• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Hanimlar ya biraz mahrem bir sual olacak ama iliski durumunuz nasil? Esim de ben de korkuyoruz sanirim öğrendigimizden beri sifirlandi ve konusmuyoruz dahi bu konuyu hic
Ben 9. Haftadayım. 2 kere oldu sadece. O da yeni başladık. Ben de çok korkuyordum. Doktora sordum 8 hatalık artık haftada 1 olabailir dedi. Korun ya da koruma demedi. Ama şu an isteksizim. İlk başlarda isteksizlik normalmiş. Sen doktoruna sor öyle başla. Doktor kontrol edip onay verdikten sonra bi sorun olmaz bence . Eşim de sağolsun zorlamaz asla. Olmasa da olur der.
Bu arada Kadın doğum asistanı arkadaşım korunmanıza gerek yok demişti
Canım çok özür dilerim. Korkutmak, kötü düşünce sokmak istemedim. Belki binde bir olan şeylerdir bunlar. Ben bir kaç arkadaşımın yaşadığından çok etkilendim anlaşılan.
Anksiyetem tavan yaptı.. özür dilerim kötü etkilediysem:KK43: sen beni takma... ben böyle devam edersem psikoloğa bile gitmeyi düşünüyorum. Ara ara çok yoğun korku geliyor:KK43:
Sorun değil canım. Korkunun ecele faydası yok ;) ben rahatım daha çok. Aklıma geliyor arada ama kovuyorum o düşünceleri. Şunu unutma, kadın doğumda asistan arkadaşım diyor ki stres hormonların baş düşmanı. Bunu aklında tut hep ve sakin ol canım. Allah ın izniyle hiç bi şey olmad inşallah.
Slm kizlar ben sanirim aralik annesiyim sata gore 4+1 haftalik betaya gore(866) 5+2haftalik.henuz kese goremedik buyuk bi ihtimal 4+1 iz.hepimize saglikli huzurlu bir gebelik ve bebeklerimizinde saglikli sihatli salih ve saliha evlatlar olmasini dilerim :dua:
Hayırlı olsun. Sağlıklı bir süreç dilerim canım :)
K Kutsal Alerji canım bende merak ediyorum allah etmesin kalbi durması durumunda belirti oluyor mu diye, bugün sabah midem de bulanmadı çok fazla gel git yaşıyorum. allahım bebişlerimizi orusun. korktuğumuza uğratmasın
Amin canım inşallah. Rahat olup keyfini çıkaralım bence. Bende de ara ara olmuyor bulantı. Şans bizimki belki de. Herkesin gebeliği aynı olmuyor. Herkes farklı birbirinden canım. Herkes sağlıklı bir süreç geçirir inşallah.
günaydın bayanlar bugün itibariyle 7+5 iz. ama ne bulantım ne kusmam var , hiç bişeyim yok. hamileler çaydan tiksinir bende tık yok neden böyle. uyku hali, yorgunluk, cinsel isteksizlik var , iştahım bazen açık bazen kapalı . ama bu durum normal mi bilmiyorum bünyeden mi kaynaklı , bakıyorum herkes öğürüyor kusuyor bende tık yok neden ki :KK43:
Bulantı yok ama diğer belirtiler var işte kuzum. Bulantı yaşamayan şanslı bence. Ben ortada biriyim . Hiç bulantim yokken birden kusuyorum. Bazen de sadece bulantı oluyor. Bazen de hiç bi şey. Diğer belirtiler bende de var ama. Keyfini çıkaralım bence ;)
Bugün bebişimi ve kalp atisini gördüm hanimlarr :))) daha 3mm. Cok ufak degil mii
Hadi gözünaydın canım. Sağlıkla ilerler inşallah. Benimki de ilk başta o kadardı. 3.79 du. Sonra 16 oldu. İçini ferah tut sen.
Mide bulantısından cani çıkan bir ben miyim acaba ? Okulda sınıflar , koridorlar , yanıma nasılsın demeye gelen arkadasım bile koktu bugun bana. lavaboya zor yetiştim. 12 haftaya gelsek de geçse bu bulantılar 🤭🙈
Allah yardımcın olsun canım. Ben geçen okulda kustum. Onun dışında hep bulantı hali şükür. Evde oluyor kusmalar. Okulda zor ama baya ya :(

Mide bulantısından cani çıkan bir ben miyim acaba ? Okulda sınıflar , koridorlar , yanıma nasılsın demeye gelen arkadasım bile koktu bugun bana. lavaboya zor yetiştim. 12 haftaya gelsek de geçse bu bulantılar 🤭🙈
benimde bulanıyor canım ama afedersin çıkaramıyorum hiç belki diyorum çıkarsam biraz rahatlarım :( birde benim aşşşşırı mide yanmam var aile hekimim gaviscon verdi ama o bile fayda etmiyor :(

K Kutsal Alerji dogru söylüyorsun canım, evham yapıp kötü düşüneceğimize bu güzel kutsal mucizenin tadını çıkaralım. zaten mantıklı düşününce bu olumsuz düşüncelerim çok saçma geldi . kafamdan sildim tüm olumsuzlukları. keyfini çıkarıp anı yaşamaya bakıyorum bugünden itibaren

K Kutsal Alerji dogru söylüyorsun canım, evham yapıp kötü düşüneceğimize bu güzel kutsal mucizenin tadını çıkaralım. zaten mantıklı düşününce bu olumsuz düşüncelerim çok saçma geldi . kafamdan sildim tüm olumsuzlukları. keyfini çıkarıp anı yaşamaya bakıyorum bugünden itibaren
Ha şöyle canım. Bu mucizenin tadını çıkaralım. Ne büyük bi şans biliyoruz hepimiz. İnanılmaz bi duygu. Rabbim isteyen herkese versin. En güzeli keyfine varmak canım ;)

Ben 9. Haftadayım. 2 kere oldu sadece. O da yeni başladık. Ben de çok korkuyordum. Doktora sordum 8 hatalık artık haftada 1 olabailir dedi. Korun ya da koruma demedi. Ama şu an isteksizim. İlk başlarda isteksizlik normalmiş. Sen doktoruna sor öyle başla. Doktor kontrol edip onay verdikten sonra bi sorun olmaz bence . Eşim de sağolsun zorlamaz asla. Olmasa da olur der.
Bu arada Kadın doğum asistanı arkadaşım korunmanıza gerek yok demişti

Sorun değil canım. Korkunun ecele faydası yok :KK66: ben rahatım daha çok. Aklıma geliyor arada ama kovuyorum o düşünceleri. Şunu unutma, kadın doğumda asistan arkadaşım diyor ki stres hormonların baş düşmanı. Bunu aklında tut hep ve sakin ol canım. Allah ın izniyle hiç bi şey olmad inşallah.

Hayırlı olsun. Sağlıklı bir süreç dilerim canım :)

Amin canım inşallah. Rahat olup keyfini çıkaralım bence. Bende de ara ara olmuyor bulantı. Şans bizimki belki de. Herkesin gebeliği aynı olmuyor. Herkes farklı birbirinden canım. Herkes sağlıklı bir süreç geçirir inşallah.

Bulantı yok ama diğer belirtiler var işte kuzum. Bulantı yaşamayan şanslı bence. Ben ortada biriyim . Hiç bulantim yokken birden kusuyorum. Bazen de sadece bulantı oluyor. Bazen de hiç bi şey. Diğer belirtiler bende de var ama. Keyfini çıkaralım bence :KK66:

Hadi gözünaydın canım. Sağlıkla ilerler inşallah. Benimki de ilk başta o kadardı. 3.79 du. Sonra 16 oldu. İçini ferah tut sen.

Allah yardımcın olsun canım. Ben geçen okulda kustum. Onun dışında hep bulantı hali şükür. Evde oluyor kusmalar. Okulda zor ama baya ya :KK43:
Canııım:) ben de genelde rahatım, arada bi geliyolar... hormonlardan heralde.. Aşık olmuş gibiyim aslında. Kaybetmekten korkuyorum... aynen öyle... olacak olan olacak. Kötü olaylara karşı tek silahımız mutluluk :)

Ben de öyle... Düşünceler geçince çok saçma geliyor... Bir de ben doktoruma sormuştum ne yiyip içebilirim diye...

bana dedi ki; herkes yemekle çok ilgileniyor.
Bu dönemde yemekten daha önemlisi ona göndereceğin güzel hisler, pozitif enerji ile daha çok beslenecek...
yoksa zaten bu erken dönemde vücudunda ona yetecek kadar değer var.. O yüzden kusan, fazla bir şey yiyemeyen arkadaşlar da üzülmesinler.
İşte herkes farklı yaşıyor, kimimizin bünyesi korku üretiyor, kimimizinki yiyecek kaldıramıyor. Zamanla alışacak bünyelerimiz, hepimizi çok özel süreç bekliyor... en tatlı şekilde geçiririz umarım. 😍😍😍🐣🐣🐣🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤱🏻🤱🏻🤱🏻

Canııım:) ben de genelde rahatım, arada bi geliyolar... hormonlardan heralde.. Aşık olmuş gibiyim aslında. Kaybetmekten korkuyorum... aynen öyle... olacak olan olacak. Kötü olaylara karşı tek silahımız mutluluk :)
Evet bu duygunun tam tanımı aşk ama en buyugu... Endişeye gerek yok. Hareketlerini hissetmeye başlayınca geçecek endişelerin merak etme.
Ben de öyle... Düşünceler geçince çok saçma geliyor... Bir de ben doktoruma sormuştum ne yiyip içebilirim diye...

Bu dönemde yemekten daha önemlisi ona göndereceğin güzel hisler, pozitif enerji ile daha çok beslenecek...
yoksa zaten bu erken dönemde vücudunda ona yetecek kadar değer var.. O yüzden kusan, fazla bir şey yiyemeyen arkadaşlar da üzülmesinler.
İşte herkes farklı yaşıyor, kimimizin bünyesi korku üretiyor, kimimizinki yiyecek kaldıramıyor. Zamanla alışacak bünyelerimiz, hepimizi çok özel süreç bekliyor... en tatlı şekilde geçiririz umarım. 😍😍😍🐣🐣🐣🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤱🏻🤱🏻🤱🏻
Çok doğru demiş. Zaten bebek her türlü besleniyor. Yemek konusuna dikkat etmek annenin stokları için önemli. bir nevi parazit gibi buyuyor bebek. İleri açlık durumlarında sadece farklı oluyor. Merak etmeyin.

aynen öyle... herkesin korku eşiği farklı işte :) ama geçti şükür ki bidaha da olacağını sanmıyorum. :nazar::anneadayı:

benimde bulanıyor canım ama afedersin çıkaramıyorum hiç belki diyorum çıkarsam biraz rahatlarım :KK43: birde benim aşşşşırı mide yanmam var aile hekimim gaviscon verdi ama o bile fayda etmiyor :KK43:
Kefir iyi geliyormuş mide yanmasına. Hem de protein kaynağı. ilaç yerine kefir için bence. Duran sindirim sistemini de harekete geçiriyor hem. Pınar'ın kinin tadı güzel. :)

merhabalar bende 6 haftalık gebeyim ilk kontrole gittim bir sıkıntı yok. doktoruma sormayı unuttum ancak 15 gün sonra tekrar gidecegim de havuza girmek sizce bu süreçte sakıncalı mı ? bilgilerini paylaşır mısınız?

merhabalar bende 6 haftalık gebeyim ilk kontrole gittim bir sıkıntı yok. doktoruma sormayı unuttum ancak 15 gün sonra tekrar gidecegim de havuza girmek sizce bu süreçte sakıncalı mı ? bilgilerini paylaşır mısınız?
enfeksiyon riski olabilir. doktoruna danış bence bu konuyu

bencede enfeksiyon riskin yüksek girmesen iyi olacak diye düşünyorum , yine de doktorunuza bi danışın

İki haftadır ölüyorum acilde serumla ve doktorun verdiği hapla rahatlıyorum sadece

Iki gun once bende ilk kez doktora gittim ama doktor pek bi ilgisizdi sormadan birsey soylemedi ultrason kagidini bile ben istedim oyle verdi. Onun uzerimde 6+2 oldugu yaziyor ve 46 mm.

Arkadaslar bulantiniz ya da gogus hassasiyetiniz yok diye korkmayin 😃
Ilk hamileligimde 9 ay istisnasiz her gun istifra ettim
14 kilo verdim ve kizim karnimda gelisemedi
35+3te dogdu
Ama simdi ki hamileligimde mide yanmasi oluyor ara sira ve su ana kadar 2 defa istifram oldu
Ilk hamileligimde 9 ay yemek pisiremedim
Sadece sut,kasar peyniri ve erik yedim
Su an ki halime sonsuz sukurler olsun 🙏🏼
Yani bulantinin olmasi gebeligin saglikli ya da sagliksiz oldugu anlamina gelmiyor
Bide netten arastirmamaya calisin
O ladar yanlis bilgi var ki 😩
Ilk hamileligimde surekli netten arastirdim ve sadece daha fazla stres yapmama neden oldu
Keyfini cikarin,akisina birakin
Ne olacagi varsa olacak,kimi hamilelerin butun belirtileri bi anda kesilebiliyor
Kimi ise hic belirti yasamiyor 😃☺️
Tadini cikarin bence

Hormonlardandır canım. Geçsin de gelmesin bi daha inşallah :)
Hayırlı olsun. Bence girmeyin. Denize onay veriyorlar ama havuz riskli enfeksiyon dolayısıyla.
İki haftadır ölüyorum acilde serumla ve doktorun verdiği hapla rahatlıyorum sadece
Allah yardımcın olsun inşallah. Tez zamanda geçer umarım:(
Iki gun once bende ilk kez doktora gittim ama doktor pek bi ilgisizdi sormadan birsey soylemedi ultrason kagidini bile ben istedim oyle verdi. Onun uzerimde 6+2 oldugu yaziyor ve 46 mm.
Doktorun tavrı ve seni nasıl hissettirdiği önemli. Ben olsam değiştiririm eğer şartlar uygunsa

Back