastalar .. bunu gormektense basta cektigin biraz skntiya deger inanki
ağız bezi aldım 4-5 paket ama daha alayım mı ?Hemen soleyim tatlim agiz bezi hayat kurtarirbol bol al.emmezlerse mamadan dolayi.. sonra.. kucuk cok kiyafet alma mesela bn prematre kiyafetlere dunyann parsini verdim bi zibin 50 liraydi ole soleyim organik diye.. 03 ay gurubu bi kac parca alsan yetrli.okadar cbuk buyuyolar ki.. gogus merhemi candir.cunku cok sık emzirceksin birini birakip birini ole soleyim.. ( ve bnm cnm yandi sennki ynmasin bacim emzirme egtimini bebeklerin iyi ddkleri an iste.. kanguru, ten temasi, egitim allah ne verdiyse yüklen gitsin.. bnm hic biseydn haberim yoktu bbkler ck kucuk dgdular aslinda kilolari iyiydi 1600 civari ama sarilik nefes problemleri vardi cok korktuk bisey olcak diye.. ama bi sezeryanliya gore 3 degil 10 cocuga yetecek kadar sutum geldi hergun sagdim ama cahillik iste taze icsinler diye hastaneye giderken sagdim ole gittim hep.kimse demedi ki bu bebeler cikinca ya seni emmezse sutunu sag dolaba koy dimi.. yapmadim.yapamadim.gercekten de cikinca memeyi tutmak istemediler cunku orda biberonla beslendikleri icin akiyodu eme memede cekmek zorlarina geldi surekli agladilar.. ben habire sagdim aman sutun kesilmesin diye caylar corbalar neler neler.yok olmuyo bi gun sadece gogsumden kan sagdim sut gelmiyo bicak gibi kesildi.dusunsene norml bi dogum gibi yatak dosek yatip bebegini kucagina getirip hop hadi emzir annesi diyip yuzlerce fotorf cekinemiyosun yollarda sabah aksam git gel dikislerin acir yuruyemezsin bi yandan kanaman olur durmaz bi yandan bebeklerini gorur dayanamazsin hergun aglarsin bi yandan.. 3 uz annesi olmak cok zor hele premature annesi olmak hem karninn hem kucaginn bos olmasi demek tabi her annelik kutsal ama bebegi kuvezde olmayan bi anne bu acilari anlayamaz.. neyse duygusalliktan cikim biraz gozlerim doldu yani demem o ki bebeklerin seni emsin sutum yetmez deme sakin. Ole bi veriyo ki yaradan sasiriyosun. Sana evde sutune karistirip vermen icin eprotein die bi mama tavsiye etcekler buyuk ihtimal bebekler dusuk kilolu dogarsa tabi.. onu sutune karistr ver tabi ama sen emzirmeye adepte ol dusunki ole bi cagda yasiyosun ki biberon yok sadece meme var nasil besleyebilirsen ole devam et.inan bana ilerde bana dua edersin iyku diye. Ben cahiliklie yaptigim hatta kimsenn yol gostermedgi sekilde gittigim icin suan bebeklerimin bagisklik sistemleri cok dusuk ve her 15 gunde bi hastalar .. bunu gormektense basta cektigin biraz skntiya deger inanki
ben istanbuldayımKızlar aranızda izmirde olan var mı doktor ve hastane tavsiyesi istiyorum üçüzler için
Kızlar bu arada dün doktoruma uğradım tahlilim için. çok yüksek çıkmış,beni dahiliyeye yönlendirdi bugn gidicem. hatta ne dedi biliyo musunuz duruma göre haftaya alabilirim dedi bebekleriben biraz daha dururlar diyodum ama nst ye bağladı sancılarım oluyodu adet ağrısı gibi kasıklarımda,ve göbeğim kasılıyodu sertleşiyodu. hafif ağrı çıktı. ay bilmiyorum olsun olmasın diye dua etmiyorum hiç bebekler için ne zaman hayırlısıysa o zaman olsun diye dua ediyorum
Iste orda hastaneden cikarmadan hemen egtim isticeksin emzirme egtimi.bana egtimi verdiler bi gun sadece aksam ertesi gun cikardilar 3 unu birden.nasil emzirilir onu bile bilmezken zaten bebekler parmak kadar tutamiyosunki bi yeri aciyacak diye.mesela kuveze girdiler ki insallah girmezler ben bi cok arkadas duydum cok iyi kilolarla dogum yapip bebegi kuveze girmeyen.. normal beslenmeye basladiklari zaman direk ten temasi, kanguru, emzirme egtimi iste bunlar cok onemli seyler ihmal edilmemesi lazim.gogsunn ucunu kavrayabilceklermi sutun gelcekmi vs.. bigunde helede bi aksamda olcak seyler degil..e peki hastanedeyken göğüsten dedğil de biberondan yada borudan besleniyolar. eve gelince ben vermek istesem de seninkiler gibi almıycaklar,nasıl yapıcam onu anlamadım
Ben olmamistim doktorum onermemisti daha dogrusu ben hic bi asi olmadimKızlar bebeklerin hareketlerini kaçıncı haftada hissettiniz
Tetenoz aşısını oldunuz
Yeterli bence ben bilincsizce hic almamistim nerdeyse.. zaten bi premature kiyafetler oluyo yikayip yikayip giydirdim ben onlara kiyamadim kimseye vermedim zaten sakladim o kadar minik ki.. insann baktikca gozleri doluyo ☺ buyudukce giydirmesi daha bi zevkli oluyo. Hem sen sanslisin kizlara cesit daha cok valla erkek bebek kiyafeti bulup uydurup giydirmek cok zor heleki basak burcu bi anneye gore cok cok zor uyum takintisi beni cok zorluyo..ağız bezi aldım 4-5 paket ama daha alayım mı ?
prematüre sadece bi takım aldım bebek başına,dediğin gibi hemen büyücekler masrafa gerek yok
aslına bakarsan cok yeni kıyafet almadım, bebek başına 1 tane 10lu hastane çıkışı aldım,bi kaç parça 0-3 ay aldım,bi kaç tane 3-6 ay aldım. arkadaşlarım ve görümcem yeni doğum yaptı onlar verdi sağolsun tertemizlazım olursa da alınır ya Allah sağlık versin
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım maşallah iyi ilerledi iz darısı bize inşallahKızlar bu arada dün doktoruma uğradım tahlilim için. çok yüksek çıkmış,beni dahiliyeye yönlendirdi bugn gidicem. hatta ne dedi biliyo musunuz duruma göre haftaya alabilirim dedi bebekleriben biraz daha dururlar diyodum ama nst ye bağladı sancılarım oluyodu adet ağrısı gibi kasıklarımda,ve göbeğim kasılıyodu sertleşiyodu. hafif ağrı çıktı. ay bilmiyorum olsun olmasın diye dua etmiyorum hiç bebekler için ne zaman hayırlısıysa o zaman olsun diye dua ediyorum
16 haftada hissettim canım şimdi gayet net hissediyorumKızlar bebeklerin hareketlerini kaçıncı haftada hissettiniz
Tetenoz aşısını oldunuz
Selamlar kızlar,
Bnce bi baglantisi yok benim doktorum da sen ufak tefeksin nasil tasican acaba demisti cok sukur bi sknti olmadi.benim boyum 1.55 75 kiloyla hamile kaldim baya bi agirlasmistim 95 le de dogum yaptim serklaj hic olmadim ama fazla kilo alinmamasi tavsiyemdir sonra benim gibi sırt agrilarindan duramazsiniz egilip kalkarken cocuklari besikten alirken tutuluyorum.zaten 3 uz gebelik basli basina sknti bi de kilolu hamile kalinca omurga iyce öne egiliyo dogumdan sonrada toparlanmak zaman alacak galiba..2 sene olmak uzere bi gün agrisiz gecirdigimi hatirlamiyorum.Kızlar minyon olmamız üçüz gebelik devamını olumsuz etkiler mi?
Peki bebeklerinizde erken doguma bağlı sıkıntılar oldu mu nasıl çözdünüz ? Tek korkum onların sağlığıBnce bi baglantisi yok benim doktorum da sen ufak tefeksin nasil tasican acaba demisti cok sukur bi sknti olmadi.benim boyum 1.55 75 kiloyla hamile kaldim baya bi agirlasmistim 95 le de dogum yaptim serklaj hic olmadim ama fazla kilo alinmamasi tavsiyemdir sonra benim gibi sırt agrilarindan duramazsiniz egilip kalkarken cocuklari besikten alirken tutuluyorum.zaten 3 uz gebelik basli basina sknti bi de kilolu hamile kalinca omurga iyce öne egiliyo dogumdan sonrada toparlanmak zaman alacak galiba..2 sene olmak uzere bi gün agrisiz gecirdigimi hatirlamiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?