göndermelisin .merhaba...bencede kreş en iyisi diye dusunuyorum benimde oglum var 2.5 yasinda ben ilgileniyorum onunla calismadigim icin tabi herseyi ogretmeye calisiyorum suan 5 aylik hamileyim 3 yasinda krese gondermeyi dusunuyoruz ama kararsiziz renkleri sayilari sekilleri hepsini biliyor renklerin ingilizcelerini bile biliyor ama paylasmayi sevmiyor onun icin gondermeyi dusunuyoruz paylasmayi ogrensin diye bide fazla anneci olmasin arkamdan aglamasin diye bakalim artik...
paylaşma duygusu 4 yaşında gelişiyor diye biliyorum ben.eşyasını paylaşmamak o yaştaki çocuk için çok normalmerhaba...bencede kreş en iyisi diye dusunuyorum benimde oglum var 2.5 yasinda ben ilgileniyorum onunla calismadigim icin tabi herseyi ogretmeye calisiyorum suan 5 aylik hamileyim 3 yasinda krese gondermeyi dusunuyoruz ama kararsiziz renkleri sayilari sekilleri hepsini biliyor renklerin ingilizcelerini bile biliyor ama paylasmayi sevmiyor onun icin gondermeyi dusunuyoruz paylasmayi ogrensin diye bide fazla anneci olmasin arkamdan aglamasin diye bakalim artik...
dur bi hele kış gelsin ozaman düşünürüzü konuşuruz.beynim yandıya benimhe gıyani hanı kış geliyor ya bir akşamınız nasıl geçiyor diye şey ettim yazın biz genelde dışarıda olunca eve ugrak vermiyoruz
evet şarkılar ile kelimeleri rahatlıkla öğrenir söyler .fış fış kayıkçıyı söylüyorum kaç gündür oda bana eşlik ediyor dediğin gibi biraz işe yaradı
bizim burada 3 yaş öncesi kreşe almıyorlar.. özelde almıyor seneye vereceğim inşallah biraz daha sabır bakalım
allahtan bakcııdan yana yüzüm güldü..
bende bundan sonra o uyuyana kadar kendime ve eşime vakit ayırmayı bir kajve içmeyi unutuyum en iyisi =)
şu kışı atlatalım belki bende şubattan sonra vermeyi düşünüyorum büyüğü kreşefış fış kayıkçıyı söylüyorum kaç gündür oda bana eşlik ediyor dediğin gibi biraz işe yaradı
bizim burada 3 yaş öncesi kreşe almıyorlar.. özelde almıyor seneye vereceğim inşallah biraz daha sabır bakalım
allahtan bakcııdan yana yüzüm güldü..
bende bundan sonra o uyuyana kadar kendime ve eşime vakit ayırmayı bir kajve içmeyi unutuyum en iyisi =)
hmm insallah mesela evimize cocuklu misafir gelince oyuncaklariyla oynayinca neyi ellese bagiriyor ve agliyor sadece o konuda inat yoksa cok sukur inat degil yapma alma hayir dedigim zaman tamam der o konuda uzlasamiyoruz ve tuvalet konusunda bebek gelmeden tuvaletini biraktirmayi dusunuyorum 2 hafta boyunca ugrastim tuvalette oturuyor yapmiyor afedersiniz altina isiyor gidelim dedigimde gitmemek icin anne pipim agriyor diyordaha erken olduğunu düşünüyorum canm bende çok küçük çok hastalanıyorlar
benim oglumda bilmiyordu paylaşmayı
bu sene parka çok cıktığı için başka cocuklardan gördü ben konuştum babası konuştu öyle öyle ögrendi şimdi herkesle herşeyini paylaşıyor emin ol zamanı gelince ögrenirler
evet ben de öyle otururum . benim çocuklar da öyle oturuyor .o kısımları geçtim .erken uyuyor zaten kv.ama illaki evin içinde biri olunca rahat edemiyorsun.mesela ayaklarımı kanepenin üst kısmına atmayı çek severim yapamıyorum mesela en basitihatta duvara falan attırırım bacaklarımı.siz hayal edin ne demek istediğimi.çok rahat ediyorum napim
kesinlikle kelimesi kelimesine katılıyorumAnneliğin laneti gibi bir şey zaten hissettiklerin. En iyisini de yapsan yine de kendini en ufak durumda deşecek bir yön bulursun. :)
Sadece kendin için değil, zaten çocuğuna belli bir imkan, standart sağlamak için de çalışıyorsun. Üstüne geliyor evi döndürüyorsun, gerekli temizliği, düzeni, yemeği elinden geldiğince rutinde tutmaya çalışıyorsun.
Yaşı uygunsa bu ev rutininin içine evladını ufaktan katmaya, dahil etmeye başlayarak da etkinlik yaratabilirsin. Birlikte yardımlaşır, aile ve sorumluluk bilincini daha iyi kavranmasına da destek olursun. Kendine yüklenme. Ben evdeyim misal, bazen öyle berbat bi zamana denk gelirim ki ne işim biter ne çocuğun nazı. Eh ben de derim bi uyusa ya, bi dursa bi gitse başımdan diye. Her günümüz bir mi? Anneyiz diye insan değil miyiz?
İnternettekileri belli bir doz üzerinde izlesem takip etsem, bir aya kalmaz affedersin de hepsinin pembe mçtığına ikna olurum :) Bakma çok oralara seni kötü hissettiriyorsa. Kimse bktan anlarını fotoğraflayıp da koymuyor öyle full süper bi durum yok yani, tamam? :)
ben de ikinciyi 4 buçuk yaşındaydı doğurdum .Ben tövbe ettim ya ikinci çocuğa
Artık ileride hayırlısı diyelim.
Sekiz aylık biz de kestik sütten mecburi. Anlıyorum.
Evet dogru benim hic aklima gelmemisti o fikir bakalim artikgöndermelisin .
eğer çalışmıyorsan yarım gün olsun yollamalısın .
paylaşmayı arkadaşlığı öğrenir . yarım gün yollayabilirsin . tam gün ev hanımı için çok gelebilir .
çocuk şöyle düşünür . annem yeni bebek doğurdu. beni evden tamamen yolladı .
o yüzden yarım gün .
evet herkes oyle diyor ileride bu sorunuda yenebileceginipaylaşma duygusu 4 yaşında gelişiyor diye biliyorum ben.eşyasını paylaşmamak o yaştaki çocuk için çok normal
zorlama. hazır hissettiğinde işin daha kolay olacak.hmm insallah mesela evimize cocuklu misafir gelince oyuncaklariyla oynayinca neyi ellese bagiriyor ve agliyor sadece o konuda inat yoksa cok sukur inat degil yapma alma hayir dedigim zaman tamam der o konuda uzlasamiyoruz ve tuvalet konusunda bebek gelmeden tuvaletini biraktirmayi dusunuyorum 2 hafta boyunca ugrastim tuvalette oturuyor yapmiyor afedersiniz altina isiyor gidelim dedigimde gitmemek icin anne pipim agriyor diyoryoksa cok sukur bi sikintisi yok doktora goturuyoruz kontrole bende siyorum demmwki hazir dwgil kendisini ne zaman hazir hissederse o zaman baslariz
biz yaz başında öğrettik tuvaleti.ik haftada çözdük.gece altı kuru kalkıyorsa öğretmeye başlanmalıymış.oyuncakları paylaşmaması çok normal.çünkü o onun oyuncağı ve zaten öyle bir duygu henüz gelişmemiş.ben öyle bi durumda direk oyuncağı alıp kaldırıyorum yapacak bişey yokhmm insallah mesela evimize cocuklu misafir gelince oyuncaklariyla oynayinca neyi ellese bagiriyor ve agliyor sadece o konuda inat yoksa cok sukur inat degil yapma alma hayir dedigim zaman tamam der o konuda uzlasamiyoruz ve tuvalet konusunda bebek gelmeden tuvaletini biraktirmayi dusunuyorum 2 hafta boyunca ugrastim tuvalette oturuyor yapmiyor afedersiniz altina isiyor gidelim dedigimde gitmemek icin anne pipim agriyor diyoryoksa cok sukur bi sikintisi yok doktora goturuyoruz kontrole bende siyorum demmwki hazir dwgil kendisini ne zaman hazir hissederse o zaman baslariz
demekki istiyor eşinhahahahhahahAy okul bitsin de hemen işe gireyim. O zaman yapayım diyorum ama bu işler belli de olmaz. Şimdilik sınıfımdaki minnakları seviyorum Öğletmeniiiiimm dedikçe içimin yağları eriyor. Hem nazını anneleri çekerken enn güzel en eğlenen yanlarını görmek de bana kalıyor Çok kebap bir işim var.
Bazen eşim diyor ki bi bebeğimiz olsa şimdi sevsek. Diyorum ki ben okulda seviyorum
merhaba...bencede kreş en iyisi diye dusunuyorum benimde oglum var 2.5 yasinda ben ilgileniyorum onunla calismadigim icin tabi herseyi ogretmeye calisiyorum suan 5 aylik hamileyim 3 yasinda krese gondermeyi dusunuyoruz ama kararsiziz renkleri sayilari sekilleri hepsini biliyor renklerin ingilizcelerini bile biliyor ama paylasmayi sevmiyor onun icin gondermeyi dusunuyoruz paylasmayi ogrensin diye bide fazla anneci olmasin arkamdan aglamasin diye bakalim artik...
demekki istiyor eşin
quenn naptıki acep.doğuma girmişmidir