Hayırlısı canım, bekleyip görücez.38. Hafta 28 ağustos da doluyor. Ben de Eylül düşündüm
Yediklerimiz midemizde daha uzun kalıyormuş hamilelik hormonlarından dolayı, bu yüzden hazımsızlık oluyor, midede yanma oluyor. Akşam yemeklerinden hiç keyif almıyorum ben de, yemiş olmak için yiyorum ve ne yesem boğazımda düğüm gibi kalıyor sanki. Sonra mide yanmaları başlıyor. Öğlen hafif ve sevdiğim şeyleri yiyorum, ondan mı bilmem, sadece öğle yemeğinden keyif alıyorum. Sabah yumurta yemem gerek diye zorla yiyorum istemeye istemeye.Evet bende kabiz oldum. 2 gündür pert oldum. Bu aksam da yemeği abarttim. Karnım doğu gibi şişti. Yok birdaha yemeyecegim kim küserse küssün. Sebze yedim iyiye ama 3 sarma beni bitirdi. Şifalı diye de koca bir bardak ayran. Abartmıyorum 6 aylık hamile gibi gorunuyorum. Gaz ayrı kabızlık ayrı. Bilen caresini bana da söylesin
Ben normalde de et tuketmeyi sevmem ve cok zor sindiririm gecen corba icindeki minicik parcalar bile saatlerce midemi agzima getirdi kesinlikle doğruYediklerimiz midemizde daha uzun kalıyormuş hamilelik hormonlarından dolayı, bu yüzden hazımsızlık oluyor, midede yanma oluyor. Akşam yemeklerinden hiç keyif almıyorum ben de, yemiş olmak için yiyorum ve ne yesem boğazımda düğüm gibi kalıyor sanki. Sonra mide yanmaları başlıyor. Öğlen hafif ve sevdiğim şeyleri yiyorum, ondan mı bilmem, sadece öğle yemeğinden keyif alıyorum. Sabah yumurta yemem gerek diye zorla yiyorum istemeye istemeye.
Kırmızı et yerine mercimek gibi bitkisel proteinleri tercih edin yazıyordu bir yerde, kırmızı et normalde de uzun sürede sindirildiği için hamileyken bayaa bir hazımsızlığa sebep oluyormuş, ama hiç yememek de iyi değil bence.
Oluyor canım o. Bende ilk gebeliğimde anneme kayınvalideye sarmıştım :)Bişey sormak istiyorum bende son günlerde bi tuhaf haller var şöyle ki insanlar bana çok soğuk geliyor bulunduğum ortamdan çabuk sıkılıyorum kafam almıyor çoğu zaman evde de eşimle konuşmak hiç istemiyorum örn ; esim eveli gün akşam dışarı çıkacağını söyledi(mahsus demis aslında ) direk sen bilirsin dedim oda şaşırdı önceden daha geçen hafta ciktin gibi triplere girerdim Git die ısrar ettim gitmedi. Bugün de şehir dışına gidicek isinden dolayı önceden haftasonu kaldım yine falan olurdum şimdi gitsin istiyorum soğuyor muyum acaba bu his beni çok kötü yapıyor sanki bişeyler ters gidiyor gibi geliyor , üzülüyorum. Bebeğe odaklı olunca onu da ihmal ediyorum farkındayım ama kendimi toparlayamıyorum
Ac misin bulanti ne alemdeBişey sormak istiyorum bende son günlerde bi tuhaf haller var şöyle ki insanlar bana çok soğuk geliyor bulunduğum ortamdan çabuk sıkılıyorum kafam almıyor çoğu zaman evde de eşimle konuşmak hiç istemiyorum örn ; esim eveli gün akşam dışarı çıkacağını söyledi(mahsus demis aslında ) direk sen bilirsin dedim oda şaşırdı önceden daha geçen hafta ciktin gibi triplere girerdim Git die ısrar ettim gitmedi. Bugün de şehir dışına gidicek isinden dolayı önceden haftasonu kaldım yine falan olurdum şimdi gitsin istiyorum soğuyor muyum acaba bu his beni çok kötü yapıyor sanki bişeyler ters gidiyor gibi geliyor , üzülüyorum. Bebeğe odaklı olunca onu da ihmal ediyorum farkındayım ama kendimi toparlayamıyorum
Eşim Allahtan skntili bi tip değil sürekli neselidir dışarıyı eve falan yansıtmaz işini olsun hiç bişeyi.. inşAllah geçecek bu zamanlar artık hamileliğin 2. Aşamasına geçmek istiyorum herkes O dönem çok güzel rahat oluyor diorOluyor canım o. Bende ilk gebeliğimde anneme kayınvalideye sarmıştım :)
Zamanla geçer. Eşinle aranı iyi tutmaya çalış. Böyle ufak tefek şeyler yüzünden uzaklaşmayın. Doğum sonrası daha zorlu oluyor çünkü. Bir arada olup göğüslemek çok önemli
Bulantımı doktorun tavsiye ettiği ilaç biraz hafifletti ama tamamen geçmiş değil akşamları yemeği çok sevemiyorum hala daha sanırım midem oyüzden de böyle oluyor. Sürekli uyku modundayım ben gittiğim yerde bile uyuklayacagim nerdeyse konusulanlari da bu yüzden sanırim kafam götürmüyor alttan uğultu gibi geliyor :)Ac misin bulanti ne alemde
Ondan olabilir
Ben de herseyden sogudum ama tam olarak seninki gibi degil
Hiç bisey kafam goturmuyor
Eşim Allahtan skntili bi tip değil sürekli neselidir dışarıyı eve falan yansıtmaz işini olsun hiç bişeyi.. inşAllah geçecek bu zamanlar artık hamileliğin 2. Aşamasına geçmek istiyorum herkes O dönem çok güzel rahat oluyor dior
Bulantımı doktorun tavsiye ettiği ilaç biraz hafifletti ama tamamen geçmiş değil akşamları yemeği çok sevemiyorum hala daha sanırım midem oyüzden de böyle oluyor. Sürekli uyku modundayım ben gittiğim yerde bile uyuklayacagim nerdeyse konusulanlari da bu yüzden sanırim kafam götürmüyor alttan uğultu gibi geliyor :)
Canim hormonlardan öyle hissediyorsun. Ilk hamileligimde resmen kocama aşık olmuştum gözüme çok güzel geliyordu. Simdikinde öyle değil. Yanıma cok yaklasmasa diye bakıyorum. Gelip oluyor tamam hadi git falan diyorum.Bişey sormak istiyorum bende son günlerde bi tuhaf haller var şöyle ki insanlar bana çok soğuk geliyor bulunduğum ortamdan çabuk sıkılıyorum kafam almıyor çoğu zaman evde de eşimle konuşmak hiç istemiyorum örn ; esim eveli gün akşam dışarı çıkacağını söyledi(mahsus demis aslında ) direk sen bilirsin dedim oda şaşırdı önceden daha geçen hafta ciktin gibi triplere girerdim Git die ısrar ettim gitmedi. Bugün de şehir dışına gidicek isinden dolayı önceden haftasonu kaldım yine falan olurdum şimdi gitsin istiyorum soğuyor muyum acaba bu his beni çok kötü yapıyor sanki bişeyler ters gidiyor gibi geliyor , üzülüyorum. Bebeğe odaklı olunca onu da ihmal ediyorum farkındayım ama kendimi toparlayamıyorum
Günaydın canım. Doktorum bana suyun içine birşeyler sıkarak içebilirsin demişti.Kizlar günaydin.
Suyu anca 1 litre icebiliyorum.limon sıksak icine sakincasi oluyor mu? Bir de portakal suyu iciyorum sabahlari ama ilk 3 aydan sonra bebek kilo alir diye icmeyin demisler onunda bir sakincasi yok simdilik sanirim :)
Dün benim de canım kuru kayısı çekti gittik aldık, aşkla yedim resmen ki normalde pek sevmemKabızlık için gün kuruşu kayısı aldım. Sabah folik asit içtikten 20 dk sonra yemeye başladım. Umarım ise yarar.
Dün de oyle lafi geçti diye canim birseyden yemek istedi. Ama öyle cok değil hani yemesem de olur tarzında bir istekti. Fakaaat gidip aldık ve ilk lokmada tüm beyin hücrelerinde tadını hissettim. Iyi ki yemisim yemesem olmayacakmış.
Kızlar canınız azıcık bile birşey yemek istese hemen yiyin tamam mi. En azindan tadina bakin. Ben eksileri cok seviyorum ama dun tatli istedi canim.
Belki hakkidir o gelen.
Limon sık bikaç damla veya bi dilim kes koy bardagınaKizlar günaydin.
Suyu anca 1 litre icebiliyorum.limon sıksak icine sakincasi oluyor mu? Bir de portakal suyu iciyorum sabahlari ama ilk 3 aydan sonra bebek kilo alir diye icmeyin demisler onunda bir sakincasi yok simdilik sanirim :)
Bende bütün yöntemler erkek çıkıyor daha biride kz çıkmadı...Kızlar kadınlar klubünde cinsiyet tahminlerine bakıyordum bakın ne buldum
Biri yazmış formülü ve 100 kişi yorumda bulunmuş. 95 i doğru çıkmış. Ben de kızım için hesapladım tuttu hadi sizler de hesaplayın. Özellikle çocuğu olanlar hesaplarsa çok iyi olur bakalım tutcak mı?
Hamile kaldığınız yaş + hamile kaldığınız ay (ovulasyon ) - 9
Çıkan sonuç çiftse kız, tekse erkekmiş
Unutmayın son adet tarihi değil hamile kalınan ay önemli
Şekerine baktırdın mı hiç canım? Açlık ve tokluk şekerine bi baktır istersen o da yapabilir. Yetersiz besleniyorsan halsiz de kalıyor olabilirsinHayırlı pazarlar kızlar, geçen dedim ya size acıkınca ellerim titriyor diye. 2-3 gündür yesemde böyle ellerim kollarım iç titremesi gibi bişey oluyor. Mesela elimi yumruk yapıp sıktığımda böyle kolumda hafif titreme oluyor güçsüz gibi, yada sandalyeye otururken bacaklarımda da oluyor acaba vitamin eksikliğinden olabilir mi, suyu günde en fazla bir bardak içiyorum bunlardan olur mu bi anlam veremedim
Şekerine baktırdın mı hiç canım? Açlık ve tokluk şekerine bi baktır istersen o da yapabilir. Yetersiz besleniyorsan halsiz de kalıyor olabilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?