• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Gündüz iki uyku-her biri 1er saat- normal hatta az bile. Daha çok küçük çünkü. Bu yüzden gece uykusundan çaldığını düşünmüyorum başka bir sebebi olabilir mi?Öğlen uykuları 3 yaşa kadar devam ediyor çünkü ihtiyaçları var.6 buçuk aylık bir bebeğin daha çok ihtiyacı olur uykuya.
Fırsatım olsa ben bile öğlen biraz uyurdum :)
Ben de fırsat bulsam uyurum :)
Bazen kimseye gorunmeden kaçıyorum uyuyorum onuncu dakikasında anneeee neden yatıyorsun sesiyle uyandiriliyorum 😁

Büyük oğlum üç yaş yedi buçuk aylık hala gunduz uykusu var. 3 saat uyur bazen geçer bile. gündüz uykusuna ihtiyaç duyuyor kendi başına uyuyor.

Ver bence canım zaten muzun kabız etkisi için çok vermek gerekiyor ben 3 günde bir yarım veya çeyrek muz veriyorum herhangi bir kabızlık belirtisi olmadı, sende bol bol ye sütünden geçsin patates falan da ye
A patateste iyi gelir dogru haslayim eve gidince tospigime yediriyim biraz

S Sevimlipanduf cnm aslında gündüz uyuyan bebek gece daha huzurlu uydurmuş. Ama senin kız gündüz uykusu yaptığında gece uykusunu bölüyor yada aza indiriyor anladığım kadarıyla. Benimki mesela doğdugundan beri gündüzleri guzel uyurdu Bi 4.ayda sekteye ugradı.6 aylık olmak üzere gündüz 3 uykusu var bazen yarım saat bazen 1 bazen 2 saat en geç 8 de gunduz uykusunu tamamlatıyorum 10 da gece uykusuna yatmş oluyor. Gecede 2 kez uyanıyor emmek için. Yani bence tamamen bebeğin yapısıyla alakalı. Ama çok fazla yorulup yorgunluktan da uyuyamıyor olabilir. Rahatlatıcı şeyler dene bence. En kötü ihtimalle uyku eğitimi al.uyku çok önemli çünkü gelişimleri için

Bizde de var aynı hikaye. Bazen Bütün gün hiç uyumazdı ama gece 7-8 saat yatardı hiç uyanmadan. Kilosu iyiydi diye uyandırmazdım. Hep öyle devam edecek sanıyordum. Şimdi gündüzleri 1-2 saat yatmaya başladı ama gece de 3-4 kere uyanıp emmeye başladı artık uzun gece uykusu yok. Her dönem farklı bi uyku ve beslenme şekli oluyor. Ben konuşup derdini anlatacak yaşa gelene kadar düzen kuracağımızı düşünmüyorum artık. Gaz bitti oh artık uyur dedik dönmeyi öğrendi. Dönmeye alışacak bu sefer de diş başlıycak. Diş dediğin zaten 2 yaşına kadar sürüyor diyorlar. O bitecek tuvalet eğitimi için gece kaldıracaz filan bu iş bitmez yani ilkokulda ancak düzene oturur diye düşünüyorum 😁😁
İki yaş olsa iyi canım üç yaşa kadar suruyor 😭
Bizimki yaşına iki ay kala bitmişti aynı doğumlu üç dört arkadaşın ucu buldu.
Ondan sonra da ikinci çocuk başlar uyumayi bi altı yıl erteleyin yani 😁

S Sevimlipanduf cnm aslında gündüz uyuyan bebek gece daha huzurlu uydurmuş. Ama senin kız gündüz uykusu yaptığında gece uykusunu bölüyor yada aza indiriyor anladığım kadarıyla. Benimki mesela doğdugundan beri gündüzleri guzel uyurdu Bi 4.ayda sekteye ugradı.6 aylık olmak üzere gündüz 3 uykusu var bazen yarım saat bazen 1 bazen 2 saat en geç 8 de gunduz uykusunu tamamlatıyorum 10 da gece uykusuna yatmş oluyor. Gecede 2 kez uyanıyor emmek için. Yani bence tamamen bebeğin yapısıyla alakalı. Ama çok fazla yorulup yorgunluktan da uyuyamıyor olabilir. Rahatlatıcı şeyler dene bence. En kötü ihtimalle uyku eğitimi al.uyku çok önemli çünkü gelişimleri için
Gece toplam 3,5 saat uyudu güneş Aralık’larla tabi gündüz şimdi uyandı 1,5 saat toplam 5 saat oldu şimdi 3-4 gibi 1 saat daha uyur 6 saat uyuyor günlük Yani, öncesinde de aslında böyleydi 11 gibi yatıp sabah 5.30 larda kalkardık ama gece uyuduğumuz için en azından dinlenmiş olurdum son 1 aydır gece 3 saatten fazla uyumadık onu da saat başı uyu uyan şeklinde

Bazen kimseye gorunmeden kaçıyorum uyuyorum onuncu dakikasında anneeee neden yatıyorsun sesiyle uyandiriliyorum 😁

Büyük oğlum üç yaş yedi buçuk aylık hala gunduz uykusu var. 3 saat uyur bazen geçer bile. gündüz uykusuna ihtiyaç duyuyor kendi başına uyuyor.

Benim oğlumda öyle eğer öğlen uyumazsa gece yorgunluktan çok sık uyanıyor ve huzursuz oluyor :) benim ikiside uyurken bile uyuma fırsatım olamıyor ne yazık ki ev işleri ve yemek sebebi ile. Olsaydı her gün 1 saat mutlaka uyurdum :)

S Sevimlipanduf bir şey sormak istiyorum. İlk defa olmadığı için biraz ilgi çekici bir hal aldı. Seni alıntıladığım bir kaç mesajıma hiç cevap vermedin, görmezden geldin. Benimle beraber cevap veren herkesi alıntılıyor ya da emoji koyuyorsun bu sebeple bir tavır olduğunu düşündüm.Sanırım benden hoşlanmıyorsun? :)

Yazı denk geldi bir yerde ek gıda döneminde uyku problemi olurmuş vs ondan sorayım dedim 🙈 paylaştığı güzel tarifler olunca 😋

Boyle seyler duymak ne guzel, hala uyuyanlar var demek :) helede iki cocukla , 2. Cocuga tesvik gibi

Benim oğlumda öyle eğer öğlen uyumazsa gece yorgunluktan çok sık uyanıyor ve huzursuz oluyor :) benim ikiside uyurken bile uyuma fırsatım olamıyor ne yazık ki ev işleri ve yemek sebebi ile. Olsaydı her gün 1 saat mutlaka uyurdum :)

S Sevimlipanduf bir şey sormak istiyorum. İlk defa olmadığı için biraz ilgi çekici bir hal aldı. Seni alıntıladığım bir kaç mesajıma hiç cevap vermedin, görmezden geldin. Benimle beraber cevap veren herkesi alıntılıyor ya da emoji koyuyorsun bu sebeple bir tavır olduğunu düşündüm.Sanırım benden hoşlanmıyorsun? :)
Ayy yok gerçekten oyle değil de fırsat bulamadım ben yazmaya ara ara girip okuyorum çıkıyorum sonra unutuyorum kime cevap verip vermediğimi ondan olmuştur özür dilerim 😘😘

İyi pazarlar....
Yoldayız mersine geçiyoruz...
Kızımın özel bölgesinde kızarıklık oluşuyordu. Tedavi ediyorum geçiyor yine başlıyordu...
İdrar tahlili yaptırdık az bakteri çıktı. Dr. Yazdım, hangi ilacı verecek bekliyorum.
Bu arada kaç gündür uğraşıyoruz idrar örneği alabilmek için. Acemilik işte... Ne zorlandık :))

Ayy yok gerçekten oyle değil de fırsat bulamadım ben yazmaya ara ara girip okuyorum çıkıyorum sonra unutuyorum kime cevap verip vermediğimi ondan olmuştur özür dilerim 😘😘

Tamam ikna oldum :) :KK200: özürdilemen gerekmiyordu mahçup oldum ama :) ben yanlış yorumladığım için özürdilerim :KK200:

İki yaş olsa iyi canım üç yaşa kadar suruyor 😭
Bizimki yaşına iki ay kala bitmişti aynı doğumlu üç dört arkadaşın ucu buldu.
Ondan sonra da ikinci çocuk başlar uyumayi bi altı yıl erteleyin yani 😁
2. Yi de sayacaktım dilim varmadı 😂 6 yıl yine iyiymiş ben 8 yılı gözden çıkarmıştım 😁

Gündüz iki uyku-her biri 1er saat- normal hatta az bile. Daha çok küçük çünkü. Bu yüzden gece uykusundan çaldığını düşünmüyorum başka bir sebebi olabilir mi?Öğlen uykuları 3 yaşa kadar devam ediyor çünkü ihtiyaçları var.6 buçuk aylık bir bebeğin daha çok ihtiyacı olur uykuya.
Fırsatım olsa ben bile öğlen biraz uyurdum :)
Ah ben uyumaz mıyım nasıl özledim sabah uykusunu 😂😂😂 yok kuzu benim kız oyle yenidoğan bebek 18 saat uyur diyorlardı benimki 10 saat bile uyumuyordu karnımdayken ben çok uyudum bebe uykuya doymuş olarak dünyaya geldi zaar 😂😂

Heidi birbirinden cadı 😂❤ maşallah hepsine büyük oğlan nasıl oldu küçüğün uykulari nasıl oldu kuzum
Azalmakla birlikte devam ediyor hala oksuruk ama daha iyi sukur. Kucugun uykusu biraz dengesiz.bazen duzenli bazen inat, kendi capinca iste :)
Her gün serum fizyolojik yapmak da sıkıntı olur mu?
Bunu dr a sordum ben canim. Aspiratörle cekmek iyi degilmis. Onun disinda sadece acmak 4 5 yapiilabilir gunde diyor. Ben kisin peteklerden kurudugu icin kizimida oglumunda gece.yatarken aciyordum burnunu
Selllaammm, biz evimize gidiyoruz 😊 @Kahsen sana yine bol bol tesekkur edicem hic kacarin yook, iyiki burasi varmiş gercektende erken mudahale oldu sayende cok guzel biseye vesile oldun oglumuzun pipi macerasinda eglenceli bi yeri oldu resmen , uzman doktorlar tarafindan tedavi gormek en iyi sekilde hemde sen vesile oldun buna yani 2gece kaldik taburcu olduk yeni kontrollerimizde en yakin zamanda❤
Gecmis olsun canim. Yapisiklik kontrolü icin mi 2 gece koydular sizi
Simdi durumu nasil bebisin

14 ocak dogumlular yarım yasimiz kutlu olsunnn😚😚 Papatyamaviss Papatyamaviss çok geçmış olsun Allah acil sifalar versin insallah .Benim oglan cok huysuzlasmisti dayanamadık doktora götürdük kulagında enfeksiyon çıktı. bir de kakasinı 3 4 günde bir yapiyodu.Catlak olusmus o da huzursuzluk yapiyomus ilac kullandik baya düzeldi.Ben huysuzlugunu dişe yormuştum ama acı çekiyormuş yavrum.kulagini cekistiyorsa dikkate almak lazimmiş

Boyle seyler duymak ne guzel, hala uyuyanlar var demek :) helede iki cocukla , 2. Cocuga tesvik gibi
Tabi tabi tamamen umutsuz olmayın.
Mesela saklambaç oynarken yatağın kenarına yatar pozisyonda saklandiysaniz eğer, orada da uyuyakalmak mümkün 😆

Azalmakla birlikte devam ediyor hala oksuruk ama daha iyi sukur. Kucugun uykusu biraz dengesiz.bazen duzenli bazen inat, kendi capinca iste :)

Bunu dr a sordum ben canim. Aspiratörle cekmek iyi degilmis. Onun disinda sadece acmak 4 5 yapiilabilir gunde diyor. Ben kisin peteklerden kurudugu icin kizimida oglumunda gece.yatarken aciyordum burnunu

Gecmis olsun canim. Yapisiklik kontrolü icin mi 2 gece koydular sizi
Simdi durumu nasil bebisin
evet canim operasyon sunnetama extralarida var.emin olmak istediler carsamba kontrol yine olacak mssela
14 ocak dogumlular yarım yasimiz kutlu olsunnn😚😚 Papatyamaviss Papatyamaviss çok geçmış olsun Allah acil sifalar versin insallah .Benim oglan cok huysuzlasmisti dayanamadık doktora götürdük kulagında enfeksiyon çıktı. bir de kakasinı 3 4 günde bir yapiyodu.Catlak olusmus o da huzursuzluk yapiyomus ilac kullandik baya düzeldi.Ben huysuzlugunu dişe yormuştum ama acı çekiyormuş yavrum.kulagini cekistiyorsa dikkate almak lazimmiş
Gecmis olsun sanada kuzum benim biz ztn şuan antibiyotik kullaniyoruz

Ah ben uyumaz mıyım nasıl özledim sabah uykusunu 😂😂😂 yok kuzu benim kız oyle yenidoğan bebek 18 saat uyur diyorlardı benimki 10 saat bile uyumuyordu karnımdayken ben çok uyudum bebe uykuya doymuş olarak dünyaya geldi zaar 😂😂

Babası mı uykuyu sevmiyor acaba :) genelde genetik oluyormuş uyku yatkınlığı :)

Back