• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
günaydın bayanlar bugün itibariyle 7+5 iz. ama ne bulantım ne kusmam var , hiç bişeyim yok. hamileler çaydan tiksinir bende tık yok neden böyle. uyku hali, yorgunluk, cinsel isteksizlik var , iştahım bazen açık bazen kapalı . ama bu durum normal mi bilmiyorum bünyeden mi kaynaklı , bakıyorum herkes öğürüyor kusuyor bende tık yok neden ki :KK43:
Herkesin gebeliği kendine özeldir. İşyerimde bir ara hamile kadın sayısı baya bir fazlaydı şimdi onlar doğum yaptılar ama hepsinin belirtileri birbirinden çok farklıydı. Ben bulantıdan öleceğim üç arkadaş hiç bulantı yaşamamışlar bebekleri gayet sağlıklı. Bence kendimizi kimseyle kıyaslamayalım. Kıyaslama yaptıkça kendimizde kusur buluyoruz biraz akışına bırakmak lazım. Bizimle kalacaksa kalacak gidecekse gidecek yapabileceğimiz hiç bir şey yok.

Yani bunu da ilk defa duydum ama doktorlar arasında da fikir ayrılığk oluyor tabi. Ben hiç hamileyken korunun diyen bir doktor duymadım hiç de korunmadık ama işte fikir ayrılıkları oluyor tıp camiasında da 😀. İlk 3 ay tedbir amaçlı bizde birliktelik düşünmüyoruz şöyle bi güzel yerleşsinler de 😂

Korunmanın amacı aynı zamanda olası enfeksiyonu önlemek bildiğim kadarıyla. Aklınızda olsun :)

Herkesin gebeliği kendine özeldir. İşyerimde bir ara hamile kadın sayısı baya bir fazlaydı şimdi onlar doğum yaptılar ama hepsinin belirtileri birbirinden çok farklıydı. Ben bulantıdan öleceğim üç arkadaş hiç bulantı yaşamamışlar bebekleri gayet sağlıklı. Bence kendimizi kimseyle kıyaslamayalım. Kıyaslama yaptıkça kendimizde kusur buluyoruz biraz akışına bırakmak lazım. Bizimle kalacaksa kalacak gidecekse gidecek yapabileceğimiz hiç bir şey yok.
öyle doğru diyorsunuzda genellemeye bakılınca ister istemez acaba diyorsun doğal olarak, ilk gebelik haliyle tecrübesizlik aynı zamanda endişe korku hepsi bir arada . bencede en güzeli akışına bırakmak

öyle doğru diyorsunuzda genellemeye bakılınca ister istemez acaba diyorsun doğal olarak, ilk gebelik haliyle tecrübesizlik aynı zamanda endişe korku hepsi bir arada . bencede en güzeli akışına bırakmak
Doktorun sıkıntı yok dediyse bence çok okuma çok araştırma. Benimde ilk gebeliğim hiç bir şey bilmiyorum. Yenidoğmuş bebek hiç görmedim yakınlarımın olsada yanlarında bulunmadım. Gebelik birazda içgüdüsel içgüdülerini dinle. Kitap oku ben 3 kitap aldım eğer okumasaydım başıma gelen çoğu şeyden korkardım ama bazı şeylerin doğal akış olduğunu gördüm.

Bu konuda katılıyorum ve diger arkadaşlardan ısrarla rica ediyorum asırı derecede evhamlanıyosunuz ve kafasında hiç sıkıntı kötü düşünce olmayan insanların da aklına acaba bsy oldu mu noldı kalbi durcak mı gibi gereksiz sıkıntıya sokacak sorular getiriyosunuz. Malesef eve usg cihazı alsanız da her dk kontrole de gitseniz olacak olan neyse o oluyo. Lütfen belirtilere takılmayın ve lütfen başka kişilerin de kafasının bulanmasına neden olmayın güzel güzell dolduralım günlerimizi... :)

Doktorun sıkıntı yok dediyse bence çok okuma çok araştırma. Benimde ilk gebeliğim hiç bir şey bilmiyorum. Yenidoğmuş bebek hiç görmedim yakınlarımın olsada yanlarında bulunmadım. Gebelik birazda içgüdüsel içgüdülerini dinle. Kitap oku ben 3 kitap aldım eğer okumasaydım başıma gelen çoğu şeyden korkardım ama bazı şeylerin doğal akış olduğunu gördüm.
evet ya kitap okumak çok iyi fikir , bende araştırayım bi belki faydası olur.

şuanda yaşadığım en büyük korku bu diyebilirim aklımdan çıkmıyor benimde ya kalbi durursa veya durduysa diye :KK43:((
Ben de öyleyim, esim beni cok rahatlatti dün.. ihtimalib ne kadar az oldugunu, normalin bu olmadigini falan güzelce anlatti.. rahatladim biraz. Genelde mutlusun iyiye odaklan dedi..
genelde sağlıklı gebelik oluyor, öyle düşün sen de.

valla mı :) kuzenini feyz alayım bari , kafayı tırlatcam az kaldı . senin ilk gebelik değil demi
Benim ilk gebeliğimde de hiçbir bulantı yoktu bu sefer arada sırada akşamları hafif bulantım oluyor ama çok hafif ve kısa süreli yarım saat falan sürüp geçiyor. Üzülme tek değilsin 😀

Canim hayirli olsun.mide bulantisi demissinde her hamilelik ayni olmazmiski gonlunu ferah tut.bide senle yakin galiba haftalarimiz senin sat nezmndi?
Sat 24 şubat Canım benim.inşallah bende öyle dua ediyorum bu hamileliğimde öyle olmayayım diye.kızımla kendim ilgilenebileyim etkilenmesin istiyorum

Etrafa laf anlatmak zor. Yoksa tandem emzirmeyi falan biliyorum sorun olmuyor ama yok çocuğun ağzı kokar yok karnındaki sütü zehirler yok çocuğu bozar ishal olur kilo verir sürekli falan :KK47:
onların bilimsel olarak hiçbir doğruluğu yok içinizi ferah tutun ama rahimde kasılmaya, kanamaya sebep olabilir doktorunuz riskiniz varsa söyler zaten şu an emen bebeğinize bir zararı olmaz yani

Mide bulantısından cani çıkan bir ben miyim acaba ? Okulda sınıflar , koridorlar , yanıma nasılsın demeye gelen arkadasım bile koktu bugun bana. lavaboya zor yetiştim. 12 haftaya gelsek de geçse bu bulantılar 🤭🙈
Benim midem hiç bulanmıyor ama tiksinti var bende de. Sadece yoğurt ve elma yiyebiliyorum. Geri kalan her şey kokuyor.

Mide bulantısından cani çıkan bir ben miyim acaba ? Okulda sınıflar , koridorlar , yanıma nasılsın demeye gelen arkadasım bile koktu bugun bana. lavaboya zor yetiştim. 12 haftaya gelsek de geçse bu bulantılar 🤭🙈
Kacinci haftadasiniz

Back