İlk gebelik sanırım :) oluyprdu ama bunda olmuyor. Sakin ol. Bebeğin seninle. Bu şekilde 40 hafta geçmezSizde de oluyor mu böyle bir tedirginlik , acaba iyi mi korkusu? 1-2 gündür yaşıyorum huzursuzum
Günaydın kızlar bende sigara kullanıyorum ve elimden geldiğince azaltmaya çalışıyorum kızımda da içiyordum ve bırakmak için çok aşırı strese girmiştim doktorum yanlış yaptığımı ve stresin bebeğe daha çok zararı olduğunu söyledi günde en fazla 4, 5 adet olmak şartıyla bir zararının olmadığını söyledi çok şükür kızım çok sağlıklı doğumdan sonra da her hangi bir sorun yaşamadık ama tabiki de en doğrusu hiç kullanmamak ama insan bir anda bırakamıyor bende senin gibi sigarayı bırakmak için elimden geleni yapıyorum canım fazla stres yapmadanogluma ne olacak , H honey bunch Dediklerinizin bir coguna katiliyorum. Normal hayatimda gebelik oncesi kolayi agzina surmeyen ben, gectigimiz hafta icinde ayiptir soylemesi canim sucuk ekmek cekti, burada bir yer var bizim cok guzel yapiyor. Bildiginiz aserdim. Ve gece 12 de esimle gittik. Yaninda kola cekti canim. Ne yapsaydim? Yemeyip, icmeyip daha cok strese mi girseydim? Yedim ve pisman degilim. Gunluk hayatimda kahve iciyorum turk kahvesi, her gun 1 fincan. Nadir de olsa 2 fincan kucuk kahve fincanlarindan... sigara tuketiyorum. Azalttim ama komple birakamadim cunku ilk ogrendigim haftalarda ellerim titrer oldu o derece bagimlilik var sigaraya. Bebegimi strese atmaktansa azaltmayi tercih ettim. Dogru mu? Sanmiyorum ama ben bu sekilde kendimi mutlu hissediyorum. Ama 9 ay icecegimi de dusunmuyorum. Her gun nasil birakabilirim diye videolar izliyorum. Benim cekindigim tek sey bitki caylari ve cig maydonoz tuketimi. Alkol uzun suredir tuketmiyorum zaten.Her sabah yarim demet maydonoz yiyen ben simdi cig olarak asla agzima surmuyorum. En korktugum bitkiler ada cayi, kekik, maydonoz. Zaten yesil cay haricinde bitki cayi pek tuketmezdim. Bendeki durum boyle. Hicbir sey abartilmadigi surece zararli degildir dusuncesindeyim. (Sigara haric). Sadece disarda et yersek iyi pismesi icin uyariyoruz sefleri. Keyfinize bakin hamisler. Kendinizi uzmeyin. Caniniz ne cekerse cips vs nefsinizi koreltmek icin az da olsa yiyin... hepimiz saglikla kucagimiza alalim insallah.
Benim de ilk gebeliğim bana da arada gelip gidiyorlar böyle annem hep şey der şükür nimeti arttırır, aklıma geldikçe şükrediyorum ki güzellikler artsınBöyle bazen batma ya da dolgunluk hissi oluyor, rahim genişliyor sonuçta normal diye düşünüyorum ama mesela 2 gündür göğüs hassasiyeti gitti, birşey mi oldu diye korkuyorum
Canım fetal alkol sendromu malum alkol kullanımına bağlı olarak görülen bir durum ama burda alkolizm yani yoğun alkol kullanımı söz konusu. Yani haftada 1 ayda 1 bardak alkolle olabilecek birşey değil ki. Evet yurtdışında çok görülüyor ama onlar günlük ve yoğun alkol tüketen annelerin bebekleri. Bazılarında oluyor bazılarında olmuyor. Tabi ki alkolden uzak durmak gerekiyor ama kırk yılın başı az miktar alınan alkolün kötü bir sonuca yol açmayacağını söyleyen de çok sayıda makale mevcutArkadaşlar fetal alkol sendromlu bir çocuğa sahip olmak istemiyorsanız gebelikte hiç alkol tüketmeyin. Alkol diğer besinler gibi ya da kola gibi verdiğiniz örneklerdeki gibi süzülüp geçmiyor bebeğe. Alkol direkt plesantaya ulaşan az bir miktar alkolle bile oluşabilen bir problem. Derslerde üzerne basa basa öğrettiler bunu bize. Ayrıca yabancı ülkelerdeki çocuklarda fetal alkol sendromlu çocuk oranı çok yüksek. Sigara ise düşük doğum ağırlıklı bebeklere sebep olabiliyor çünkü beslenmeyi engelliyor. Şu an bir şey olmamış olabilir çocuklarınızda ama ilerde kanser vs türü hastlıklara yakalanma riskini arttırmış oluyorsunuz.
İlgilenenler için linkler veriyorum okuyabilirsiniz. Herkes özgür istediğini yapmakta ama bende bir sağlık profesyoneli olarak bu konuda sizleri bilgilendirmekle mükellef hissediyorum kendimi
https://www.irfantarhan.com/fetal-alkol-spektrum-bozuklugu-fetal-alkol-sendromu/
Valla sonucunu falan bende bilmiyorum ne zaman çıkar bende ilk kez yaptıracağım12+2 de özelde ki doktor çağırdı ikili testi yaptırda gel istersen burda boşuna para verme dedi. 11+2 de devlete gitsem diyorum ondan, bi de sonucu hemen çıkıyor mu acaba?
3.8cm benimki de. İlk gebeliğimde de vardı. Sağ tarafta. Hatta bu dr sadece bebeği gördü doppleri kaldıracakken ben sordum eski gebeliğimde vardı hala duruyor mu diye. Evet duruyor. 3.aydan sonra çocuğun kapladığı alandan kist görünmüyor. Eğitim araştırmaya gitmelisin uzun süreli kistten dolayı dedi.Mrb cnm bende de kist cikti sol tarafimdaymis hamilelikte ortaya cikan bir kist 3.5 cm biraz agri yapabilir dedi. 12. Hafta gibi gecmesini bekleriz dedi. Senin ne kisti hangi tarafinda
Ben şimdi devlet hastanesinde ebe bi arkadaşa sordum, gayet güvenilir gelip burda yaptırabilirsin, geldiğin gün hemen yapılıyor dedi konuşmasından sonuçlar da hemen çıkıyor gibi algıladım. 11+6 ya randevu alıp devlette yaptırıcam bakalım inşallah bi sıkıntı olmaz. Eşim bi problem çıkarsa 12.hafta gider bi de özel de yaptırırız dediValla sonucunu falan bende bilmiyorum ne zaman çıkar bende ilk kez yaptıracağım
Sarımsak tansiyonu dengeler derler ama limon direk tansiyon düşürüyor. Çok su içemiyorum zaten o yüzden suya limon sıkıp içicem ben de
Yazmıstım ama silmişmiyim naapmısım anlamadım:)ogluma ne olacak , H honey bunch Dediklerinizin bir coguna katiliyorum. Normal hayatimda gebelik oncesi kolayi agzina surmeyen ben, gectigimiz hafta icinde ayiptir soylemesi canim sucuk ekmek cekti, burada bir yer var bizim cok guzel yapiyor. Bildiginiz aserdim. Ve gece 12 de esimle gittik. Yaninda kola cekti canim. Ne yapsaydim? Yemeyip, icmeyip daha cok strese mi girseydim? Yedim ve pisman degilim. Gunluk hayatimda kahve iciyorum turk kahvesi, her gun 1 fincan. Nadir de olsa 2 fincan kucuk kahve fincanlarindan... sigara tuketiyorum. Azalttim ama komple birakamadim cunku ilk ogrendigim haftalarda ellerim titrer oldu o derece bagimlilik var sigaraya. Bebegimi strese atmaktansa azaltmayi tercih ettim. Dogru mu? Sanmiyorum ama ben bu sekilde kendimi mutlu hissediyorum. Ama 9 ay icecegimi de dusunmuyorum. Her gun nasil birakabilirim diye videolar izliyorum. Benim cekindigim tek sey bitki caylari ve cig maydonoz tuketimi. Alkol uzun suredir tuketmiyorum zaten.Her sabah yarim demet maydonoz yiyen ben simdi cig olarak asla agzima surmuyorum. En korktugum bitkiler ada cayi, kekik, maydonoz. Zaten yesil cay haricinde bitki cayi pek tuketmezdim. Bendeki durum boyle. Hicbir sey abartilmadigi surece zararli degildir dusuncesindeyim. (Sigara haric). Sadece disarda et yersek iyi pismesi icin uyariyoruz sefleri. Keyfinize bakin hamisler. Kendinizi uzmeyin. Caniniz ne cekerse cips vs nefsinizi koreltmek icin az da olsa yiyin... hepimiz saglikla kucagimiza alalim insallah.
İkiliyi yaptırıcam üc ve dördü yaptırmayacagım en azından simdilik böyle istiyorum :)kızlar ben ikili test yaptırmayı düşünmüyorum. varmı benim gibi düşünmeyen?
Doktor atesimden dolayı yüksek dozda antibiyotik verdiginde içiceksin dediEvet hatırlıyorum onu. Şimdi bana da diyecekler diye düşündüm. Çünkü hemen sen ne biçim annesin içmeyiver ölür müsün içmesen çocuğunun sağlığını düşünmüyor musun triplerine giriliyor böyle konularda.. Hemen anneliğin sorgulanıyor. Ama Türk anneleri olarak o saçımızı süpürge etme halinin, kendimize hiç zaman ayırmamamızın bizi psikolojik olarak nasıl dibe vurdurduğu ve sonrasında çocuklarımıza daha çok zarar verdiğimiz göz ardı ediliyor. Anne rahat olursa mutlu olursa bebek te rahat ve mutlu olur. Canınız kola içmek istediyse için günde 3 kola içecek haliniz yok. Türk kahvesi keyfi, 1 bardak kırmızı şarap keyfi,1 koca tabak makarna ya da çikolata.. Hamileliği zindana çevirmek yerine keyfini sürmek gerek..1 ya da 2 kez en fazla 3-4 kez yaşanacak bir süreç.. Hamilelikte kullanılabilen ilaçları dahi kullanmayıp günlerce acı ağrı çeken arkadaşlarım da var. O kadar pimpirikli ki ağrıdan ölüyor bu ilacı kullanabilirsin diyorlar yok diyor ben yine de atmayayım onu ne olur ne olmaz. . Bu kadarına pes diyorum. Sezaryan esnasında anestezi oluyoruz yahu.Bebeğin o ilaçla ölmesi lazım bu mantıkla
yaptırmamanın bi eksisi var mı peki? bilmedigimden soruyorum :)İkiliyi yaptırıcam üc ve dördü yaptırmayacagım en azından simdilik böyle istiyorum :)
Benkızlar ben ikili test yaptırmayı düşünmüyorum. varmı benim gibi düşünmeyen?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?