Kızlar evde bebişimizin kalp atışını duyma yolu yok mudur Ya? Bana bazen ciddi bir tedirginlik geliyor
Ayy keşke olsa , dün özelde ki dr'm kısa süreli hemen açtı kapattı duydum ben ilk defa gerçekten çok degisikmis ya şimdi sabahtan beri onu düşünüyorm keşke kendimiz de dinleyebilsek..

Izmiri bilmem ama ist. Da saglik ocaklarinda verilen ornekler 2 ana merkezde toplaniyor
Nerde kan idrar verseniz kurye ile yine egt. Arastrmaya goturulup orda çalışılıyor
İzmirde de iki labaratuvarda toplanıyor diye biliyorum. Çok şükür şu ana kadar sağlık ocağındaki hiç bir tahlilim yanlış çıkmadı ama bazen olabiliyor. Benim arkadaşımın devlet hastanesinde kan değerleri ile alakalı bir sonucu yanlış çıktı bir keresinde, nerdeyse kanser şüphesi dediler sonra özelde yapıldı tekrar normal çıktı değer. Yani yanlışlıklar her yerde olabiliyor arada

Buna bende katıliyorum alkol aldığım için degil ama zateb kullanmazdim :) sigara içiyordum ama öğrendiğimden beri tiksindim bulantilar dan olsa gerek. Benim doktorum da geçen hafta cuma beni çok stresli bulmustu bebeği görememişt hatta ve stres en büyük zarar beyne direk kendin kortizon yolluyosun demisti ve çoğu dr günde 4 sigaraya onay veriyor stres olmaktansa diye. Yine bi yerde okumuştum kadın her gün günde bi bardak şarap içiyordu. . Ve yine tatilde hamile bir turistin sürekli alkol aldığını görmüştüm

Kızlar ikili test 11. Haftada yapılır mı? Devlet hastanesine gitsem 2li test yaptırmak istiyorum desem hemen o gün yaparlar mı?

Cnm devlet hast doktorum beni 12. Haftada çağırdı ve muhtemelen 2 li test için çağırdı
12+2 de özelde ki doktor çağırdı ikili testi yaptırda gel istersen burda boşuna para verme dedi. 11+2 de devlete gitsem diyorum ondan, bi de sonucu hemen çıkıyor mu acaba?

Sizde de oluyor mu böyle bir tedirginlik , acaba iyi mi korkusu? 1-2 gündür yaşıyorum huzursuzum

Ben gecen haftlarda bu yurtdısındaki annelerin öne sürünce birisi bana özendiriyorsun daha faydalı seyler paylas gibi bişey demişti

Sizde de oluyor mu böyle bir tedirginlik , acaba iyi mi korkusu? 1-2 gündür yaşıyorum huzursuzum
Valla napıyo diye düşünüyorum malum ilac kullandım ama kendimde akıntı karnımda ekstra agrı vs bişey olmadıgı sürece gitmem sanırım doktora :)

Yabancılar hep öyle
Gercekten anne mutlu bebek mutluya inanıyorum bende :)
Dün bi dilim pizza yedim salamlı sosisli yanınada biraz cola ictim :) eyvah bişey mi olcak simdi diye düşünsem hayatıma devam edemem

Valla napıyo diye düşünüyorum malum ilac kullandım ama kendimde akıntı karnımda ekstra agrı vs bişey olmadıgı sürece gitmem sanırım doktora :)
Böyle bazen batma ya da dolgunluk hissi oluyor, rahim genişliyor sonuçta normal diye düşünüyorum ama mesela 2 gündür göğüs hassasiyeti gitti, birşey mi oldu diye korkuyorum

Böyle bazen batma ya da dolgunluk hissi oluyor, rahim genişliyor sonuçta normal diye düşünüyorum ama mesela 2 gündür göğüs hassasiyeti gitti, birşey mi oldu diye korkuyorum
Ben her hafta belirtilerimi yasadıkca girip okuyorum
Dün mesela tansiyonum 6lara düştü bi dünya doktorlardan videolar izledim ve bunun normal oldugunu anlayıp gitmedim hastaneye
Vucutta değişen hormonlarla sürekli yeni birşey cıkıp eskisi yok oluyor sende haftana göre belirtilerini bir hafta öncesi olacak sekilde takip et istersen :)

Canım arada benim de bulantı kesiliyor, göğüs hassasiyeti gidiyor bende ister istemez tedirgin oluyorum ama 1-2 gün sonra geri geliyor

Ben gecen haftlarda bu yurtdısındaki annelerin öne sürünce birisi bana özendiriyorsun daha faydalı seyler paylas gibi bişey demişti
Evet hatırlıyorum onu. Şimdi bana da diyecekler diye düşündüm. Çünkü hemen sen ne biçim annesin içmeyiver ölür müsün içmesen çocuğunun sağlığını düşünmüyor musun triplerine giriliyor böyle konularda.. Hemen anneliğin sorgulanıyor. Ama Türk anneleri olarak o saçımızı süpürge etme halinin, kendimize hiç zaman ayırmamamızın bizi psikolojik olarak nasıl dibe vurdurduğu ve sonrasında çocuklarımıza daha çok zarar verdiğimiz göz ardı ediliyor. Anne rahat olursa mutlu olursa bebek te rahat ve mutlu olur. Canınız kola içmek istediyse için günde 3 kola içecek haliniz yok. Türk kahvesi keyfi, 1 bardak kırmızı şarap keyfi,1 koca tabak makarna ya da çikolata.. Hamileliği zindana çevirmek yerine keyfini sürmek gerek..1 ya da 2 kez en fazla 3-4 kez yaşanacak bir süreç.. Hamilelikte kullanılabilen ilaçları dahi kullanmayıp günlerce acı ağrı çeken arkadaşlarım da var. O kadar pimpirikli ki ağrıdan ölüyor bu ilacı kullanabilirsin diyorlar yok diyor ben yine de atmayayım onu ne olur ne olmaz. . Bu kadarına pes diyorum. Sezaryan esnasında anestezi oluyoruz yahu.Bebeğin o ilaçla ölmesi lazım bu mantıkla

Çok klasik bir senaryo. Ah sağlık sektörü ahh

Arkadaşlar fetal alkol sendromlu bir çocuğa sahip olmak istemiyorsanız gebelikte hiç alkol tüketmeyin. Alkol diğer besinler gibi ya da kola gibi verdiğiniz örneklerdeki gibi süzülüp geçmiyor bebeğe. Alkol direkt plesantaya ulaşan az bir miktar alkolle bile oluşabilen bir problem. Derslerde üzerne basa basa öğrettiler bunu bize. Ayrıca yabancı ülkelerdeki çocuklarda fetal alkol sendromlu çocuk oranı çok yüksek. Sigara ise düşük doğum ağırlıklı bebeklere sebep olabiliyor çünkü beslenmeyi engelliyor. Şu an bir şey olmamış olabilir çocuklarınızda ama ilerde kanser vs türü hastlıklara yakalanma riskini arttırmış oluyorsunuz.
İlgilenenler için linkler veriyorum okuyabilirsiniz. Herkes özgür istediğini yapmakta ama bende bir sağlık profesyoneli olarak bu konuda sizleri bilgilendirmekle mükellef hissediyorum kendimi
https://www.irfantarhan.com/fetal-alkol-spektrum-bozuklugu-fetal-alkol-sendromu/

Kızlar ikili test 11. Haftada yapılır mı? Devlet hastanesine gitsem 2li test yaptırmak istiyorum desem hemen o gün yaparlar mı?
Devlette çok zor canım onu yapmaları. Yani önceden randevun olmadan hiç bir dr kabul etmez. Ben ilkinde devletle başlamıştım. Bir kağıt vermişti asistanı üstünde bölümü yazan. Alo 182den 2li test diye belirtip randevu al demişti. Tabi ben yaptırmadığım için daha fazla detay bilmiyorum.

Mrb cnm bende de kist cikti sol tarafimdaymis hamilelikte ortaya cikan bir kist 3.5 cm biraz agri yapabilir dedi. 12. Hafta gibi gecmesini bekleriz dedi. Senin ne kisti hangi tarafinda
Bende de var aynı tarafta boyutu da aynı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…