- 8 Kasım 2018
- 5.736
- 13.833
- 248
Senin ilk cocuktan tecrubeli olman lazim dusmeler konusunda.kızlar malum Vera çok guduruk bir kız
bu durum yani kafaya aldığı darbeler beni ürkütüyor zeka gelişimine etki eder mi okudunuz mu hiç bu tip bi çalışma araştırma
kilo düşükse sanki arttirmak gerek gibi ben en azından daha kalorili yedirmek taraftariyimBenimkinin kilosu dusuk. Yani bakinca ortalama icinde ama 3 ayda 1 kilo bile almamis. Ek gidayi tam oturtamadik. Her zaman yemiyor. Emme konusunda problem yok neyse ki. Haziran basinda doktora gidecegiz. O zaman net ogrenirim boyunu kilosunu.
Verdim dedigin yiyeceklerden ne kadar verdin? Sadece tadina mi baktirdin?
ay yok yaSenin ilk cocuktan tecrubeli olman lazim dusmeler konusunda.Benim yegenlerimin cogu cok dustu ve kafaya darbe aldi. Cok sukur hepsi saglam Vera da simdiden zeki kiz bence.
Yese artiricam da, yemiyor sipam. Yedigini de taksit taksit yiyor. Bir kase sebze puresini 2 saatte ancak yedi ara vere vere beni maymun ede ede. Bir tek yogurda hic burun kivirmiyor sipam. Muz her gun vermek isterdim cunku cok seviyor ama kabizliga meyilli, veremiyorum. Kahvaltida ne verirsem vereyim yemiyor, sevdigi sey bile olsa en fazla 4 mama kasigi kadar. En baslarda yumurta yiyordu. Tam sariya kadar cikmistik. Simdi ne denediysem yemiyor. Sebze puresini guzel yediyse ve uyku oncesi vakit kaldiysa irmikmi ya da yulafli meyve vermeye calisiyorum. Ama malesef kilo almiyor gibi.kilo düşükse sanki arttirmak gerek gibi ben en azından daha kalorili yedirmek taraftariyim
çok aktifler ve istahsizlar yediği zaman yüksek kalori vereyimki diyorum yetsin
çünkü bal gibi aç ve mız mız ama emmek istemiyir zaten doğdu doğalı kaşık merakı var emzik v.s. de yok
mesela güllaç neredeyse her akşam
silme 2 yemek kaşığı kadar
muz 3te 1 hergün
2 tatlı kaşığı organik pekmez hergün
yemeklerde yeni gıda hep silme 2 yemek kaşığı
makarna konusu ilk olarak peynirli makarna verdim silme 1 yemek kaşığı
bugün 2. kez yiyor tereyağlı yogurtlu yine 1 silme yemek kaşığı kadar
boyle bir mantığım var reddettiği seyleri bir daha vermedim
dokunduğunu veya alerji yap. dusundugum
ispanak
havuç
elma
ayva
hurma
kiraz
erik
mürdüm eriği
hatta ve hatta gecenlerde evde cigkofte yapmıştım 1 çay kaşığı tadina baktirdim bayıldı istedi ama vermedim
gerçekten sıkıcı ama Allah sağlık versin kilo da sadece bir gösterge anlaminda derdimYese artiricam da, yemiyor sipam. Yedigini de taksit taksit yiyor. Bir kase sebze puresini 2 saatte ancak yedi ara vere vere beni maymun ede ede. Bir tek yogurda hic burun kivirmiyor sipam. Muz her gun vermek isterdim cunku cok seviyor ama kabizliga meyilli, veremiyorum. Kahvaltida ne verirsem vereyim yemiyor, sevdigi sey bile olsa en fazla 4 mama kasigi kadar. En baslarda yumurta yiyordu. Tam sariya kadar cikmistik. Simdi ne denediysem yemiyor. Sebze puresini guzel yediyse ve uyku oncesi vakit kaldiysa irmikmi ya da yulafli meyve vermeye calisiyorum. Ama malesef kilo almiyor gibi.
Ben de kasik mamasi aldim. 5 tahilli olani bazen yiyor bazen yemiyor, keyfine gore. Simdi sutlu meyveli aldim ama 3 kere denedim hicbirinde yemedi. Yiyor dedigim de 1 yemek kasigi kadar yapiyorum. Kahvaltida yarisini bile yemiyor.gerçekten sıkıcı ama Allah sağlık versin kilo da sadece bir gösterge anlaminda derdim
onemsemem yoksa
bizimki de en az 1 haftadir vermedim
normalde migrosta ki 3 çeşit markadan organik yumurta yiyoruz
ama geçenlerde yöresel ürün satan lardan almış esim
her yediğini kustu ben de 1 haftadır dinlemdiriyorum
tekrar baslayacam yerse
kase dediğin ne kasesi
biz de yoğurt yemiyoruz reflüsünu azdırıyor midesi ekşiyor sanırım
yulaf da alerji listemiz de bize pirinç ve mamülleri iyi geldi onu veriyorum kaşık mamasi aldim hipp in 3 çeşit sadece gece olani begendi diğer lerine kafasini çeviriyor
Kullandigim kase bu oioi vakumlu kase. Cogu zaman yarisini ancak yiyor.gerçekten sıkıcı ama Allah sağlık versin kilo da sadece bir gösterge anlaminda derdim
onemsemem yoksa
bizimki de en az 1 haftadir vermedim
normalde migrosta ki 3 çeşit markadan organik yumurta yiyoruz
ama geçenlerde yöresel ürün satan lardan almış esim
her yediğini kustu ben de 1 haftadır dinlemdiriyorum
tekrar baslayacam yerse
kase dediğin ne kasesi
biz de yoğurt yemiyoruz reflüsünu azdırıyor midesi ekşiyor sanırım
yulaf da alerji listemiz de bize pirinç ve mamülleri iyi geldi onu veriyorum kaşık mamasi aldim hipp in 3 çeşit sadece gece olani begendi diğer lerine kafasini çeviriyor
ama bu kase büyük görünüyor baktım da ml bulamadimKullandigim kase bu oioi vakumlu kase. Cogu zaman yarisini ancak yiyor.
Ben evde kendim olcuyorum. Biz de yeni 8 aylik olduk. Kilo 8250, boy 70cm, kafa 43 cm. Tabi %100 dogru olcumler degildir ama asagi yuksri boyle. Bizim dr la konustuk bugun normal sinirlarda dedi. Vera'nin olcumleri nasil? Evde olcebiliyor musun?yok bırakmıyorum canm
onu kaldirabilecek bi tip deilim hiç girmeyim o toplara
makarnayı hatta sarımsaklı yoğurda banıp verdim baya sevdi
tarsus lahmacun vardı sen bilirsin adanali
onun da ortasından verdim beğendi
ayva elma hoşafı yaptım sevmedi
gaziantepten organik bilmem...
pestile bayıldı nedir anlamadım pek vermek de istemiyorum çıldırıyor atlıyor
dün sekiz aylık olduk
kilo güzeldi geçen ay bu ay sanırım iştahsızlık onu etkiledi
pek iyi almamış bir de baş çevresi hep aklımda
takık
ben de nispeten küçük kafa yapısına sahibim ama yine de korkuyorum endokrin doktoruna mesajla ulaştım normal aralıkta olması yeterli dedi
zaten ne kilo ne baş kendi percentile n da deil
sen naptın ölçtün mü evde
Bizde de var bu kaseden, 300 ml. Cay bardagi usulu olcmek kolay bence. 1 cay bardagi 120 cc. Bilge ogle ogunde 250 cc filan yiyor. Kaseye koydugumda bu nasil bitecek diye dusunuyorum ama bitiyor bir sekilde bir kismini da elleri, ayaklari ve kiyafetler yiyorama bu kase büyük görünüyor baktım da ml bulamadim
ama bence büyük
düşündüm de
(ben silikondan haz etmiyorum o yüzden porselen ve çelik ) ben her türlü anam babam usuluyum
Okumadim, sen de okumakızlar malum Vera çok guduruk bir kız
bu durum yani kafaya aldığı darbeler beni ürkütüyor zeka gelişimine etki eder mi okudunuz mu hiç bu tip bi çalışma araştırma
Bizde de sira gelmiyo, kahvaltiyi neredeyse oglen yapiyo. Oglen vermem gereken corbayi 15 gibi veriyorum aksam yemegi+yogurt 19.30 gibi aralarda aklima gelirse meyve veriyorum.Ben her gun meyve vermiyorum. 3 ogun verdigim gunler kahvalti, yogurt ve sebze puresi oluyor. Bazen kahvaltiya meyve ekliyorum ama zaten kahvalti yemiyor benimki.Her seye nasil sira geliyor sizde? Her gun 4 ogun verecek zamanimiz olmuyor bizim. Karpuzu sadece tadimlik vermek istiyorum. Tam bir ogun veremem zaten. Bugun babasi yerken cok istedi, hevesi kalmasin diye versem mi diye dusundum.
Bizde bugün 5 de kalktık. Akşam 8.40da uyudu. Ama gece beslenmesine hiç kalkmadım uyumuş kalmışım. O da uyanmamış zibidi.Cok erken uyaniyoruz yahu :) 8de uyuyor gulce cocuk napsin 5te hortluyor iyi guzel soylenmeyecegim ama cok erkennnncekmeyi denedim 8de uykusu geliyor duzeni o sekilde cubku gozumden uyku akiyor yaniyor artik gunduzde uyuyamiyorum cunku..
Biz de 6/7 arasi uyaniyoruz. O saatte oyun oynamak cok zevkli annesi.Cok erken uyaniyoruz yahu :) 8de uyuyor gulce cocuk napsin 5te hortluyor iyi guzel soylenmeyecegim ama cok erkennnncekmeyi denedim 8de uykusu geliyor duzeni o sekilde cubku gozumden uyku akiyor yaniyor artik gunduzde uyuyamiyorum cunku..
Biz de kalkmadik 12de bir mikirdandi 120 c mama verdim uyumusuz o bile yetiyor daaa insan sabahtaa soyleeee bi uyumaj istiyorBizde bugün 5 de kalktık. Akşam 8.40da uyudu. Ama gece beslenmesine hiç kalkmadım uyumuş kalmışım. O da uyanmamış zibidi.
Bizimki en son 830 da emmisti. Sabaha 5e kadar acıkmamis demekki uyanırdı yoksa.Biz de kalkmadik 12de bir mikirdandi 120 c mama verdim uyumusuz o bile yetiyor daaa insan sabahtaa soyleeee bi uyumaj istiyorne kadr erken kalkarsam o kadar yoruluyorumm
Ya masallah duzenli gidiyor tospiklerimizBiz de 6/7 arasi uyaniyoruz. O saatte oyun oynamak cok zevkli annesi.Bayiliyorum. bizimki de 8'de en gec 9'da uyuyor.
Bizim emme baya azaldi ya ona sira gelmiyor :))) bu saat oldu emmedik daha arada acikirsa bastirsin diye veriyorum hahahaBizimki en son 830 da emmisti. Sabaha 5e kadar acıkmamis demekki uyanırdı yoksa.
Benimki de ilk uykusunu uzun uyudu dun. Aksam hic uyanmadi. Gece de bir kere uyandi sadece.Bizimki en son 830 da emmisti. Sabaha 5e kadar acıkmamis demekki uyanırdı yoksa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?