anladım canım . işleriniz yoğun mu peki.ben resmi bir yerde bulunduğum ile bağlı esnaf kefaletde genel sekreterim malesef =)
benim kullandığım hapın recetesinde ilk günden itibaren korur yazıyordu internette başka bir yazı görünce kafam karıştıHapın koruyucu olabilmesi için gebeliği önleyen hormonun kanda belli bir seviyeye ulaşmış olması gerekiyor.
ben yogun olan kısma bakmıyorum canm birde odada tekim gün boyu birşey yaptım yok çok fazla o nedenle cok sıkılıyorum anlcn birileri gelsede iş yapsam diye bakar oldum çok boş oturmak kötü birşey insan köreliyor sıkılıyor bunalıyor vakit geçmek bilmiyoranladım canım . işleriniz yoğun mu peki.
bizim de bi tanıdığımız esnaf kefalette çalışıyordu . biliyorum.
haklısın canım .ben yogun olan kısma bakmıyorum canm birde odada tekim gün boyu birşey yaptım yok çok fazla o nedenle cok sıkılıyorum anlcn birileri gelsede iş yapsam diye bakar oldum çok boş oturmak kötü birşey insan köreliyor sıkılıyor bunalıyor vakit geçmek bilmiyor
sen ne yapıyorsun peki senin de sakin mi işlerinhaklısın canım .
evet çok bişey diyemiyorum.tutarsız bazı noktalarda.çok nadirde olsa bazen geç çıkabiliyorum.bi gün yine öyle olmuştu o gün eşimde erken gelmiş eve.inanın makarnayı haşlamışlar ,salatalık malzemeleri yıkanmış beni bekliyor.hani eşim bile makarna yapabiliyor yeri gelsin.ama saat kaç olmuş yemek yok çocuklar bile beni bekliyor..needn diye sormuştum eşime.annem gelip kendi eliyle yapsın diyor belki bizimkini beğenmez.yahu altı üstü bi makarna .yaklaşık 3-4 aydır geçen hafta yaptı oğlunun en sevdiği yemeği:)))senin ikisi de küçük . yapmaması daha doğru sanki.
ikisini de bırakıp yemeğe girişmesi tehlikeli olabilir . çocuklar için
nadirde olsa yapmıyor mu yemek peki.
hani iyice boşluklarda bi tas çorba pişirmez mi. arada.
ya ben aslında bana yemek yasın demiyorum.ama ne bileyim bi çorba yada bi pilav gelince ben ana yemeği yaparım zatenyani bencede pişirebilir hiç mi uymuyor bu cocuklar bu kadınada yazık tamam bakıyor sagolsun ama işte.. birazda elinden tutsa kadıncağızın bir yemek yapması bile ne kadar hafifletir yükünü
ben de her gün ilçeye geliyorum ilden . meslek yüksekokulunda öğrenci işlerinde memurum . işlerimiz yoğundu geçen hafta.sen ne yapıyorsun peki senin de sakin mi işlerin
canımcım .evet çok bişey diyemiyorum.tutarsız bazı noktalarda.çok nadirde olsa bazen geç çıkabiliyorum.bi gün yine öyle olmuştu o gün eşimde erken gelmiş eve.inanın makarnayı haşlamışlar ,salatalık malzemeleri yıkanmış beni bekliyor.hani eşim bile makarna yapabiliyor yeri gelsin.ama saat kaç olmuş yemek yok çocuklar bile beni bekliyor..needn diye sormuştum eşime.annem gelip kendi eliyle yapsın diyor belki bizimkini beğenmez.yahu altı üstü bi makarna .yaklaşık 3-4 aydır geçen hafta yaptı oğlunun en sevdiği yemeği:)))
yani onun evine gittiğimde nezaman yaptığı yemeği beğenmemişim.takıldığım nokta o.yoksa no problem.annem geldiğinde hepsini bir arada götürüyor tabi o anne aradaki fark bu.önüme bakıyorum.ilk başlarda tuhafıma gidiyordu alıştım tabicanımcım .
yani neden beğenmeyesin .
hazır yemek bulmuşsun niye beğenmezsin .
eşin bile yapabilir .
haklısın ama o düşünce nerdeee
ben de işim çıktığında , bi yere gidip de geç döndüğümde evde yemek bırakmama rağmen eşim çubuk kraker veriyor ellerine.
ya da aburcubur alıyorlar ya çocuklar mutfaktan . hayır yemek yiyn önce. annen yemek yapmış bırakmış demez .
öğün olarak aburcubur yerler . yemek tencerede durur falan. erkek kafası , çalışmıyor işte.
oğluna pişirir tabi.
biz kendimizi mutlu etmeye bakacağız artık . çünkü kimseden hayır yok. sen de kendine bak arkadaşım . kendini sev , kendin gez , kendin mutlu olmaya çalış . ben öyle yapıyorum . beklenti içinde olmak üzüyor genelde
Kim gitti peki ne kadar kötü değil mi canm yanında olamamakben de her gün ilçeye geliyorum ilden . meslek yüksekokulunda öğrenci işlerinde memurum . işlerimiz yoğundu geçen hafta.
yoğunluk var ama aşırı değil .
tüm işler bende. çünkü yanımdaki diğer memur askere gitti. üni kayıtları. yatay geçişler . yönetim kurulu kararları. tüm resmi yaşızmalar , öğrenci işleri bende .
izin de alamıyorum . bugün okulun ilk günü ama izin isteyemedim bile bi kaç saatliğine. kızın kreşinde tanışma , oryantasyon vardı.
aynen canm bende onu belirtmek istedim aslında o bile yeter insana sanada yazık sende cansın.. neyse boşver aman cocuklarıma baksın de geç takılma takıldıkca sinir olursunya ben aslında bana yemek yasın demiyorum.ama ne bileyim bi çorba yada bi pilav gelince ben ana yemeği yaparım zaten
çok haklısın . ben de kayınvalidemle aynı evde 1 haftadan fazla kalamıyorum .yani onun evine gittiğimde nezaman yaptığı yemeği beğenmemişim.takıldığım nokta o.yoksa no problem.annem geldiğinde hepsini bir arada götürüyor tabi o anne aradaki fark bu.önüme bakıyorum.ilk başlarda tuhafıma gidiyordu alıştım tabi
evet kesinlikle özellikle eş aileisnden beklenti içinde olmak yıkıyor beni yıktı.. inanın yıktı özellikle çok kötü bir halde parasızlıktan sürünürken bebeğime bez alacak parayı bulamazken yıktı.. nefret ediyorum onlardan..canımcım .
yani neden beğenmeyesin .
hazır yemek bulmuşsun niye beğenmezsin .
eşin bile yapabilir .
haklısın ama o düşünce nerdeee
ben de işim çıktığında , bi yere gidip de geç döndüğümde evde yemek bırakmama rağmen eşim çubuk kraker veriyor ellerine.
ya da aburcubur alıyorlar ya çocuklar mutfaktan . hayır yemek yiyn önce. annen yemek yapmış bırakmış demez .
öğün olarak aburcubur yerler . yemek tencerede durur falan. erkek kafası , çalışmıyor işte.
oğluna pişirir tabi.
biz kendimizi mutlu etmeye bakacağız artık . çünkü kimseden hayır yok. sen de kendine bak arkadaşım . kendini sev , kendin gez , kendin mutlu olmaya çalış . ben öyle yapıyorum . beklenti içinde olmak üzüyor genelde
olduğu kadar artıkaynen canm bende onu belirtmek istedim aslında o bile yeter insana sanada yazık sende cansın.. neyse boşver aman cocuklarıma baksın de geç takılma takıldıkca sinir olursun
bakıcı bile bukadar değildir bence en azında sağı solu toplar.artık takmıyorum tabi.çok haklısın . ben de kayınvalidemle aynı evde 1 haftadan fazla kalamıyorum .
çünkü garip hareketleri var . yemek yapmadı mesela bana geldiğinde de . tüm gün evdeydi. ben o zaman 3. ye hamileydim 2 aylık .
15 tatilde geldi. çocuklarla ilgilendi. yemek vs yapmadı. misafir gibi oturdu. temizlik yapmış ama . komuşlar görmüş .
bir de teşekkür etmediniz ana diye kızdı . evi temizledim .
yani ben komşular demese ev temizlendiğini nereden bilemilirim ki. bariz bi fark yoktu.
neyse . garip garip küsmeleri , selam verirsin almaması oldu. küs olduk 1 hafta içinde.
büyük oğlumu çok sever ortancayı sevmez .
ortancayı azarlar . büyüğü yere göğe sığdıramaz . yani gelmesin daha iyi. inan 1 hafta zor dayandım . nefes alamadım evde. huzurum kaçtı.
yok bizim kızın ilk günü değildi. diğer çocukların ilk günüydü.Kim gitti peki ne kadar kötü değil mi canm yanında olamamakhemde ilk gün inşallah cabucak alışır kaç yaşındaydı kızın
siz bakıcıya ne kadar veriyorsunuz ?
yavaş yavaş alışıyorsun takmamayaevet kesinlikle özellikle eş aileisnden beklenti içinde olmak yıkıyor beni yıktı.. inanın yıktı özellikle çok kötü bir halde parasızlıktan sürünürken bebeğime bez alacak parayı bulamazken yıktı.. nefret ediyorum onlardan..
sadece bu yüzden dğil elbt onlardan bütün beklentilerimi kestim
halen eşim savunur.. hiç değişmedi hiç görmedi görmüyor yahut görüyorda ısrarla savunuyor hiç konularını bile acıp polemiğe girmiyorum
geçen akşam ordaydık babası birşey yaptı dengesiz bir laf etti bana değil tabiki
eski eclipsse olsa bunu bile söylerdi söylemiyorum
bir baktım benim koca babasını çekiştiriyior ben şok
aman dedim yaşlılar takılma