2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?


  • Ankete Katılan
    271
Bende de sürekli acikma halı var hamileliligimi öğrenmeden başladı, benimde ilk bebegimde olmamisti, aserme olabilir mesela benim canım sürekli degisik birseyler yemek istiyor klasik ev yemeği çok cazip gelmiyor

Az önce kalkıp yemek yaptım o dereceyim. Benim canım ev yemekleri istiyor. Aş eriyoruz galiba.
 
Bilmem bazılarında normal oluyo ben adet görmüştüm hatta hoş benim adet dönemlerim kısa oluyor. Bu yüzden hamileliği ikinci ayda anca farkettim. Rahim kanamaları normalmiş doktor normal olan bişey dedi. Sizde doktorunuza sorun olmadı.
 
Damar tıkanıklığını nasıl farkettiniz
Trombofoli Sonucu çıkınca, kadın doğuma gittim ( kalp atımı için gitmiştim test sonucu çıkınca kontrolden sonra sonucumu aldım ).
Kadın dogumcu hemotoloji doktorunu aradı.
Hemotoloji doktoru istedi bu testleri.
Zaten bizlerin kan sulandirici dozunu kadın doğumcular yanlış belirliyor. Hemotolog belirlemeli.
Boyumu kilomu sordu dozunu ve ilaç ı söyledi.
Kan pıhtı gen sorunu olanlarda lupus, aga testleri, B12, folik asit, TSH ve türevleri t3 vs, anti-ds DNA eia, stoplazmikler e, mitotikler e, anti nükleer antikor, homosistein ( damar tıkanıklığı testi ) daha bir sürü şeye bakıldı aklıma gelenler bunlar.
Allah'tan hepsi temiz çıktı sadece homosistein çok yüksek buda damarlarımda plak birikmesinin fazla olduğunu gosteriyor. Kesinlikle referans değerinden fazla olmamalı benim ki iki katı.
Protein, et, süt, peynir hiç yetmezsem düşermiş araştırdım. Nasıl yemeyeyim. İçimde can var.
Emboliden çok korkuyorlar. Emboli yapsa oracıkta giderim.
Ama ben bu yolda herşeyi göze aldım.
Rabbim doğal yolla gebelik nasip ettiyse hiç bir şey umrumda değil.
Böyle detaylı yazıyorum ki mutlaka insanlar gidip baktirsinlar.
Ayrıca kan pıhtılaşma testinde alti gene bakılıyor fakat iki gen var, bunların ikisi problemli çıkarsa folik asit ve B12 nin birlikte alınması gerek. Eğer ikisini birlikte almazsam, almadigimin değeri düşüyor ki B12 yerlerde. Sadece folik asit al demişti doktor. Neyse şimdi ikisini birlikte alıyorum.
 
Günümüzde aynıymış valla:) hayrlısı diyelim
 
Çok geçmiş olsun. Ben de uzun yıllar sigara içtiğim için evhamlıyım bu konuda. Benim ikinci hamileliğim ilkinde pıhtı sorunu falan yoktu. Şuanda da acaba bende de var mı diye düşünüyorum. Ne bileyim genel bir kontrol yaptırmayı düşünüyordum ama hamile kaldım. Şimdide aklımda kaldı .
Allah hepimizi korusun...
 
Kuzlar benim karnım çok cıktı sizdede oylemi yada mide gazi mi bi şişlik var
 
Birbirimize destek olalım, benimde ilk hamileliğim 4 yıldır bekliyordum. :) bunada şükür ama benim ağır geçiyor baya; bulantılar, gaz, baş dönmesi, uyku, çarpıntılar, depresyon vs vs.. Bulantı ilacı ve folik asit kullanıyorum şuan sadece. Başta çok şiddetli ağrılarım vardı, doktor onun için progestran verdi ağrın olduğunda at sonra gerek yok diye; üç hafta kullandım sonra ağrılar bitince bıraktım. Akıntılar ya da lekelenme; kırmızıya dönmediği sürece endişe etme canım. Benim en başından beri devam ediyor. Bazen su gibi bazen kahvemsi sarı gibi turuncu gibi. Başta korkuyordum hep kontrol ediyordum, alıştım şimdi. Bol bol dinlen canım, aç kalma, bol su iç, sık ve az ye, bulantıların varsa kraker ve maden suyu işe yarıyor.
 
Kızlar merhaba, bende bugün hamile olduğumu öğrendim. 9 aydır uğraşıyorduk çok şükür Allah nasip etti. Pazartesi günü de kadın doğumcuma gideceğim. Testlerime bir bakabilir misiniz lütfen? Çok heycanlıyım :)
 

Eklentiler

  • DC3F81AC-A526-4F54-8F2B-AA136BD73BED.jpeg
    40,9 KB · Görüntüleme: 59
Hayırlı olsun, Allah sağ Salim kucağınıza almayı nasip etsin. Adetiniz geceli baya olmuş heralde. Değeriniz epey yüksek, gittiğinizde direkt keseyi görürsünüz. :)
 
Yiyorum sonrada şişlik beni rahatsız ediyoristahim çok açık
Ben iştahsızım hatta 2-3 kilo verdim bile. Ama şişkinlik ve gaz çok, olabildiğince yürüyüş yap canım rahatlatıyor baya. Sade maden suyu içiyorum ben günde iki şişe, o da iyi geliyor.
 
Kızlar merhaba, bende bugün hamile olduğumu öğrendim. 9 aydır uğraşıyorduk çok şükür Allah nasip etti. Pazartesi günü de kadın doğumcuma gideceğim. Testlerime bir bakabilir misiniz lütfen? Çok heycanlıyım :)
 

Eklentiler

  • D4ECD8E1-EFE5-4D55-AFE3-EE008E7F5188.jpeg
    40,9 KB · Görüntüleme: 55
  • BD559A21-6A2A-4F90-BE9D-5C0FF29D9AAE.jpeg
    29,6 KB · Görüntüleme: 69
Kızlar iyi geceler. Muhtemelen sabah göreceksiniz; Günaydın:)

Gebelikte yapılan ilk kan ve idrar testlerinizi yaptırdınız mı? PH değeriniz kaç çıktı acaba? Gece gece bir sürü şey okudum, moralim bozuldu. Öpüyorum.
 
Son düzenleme:

Süper! Aramıza hoşgeldiniz. Beklenen adet gününüz hayli geçti sanırım? Hayırlı olsun. Sağlıkla kucağınıza alın İnşallah
 
Hayırlı olsun, Allah sağ Salim kucağınıza almayı nasip etsin. Adetiniz geceli baya olmuş heralde. Değeriniz epey yüksek, gittiğinizde direkt keseyi görürsünüz. :)
Allah razı olsun aslında benimki biraz garip oldu, tatile gidicez diye primolut içtim adet geciktirici, meğer zaten hamileymişim ben adet olucam diye beklerken hamile olduğumu öğrendim :)
 

Geç döllenme olmuş olabilir. 1 gün bile farkeder. Bence 2 gün sonra bebeğinizi gördüğünüze göre, kalp atışını duymanız biraz daha zaman alabilir. Hemen umutsuzluğa kapılmayın
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…