Benimde kaybım var senide anlıyorum ama ne bileyim onlarıda anlıyorum
Bende “amerikadaki anneler uyusturucu kullanıyor bişey olmuyor biz bi sigara icsek aman cocuga bişey olur diye korkarız” gibi bi cümle kurdum diye “insanları kötü seylere yönlendirme daha güzel seyler paylas” diye bi yorum almıstım mesela
Herkesin kendi hamileliği zehir etmekte keyfini cıkarmakta kendisinin elinde :)

Banada Pahali gibi geldi Ama manuel cok zorlayici olacaksa hic ugrasamam,simdi düsününce bile bunaldim hergün hergün ugrastigkni düsünsene
Ben kız 2 ayliktan 8.5 aylıkaylıkana kadar manuel ile şahsi eziyetti. Ve çabucak bozuldu yedek parça olayı yok. Elektrikli almadigima pişman olmuştum. Bileklerim agriyordu. Evet elektrikli ler pahalı ama uzun süre kullanılacağı için değer bence. Mesela ana kucagi almak yerine elektrikli pompa almak daha mantıklı.

Ya kendi hamilelikleri kendilerini bağlar da sert ve keskin yorumlarla karşıdaki insan demoralize oluyor. Çeyrek demetten çocuk düşüren olmamıştır bence ama tepki o. Ya da bitki çayı günde 2 bardaktan fazla içmeyin diyor uzmanlar, burada yarim bardak içsen kürtaja hazırlan diyecek insan var yani

Derdim insanların yazılarına karışmak değil ama hassas dönemdeyiz bu kadar pimpirikli ve keskin olunca herkes etkileniyor

sinir olduğun kısmı doğru söylemiş ama biliyo musun :) bu gidisle ben eşime anca uyumadığında tuttururum altını falan ben alırım, onun aldığı içime sinmez. yemek de yediremez buz gibi yapar çocuğun iştahını kaçırır
ve öneriler icin teşekkür ederim araştırıcam

Ceyrek demet değil birgünde yenen bir demettende düşüren yoktur
Doktorlarda diyor bi kupa bitki cay ictim düştü diye bişey yok
Doktorum bana gelmeden rezene cayı ic dedi bi arkadas burda doktorumu sorguladı o nasıl bir doktor ki sana rezene ic diyebiliyor diye :)
He diyip gectim icimden :)

hamileyiz hasta değiliz ya. sinir oluyorum onu içme bunu içme bişey kaldırma. tamam koltuğu omuzlamıyorum bende ama süpürge açabilirim ne var bunda

Aynen doğru söylüyorsun. Maydanoz kaynatıp günde 2 litre suyunu içmekle salatada maydanoz yemek aynı şey değil.
Dayanamayıp yazdım artık ben de

hamileyiz hasta değiliz ya. sinir oluyorum onu içme bunu içme bişey kaldırma. tamam koltuğu omuzlamıyorum bende ama süpürge açabilirim ne var bunda
Bazı sıkıntılı hamileliklerde doktor yasaklıyor uzan diyor bişey yapma diyor vs ama sorun yoksa bence de biraz fazla abartıyoruz :)
Ben kendi hamileliğimi rahat yasamaya calısıyorum
Ama düşünene de pimpiriklenenede saygı duyuyorum hatta sempatik geliyorlar ben fazla rahatım :)

Dogru söylüyorsun arkadasim saolasin

Ben ilk hamilelikte çok rahattim ve böyle internet sayfalarına bakıp bilgilenme durumum da yoktu. Cidden cehalet mutluluk.
2. Bebek için çok uğrayınca ve tup bebek olayına da girince herşeyi öğrendim. Bu defa da insan ister istemez acaba şöyle mi boyle mi diye pimpirikleniyor elde olan birşey değil.
Mesela sıcak su ile yıkanmak severim 2 tup bebek merkezi de sıcak değil ılık dış al dedi ben suyu biraz sıcak açsa hemen kisiyorum sogutuyorum vs gibi şeylerde dikkatliyim.
Yine de esim beni çok rahat olmakla hiç birşeye dikkat etmemekle suçluyor. Belkide bu son şansımız az dikkat et diye kızıyor bana.

Selam kizlar nasilsiniz benim bulantilarim ara ara devam ediyor ama kusmalar bitti galiba midem bulanincada limon kolonyasi kokluyorum iyi geliyo ozellikle arabada vs. İyi oluyo
Akliniza takilan sorulari dr kaan kocatepe var videolari youtube kanali var kafanizi karistirmadan felaket tellaligi yaomadan o ladar guzel aydinlatiyorki takip edin derim
Benim icimi fazlasiyla fahatlatiyor
Gelelim alisveris konusuna ilk gebeligi olanlar sizi o kadar iyi anliyorumki herseyden almak istiyorsunuzdur bende oyleydim ama cok oisman oldugum seyler var ben alisveris icin erken oldugunu dusunuyorum .Ever kiz olursa zaten ablasindan kalanlar fazlasiyla yyeter bi kac bisey alirim citcitli badi ozellikle simdiden simdiden e baslayacaksanizda bol bol itcitli badi alt acma bezi izlak mendil alin derim
Ben konusu riskli cunki bebegin cildine her bez olmayabilir pisik yaoabilir
Bizim besik pusetimiz var sadede babynest alirim onada cok heves ediyorum onun haricinde bi 7 aylik olayim aolayim allahin izniyle .Alisverislerede baslariz insallah yeterki allah o gunleri gostersin hersey hallolur allah sasag salim kucahimiza almayi nasip etsin yavrularimizi

Ben de artık patladım bu tarz yorumlara bugün
yani bu yorumların bi ucu da bizim bebeklerimizi önemsememize dayanıyor. öyle itham oluyor. kızıyorum
tabi ki, lekelenmem olur ilaç kullanırım o korkuyla bende hiçbir şey yapmam. ama ben kendimi iyi hissediyorum ağrım sızım kanamam yok. sanki bebeğime “aman düşerse düşsün” gözüyle bakıyormuşum gibi söyleniyor. ne kadar pozitif olursak her şey o kadar yolunda ilerler ben öyle düşünüyorum. inşallah bu soğukkanlı tavrımı doğumda da uygulayabilirim :)

Teknoloji her dk karsımda ama işime gelen doktorları takip ediyorum

Babynest nedir. Ben kizim da 7 ayliktan sonra alışverişe başlamıştım. Fakat son zaman çok zorlanmistim. şimdiden azar azar temel şeyleri alayım diyorum.
Ben de syling almayı çok istiyorum ama kullanışlı olur mu bilmiyorum.
Bebek odası düşünmüyorum kizimda da yapmamistim 3 yaşına kadar park yatakta yattı. Şimdi kendi odası ve yatağında yatıyor.

benim dr şöyle demişti maydonoz konusunda; eğer düşük yapak o kadar kolay olsa, istenmeyen bir sürü gebelik oluyor ye maydonoz düşür derdik. kasma kendini sağlık gebelikte düşük riski olmayan gebelikte yenmesinde sakınca yok. tabi otur bağ bağ maydonoz ye demiyorum. ama salata içerisinde vs ye hiç sakıncası yok dedi ben hiç dikkat etmedim yemeyim diye. Allah'a çok şükür ne kanama, ne düşük tehlikesi yaşamadım şimdiye kadar 12+1 haftadayım..

Yok ya kimse kimseyi bişey itham etmiyordur
Hem en iyi anne onlar olsun ne olacak :)
İnşallah canım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…