2019 Nisan Tüp Bebek Anneleri

Kaçıncı denemede hamileliğiniz oluştu?

• Ankete Katılan
    50
İnşâAllah canım hayırlısı ile bebişler sağlıklı olsunlarda sabretcez

E Elifellam cnm çatlak kremi buldun mu zararsız olanlardan :)
Canım fayda açısından ve nispeten içeriği iyi olan Lierac phytolastil jel aldım ben. En azından petrol türevi yağ yok. Düzenli kullanıma geçmedim ama sabah onu akşam da zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı var elimde onlardan birini süreceğim. Yeni yağ alacaksan eğer badem veya kakao yağı da önerilen yağlar arasında canım

Canım badem yagı tüylenme yapıyormruş ne kadar doğru bilmiyorum öyle birşey duydun mu? Benim bir arkadaşım bio oil kullandı hamileliğinde sadece çok memnun kaldı onun içeriği hakkında ne düşünüyorsun?

Yağların biraz tüylenme yaptığını dıydum ben de, badem hiç kullanmadım özellikle badem mi yapıyormuş bilemiyorum. Ben saçlarım için Hindistan cevizi yağı kullanıyordum nadiren bacaklarıma sürüyordum olumsuz birşey görmedim.
Önceki gebeliğimde lierac ve bübchen baby oil kullandım ama gebelik devam etmediği için net sonuç göremedim. Ama tüylenme de fark etmedim bir kaç ay kullansam da.
Bio oil içindekiler açısından benim için sınıfta kaldı direkt. Çünkü ilk baktığımda paraffinium liquid yani petrolden yapılmış yağ, ki bu yağ gözenekleri tıkıyor ve terlemenin doğasını bozuyor, gözeneklerden terle atılacak zararlı toksinler çıkamıyor. Kendini mumlamış gibi düşünebilirsin bunu. Maalesef bizdeki bir çok beBe yağı bu yağdan yapılıyor, çünkü çoook ucuz. Bitkisel veya bitki tohum yağları sağlıklı olanlardır. Bir de bio oil içinde BHT var ki baş kanserojenlerdendir kendisi.
Benim bilgim bu kadar canım.

Yaa cnm allah razı olsun valla ne güzel bilgi verdin bende ilk aylar bitkisel birşey kullanayım sonra lierach kullanırım dedim evet bizzat badem yağı için duydum hindistancevizi yağı bende de var kullanayım bari onu

İyiki yazmışsın cnm ya saolasın bugün bi arkadaş bio oili önermişti alacaktım

Rica ederim canım ne demek. Kendim için bulduğun bilgileri paylaşıyorum sadece. Ben de işin uzmanı değilim amatörce araştırıyorum.
Çok zor zararsız ürün bulmak. Allah sağlık sıhhat versin bize ve bebişlerimize.

E Elifellam kuzum bana da deodorant önerir misin indirimdeyken Migros'tan Rexona almıştım baktım içinde aliminyum var artık kullanmıyorum
Aluminyum klorohidrat, Aluminyum hidrat gördüklerini alma canım. Tabii daha çook kimyasallar var ama genel olarak; alüminyum hidrat ( koltuk altı ürünlerde çok oluyor, göğüs kanseri yaptığı kesinleşti), parabenler, BHT, silikon, EDTA, sodium benzoat, sülfatlar (sls, sds vb), fOrmaldehit, toluen,ftalat, PEG türevleri, mineral oil, paraffinium liquid. Kabaca Bunlar olmasa çok büyük kar. Ama işte çok zor piyasada bunların olmadığı ürünler bulmak. Organik ürünlerde bile var bazen, nasıl organik oluyorsa..

Deodarant kullanmıyorum ben, o yüzden çok bilmiyorum ama sebamed almıştım ni kere onda yoktu ama kokusu rahatsız etti sonradan, kullanamadım. roll on kullanıyorum alüminyumsuz yazın.

Olsun deodorant derken aslında roll on larıda kastettim tamam canım bende bakayım

Kızlar nasılsınız? Cok sacma günler atlattım pecetede böyle siyah kahve gibi bisi gördüm ama jel tortusu mu akıntı mı bilemedim medipol kosuyolu acile gittim. Acil kadın dogumcu baktı baktı bisi yok sonra ben kan sulandırıcı kullanıyorum kanama alanı varsa bırakayım dedim bana surda olabilir belki dedi. Sen yinede ilacını ic kan boşalırsa gel dedi. Şok oldum cıktım. Medicalpark acile gittim. Doğumhanede pratisyen varmıs ona yolladılar. Gittim doğumhane odasında ultrason ama daha ilkel bir ultrason baktı baktı evet bende süphelendim kanama alanından dedi. Ben neresi diyince diğer doktordan cok farklı yeri gösterdi. İlk doktoe ultrason görüntüsü verdi 2. Onu bile vermedi biz o bölgenin fotosunu cektik. Sonra ertesi gün cengizhan kolataya gittim bebeğe güzelce baktı ilk resimde kanama alanı denilen yerin bebeğin tutundugu yer, telefondaki fotonun ise göbek kordonu olduguunu kanama alanı vs olmadıgını artık jeli bırakmamı söyledi. Rahatladım ama öldüm öldüm dirildim bir gecede de doktorlara (doktor denirse)600 tl bayıldım. Ama cok sükür bebeğim iyi :)

Canım çok geçmiş olsun. Neyse ki sorun yokmuş. Ben valla doktorlara diyecek söz bulamıyorum. Daha bugün yazdım diğer gruba galiba o kadar zor ki doğru dürüst doktor bulmak. Bi de kaptırdığımız paralarla kurtulunca şükrediyoruz, yeter ki bi hatalarına denk gelmeyelim diye. İyi güvenilir insan kalabilmiş doktor buldun mu yapış valla..

Ben siveno kullanıyorum
Teşekkürler canım
çok geçmiş olsun canım yani jel zaten 12. Haftada bitiyor Rabbim iyi doktorları denk getirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…