Canım aslında ne zamandır söyleyeceğim ama haddim olmadığı için birşey diyemiyorum. Burda okuduğum kadarıyla çok evham yapıyoruz. Canı çok kola çeken bir arkadaşımız kimdi bilmiyorum 1 yudum dahi kola içmemişti. Aslında bu kadar abartılacak bir durum değil. Hergün kola içmiyorsunuz sonuçta. Ben ilk gebeliğimde haftada 1-2 bardak alkol alıyordum. Sigarayı bırakamadım.Günde 10 civarı içiyordum. Tabi ki en doğrusu alkol ve sigaradan uzak olmak ama 1 bardak alkol almakla 1 şişe kola içmekle günde 2 bardak kahveyi aşınca bebeğinize birşey olmaz. Bunu böyle yapın diye demiyorum ama benim çevremdeki tüm arkadaşlarım alkolü çok sever çoğu hamile arkadaşım da sigarayı bırakamadı. Hepimizin bebekleri sağlıklı gelişimleri iyi. Şimdi bana pek çok arkadaşım tepki gösterecektir ama işin diğer kısmından da örnek göstermek istedim.Yani biraz rahat olun. Bebeğe en çok zarar veren şeyler stres, enfeksiyon, aşırı alkol ve sigara kullanımı. Ama anomalilerin, sağlıksız doğumların %90 ı oluşumdan kaynaklı, genetik faktörler. Yani haftada 1 bardak alkol aldınız diye bebek gelişim geriliği ile doğmaz. Öyle doğarsa da bebekte zaten öncesinden bir sorun vardır demektir. Benim şimdiki doktorum da rahat yani çok kafanıza takmayın derim