Sagolun kizlar denemelik 1lt yapmistim zaten her iki turlude deneyecegim artik hangisinde tutturursam onda giderimbu parmam tutma olayiyka anlamaya calisiyorum cok ilikda olmamali sanirsam dimi ilk defa yapiyorum cahhillim
Kac derece de isittin kuzum firinu
Benimde derecede bi sikintioldu kesin yogurt olmus ama boyle tas gibi degil yani puruzsuz cirpilmis yogurt gibi bakim sabah nasil olcakBen de ilk kez yapmıştim internetten tariflere bakıp. Parmaktan ben de anlamam, çocuğun ateş ölçeriyle ölçtüm
Yapmadi kuzum ameliyattan sonra az bi mavilik vardı eve geldim oniki bucuk bir arasi temiz bez bagladim sonra kaka yaptı ama cis yeri kup kuru kaka yaparken anladım hemen degistirdim saat en az 1 onbir onda olabilir ozamandir yapmiyorNasil yapmadi kuzum cok değıl mi 11 saat , bizim hastanedeykrn daha yapti eve gelincede her altini actigimda suladi heryeri
Benimde derecede bi sikintioldu kesin yogurt olmus ama boyle tas gibi degil yani puruzsuz cirpilmis yogurt gibi bakim sabah nasil olcak
basta aglıyor o da şarkı söylüyor ya yüz üstü yatırıp pışpışlıyor ya besikte sallıyor agladıgında babamız da yüksek tondan giriyor şarkılaraCiyak ciyak agliyor babasinin kucagibdanasil uyutuyir esin
Aynen canım, 20 günü geçtim, 31 aralıkta doğana yapılıyor, 1ocaktakine yok. :) Sağlıktan nasıl tasarruf yapılabilir, hele bebeklerde çocuklarda aklım almıyor. Bi de o kadar tasarruflu ülkeyiz ki..... Neyse konuşsam birazdan ilk banımı yiyeceğim. Bence kesinlikle gereklidir. Dediğin gibi ne farkı var, gereksizce bir gün öncekine neden yapılıyor. Sağlık çalışanları da bişey diyemiyor işte. Neymiş yeterli olurmuş. E olur umarım...morceket şoktayım şu an ya olan aşı nasıl kaldırılır. Madem gereksizdi bizimkinden 20 gün önce doğmuş çocuklara neden yapılıyordu? Gerekliyse bizimkilere neden yapılmıyor? Biz menenjiti rotayı sağlık ocağının yapması gerektiğini düşünürken ücretsiz olanları da kaldırmaya başladılar. İyice yaşanmaz hale getirdiler ülkeyi
aynen canım benim beyliğim 1 hafta falan ya sürdü ya sürmedi diş çıktı rahatladı şimdi yine çılgın ha tabi kucakta gezerse sorun yok uyku o zaten yok. :)5. ayda sebepsiz herşey bozuldu tamamen başka bir bebe geldi dr baktığında diş yoktu. 6.ay kontrolünde hala yoktu
tatile gittik çığlık çığlığa bittik artık
ateşi yükseldi erken döndük doktoruna geldik diş çıkmış 2 tane iki kontrol arası 9 gün sadece ve diş vardı
şimdi ağlamaları azaldı eski bebem geri geliyor tabiki bir sonraki dişe kadar:)
emziği ver baba öylece pışpışlayıp kollarınsa sallasın bu da annemin taktiğ bi ben uyutamıyorum benim sıpayı uyytsam da 10 dk sonra kalkıyor :)Günaydın hanımlar
benimki 9da uyuyyor da ne oluyor saat başı emiyor bu gün 05:15 te ayakta idi
Bir saat sonra tekrar yattı 8 de uyandı
Meme düşkünlüğune bir çare lazım baba kucakladı uyutmak için adamın gözü kapalı memesine gidiyor ağzı
Kızımda hiç benim vermeme izin vermedi zaten blw yapıyordu 6 ay sonrası hep kendi yedi aç kaldığı zamanlar oldu evet ama benim yedirmemi istemediği için bir şey yapmadımBense cok kati degilim zaten bu konuda yapabiliyorsa destekleyecegim gerekirse ac birakcak halim yok zaten denemeden goremeyiz mesela bak bu aksam surup veriyorumkasikla agzini kitliyor ve kesinlikle açmıyor kasigi kendi tutmak istiyor esim dedi birak tutsun bak kendi icecek gibi tabi bi ucundan ben tutuyorum kavradi ve agzina götürdü içti acti agzini kasiga karsi biseyi var gerçektenbenimkinin
Mavilik vs olur yumurtaiklarda da olur korkma onun icin insallah cisini yaparYapmadi kuzum ameliyattan sonra az bi mavilik vardı eve geldim oniki bucuk bir arasi temiz bez bagladim sonra kaka yaptı ama cis yeri kup kuru kaka yaparken anladım hemen degistirdim saat en az 1 onbir onda olabilir ozamandir yapmiyor
Bakicizz artik ogrencex bu isiBak bakalim nasıl olcak. Benimki de ne cok sert ne yumusak olmustu. Bu hafta bi daha mayalayayım belki birkav denemede tam sert olur
Ya klasik besleyip bisey yediremeyen insanlarda var sams isi artik bu dis var hastalıkvar yemeyecegi cok zaman olacak sanirimKızımda hiç benim vermeme izin vermedi zaten blw yapıyordu 6 ay sonrası hep kendi yedi aç kaldığı zamanlar oldu evet ama benim yedirmemi istemediği için bir şey yapmadım
Yok kuzum yanlis anladin bezlerde idrar gostergesi oluyorya mavilik dedigim onyani birde bugun cok kustu nettede kusma bulanti kanama idrar yapmama durumu varsa sıkıntılı diyorMavilik vs olur yumurtaiklarda da olur korkma onun icin insallah cisini yapar
zor canım ya ben kabul etsem esim de annesigilin apt da oturcaktı memlekette istemedim hatta laf olmuş sonra kayınpeder vefat edince tayin istemedi annem napar dşye 4 erkekler 2si dısarda 2 si anneyle aynı yerdeydi dedim digerleri niye gitti ve k. valide burdan çukmam asla diyor küçük ilçe imkan yok çok zor ikna ettim ama neler yasadık biliyorum benim ısrarımla cıkmasak oraya cakılırdık işin zor aileye düşkün olmak elbet güzel kötü olan önceki aileye baglılığı yüzünden kendi çekirdek ailelerini 2. plana almaları.sabredeceksin eminim eşin size düşkündür ama ailesine de siz kadar düşkün bocalama bundanOzrumu dileyerek biraz dert yanmak istedimEsimle su an oturduk konusmuyoruz. Sebep: yine aile apartmani olayi. Kimse aile apartmaninda oturmasin bence temmuz sonu tatile gidecegiz insallah esim de ailesini yalniz birakmamak adina o zamana kdr yasadigimiz yere yakin cevre disinda bir yere gitmiyor. Haftaya annemlere gidecegim oglumla o gelemiyor ailesini yalniz birakmasinmis beni de buraya hapsetmis gibi olurmus onun ailesiymis ben katlanmak zorunda degilmisim ben tatil yapayimmis o bekleyecekmis. Abisi su an2-3 gunlugune sehir disinda, ay ortasinda onlar da tatile gidecek, sora kurban icin gidecekler agustos sonuna kadar gelmeyecekler. Bu aksam aradi haftaya 3-4 gunlugune biz yokuz siz evdesiniz di mi diye soruyor. Ben de soylendim tabi ki seni enayi yerine koyuyorlar.4 kardessiniz bi sen yazin ortasinda burada oturuyorsun diye.sonuc; yuzu dusuk, surat bi karis, ne kadar kadersizim diye soylenen bir koca. Gece kac defa kalkacagini bilmeden ne zamana kadar benim kocam hep bole ezilecek diye gozune uyku girmeyen bir hanim
Aaa anlatmıyım dedim de geçen bir doğum gününe gittim 9 aylık bebeği olan bir hanım geldi ne çorbası olduğunu bilmediğim bir çorba getirdi bildiğin demir kaşıkla çocuğu sımsıkı tutup ağzına sokuyor garibim çırpınıyor bir her sokmasında hiç bişey yemez diye dert yanıyor çok kalabalıktı yoksa kesinlikle laf sokardım nasıl kendi evladına insan eziyet eder ki sana öyle yedirseler hoşuna gider mi diyemedim yavrucak için korktum üzüldüm çırpı gibi çocuk yemekten tiksinmiş belli kadının çok sene çocuğu olmamış ne bileyim ya içimden neler neler saydım ben küçücük çocuğa psikolojisi bozulacak diye bi ton laf anlatıyorum annem yemek sağlıklıdır büyümemiz için gerekli gibi o boğazına kadar demir kaşık sokuyor =(Ya klasik besleyip bisey yediremeyen insanlarda var sams isi artik bu dis var hastalıkvar yemeyecegi cok zaman olacak sanirim
yengem ikizlerimi bacagının arasına alır byrnunu sıkar tıkardı ben korkardım genç kızkenAaa anlatmıyım dedim de geçen bir doğum gününe gittim 9 aylık bebeği olan bir hanım geldi ne çorbası olduğunu bilmediğim bir çorba getirdi bildiğin demir kaşıkla çocuğu sımsıkı tutup ağzına sokuyor garibim çırpınıyor bir her sokmasında hiç bişey yemez diye dert yanıyor çok kalabalıktı yoksa kesinlikle laf sokardım nasıl kendi evladına insan eziyet eder ki sana öyle yedirseler hoşuna gider mi diyemedim yavrucak için korktum üzüldüm çırpı gibi çocuk yemekten tiksinmiş belli kadının çok sene çocuğu olmamış ne bileyim ya içimden neler neler saydım ben küçücük çocuğa psikolojisi bozulacak diye bi ton laf anlatıyorum annem yemek sağlıklıdır büyümemiz için gerekli gibi o boğazına kadar demir kaşık sokuyor =(
Bizimki rahatsız da durmuyor ama ben çok rahatsızım yapmadığı için3 gündür yapmıyordu canım. Cok fazla ıkınması falan da yoktu. Sadece gaz çıkarırken zorlanıyo gibiydi. Kakasını yaptı rahatladı
Sagolsun duskundur yardim eder bizi dusunur ama abisinin de ailesi yani. Adam geziyor tozuyor benim ki ev bekliyor buna uzuluyorum sinirleniyorum en cokzor canım ya ben kabul etsem esim de annesigilin apt da oturcaktı memlekette istemedim hatta laf olmuş sonra kayınpeder vefat edince tayin istemedi annem napar dşye 4 erkekler 2si dısarda 2 si anneyle aynı yerdeydi dedim digerleri niye gitti ve k. valide burdan çukmam asla diyor küçük ilçe imkan yok çok zor ikna ettim ama neler yasadık biliyorum benim ısrarımla cıkmasak oraya cakılırdık işin zor aileye düşkün olmak elbet güzel kötü olan önceki aileye baglılığı yüzünden kendi çekirdek ailelerini 2. plana almaları.sabredeceksin eminim eşin size düşkündür ama ailesine de siz kadar düşkün bocalama bundan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?