• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Öyle kuzum dert verip derman aratmasın allahım dermani olmayan hastalik kapimiza bile ugramasin artik gec kalınmadı buna sukur sunnet yapan doktorla alakalı bir durum mu bu yoksa pipi yapisiyla kiloyla vs durumla alakasi mi var
Sanirim dr alaka uroloji doktru tapti diyince gulduler resmen

Dogdugundan beri en gec 9 da yatan çocuk bugun yatti 20 gibi 21 civari kalkti tüm uykusunu almış sanki. Cikarmiyorum odadan bu saat oldu oturdum kaldim yaninda besigin içinde oyun oynuyor :(

Su kasvetli havayi dagitayim bi tik cik banada esim anlatti az once kendime geldim ben cocugun yanindayken asistanlar aralarinda su yanda odada bi bebek var obezmis sunnet olmus pipisi yapismis demisler 🤣 esim duymus pardondemis ne obezi gülerek biraz kilolu sadece demis asistanlarda gülerek e iyi bari biraz kilolu diyelim bari diyip gülmüşler 😂
Ertuşum meşhur mu oldu oralarda:)
Son damlaya kadar hepimizin bol bol sütu olsun cocuklar kana kana icsin hepimize nasip olsun 2 yasina kadar emzire bilmek
Benimki son damlaları içiyor 6 ayda.. Allahım diğer bebişlerimize nasip etsin:))

Dogdugundan beri en gec 9 da yatan çocuk bugun yatti 20 gibi 21 civari kalkti tüm uykusunu almış sanki. Cikarmiyorum odadan bu saat oldu oturdum kaldim yaninda besigin içinde oyun oynuyor :KK43:
Benimkide 9a doğru uyumuştu az önce gittim uyanmış yatakta bakıyor görünmeden kaçtım kendi uyursa diye bir umut bekliyorum. .

Ooo pipi yakisikli olmustur bizimki kan aglıyor 😄😄 cis yaparken agliyormuydu
Valla çok güzel olmuş bizimki. Hayır canım aglamiyordu. İlk on saat üçer saatte bir ağrı kesici fitil verdim uyudu hep o gün. Ertesi günde hiç anlamadi bardak bağladık. Ameliyatta bile salladım battaniyede öyle koydum masaya ordada uyudu. 😀

Valla çok güzel olmuş bizimki. Hayır canım aglamiyordu. İlk on saat üçer saatte bir ağrı kesici fitil verdim uyudu hep o gün. Ertesi günde hiç anlamadi bardak bağladık. Ameliyatta bile salladım battaniyede öyle koydum masaya ordada uyudu. 😀
Masallah bidaha oglum olursa embiriyoya dustu an sunnet ettirecem
😄😄

Abinle komşu sayılırız bende isviçre deyim :) geldin mi hiç ziyaretlerine? Almanya da sosyal hizmetleri gelişmiş bir ülke. Aslında ekonomik anlamda daha alt ab ülkelerinde bile yaşam şartları(işçi kesimi için) Türkiye ye göre daha yüksek standartlarda. Birbirlerini her anlamda destekliyorlar ab Birliği ülkeleri.
Tabi insanın ön planda olması kültürel olduğu kadar ekonomikte. Suç oranları yüksek olan ülkeler hep ekonomik anlamda fakir durumda olan ülkeler. Avrupa da hem yasaların katılığından insanlara saygı duyuyorlar hem ahlaki olarak eğitimliler,hemde hırsızlık,gasp gibi olaylara tenezzül çok az.
Ebe olayıda birazda ekonomik, herkesin zorunlu sağlık sigortaları var. Sigortalar doğum ve sonrası masrafları karşılamak zorundalar. Ebeler için her ev ziyareti para demek. Erken doğum gibi özel durumlarda daha çok gelip,daha çok para alıyorlar. Bu sistem türkiye de olsa eminim tüm ebeler dünya nın en nazik insanları olurlardı :)
Hayır malesef gitmedik hiç. Ama eşimle bir yaz tatilimizde mutlaka gitmeyi planlıyoruz.
Ekonomiyle alakali olduğuna kesinlikle inanıyorum ben de. Bu anlamda ne kadar iyiyse insan hak ve özgürlükleri anlamında da o kadar gelişmiş oluyor bir ülke.
İnsanlari da Maslow Piramidi nin en üst seviyesinde oluyor :)
Geçim derdi kalmayinca eğitim, kültür alanında geliştiriyor kendini; suç azalıyor; saygi, iletişim artıyor toplum kalkiniyor.
O sistem burada olsa ebeler evimizden çıkmaz agzimizin içine bakardı :) tabi bizim halkimiz da nasilsa bedava diye cilkini çıkarırdı 🤦
Velhasıl memleket hasreti zor olsa da güzel şartlarda yaşıyorsunuz canım :)

Back