Bebek Beslenmesi 2019 OCAK Anneleri Blw ve Ek Gıdaya Geçiş Serüveni

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Ek Gıdaya Hangi ayda başladiniz? Düşündüğünüz yöntem nedir ?

• Ankete Katılan
    68
Valla biz 5 aydan beri yiyoruz su bi tabaktaki olanlar kadar yememistir daha ertus oyle soyliim 😃 miktari azalt istersen biraz kuzum istersen tartinin yanlis olcaginu dusunmuyorum cunku eger öyleyse bi anda ek gidala cok almis gibi gozukuyo ga kiloli olsun diyosan bilemem tabi 😂😂
Yok Ya tombik olmasın tabi o kadar da yani ek gıda ile olmasın anne sütüyle olacaksa olsun da biraz genetik bi durum da olabilir belki benim kız aynı eşime benziyor eşim de 97 kilo 🙈🙈 belki iştahı da ona benzemiştir diyorum, ama akşamları vermeyeyim bi sure bakıyım olmadı yarın da bi sağlık ocağına gidip tarttırsam mı ki

Patatesli yumurta yaptım ( minik bir patates haşladım+ yumurta sarısı+ 1 tatlı kaşığı kadar tam buğday un + bi kaç damla zeytinyağı sonra tavada yine az bir yağda pişirdim altı kısık şekilde, tabaktaki 3/2 si kadardı hepsini yedirmedim ama severek yedi versem daha yerdi)
Kayısı püresi
Tuzsuz peynir
Bacim bogazina kacmiyormu nasil birsey bilmiyorum ama yumusakmi sertmi

Bebek tarhanasi almakmi lazim evdeki köy tarhanalari olmazmi
Olur da canım içindekileri denemiş olman gerek mesela normal tarhana içinde domates kırmızı biber sarımsak soğan yoğurt vs oluyor hem bizim yaptığımızda dereotu falan gibi yeşil otlarda oluyor ben o yüzden bizimkinden veremeyeceğim yeni alacağım bebişe

T tanem-tane20 cnm onların içinde domates baharat falanda oluyor ya herhalde ondan verilmiyor ama sanki ablam salçasız pişirip ondan vermişti.. benim evde kalmadı eşimde pek sevmez Linaya özel alacağım o yüzden bende onunkinden içiveririm olmazsa:))

S Sevimlipanduf cnm sağlık ocağına gidip boy kilo ölçtürmek istiyorum desen ölçerler biz gitmiştik öyle bir kere.. gerçi sizinkiler sıkıntılıydı sanırım bizimkiler iyiler adını bile hatırlıyorlar Linanın :) bu arada Güneşten özenip bende kendimize yaptıp pattisli yumurta bu kız bizimde canımızı çektiriyor😂 emmesini soracaktım bende şükür devam ediyormuş🙏

Yok Ya tombik olmasın tabi o kadar da yani ek gıda ile olmasın anne sütüyle olacaksa olsun da biraz genetik bi durum da olabilir belki benim kız aynı eşime benziyor eşim de 97 kilo 🙈🙈 belki iştahı da ona benzemiştir diyorum, ama akşamları vermeyeyim bi sure bakıyım olmadı yarın da bi sağlık ocağına gidip tarttırsam mı ki
Isleri ne olcsunler yaa olabilir kuzum valla 😃

Canlar sabah yumurta sarısı denedik bizde 8/1 ini verecektim 4/1 ini yedi yedikçe ağzını açıyor kıyamadım
Biseu olmaz bnce bnde verdim bikere yemişti ben her sabh yerken kendi yumurtamdan onada veriyorum zytnyagiyla tavada top top yapiyorum tuzsuz onu ayirip tuz bahrt ekliyim kendime yalaniyi iste bisey yedigi yok blw boyoe bisi demekki 😃

Tavuk sularını bu şekilde yaptım kızlar içlerine de birer tatlı kaşığı tavuk etinden de koydum ince kıydım bıçakla, yarımşar bardak yaptım dondurup çıkardım poşete koydum( papatyamavis buz kalıplarım yoktu bulamadım boyle yaptım 😂😂)
Diğeri de peynir yaptım gene evde paketli süt vardı içinden bir bardak kadar almıştım gerisi bozulacaktı 3-4 gun olmuştu açılalı bende boyle sürülebilir peynir yaptım kuzucuğuma bu kadar çıktı bi litreden bir bardak eksik sütten

Eklentiler

• 1D9DC282-480D-4225-AB61-9D29907E9147.jpeg
    1D9DC282-480D-4225-AB61-9D29907E9147.jpeg
    134,4 KB · Görüntüleme: 31
  • 92B7D4DF-8BDB-4991-8C55-A0526CB2D0C4.jpeg
    92B7D4DF-8BDB-4991-8C55-A0526CB2D0C4.jpeg
    174,5 KB · Görüntüleme: 40
  • F4279BFC-941A-43BB-8EE2-0E346C89F8B2.jpeg
    F4279BFC-941A-43BB-8EE2-0E346C89F8B2.jpeg
    143,8 KB · Görüntüleme: 38
Tavuk sularını bu şekilde yaptım kızlar içlerine de birer tatlı kaşığı tavuk etinden de koydum ince kıydım bıçakla, yarımşar bardak yaptım dondurup çıkardım poşete koydum( papatyamavis buz kalıplarım yoktu bulamadım boyle yaptım 😂😂)
Diğeri de peynir yaptım gene evde paketli süt vardı içinden bir bardak kadar almıştım gerisi bozulacaktı 3-4 gun olmuştu açılalı bende boyle sürülebilir peynir yaptım kuzucuğuma bu kadar çıktı bi litreden bir bardak eksik sütten
Eline saglik canim bu peniri surme gibi nasil yapmıştın

Eline saglik canim bu peniri surme gibi nasil yapmıştın
Limonla sütü kestirdim canım inçe tülbentten süzdüm suyunu sıcağıyla aldım az diye büyük robotu indirmedim el rondosu var ya ipli olanlar onun içine koydum içine de bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekledim çektim büyük robotta yaptığımda daha pürüzsüz olmuştu tabi bunda el gücü çok pürüzsüz olmadı ama tadı çok güzel krema gibi ( bu 1 haftadan fazla yetiyor hatta ben de yiyorum kahvaltılarda :)

Oglusum yiyebilsede bende yapsam keskeeee 😪

Limonla sütü kestirdim canım inçe tülbentten süzdüm suyunu sıcağıyla aldım az diye büyük robotu indirmedim el rondosu var ya ipli olanlar onun içine koydum içine de bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekledim çektim büyük robotta yaptığımda daha pürüzsüz olmuştu tabi bunda el gücü çok pürüzsüz olmadı ama tadı çok güzel krema gibi ( bu 1 haftadan fazla yetiyor hatta ben de yiyorum kahvaltılarda :)
Eline sağlık cnm hepsi çok güzel görünüyor yine:) bu lorun dolapta dayanma süresinr baktın mı cnm belli bir günü vardı sanırım..

X