Kızlar herkese merhaba.Eski hesabımı nickimi değiştiremediğim,hamileliğimin saflığını,doğumdan sonraki ilk günlerin ağır trajedisini ve sonrasında da pek çok acı yaşanmışlığı biraz olsun unutmak istediğim için iptal ettim.Yepyeni bir sayfa açmak istedim.Hayatımın her alanında.Ben eski
Ateş Böceği.Bu topikten tanıyanlar var,hatırlayanlar olacaktır.Hepinizin geçmiş olsun mesajlarınızı aldım açmış olduğum başlıklara ve özelden yazdınız hepinize çok teşekkür ederim.Bazı arkadaşlarla da iletişimim var.Sizlerle hayatımda olan biten bazı şeyleri paylaşmak istedim.Oğlum Can hala yoğun bakımda..9.ayın içindeyiz.Zaten sizlerin bebekleriyle birlikte hemen hemen söylememe gerek te yok
Nörolojik olarak olumlu bir gelişme olmadı malesef ama yaşamsal faaliyetleri,vücudunun işleyişi eskiye göre çok daha iyi.Solunum cihazından ara ara ayrılabiliyor en azından.Yutma olmadığı için beslenmesi için midesine peg açıldı bu da rahatlattı kuzucuğumu. Öksüremiyor,hapşıramıyor.ağlamıyor bir de ağzında pek çok tüp olunca akciğerleri daha çok zorlanıyordu pegin açılması oldukça iyi oldu...Taburculuk ise henüz söz konusu değil malesef. Evde bakım koşullarını kısmen sağladık,cihazlarımız,bakıcımız neredeyse hazır dört gözle eve geliş bekliyoruz.Tabi ki bundan sonrası bizim için oldukça zor olacak..Kuzucuğumun son halini de buraya bırakıyorum.Hayati tehlikesi hala devam ediyor ama maşallahınızı alırız.Çok yol katettik herşeye rağmen.3 ay bile yaşamaz demişti doktorlarımız..
Ve 15 gün önce hamile olduğumu anladım.Bilenler bilir.4 yaşına yaklaşan bir oğlum daha var.Spiralle hamile kaldım ve inanamadık...Şu an yeni bebiş 7 haftalık.....Normal şartlarda Can doğduğunda tüplerimi bağlatacaktım ama trajik doğum şekli sebebiyle olmamıştı.Can ölü doğdu,ben ölümden döndüm kimsenin aklına tüp bağlamak gelemezdi tabi ve koruma amaçlı spiral kullanıyordum 8 aydır.Nasıl oldu anlayabilmiş değiliz.Spiral kaymış..Eşimle doğru dürüst bir araya bile gelmezken üstelik...Neyse durum bu kızlar..Arkadaşlarımla paylaştım bu durumu...Birkaç kişi dışında herkes benim adıma çok sevindi.Bu bebeğin hediye olduğunu,gelişinin bir sebebi olduğunu söylediler.Mucize diyenler oldu..Ben de üzülemedim bu gebeliğe açıkçası.Biri ağır engelli ve cihazlı 3 çocuklu bir hayatın ne kadar zor olacağını tahmin bile edemiyorum ama mutluyum yine de..Can eve bile gelmedi..Belki de ikisi aynı zamanlarda gelecek..Çok değişik bir hayatımız olacak.Ben mimarım işi gücü de bırakacağım muhtemelen
Öyle işte...Tabi ki eskisinden çok farklı bir hamilelik geçiriyorum.Hepinizi ve bebişlerinizi tek tek öpüyorum arkadaşlar.Sevgilerimle