kesinlikle öyle canm ben demediğim halde bile toplar kadın sagolsun.. evi öyle darma duman bırakmak bence hiç hoş değil calışan bir insanabakıcı bile bukadar değildir bence en azında sağı solu toplar.artık takmıyorum tabi.
kuzum benim.şimdi sıkıntı yok değilmi anladığımay kızlar inanın doğumum yaklaştı eşim o zamanlar 1500 tl alıyordu 2 bucuk yıl evvel düşünün..
sagolsun annem cocugun anakucağıdır zıbınıdır vs hep aldı hep.. burda devlet hastanesi cok eskiydi yeni yapıldı şimdi adam akıllı doktor yoktu başka bir hastaneye gidiyordum annem yardım ediyordu.. herşeyimi o aldı..
doğum yaptım hastane paramız yoktu eksiden cekti verdi eşim
cocugum emmedi ilk başta inanın insann mama alacak parası olmaz mı yoktu ..
kv kp misafir gibi geldiler bir çeyrek bile takmadan defolup gittiler
kzıım birşeye ihtiyacınız var mı dahi demediler
eşime telefon açar ağlardım cocugumun kıyafeti yok yetmiyorbezi bitmek üzere.. allahm çok kötü günlerdi
dogum yaptm giyecek birşeyim olmadığı için dışarı bile cıkamazdım..
bir kere sormadılar be kızlar bir kere oglum kızım yavrum birşeye ihtiyacınız var mı ? allaha havale ettim öyle anne baba olmaz olsun beni en ço kyaralayan eşimin halen onları savunması oldu.. zaten ondan sonra depresyona girdim çıkamadım adam hala onları savunuyordu
işte tüm bunlar sana hayatta tek olduğunu anlattı .ay kızlar inanın doğumum yaklaştı eşim o zamanlar 1500 tl alıyordu 2 bucuk yıl evvel düşünün..
sagolsun annem cocugun anakucağıdır zıbınıdır vs hep aldı hep.. burda devlet hastanesi cok eskiydi yeni yapıldı şimdi adam akıllı doktor yoktu başka bir hastaneye gidiyordum annem yardım ediyordu.. herşeyimi o aldı..
doğum yaptım hastane paramız yoktu eksiden cekti verdi eşim
cocugum emmedi ilk başta inanın insann mama alacak parası olmaz mı yoktu ..
kv kp misafir gibi geldiler bir çeyrek bile takmadan defolup gittiler
kzıım birşeye ihtiyacınız var mı dahi demediler
eşime telefon açar ağlardım cocugumun kıyafeti yok yetmiyorbezi bitmek üzere.. allahm çok kötü günlerdi
dogum yaptm giyecek birşeyim olmadığı için dışarı bile cıkamazdım..
bir kere sormadılar be kızlar bir kere oglum kızım yavrum birşeye ihtiyacınız var mı ? allaha havale ettim öyle anne baba olmaz olsun beni en ço kyaralayan eşimin halen onları savunması oldu.. zaten ondan sonra depresyona girdim çıkamadım adam hala onları savunuyordu
çok şükür canm o kabus dolu günler yok artık oglum 8 aylıktı işe başladım..kuzum benim.şimdi sıkıntı yok değilmi anladığım
yavaş yavaş alışıyorsun takmamaya.zor günümde yanımda yanında olmayan iyi gününde de olmasın bi zahmet
çok haklısın canm ben en dibe vurdum sonra cıktımişte tüm bunlar sana hayatta tek olduğunu anlattı .
aynı şeyler.
eşler asla görmez . benim eşim de aynı.
zor günler geçirmişsin gerçekten .
ama dibe vurmadan yükseğe çıkılmıyor.
biz de dibe vurduk bi zamanlar
şükür çıktık .
anladım ki şu hayatta tek başımayım. o yüzden ayakta kalmayı kendim için başarmalıyım. eş bi yere kadar .
bugün ölsek yarın evlenecekler . evlenmez , imkansız diye bi şey yok .
o yüzden kendi kıymetini kendin bil . eşinden bekleme. verdiği kıymet zaten hoşuna gitmeyebilir .
sen değerini bilirsen etrafındakiler de sana değer veriyor .
hayat acımasız . güçlü olmak şart .
hiç soğuma eşinden .hepsi aynı.anneye bakabaya karşı gözler kapalı.en kendini yıpratmanla kalıyorsun.zamanla anlıyorlar ama yinede bunu kendilerine bile itiraf edemiyorlarevimde hiç birşey yoktu ne sebze ne meyve.. sütüm yoktu saglıklı beslenemiyordum annem cekip cekip getirirdi elinden geldiğince babam hayatta değildi ..
evime gelir yer içer giderlerdi birde düşünün.. hiç unutamıyorum bu yüzden eşimdende cok sogumuştum
bir daha asla ısınamadım eşime eskisi gibi bu olaylardan sonra
stresden dikişlerim iltihap kaptı vücudumda yaralar cıktı sadece ölmek istiyordum.. oglum kolikti..
bak yine aklıma geldi.. diyorum ya eşime bir daha eskisi gibi asla ısınamadım..
ailesinden nefret ediyorum
şimdi güya torunlarını ço kseviyorlar sevmez olsunlar onlarn evi müstakil ya oglumda oraya gitmeye bayılıyor
sallıyorum artıkkesinlikle öyle canm ben demediğim halde bile toplar kadın sagolsun.. evi öyle darma duman bırakmak bence hiç hoş değil calışan bir insana
canm biliyormusun aslmda eşimde herşeyin farkında.. kör değil ve yaşı olmuş 33 benim daha yaşım 25 eminim kör değil ama bilsede bunu bize söylemiyorlar çünkü bizim söylediklerimizi kabullenseler ailesine iyice cephe alınacakhiç soğuma eşinden .hepsi aynı.anneye bakabaya karşı gözler kapalı.en kendini yıpratmanla kalıyorsun.zamanla anlıyorlar ama yinede bunu kendilerine bile itiraf edemiyorlar
bir miktar emeğinin karşılıgını verseniz aslında iyi olur gibi belki öyle birşeyler bekliyordur size diyemesede.sallıyorum artık
boş ver .çok haklısın canm ben en dibe vurdum sonra cıktım
bu işten cıkarsam gider bir markete girer yine çalışırım asla o günlere dönmemek için..
inan her geçen gün nefretim artıyor onlara karşı
eşimde onları el üstünde tuttuğu ve toz kondurmadığı için her geçen gün soguyorum eşimden de bakalım nereye kadar gidecek böyle..
ya ogluma ne diyecen =) cocuk dede dede dede =) hey allah yaona kıyamıyorum zaten
vallahi ben de hırsımı eşimden alıyorum .hiç soğuma eşinden .hepsi aynı.anneye bakabaya karşı gözler kapalı.en kendini yıpratmanla kalıyorsun.zamanla anlıyorlar ama yinede bunu kendilerine bile itiraf edemiyorlar
işte bu yüzden kadının çalışmasını hep savunuyorumçok haklısın canm ben en dibe vurdum sonra cıktım
bu işten cıkarsam gider bir markete girer yine çalışırım asla o günlere dönmemek için..
inan her geçen gün nefretim artıyor onlara karşı
eşimde onları el üstünde tuttuğu ve toz kondurmadığı için her geçen gün soguyorum eşimden de bakalım nereye kadar gidecek böyle..
ya ogluma ne diyecen =) cocuk dede dede dede =) hey allah yaona kıyamıyorum zaten
yanı ufak yardımlar oluyor.evine bişey alacak olsa biz kredi kartıyla alıyoruz.geçen mesela tv aldı.biz ödeyeceğiz taksitle.ama nakit para istiyor olabilir dediğin gibi ama ihtiyacıda yok baktığında kira geliri, bağdan bahçeden gelen vs.durumu gayet iyi yani bilemedim. sence @demirleke ihtiyaç duyuyormudurbir miktar emeğinin karşılıgını verseniz aslında iyi olur gibi belki öyle birşeyler bekliyordur size diyemesede.
basit mevzuları çok uzatmıyorum ben artık.annesinin yaptıklarını bi dönem anlatmıştım kavga gürültü. falan olan bize olmuştu.arkadaşımın bir lafı var ; ne yaparsa yapsın anne , erkek görür ama görmezden gelir diye o günüdür kendimi yıpratmayı bıraktım.şimdi ben kendi düzenime bakıyorum bırakıyorum onlar yıpransınvallahi ben de hırsımı eşimden alıyorum .
neden hep sanki biz yanlış anlıyoruz . annesi öyle asla yapmaz .
bu kez dönüyorum kendimi sorguluyorum . onun annesi öyle yapmazsa ben yanlış anladım mı gerçekten .
bu sorgulama kendine olan güvenini sarsıyor . kendinle çelişiyorsun .
yaptıkları şey bu.
bunun da bedelini ödesinler . kusura bakmasınlar .
azıcık eşlerini dinlemeyi . azıcık moral vereyi öğrensinler . at gözlüğü takmasınlar .
canımcım . bence aslında küçük hediyeler alınabilir.yanı ufak yardımlar oluyor.evine bişey alacak olsa biz kredi kartıyla alıyoruz.geçen mesela tv aldı.biz ödeyeceğiz taksitle.ama nakit para istiyor olabilir dediğin gibi ama ihtiyacıda yok baktığında kira geliri, bağdan bahçeden gelen vs.durumu gayet iyi yani bilemedim. sence @demirleke ihtiyaç duyuyormudur
canm ihtiyacı yoksa bile siz verin belki çok şey değişir yaşadım bilyorum..yanı ufak yardımlar oluyor.evine bişey alacak olsa biz kredi kartıyla alıyoruz.geçen mesela tv aldı.biz ödeyeceğiz taksitle.ama nakit para istiyor olabilir dediğin gibi ama ihtiyacıda yok baktığında kira geliri, bağdan bahçeden gelen vs.durumu gayet iyi yani bilemedim. sence @demirleke ihtiyaç duyuyormudur
oğlu bişeyini eksik etmiyor zaten. geçen iki çanta almış yeni.biri benim çantamın kahverengisi.benimki siyahtı.sormadım ama buyuk ihtimal eşim almıştır.çünü çantamı eşimle birlikte almıştım ben.hani bana fısat kalmıyor zaten.ben kullanmaya başlayınca görüyorum yoksa göstermiyorlar bile.sanki ellerinden alıcamcanımcım . bence aslında küçük hediyeler alınabilir.
hani bi bluz . bi yüzük . bi broş .
sevebileceği bi şey .
ihtiyaçtan çok lükse kaçan şeyler .
ihtiyaçlarını kendi karşılıyordur zaten .
bekliyordur .
2 ayda bi 3 ayda bi . maddi imkana göre tabi.
yani ben de eşime anlatmayı çoktan bıraktım . bariz yaptığı şeyler hariç.basit mevzuları çok uzatmıyorum ben artık.annesinin yaptıklarını bi dönem anlatmıştım kavga gürültü. falan olan bize olmuştu.arkadaşımın bir lafı var ; ne yaparsa yapsın anne , erkek görür ama görmezden gelir diye o günüdür kendimi yıpratmayı bıraktım.şimdi ben kendi düzenime bakıyorum bırakıyorum onlar yıpransın