• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Nisan Tüp Bebek Anneleri

Kaçıncı denemede hamileliğiniz oluştu?

• Ankete Katılan
    50
Kızlar ben iki gündür çok fenayım deyim yerindeyse bi lokma birşey yiyenedim sürekli çıkarmakla meşgulüm :KK43: bayılacak gibiyim ilaçta işe yaramıyor artık :KK43:
Geçmiş olsun canım ya arkadaşlar ne iyi gelir söyler ama bi süre böyle anladığım kadarı ile . Ben henüz o kadar olmadım çok şükür

Kızlar ben iki gündür çok fenayım deyim yerindeyse bi lokma birşey yiyenedim sürekli çıkarmakla meşgulüm :KK43: bayılacak gibiyim ilaçta işe yaramıyor artık :KK43:
Kuzum doktoruna ulaşsana, bu kadar ciddiyse bi ilaç vs bir şey verir.

Canım çok teşekkürler şimdi eve geldik çok şükür kesemiz düzelmiş ve büyümüş yolk sac oluşmuş ama kalp atışı göremedik henüz doktor normal dedi ama çoğu arkadaş bu haftalarda duymuş galiba. 15 gün sonrasına randevu aldım İnşâAllah herşey yolunda gider

Tatlım gözün aydın senin adına çok sevindim ❤️ Artık stres yapma, bugünlerin tadını çıkar :)
Ben de çok stres yaptım çünkü, bana hep öyle dediler :)

Geçmiş olsun canım ya arkadaşlar ne iyi gelir söyler ama bi süre böyle anladığım kadarı ile . Ben henüz o kadar olmadım çok şükür
İyi şükür bulantınız yoksa şanslısınız demek ki :) MâşâAllah diyelim artık başlasaydı başlardı İnşâAllah başlamaz canım hiç bişey iyi gelmiyor maalesef
Kuzum doktoruna ulaşsana, bu kadar ciddiyse bi ilaç vs bir şey verir.
Daha dün gittim canım çaresi yok çekeceksin diyor bi ilaç verdi zaten ama işe yaramıyor artık

Canım serum alıyor musun? Serum ve içine zofer al doktoruna söyleyip. Serumsuz enerji gelmiyor. Benim doktot serumun içine c vitamini ve b12 de koyduruyor. B12 eklenmesi de bulantıyı azaltıyormuş.
Çok az az da olsa ara ara soğuk su içmeye çalış, susuzluk da bulantıyı, ekşimeyi arttırıyor.
Kraker biliyorsundur zaten, beyaz leblebi at bi iki arada. Temiz hava al balkona cama çıkıp çok iyi geliyor gerçekten.
Geçecek inşallah işte sen de benim gibisin hatta daha ağır geçiyorsun sanki.
Sabır canım Allah yardımcın olsun

E Elifellam bu arada sen buldun mu en bitkisel diş macunu ?
Evet canım karar verdim araştırmalarım sonucu. Piyasada var bayağı yerli yabancı. Ben organicadent diye bir marka var, onu alacağım galiba. İçeriği iyi oldukça, ayrıca organik sertifikalı. ve helal sertifikalıymış daha sempatik geldi. Bi de yerli ürün. Bu ara biraz yerli ürüne taktım da ben.

Canım serum alıyor musun? Serum ve içine zofer al doktoruna söyleyip. Serumsuz enerji gelmiyor. Benim doktot serumun içine c vitamini ve b12 de koyduruyor. B12 eklenmesi de bulantıyı azaltıyormuş.
Çok az az da olsa ara ara soğuk su içmeye çalış, susuzluk da bulantıyı, ekşimeyi arttırıyor.
Kraker biliyorsundur zaten, beyaz leblebi at bi iki arada. Temiz hava al balkona cama çıkıp çok iyi geliyor gerçekten.
Geçecek inşallah işte sen de benim gibisin hatta daha ağır geçiyorsun sanki.
Sabır canım Allah yardımcın olsun
çok sağol canım
Serum daha önce devlet hastanesinde taktırdım ilaç katmayın demiştim boş serum bile toparlamıştı ara ara camdan hava alıyorum devlette zofer katmıyorlar özelde de bu serumların fiyatı ne kadar acaba sürekli gidersem araştırmam lazım kraker hiç yiyemiyorum leblebi de bu sefer bi başka ya öncekinde zofer içerdim hiç çıkarmazdım bu sefer zoferde etkisiz 2,5 kilo gitmiş 1 haftada çoğu su zaten vücudum çok su kaybetti galiba

çok sağol canım
Serum daha önce devlet hastanesinde taktırdım ilaç katmayın demiştim boş serum bile toparlamıştı ara ara camdan hava alıyorum devlette zofer katmıyorlar özelde de bu serumların fiyatı ne kadar acaba sürekli gidersem araştırmam lazım kraker hiç yiyemiyorum leblebi de bu sefer bi başka ya öncekinde zofer içerdim hiç çıkarmazdım bu sefer zoferde etkisiz 2,5 kilo gitmiş 1 haftada çoğu su zaten vücudum çok su kaybetti galiba
Canım çok geçmiş olsun inş toparlarsın biran önce benim mide bulantım yok ama iştahsızım inanılmaz 2 kilo vermişim bende bulantılarını düşünmemeye çalış Umarım çabuk atlatırsın bu dönemi

Canım çok geçmiş olsun inş toparlarsın biran önce benim mide bulantım yok ama iştahsızım inanılmaz 2 kilo vermişim bende bulantılarını düşünmemeye çalış Umarım çabuk atlatırsın bu dönemi
Çok sağol canım öyle halsizim ki WC'ye zor gidiyorum çok kötüyüm :( Allah hepimizin yardımcısı olsun hiçbirşey yiyememek çok kötü

Çok sağol canım öyle halsizim ki WC'ye zor gidiyorum çok kötüyüm :KK43: Allah hepimizin yardımcısı olsun hiçbirşey yiyememek çok kötü
Canım çlışıyormusun peki sen bu durumda işe gitmekte çok zor gidemezsin yani ben o yüzden bu durumu yaşamaktan çok korkuyorum çalıştıgım için birde işten eve mesafeem var baya metrobüs kullanıyorum maf eder valla adamı allah korusun.

çok sağol canım
Ah canım kıyamam ya, biraz ağır girdin. Ama üzülme bu kadar şiddetlisi olmaz her gün her hafta. Benim bi çıkıyor bi iniyor. En yoğunu 6-8 arası oluyor bende sonra biraz da insan alışıyor, kendi taktiklerini geliştiriyor. Neyin iyi geleceğini keşfediyorsun.
Günün hangi saatleri en yoğun hangi saatleri en iyisin onu belirle. En iyi saatte biraz enerji veren şeyleri yemeye çalış. Mesela azcık sert kabuğu yeşil muzlar var ya çok tatlı değil onlardan ye, enerjisi yüksek. Ceviz de iyi oluyor. Azcık yiyorsun hem kötü gelmiyor hem de enerji veriyor.

Ben özeldeki doktoruma gidip muayene olup serum yazdırıyorum. Özel sigorta o hastanede fark çıkarmıyor bana ya da 3-5 lira. Özeldeki doktoruna bi sor canım istersen. Ama olmasa da serum almak özelde de fiyatı yüksek birşey değildir muhtemelen.

Ama özel olmazsa devlette de acile başvurup bi serum alsan haftada bir iyi gelir, toparlar bayağı vücudunu. Kendi doktoruna sor zofer, redoxon c, bemiks b12 de seruma kattırabilir miyim diye, devlette de acile başvurduğunda bunları katıyorlarsa katsınlar olmazsa sade izotonik, izolen veya dekstroz bile çok toparlar.

Son düzenleme:
Canım çlışıyormusun peki sen bu durumda işe gitmekte çok zor gidemezsin yani ben o yüzden bu durumu yaşamaktan çok korkuyorum çalıştıgım için birde işten eve mesafeem var baya metrobüs kullanıyorum maf eder valla adamı allah korusun.
Çok şükür ki çalışmıyorum canım ev hanımıyım çalışma hayatı bana göre değil şu açıdan hep narin bi yapım var çok sık hastalanırım iş verenlere göre bi çalışan olamam:) Rabbim siz çalışanlara kolaylık versin❤️

Ah canım kıyamam ya, biraz ağır girdin. Ama üzülme bu kadar şiddetlisi olmaz her gün her hafta. Benim bi çıkıyor bi iniyor. En yoğunu 6-8 arası oluyor bende sonra biraz da insan alışıyor, kendi taktiklerini geliştiriyor. Neyin iyi geleceğini keşfediyorsun.
Günün hangi saatleri en yoğun hangi saatleri en iyisin onu belirle. En iyi saatte biraz enerji veren şeyleri yemeye çalış. Mesela azcık sert kabuğu yeşil muzlar var ya çok tatlı değil onlardan ye, enerjisi yüksek. Ceviz de iyi oluyor. Azcık yiyorsun hem kötü gelmiyor hem de enerji veriyor.

Ben özeldeki doktoruma gidip muayene olup serum yazdırıyorum. Özel sigorta o hastanede fark çıkarmıyor bana ya da 3-5 lira. Özeldeki doktoruna bi sor canım istersen. Ama olmasa da serum almak özelde de fiyatı yüksek birşey değildir muhtemelen.

Ama özel olmazsa devlette de acile başvurup bi serum alsan haftada bir iyi gelir, toparlar bayağı vücudunu. Kendi doktoruna sor zofer, redoxon c, bemiks b12 de seruma kattırabilir miyim diye, devlette de acile başvurduğunda bunları katıyorlarsa katsınlar olmazsa sade izotonik, izolen veya dekstroz bile çok toparlar.
Kuzum hiç bişey yiyemiyorum şaka gibi :( bu sefer bi başka oldum neyse muz bile zor yiyorum bir muzu iki günde bitiremedim ayva biraz iyi geliyo 50 kere çiğneyip bi yudum suyla yutuyorum yoksa onuda yutamıyorum kimseyi kendime inandıramıyorum zorla kendini yersin diyorlar o yediklerimi bile çıkarıyorum krakerden tiksindim zofer eskiden içince çıkarmazdım bi buçuk gün bu sefer yok oda işe yaramıyor doktor sabah akşam 8lik iç dedi ama içim el vermiyor akşama bi çıkıp serum taktırcam. Benim doktorumun olduğu hastanede 150₺ civarı serum sürekli olursa oraya gidemem akşam yakınımda devlet hastanesi var bakalım orada takarlar İnşâAllah

Kuzum hiç bişey yiyemiyorum şaka gibi :KK43: bu sefer bi başka oldum neyse muz bile zor yiyorum bir muzu iki günde bitiremedim ayva biraz iyi geliyo 50 kere çiğneyip bi yudum suyla yutuyorum yoksa onuda yutamıyorum kimseyi kendime inandıramıyorum zorla kendini yersin diyorlar o yediklerimi bile çıkarıyorum krakerden tiksindim zofer eskiden içince çıkarmazdım bi buçuk gün bu sefer yok oda işe yaramıyor doktor sabah akşam 8lik iç dedi ama içim el vermiyor akşama bi çıkıp serum taktırcam. Benim doktorumun olduğu hastanede 150₺ civarı serum sürekli olursa oraya gidemem akşam yakınımda devlet hastanesi var bakalım orada takarlar İnşâAllah
Canım bunu çeken bilir. Ben inanırım. Nasıl bir his olduğunu insanı nasıl çaresiz bıraktığını biliyorum çok iyi. Vücuduma hakim olamıyorum ben de bazen. Hiç birşey yok ve üst üste günde 4-5 çıkarıyorum. O zaman işte bi kaç gün böyle gidince serumdan başka çözümüm yok benim şahsen. Özelde serum ne kadar pahalıymış ya 5 liralık serum için 150 nedir? Onda doktor muayenesi falan da mı var acaba?
Yoksa gerçekten 5-10 lira bi serumun fiyatı, tuzlu şekerli su zaten ya..
Neyse devlette serum takarlar ya, yaşlılara vs oyalansınlar diye bile takıyorlar. Hamileyim çok fenayım de, hiç bişi yiyemiyorum de takmaları lazım. Doktorumun bilgisi var dersin. Gerekirse açıkça da söyle özelde kendi doktoruma sürekli gidip taktıramam çok pahalı de tani napalım. Acile millet sivilce için gidiyor sen gerçekten acilliksin rahatlıkla git bence sıkıntı yapma. Yardımcı olurlar. Gebelik hele de tüp bebek dedin mi doktorlar daha anlayışlı yaklaşıyor genelde.
İnşallah serum toparlar canım, üzülme. Geçecek inşallah, hep bebişini düşün onunla gezeceğiniz yerleri, birlikte gideceğiniz ilk tatili, odasını, eşyalarını.. hayal et oyalanırsın.
Cinsiyet belli olmadığı için ben hem kız odası sonra bi de erkek odası düşünüyordum, sonra ikisine de gidecek bi renk olur diyordum vs bayağı oyalıyordu beni :)

Canım bunu çeken bilir. Ben inanırım. Nasıl bir his olduğunu insanı nasıl çaresiz bıraktığını biliyorum çok iyi. Vücuduma hakim olamıyorum ben de bazen. Hiç birşey yok ve üst üste günde 4-5 çıkarıyorum. O zaman işte bi kaç gün böyle gidince serumdan başka çözümüm yok benim şahsen. Özelde serum ne kadar pahalıymış ya 5 liralık serum için 150 nedir? Onda doktor muayenesi falan da mı var acaba?
Yoksa gerçekten 5-10 lira bi serumun fiyatı, tuzlu şekerli su zaten ya..
Neyse devlette serum takarlar ya, yaşlılara vs oyalansınlar diye bile takıyorlar. Hamileyim çok fenayım de, hiç bişi yiyemiyorum de takmaları lazım. Doktorumun bilgisi var dersin. Gerekirse açıkça da söyle özelde kendi doktoruma sürekli gidip taktıramam çok pahalı de tani napalım. Acile millet sivilce için gidiyor sen gerçekten acilliksin rahatlıkla git bence sıkıntı yapma. Yardımcı olurlar. Gebelik hele de tüp bebek dedin mi doktorlar daha anlayışlı yaklaşıyor genelde.
İnşallah serum toparlar canım, üzülme. Geçecek inşallah, hep bebişini düşün onunla gezeceğiniz yerleri, birlikte gideceğiniz ilk tatili, odasını, eşyalarını.. hayal et oyalanırsın.
Cinsiyet belli olmadığı için ben hem kız odası sonra bi de erkek odası düşünüyordum, sonra ikisine de gidecek bi renk olur diyordum vs bayağı oyalıyordu beni :)
Canım ya çok sağol gerçekten yaşayan bilirmiş geceleri uyuyamıyorum uyusamda kabus vs. Eşim arada uyanıp diyor yahu hiç mi uyumadın sen. Özelde doktor muayeneside ayrı fiyat canım. Aynen dediğin gibi yapayım bende İnşâAllah takarlar serum işe yarar şu halimle yatırsalar keşke diyorum :(

Canım ya çok sağol gerçekten yaşayan bilirmiş geceleri uyuyamıyorum uyusamda kabus vs. Eşim arada uyanıp diyor yahu hiç mi uyumadın sen. Özelde doktor muayeneside ayrı fiyat canım. Aynen dediğin gibi yapayım bende İnşâAllah takarlar serum işe yarar şu halimle yatırsalar keşke diyorum :KK43:
Takarlar canım mecburlar merak etme. Acile bundan acil vaka mı var. Vücut toparlamazsa keton zehirlenmesine kadar gidiyormuş, korkma oralara varmadan toparlarsın zaten serumla. Allah yardımcın olsun senin de canım. İnşallah 2. Trimesterda daha güzel haftalarda tadını çıkarırız inşallah

Back