Bebek Beslenmesi 2019 OCAK Anneleri Blw ve Ek Gıdaya Geçiş Serüveni

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Ek Gıdaya Hangi ayda başladiniz? Düşündüğünüz yöntem nedir ?

• Ankete Katılan
    68
Israrlarıma dayanamadı muhtemelen😂 şimdi önlük de değişik geliyor onu tutup çekerken eli dolu oluyor ondan mı uzanmıyor acaba.. onu bırakıp ötekini tutmayı akıl edemiyor şaşkın😂😂 yarın deneyeyim bakalım eli doluyken sevdiği birşeyi almaya çalışacak mı..
Kızının tembelliğini kabul edemeyip bahane arayan annelere döndüm iyi mi😂
Yaaa ilahii yaa 😂😂 bi bak bakim ne tepki vercek minnos 😂

T Turtleee evet canım et suyu 8. Ay tavuk suyu 7. Ay başlanır yazıyor hep tabi ben de bu gidişata pek uymadım ona bakarsak amann ne bilek işte oyle 😂😂
Cok keskin ni gecis oluyo sanki yoksa yesinler tabiki ama biraz yumuşakgecislerle kademe kadem olmali bence iste bugun patates tatti yarin etlu pataes corbasi yapaim dirrk gibi degil yani😃

Cok keskin ni gecis oluyo sanki yoksa yesinler tabiki ama biraz yumuşakgecislerle kademe kadem olmali bence iste bugun patates tatti yarin etlu pataes corbasi yapaim dirrk gibi degil yani😃
Yok Ya ben de tavuk suyu çorba verdim Ya bugün ağır gelir mi diye düşüne düşüne ki zAten kattığım suyu yarım çay bardağı kadar ve içine bir tatlı kaşığı kadar tavuğundan attım bunun da hepsini tabiki yiyemedi yarına da yetiyor onu vereceğim gene, henüz et suyuna geçmiyorum hele kurban bayramı gelsin bi o zaman bolca yaparız 😂😂😂😂😂

Yok Ya ben de tavuk suyu çorba verdim Ya bugün ağır gelir mi diye düşüne düşüne ki zAten kattığım suyu yarım çay bardağı kadar ve içine bir tatlı kaşığı kadar tavuğundan attım bunun da hepsini tabiki yiyemedi yarına da yetiyor onu vereceğim gene, henüz et suyuna geçmiyorum hele kurban bayramı gelsin bi o zaman bolca yaparız 😂😂😂😂😂
Aynen bak o zamn tam yemelik olurlar hatta kemikli et parcasi nile eline verilir 😂

Annem bugun corba yapti, az et suyu, fasulye havuc kabak. O kadar lezzetli olmuski yarin eve biz icelim diye de yapacagim. Fakat bebek cok icmedi ve pek sevmedi. Aksam tekrar denediginizde daha cok hosuna gitti.
Azıcık aç olması gerekiyor canım emzirdikten bir saat sonra mesela keyfi yerindeyse çok yiyor

Patatesli yumurta yaptım ( minik bir patates haşladım+ yumurta sarısı+ 1 tatlı kaşığı kadar tam buğday un + bi kaç damla zeytinyağı sonra tavada yine az bir yağda pişirdim altı kısık şekilde, tabaktaki 3/2 si kadardı hepsini yedirmedim ama severek yedi versem daha yerdi)
Kayısı püresi
Tuzsuz peynir

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    98,8 KB · Görüntüleme: 32
  • image.jpg
    image.jpg
    79,8 KB · Görüntüleme: 32
Patatesli yumurta yaptım ( minik bir patates haşladım+ yumurta sarısı+ 1 tatlı kaşığı kadar tam buğday un + bi kaç damla zeytinyağı sonra tavada yine az bir yağda pişirdim altı kısık şekilde, tabaktaki 3/2 si kadardı hepsini yedirmedim ama severek yedi versem daha yerdi)
Kayısı püresi
Tuzsuz peynir
Ya bizim gunesimiz annesiyle kahvalti ediyormus yaa yerim onu ben 😃😍 artik kahvalti ogunu her gun var kuzum herhalde

Ya bizim gunesimiz annesiyle kahvalti ediyormus yaa yerim onu ben 😃😍 artik kahvalti ogunu her gun var kuzum herhalde
Evet canım 1 haftadır falan direk ona da yapıyorum yoksa benim yediklerimden istiyor 😂😂 çok güzel bişey Ya ileriyi düşünüyorum direk benim arkadaşım gibi olacak bal kızım benim ❤️

Yok kiz var zaten hatta bende sana bi tuyo veriim tarhanali omlet de var 😂bebeler cok seviyomus denee derim 😂
Deneyeceğim onu canım benim tarif kıtabımda da var ama bebek tarhanam yok, bizim yöremizde de yaş tarhana var biz kuru tarhana bilmiyoruz ( geçen sene yaptık biraz kuru tarhana denemelik yaş tarhanayı da kurutmadan hamur hali oluyor Ya oyle saklıyoruz biz buzdolabında daha ağır yoğun kokulu ve ekşi oluyor bizimki) instagramdan bi sayfa buldum oradan sipariş vereceğim galiba aşçıanne diye bi sayfa

Deneyeceğim onu canım benim tarif kıtabımda da var ama bebek tarhanam yok, bizim yöremizde de yaş tarhana var biz kuru tarhana bilmiyoruz ( geçen sene yaptık biraz kuru tarhana denemelik yaş tarhanayı da kurutmadan hamur hali oluyor Ya oyle saklıyoruz biz buzdolabında daha ağır yoğun kokulu ve ekşi oluyor bizimki) instagramdan bi sayfa buldum oradan sipariş vereceğim galiba aşçıanne diye bi sayfa
Biz kuru saklariz toz halinde canim o zamn bak ebbkte flnda vardi galiba

Blw yapan arkadaşlar yumurta yedirmek için süper bir yol keşfettim. Künefe peyniri veriyordum kahvaltılarda tuzsuz diye. Geçen gün bı peynirli yumurta yapayim dedim biraz soğuyunca bı baktım süper sertleşti tam elde tutabileceği forma geldi. Artık sabahlari hep öyle yapıyorum yumusakken kaşıkla şerit şerit tabağa döküyorum, dolapta bir iki saat bekleyince çok rahat tutup yiyebiliyor. Hatta içine bazen ceviz zeytin semizotu filan da koyuyorum. Soğuyunca her şeyi çok güzel toplayıp sekle koyuyor kaşar gibi bı peynir olduğu icin. Bi de salatalığı parmak parmak kesip koyuyorum önüne ben hiç müdahale etmeden yanımızda kendi kendine yapıyor bütün kahvaltısıni.

Blw yapan arkadaşlar yumurta yedirmek için süper bir yol keşfettim. Künefe peyniri veriyordum kahvaltılarda tuzsuz diye. Geçen gün bı peynirli yumurta yapayim dedim biraz soğuyunca bı baktım süper sertleşti tam elde tutabileceği forma geldi. Artık sabahlari hep öyle yapıyorum yumusakken kaşıkla şerit şerit tabağa döküyorum, dolapta bir iki saat bekleyince çok rahat tutup yiyebiliyor. Hatta içine bazen ceviz zeytin semizotu filan da koyuyorum. Soğuyunca her şeyi çok güzel toplayıp sekle koyuyor kaşar gibi bı peynir olduğu icin. Bi de salatalığı parmak parmak kesip koyuyorum önüne ben hiç müdahale etmeden yanımızda kendi kendine yapıyor bütün kahvaltısıni.
O zamanlarida goruruz insallah yaa 😍 biximki oyun asmasinda me versem masaya 3 5 kez vuruyor kasikta nede elde bisey kaliyor 😂 bu zamanlarda gecer herhall 🤣 biz simdilik peynir yogurt yiyemiyoruz insallah yiyebilirsek super fikirmis paates de dolapta beklese olurmu acaba oyle

X