ah ah bende şimdi senin gibi çekiyorum iştekuzum eee daha ne .
yani çocuğun önüne kamyon koyup oyna demekle olmaz .
bak bizim bi bakıcı vardı.
boya kalemleri aldım çocuğa . bi de boyama kitabı.
yolladım bakıcıya çocuğu götürürken . zaman sonra sordum . boyama kitabı alayım mı yine.
kadın diyor ki. koydum önüne boyamadı. ben de kaldırdım bi yerde duyuyor . hiç yapmadı ki.
öyle olur mu .
ilk çocuk zordur . bu yüzden zor . ikinci çocuk olunca genelde birlikte oyun kurulur . birlikte boyama yapılır . tek çocuk bakarken boyayalım gel derdim . . bi kalem de ben alırdım boyar gibi yapardım. ilk başlarda işi abartıp bütün kitabı boyadığımı biliyorum . ama anladım ki ben değil çocuk boyayacak . sonra zamanla az az boyadım . boyar gibi yaptım . çocuk oyuna adapte olunca az az kaçtım . kendi yapabiliyor mu bensiz diye . ama benim çocuğum bensiz bi iş yapmazdı.
şimdi de maşallah tam siyasetçi adamı gibi . sana yapıştımı kurtulamazsın . alacağını aldırır , yapacağını yaptırana kadar gider gelir işler seni. alttan üstten . küçüklüğündeki gibi. ay ne çektim ben ondan .
bir evde başka bir cocuk olduğu zaman gerçekten büyük çok büyük fark oluyor..işte karşısında örnek oluca çocuk daha çabu öğreniyor.eltimin kızı var oğlumdan bikaç ay küçük konuşması falan daha iyi çünkü evde bir abla ve bir abi daha var.bizlerden ayrı ekstra ilgi var çocuğa katılan
yok yanlış yazmışım 3. yaşını kutladık yenibende dün aldım onlardan senin oglan içn erken annesi benim oglan bile kavrayamadı henüz..
bizde yapıyoruz bunları birde yeni yeni konuşuyor daha ama ne biliyim yinede çok eksik hissediyorum kendimi mesela işten eve gidince sadece cocuklar lamı ilgileniyorsun yatana kadar ?
kız yok olivin yazdığı maddelerden yaptıklarımı saydım ya benbenim oglanda 1 3 6 10 diye sayıyor dahayeni yeni konuşmaya başladı yavaştan
Ne güzel vakit geçiriyorsunuz. Benim de ilk gebeliğim ve erkek bebek bekliyorum. Nasıl büyütücem, nasıl zaman geçiricem, iyi bir terbiye verebilecek miyim acaba, hele arsız ve yaramaz olmasından şiddetle korkuyorum. Bunu nasıl başarıcam şimdiden korkular bastı. Kız olsa bebek mebek idare edilir bir de 2 yeğenimde kız olduğu için. Allah' ım erkek çocuğu ile napıcaz bilmiyorum
ilk çocuk öyle. ben de kafayı yedim . sonra doktorlar topladı.
gezmeceli tozmacalı bi hayattan uykusuz bakımsız ruh gibi dönemlere girince insan kaldıramıyor . neydim ne oldum diyor . bana öyle oldu yani.
peki kaç saaat ilgilenebiliyorsun eve gidince ?yok yanlış yazmışım 3. yaşını kutladık yeni
tamam tatlım bekliyorum =)Tamam diğer gelişim alanlarını özelden yazıyorum öyleyse :)
evet katılıyorum .işte karşısında örnek oluca çocuk daha çabu öğreniyor.eltimin kızı var oğlumdan bikaç ay küçük konuşması falan daha iyi çünkü evde bir abla ve bir abi daha var.bizlerden ayrı ekstra ilgi var çocuğa katılan
benim ki biraz kavradı ama o sayılar felan zor gibi yaşlarına göreyok yanlış yazmışım 3. yaşını kutladık yeni
oliv bana da atarmısın müsait olduğundaHer çocuğun gelişimi farklıdır ama 25-30 ay çocuğunun bilişsel gelişimi gereği bunları yapması gerekiyormuş :))
beyin yanması geçiriyorum şu ankız yok olivin yazdığı maddelerden yaptıklarımı saydım ya ben
evet canım ya. siz yapacaksınız . bakcılardan bi şey bekleme. hani bildiği bi şeyi de yanlış verebilir .ah ah bende şimdi senin gibi çekiyorum iştebakıcı o konuda yetersiz ben ve babası birşeyler katmaya çalışıyoruz
daha ne yapacaksın canım.sana tavsiyem kimseyle karşılaştırma.bide çok tv izlettirmesin bakıcı gündüzleri o çok etkili.kamera varmı evindeBen size benim hayatı anlatayım kış için yazı zaten bahsettim
5 de evde olurum bakıcı gider.. ortalığı toparlarım varsa yapılacak işleri hallederim
oglumla koklaşırız özlem gideririz babamız gelir 6 gibi birazda onla tepinirler
ben o arada yemeği hazırlarım sofra kurarım yedik içtik kaldırdık vs derken saat 8 olur
biraz oyun hamuru yaparız.. araba solucan çesme tencere ağaç yaparız mesela elmalarını o koyar vs..
toplardan basket atarız hep birlikte
kes yapıştır oynarız puzzle yaparız,
zeka küpleri var onları yapar arabalarıyla garaj kurar babası ile..
boyama yaparız biraz .. biz başında dururuz o kafasına göre karalar..
lego oynarız tren seti var onları kurar bozarız.. saklambaç oynarız
çizgi film izler az da olsa.. sonra biraz kendi halinde takılsa diye gözüne bakarız
bugün hep birlikte turşu kuracağız
ama benim oglum öyle başka cocuklar gibi konuşamıyor yeni yeni henüz tam söylüyor kelimeleri
ne bileyim 1 den 10a kadar sayamıyor mesela..
ama neden sonuç ilişkisi kurar birşey söylediğin zaman anlar..
mesela balkon yıkarım çek çek getirir
bezini değiştirecek olurum kremini getirir
banyo yapacağı zaman bornozunu getirir
sofra toplamam da yardımcı olur
çamasır sererken içeriden mandal getirir gibi gibi..
diyeceksinniz ki ee sen neden kendini yetersiz hissediyorsun işte ben bunları yaptırırken çok sıkılıyorum biraz kafa dinlemek istiyorum uyusun diye gözüne bakıyorum eşimle ik isohbet edelim rahat rahat diyorum bu yüzden kendimi kötü hissediyorum
Tabikioliv bana da atarmısın müsait olduğunda
var canm gündüzleri oglum tv siz yemek yemediği için sadece yemek yerken 15 dakika kadar açıyor onun harici açmıyor kesinlikle ama işte o çok birşeyler katamıyor ogluma sevdiğimiz bir ablamızdı yaşıda zaten 45 civarı.. ama sagolsun çok iyi davranıyır candan seviyor bunada şükür varsın çok birşeyler katamasın diyorumdaha ne yapacaksın canım.sana tavsiyem kimseyle karşılaştırma.bide çok tv izlettirmesin bakıcı gündüzleri o çok etkili.kamera varmı evinde
yatana kadar ilgileniyorum .bende dün aldım onlardan senin oglan içn erken annesi benim oglan bile kavrayamadı henüz..
bizde yapıyoruz bunları birde yeni yeni konuşuyor daha ama ne biliyim yinede çok eksik hissediyorum kendimi mesela işten eve gidince sadece cocuklar lamı ilgileniyorsun yatana kadar ?
sen eve gidince kış için ne yapıyorsun mesela bir akşamınız nasıl geçiyor anlatabilirmisindaha ne yapacaksın canım.sana tavsiyem kimseyle karşılaştırma.bide çok tv izlettirmesin bakıcı gündüzleri o çok etkili.kamera varmı evinde
bizim de en küçüğoümüz 14 ağustos 2015 li.yok yanlış yazmışım 3. yaşını kutladık yeni
canım bu aralar canım sıkkın.iki çocuk +kayınvalide eve gittiğimde evi uçurdukları için anca toparla yemek vs çok zaman kaybım oluyor.eşimle paslaşarak ilgileniyoruz akşamları.bide karrdeşide olunca bazen iki güzen anlaşıp oynayabiliyorlar.2 saat falandır kaliteli geçen bazen daha azpeki kaç saaat ilgilenebiliyorsun eve gidince ?