• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden bu kadar korkuyosun ki tamam zor dogum ama mecburen yapilacak bi sekilde önyargılı davraniyosun şu anda bende arastriyorum doktordan da bilgi aliyorum cazip gelirse düşünüyorum
Doğumdan değil dogum videolarından korkuyorum dedim :)
Herkesin acı eşiği farklı sonucta değil mi veya yasadıgı veya catısı acılması vs

Kizlar ben devlette baslamistim ama ozele gidicem hem devlet hem ozelde kafaniz karismiyor mu ? Yoksa oyle mi gitmek lazim ? Surekli surekli ultrasona gitmek ne kadar saglikli
Benim gittiğim merkez sgk anlaşmalı değil canım o yüzden tahliller pahalıya geliyor, tahlilleri devlette yaptırmak için devlete gidicem ;)

Kızlar dün yazmıştım kanamam başladı diye gece kırmızıya döndü şiddetli bel ağrısı olunca hastaneye geldim yatırdılar hastaneye dün gece ve bugün kalıcam yine hastanede bebekler iyiymiş en azından ona sevindim
Geçmiş olsun canım ikiz gebeliklerde sanırım kanama vs daha çok oluyor. Bebeklerin iyi olmasına çok sevindim

Kızlar dün yazmıştım kanamam başladı diye gece kırmızıya döndü şiddetli bel ağrısı olunca hastaneye geldim yatırdılar hastaneye dün gece ve bugün kalıcam yine hastanede bebekler iyiymiş en azından ona sevindim
Gecmiş olsun cok Rabbim evlatlarınızı korusun

Ben de aynı aşkı bugün bi meyveyi yerken yaşadım ama adını söylemeyeyim canı çeken olmasın :dondurma:[/QUOTE
İkiz de vallahi maşallah demeye gelmiyo yine kanamam başladı
Valla benim ablamın dokuz ay kanaması durmamisti doktor hep yatacaksin demişti düşün oturması bile yasaktı ama çok sağlıklı doğdu yeğenim. Sonrasında iki bebeği daha oldu onlar gayet ayakta rahat geçti. Yani kanama korkutmasin tabi doktor kontrolünde olduğu surece

Günaydın kızlar sizide olumsuz düşünceler kaplıyor mu ben çok yaşıyorum bunu acaba bebeğim iyi mi bişey oldu mu diye sürekli düşünüyorum belkide onu çok beklediğim için kaybetmekten korkuyorum belirtilerim azalıyor gibi geliyor bazen ztn bulantim flnda olmadı pek
Canım aynısı bende de oluyor ki normaldir bence sonuçta kapalı bı kutu neler oluyor bilemiyoruz ama emanetleri Rabbimize inşallah muhafaza etsin.. belirtilerin azalmasida vücudumuz hamilelige alıştıkça yani onu kabullendi keçe belirti azalirmis yani bulantı mesela korkma dua et Allah'a havale et inşallah

Canim ekonomik sıkıntım var devlette doğum yapmam gerek. Kendimi çok zorlarsam özel hastanede doğum yapabilirim fakat ozel hastanenin tahlillerine hiç guvenemiyorum. Ozeldeki doktorum çok cok iyi biri. Devletteki doktorum da çok ilgili. Ilk doğumunu farklı bir devlet hastanesinde yaptım ama wc çok kötü ve soğuktu sonrasında çok hasta oldum. Ozel hastanede doğumu sadece odaları tek kişilik ve wc odada diye istiyorum yoksa benim için bir artisi yok.
Şimdilik hem özel hem devlet devam edip bir sıkıntı olmazsa da devlet hastanesinde doğum düşünüyorum. Doğum için hastaneye vereceğim para ile de ücretsiz izin düşünüyorum. Tabi nasıl olur bilemem herşey nasip.
Ultrasonun zararı olup olmadığını bilmiyorum. Ama zararlı olsa normalde de cekmezler diye düşünüyorum.
Bugün bebeği görünce de çok rahatladım. Daha hareket vs hissedemiyoruz ya ister istemez acaba iyimidir sorusu takılıyor kafama. Yüzü ultrasonda baya netti ağzı burnu belirginlesmis. Iyi hissettim görünce.
Canim benim ..hakkinda hayirlisi olsun neresi icine siniyorsa..ben ozele gidicem ama dibimde de devlet var basta kontrolleri yaptirdim sonra kada karisikligi olmasin dedim birakicam ondan sordum..darisi bizlere :) ben daha kalp atisini duydum 8+6 :) bir gulme aldi duydukca beni de insan rahatliyor degisik bir mutluluk

Isim bakiyordum..kiz erkek karisikk..karsima "gülce " cikti basladim aglamaya..esim yok Allahtan olsa delirdi diyecek :))))))) ama cok guzel bir isim degil mi ya :cry: hormonnnlarrr

Bu arada cok guzel isimler buldum suraya birakayim:))))
Barkın
*Çağan
Ćagdas
Evren
Gökalp
Olcay

Ayçıl
Aybike
Ekin
*Gülce
*ilke
Hüma
Öztürkce isimleri cok begeniyorum.cocuklarin durusunu ozguvenini bile etkileyecgini dusunuyorum tabii tarih okumus olmaminda katkisi buyuk :)))) daha arastiracagim..sonra ne olacak balik burcu olarak kararsizliklarimi yasayacagim:)

Barkın
*Çağan
Ćagdas
Evren
Gökalp
Olcay

Ayçıl
Aybike
Ekin
*Gülce
*ilke
Hüma
Öztürkce isimleri cok begeniyorum.cocuklarin durusunu ozguvenini bile etkileyecgini dusunuyorum tabii tarih okumus olmaminda katkisi buyuk :)))) daha arastiracagim..sonra ne olacak balik burcu olarak kararsizliklarimi yasayacagim:)
Kesinlikle bir tarihçi olarak şiddetle destekliyorum. Türkçe kökenli bı isim koymak istiyorum bende arayış içindeyim sen buldukça paylaş bizede fikir olsun En Büyük TÜRKİYE

Tamam canım ben de öyle biliyordum ama bi arkadaş detaylı ultrason filan deyince kafam karıştı demekki o ayrıyetten detaylı ultrason da yaptırdı. Bende aynı sebeple 2 hafta sonra yaptırıcam devlet hastanesinde inşallah sonuçları iyi çıkar da içimiz rahat olur
İkili testi kendi kadın doğum doktorun yapıyor. Sırf ense ölçümü ve kan ztn o. Detaylıya ise gönderiyorlar radyalog ya da perinatologa. 20.-24. Haftalarda bakılıyor. Yaklaşık 20-30 dk sürüyor. Tek tek parmaklarına, damarlarına, kalbine yani tüm organlarına bakılıyor eksiklik bi sıkıntı var mı fln diye. Cd şeklinde teslim ediyor size. Canınız sıkıldı mı bakarsınız açıp :)

Barkın
*Çağan
Ćagdas
Evren
Gökalp
Olcay

Ayçıl
Aybike
Ekin
*Gülce
*ilke
Hüma

Kesinlikle bir tarihçi olarak şiddetle destekliyorum. Türkçe kökenli bı isim koymak istiyorum bende arayış içindeyim sen buldukça paylaş bizede fikir olsun En Büyük TÜRKİYE
Harikasiniz kizlar. Kesinlikle arapca, farsca kokenli isim koymayi dusunmuyorum.
Ben de erkek olursa Bilge Kağan, kiz olursa Bilge Ece gibi bir dusuncem var. Bakalim. Fikirler degisir mi degismez mi? ☺ Turkce kokenli isim.olmasi konusunda degismez, isimler degisir belki... Cinsiyetler belli olunca dusunmek icin bol vaktimiz olacak ins.

Bugun hic olmadigi kadar mide bulantisi yasadim. Ne zor. Surekli ceken arkadaslar var aramizda. Allah yardimciniz olsun. 12.haftama girdim bugun. Ve siddetli mide bulantisina merhaba dedim. :'( tansiyon 10/4

Kızlar alyansı zincire bağlayıp göbüşte tutunca ileri geri sallanırsa erkek daire çizerse kız moydı yoksa tam tersi mi? Her yerde başka yazıyor yaa. Yapan var mı önceki bebişlerden? Benim şimdiki ileri geri. Kızımda yapmamıştım
Ben onu sac teline baglayip yapildigini biliyorum ileri gwri kiz daire cizerse oglan bende bu da kiz cikoyo bakalim cikacakmi kime yaptiysak tuttu bakalim

İkili testi kendi kadın doğum doktorun yapıyor. Sırf ense ölçümü ve kan ztn o. Detaylıya ise gönderiyorlar radyalog ya da perinatologa. 20.-24. Haftalarda bakılıyor. Yaklaşık 20-30 dk sürüyor. Tek tek parmaklarına, damarlarına, kalbine yani tüm organlarına bakılıyor eksiklik bi sıkıntı var mı fln diye. Cd şeklinde teslim ediyor size. Canınız sıkıldı mı bakarsınız açıp :)
Çok sağol canım :)

Kızlar ikili testte yapılan testlerden biri detaylı ultrason mu oluyor? Yoksa detaylı ultrason ayrı bişey mi? Birisi 12.hafta periontolog da detaylı ultrason oldum yazmış da kafama takıldı. Bu ikili testin ultrasonla olan kısmını normal kadın doğumcu yapmıyor mu? Ayyy tüp bebek, aşılama filan deseniz tez yazarım ama hamilelik konuların da bayağa cahilim:deli:
Detaylı ayrı canım. 20. Hafta gibi yapılıyor. Bebeğin bütün organları el ayak beyin vs. Omlara bakılıyor. Ben kızımda çok iyi bi yere gitmiştim. Nasip olursa bu gebelikte de oraya randevu alacağım.

Sağlıkla evinize dönün inş canım :KK200:

Back