peki eşin ne yapar o arada canm ? onlar uyuduktan sonra ne yapıyorsunuz eşin le ?yatana kadar ilgileniyorum .
bi kahve benim için lüks olur .
kahvemi yaparım alırım elime. bunu içeyim lütfen , derim . müsade edin .
çoğunlukla kahvem soğur .
aralarında tartışma da çok çıkıyor bizimkilerin ağız tadıyla içilmez o kahve .
ya da çayıma top atarlar , çay - kahve yerle bir olur .
tam diyelim oturdum . tv ye daldım yüzüme top patlar .
anladm canım senin işin daha çok zor birde hani kv sagolsun bakıyor cocuklarına hakkı ödenmez ama işte insan rahat edemez.. rahat davranamaz.. eşinle rahat rahat bir konuşamassn mesela özel hayatınız kısıtlı olur oda seni illaki bunaltırcanım bu aralar canım sıkkın.iki çocuk +kayınvalide eve gittiğimde evi uçurdukları için anca toparla yemek vs çok zaman kaybım oluyor.eşimle paslaşarak ilgileniyoruz akşamları.bide karrdeşide olunca bazan iki güzen anlaşıp oynayabiliyorlar.2 saat falandır kaliteli geçen bazen daha az
merhaba...bencede kreş en iyisi diye dusunuyorum benimde oglum var 2.5 yasinda ben ilgileniyorum onunla calismadigim icin tabi herseyi ogretmeye calisiyorum suan 5 aylik hamileyim 3 yasinda krese gondermeyi dusunuyoruz ama kararsiziz renkleri sayilari sekilleri hepsini biliyor renklerin ingilizcelerini bile biliyor ama paylasmayi sevmiyor onun icin gondermeyi dusunuyoruz paylasmayi ogrensin diye bide fazla anneci olmasin arkamdan aglamasin diye bakalim artik...evet canım ya. siz yapacaksınız . bakcılardan bi şey bekleme. hani bildiği bi şeyi de yanlış verebilir .
bizim kızda bakıcımız lazdı.
ben de lazım .
ama bakıcımız 54 yaşında ve baya şiveliydi.
kızım konuşmayı öğreniyordu. 1 yaşında , sümük yerine sumuk, ağladı yerine ağladii, düşdii derdi. bi de bakıcımız kıza gerizekalı demeyi öğretmiş . kız da gerizekalı dediğinde çok hoşuna gidiyormuş . küçük ya . anlamını bilmiyor ki kız .
böyle böyle bakıcı ile yolları ayırdık .
hala görüyorum kadını. aramızda bi olay yaşanmadı . kızı sever . o kadar . baktırdığımız insanlar da çok önemli.
kreşe verdi. bakıcıya tövbe ettim . abilerden de bakıcı olaylarımız çok . kreş en iyisi.
canım gayet güzel ilgileniyorsun . sıkılman normal . ben de ilk çocukta bütün bunları yapıyordum ama gel de bana sor . çok bıkkınlık gelmişti. yapmak istemiyordumBen size benim hayatı anlatayım kış için yazı zaten bahsettim
5 de evde olurum bakıcı gider.. ortalığı toparlarım varsa yapılacak işleri hallederim
oglumla koklaşırız özlem gideririz babamız gelir 6 gibi birazda onla tepinirler
ben o arada yemeği hazırlarım sofra kurarım yedik içtik kaldırdık vs derken saat 8 olur
biraz oyun hamuru yaparız.. araba solucan çesme tencere ağaç yaparız mesela elmalarını o koyar vs..
toplardan basket atarız hep birlikte
kes yapıştır oynarız puzzle yaparız,
zeka küpleri var onları yapar arabalarıyla garaj kurar babası ile..
boyama yaparız biraz .. biz başında dururuz o kafasına göre karalar..
lego oynarız tren seti var onları kurar bozarız.. saklambaç oynarız
çizgi film izler az da olsa.. sonra biraz kendi halinde takılsa diye gözüne bakarız
bugün hep birlikte turşu kuracağız
ama benim oglum öyle başka cocuklar gibi konuşamıyor yeni yeni henüz tam söylüyor kelimeleri
ne bileyim 1 den 10a kadar sayamıyor mesela..
ama neden sonuç ilişkisi kurar birşey söylediğin zaman anlar..
mesela balkon yıkarım çek çek getirir
bezini değiştirecek olurum kremini getirir
banyo yapacağı zaman bornozunu getirir
sofra toplamam da yardımcı olur
çamasır sererken içeriden mandal getirir gibi gibi..
diyeceksinniz ki ee sen neden kendini yetersiz hissediyorsun işte ben bunları yaptırırken çok sıkılıyorum biraz kafa dinlemek istiyorum uyusun diye gözüne bakıyorum eşimle ik isohbet edelim rahat rahat diyorum bu yüzden kendimi kötü hissediyorum
beraber oyun oynuyormu.eğer oynuyorsa oyuncaklarını zeka geliştirici etkinlik olabilecek şeylerden seç.var canm gündüzleri oglum tv siz yemek yemediği için sadece yemek yerken 15 dakika kadar açıyor onun harici açmıyor kesinlikle ama işte o çok birşeyler katamıyor ogluma sevdiğimiz bir ablamızdı yaşıda zaten 45 civarı.. ama sagolsun çok iyi davranıyır candan seviyor bunada şükür varsın çok birşeyler katamasın diyorum
oglum hergün kapıda abla diye sarılır öper öyle seviyor bende birşey katamamasını göz ardı ettim
kışınmı nasıl geçiyor.soruyu tam anlamadım sanırımsen eve gidince kış için ne yapıyorsun mesela bir akşamınız nasıl geçiyor anlatabilirmisin
oynuyorlar da bakıcı ile genelde arabaları ile oynamayı tercih ediyor benim oglan yada saklambaç yakalamaç..beraber oyun oynuyormu.eğer oynuyorsa oyuncaklarını zeka geliştirici etkinlik olabilecek şeylerden seç.
he gıkışınmı nasıl geçiyor.soruyu tam anlamadım sanırım
aynılar demekki bizde eylül 9bizim de en küçüğoümüz 14 ağustos 2015 li.
evet yetti. benim de oğlan kolikti.Sağlıkla kavuşun inşallah.
İş başa düşünce çok da güzel bakarsın. Kendini böyle sorgulaman iyiye işaret ki var demektir sende o ilgi-özen.
Erkek çocuklar kız çocuklara nazaran biraz daha hareketli-enerjik oluyor, bi de kız çocuğun iletişim becerisine göre daha geriden geliyorlar doğru. Ama her çocuk da bir değil. Yetiştirdikçe gördükçe yoluna girer annesinde babasında gördüğünden çok çok farklı da olmaz zaten, fazla düşünüp sıkma kendini.
Yok anlıyorum çünkü bende de öyle oldu :) Ciddi loğusa depresyonu yaşadım ve uzadı da yani. Mecbur ilaç almak zorunda kalacağım ruh haline de sürüklendim, oğlan kolikti. Anlatmama pek gerek yok sanırım, kolik demem yetmiştir. :)
fış fış kayıkçıyı söylüyorum kaç gündür oda bana eşlik ediyor dediğin gibi biraz işe yaradıcanım gayet güzel ilgileniyorsun . sıkılman normal . ben de ilk çocukta bütün bunları yapıyordum ama gel de bana sor . çok bıkkınlık gelmişti. yapmak istemiyordum
varsa kreş yazdır canım . çocuk her bir aktiviteyi öğretmen ile ya da arkadaşları ile yapsın . konuşması da açılır
konuşmasında sıkıntı varsa şarkı söylemelisiniz .
çocuk şarkısı söyleyor musunuz . birlikte söyleyin . konuşması akıcı olacaktır .
ben çalışınca vakit biraz kısıtlı kalıyor.. zaten yazın her akşam parkta dışarıda oluyoruz hafta sonu evden bir çıkıyoruz yatma vakti geliyoruz ama kışın tabi böyle değil.. ben kendimi bu yönden çok kötü hissediyorum yetersiz bir anne olarak görüyorum
neden diyeceksin belki..
çünkü diyorum ya eve git yemek ye ortalığı topla vs varsa çamaşr at geçiyorum buraları
sürekli üstümüzde olduğu ve kendi başına oynamadığı için çogu zaman bir uyusa diye gözüne bakıyorum..
cogu zaman babasına atıyorum ikisi oynuyor.. uysa diye gözüne bakan ben uyuduktan sonra bir vicdan sızlaması yaşıyorum.. ne yapacağım böyle bilmiyorum internette cogu anneyi görünce kendimi çok eksik görüyorum bu anlattıklarını bizde yapıyoruz..
çocuğun sevmesi çok önemli . sevgi çocuğu bunlar çünkü şimdi. mutlu olmadıkları insanla olmalılar .var canm gündüzleri oglum tv siz yemek yemediği için sadece yemek yerken 15 dakika kadar açıyor onun harici açmıyor kesinlikle ama işte o çok birşeyler katamıyor ogluma sevdiğimiz bir ablamızdı yaşıda zaten 45 civarı.. ama sagolsun çok iyi davranıyır candan seviyor bunada şükür varsın çok birşeyler katamasın diyorum
oglum hergün kapıda abla diye sarılır öper öyle seviyor bende birşey katamamasını göz ardı ettim
daha erken olduğunu düşünüyorum canm bende çok küçük çok hastalanıyorlarmerhaba...bencede kreş en iyisi diye dusunuyorum benimde oglum var 2.5 yasinda ben ilgileniyorum onunla calismadigim icin tabi herseyi ogretmeye calisiyorum suan 5 aylik hamileyim 3 yasinda krese gondermeyi dusunuyoruz ama kararsiziz renkleri sayilari sekilleri hepsini biliyor renklerin ingilizcelerini bile biliyor ama paylasmayi sevmiyor onun icin gondermeyi dusunuyoruz paylasmayi ogrensin diye bide fazla anneci olmasin arkamdan aglamasin diye bakalim artik...
evet yetti. benim de oğlan kolikti.
aynen ben de ilaç kullanmak zorunda kaldım . 8 buçuk aylıkken doz arttırmak gerekti ve emzirmeyi bıraktırdı doktor.
bazen annenin durumu riske girdiğinde böyle kararlar verebiliyorlarmış . biz de emzirmeyi bıraktık . ilaca doz arttırarak devam ettik .
kolik zor . şükür ikinci ve üçüncü çocuğumda olmadı kolik
gerçekten bu acıdan hiç bakmadığım için kendimi çok daralttım sanırım iyiki burda açmışım bu konuyu içimi ferahlattınız çok teşekkür ederim sizlere =) tamamdır anlaştık =)Anneliğin laneti gibi bir şey zaten hissettiklerin. En iyisini de yapsan yine de kendini en ufak durumda deşecek bir yön bulursun. :)
Sadece kendin için değil, zaten çocuğuna belli bir imkan, standart sağlamak için de çalışıyorsun. Üstüne geliyor evi döndürüyorsun, gerekli temizliği, düzeni, yemeği elinden geldiğince rutinde tutmaya çalışıyorsun.
Yaşı uygunsa bu ev rutininin içine evladını ufaktan katmaya, dahil etmeye başlayarak da etkinlik yaratabilirsin. Birlikte yardımlaşır, aile ve sorumluluk bilincini daha iyi kavranmasına da destek olursun. Kendine yüklenme. Ben evdeyim misal, bazen öyle berbat bi zamana denk gelirim ki ne işim biter ne çocuğun nazı. Eh ben de derim bi uyusa ya, bi dursa bi gitse başımdan diye. Her günümüz bir mi? Anneyiz diye insan değil miyiz?
İnternettekileri belli bir doz üzerinde izlesem takip etsem, bir aya kalmaz affedersin de hepsinin pembe mçtığına ikna olurum :) Bakma çok oralara seni kötü hissettiriyorsa. Kimse bktan anlarını fotoğraflayıp da koymuyor öyle full süper bi durum yok yani, tamam? :)
aynen canm herkes böyle diyor sevgi çok önemli gerisini boşver görmezden gel diye bu devirde malum güvenilir birini bulmak çok ama çok zor..çocuğun sevmesi çok önemli . sevgi çocuğu bunlar çünkü şimdi. mutlu olmadıkları insanla olmalılar .
eşim veteriner hekim.peki eşin ne yapar o arada canm ? onlar uyuduktan sonra ne yapıyorsunuz eşin le ?
o kısımları geçtim .erken uyuyor zaten kv.ama illaki evin içinde biri olunca rahat edemiyorsun.mesela ayaklarımı kanepenin üst kısmına atmayı çek severim yapamıyorum mesela en basitianladm canım senin işin daha çok zor birde hani kv sagolsun bakıyor cocuklarına hakkı ödenmez ama işte insan rahat edemez.. rahat davranamaz.. eşinle rahat rahat bir konuşamassn mesela özel hayatınız kısıtlı olur oda seni illaki bunaltır