• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar bir de rahim ağzına bakıp serklaj yapılıyor her doktor kontrolünü yapmazmış bunun ama erken doğum riskini azaltmak noktasında önemli bir muayene. 12-15. Haftalarda yapılıyor unutmayın bence

10 gun falan kaldi canim. Olabiliriz degil agustos annesi olacagim ben Allah izin verirse. Sezaryen olacagim icin. Bakalim eylul annelerinde takiliyorum ama agustos bebesi olacak insallah. cinsiyet belli olacak mi gittigimde? 12 haftalik olucak. Kizsa kendini saklayabilirmis, erkekse gozukur herhalde
agustos anneleri çok öneden gidiyor gibi geliyor bana burda takılmayı daha çok seviyorum..
aynen 12 den sonra gösterirse söylüyorlar. meraktan ölcem:KK48:

12/9 ve 13/8 çıktı iki farklı ölçümde doktor 1 hafta takip et ve tuzluyu kes dedi. Genç annelerde daha düşük olması gerekiyor dedi. Limon benimde aklıma geldi, limonlu su yapıp içeyim bari sağol
Gecmis olsun canim. Allaha emanetsiniz... aman dikkat edelim. Gebelikte en onemli iki sey ara ara yapilan seker ve tansiyon kontrolleri. Tuzlu yeme dr dedigi gibi. Limon dengeler insallah. Sifa versin rabbim

12/9 ve 13/8 çıktı iki farklı ölçümde doktor 1 hafta takip et ve tuzluyu kes dedi. Genç annelerde daha düşük olması gerekiyor dedi. Limon benimde aklıma geldi, limonlu su yapıp içeyim bari sağol
benimde ölçümlerde 12/8 çıktı.. hamilelikte tansiyonun yükselmes morma dedi dr. demekki ben yaşlı anne sınıfına giriyorum yaş 28 :KK48:

Kızlar bir de rahim ağzına bakıp serklaj yapılıyor her doktor kontrolünü yapmazmış bunun ama erken doğum riskini azaltmak noktasında önemli bir muayene. 12-15. Haftalarda yapılıyor unutmayın bence
Ben hic alttan muayne olmadım :KK17:

Okudum simdi cevaplarını:)
Benide sezeryan korkutuyor kesmeleri fikri böyle tüylerim diken diken oluyor ama Allah bilir kaç arkadasım normal diye bekledide sorunlarla sezeryana girdi :KK43:
Hakkimizda hayirlisi tatlim ya, kimin bedeni icin ve bebegi icin hangisi hayirli olacaksa o olsun. Normal herkes ister icindeki tum kan su vs her sey cikiyormus normal yapanlarda. Sezaryende karin hemen inmiyor. Dikisleri de cok dert etmiyorum. 30 yasindayim 2 ameliyat gecirdim. Bademcik+safra kesesi. Hepsi geciyor bitiyor. Hayirlisi...

Canım ben ilaç kullanıyordum d vitamini için çok düşüktü hamile kalmadan önce. Geçen hafta yaptırdığım testte 27 cıktı, referans aralığında aslında ama bir doktor yakınım bu senin günlük idamen için yeterli ama hamilesin en az 50 60 yapmak lazım onu dedi. Bilemedim yani
öyle mi benim çok çok düşük o zaman:olamaz:
ama doktorum bunu da tahmin etmişti vejetaryen olduğum için. ilaç kullanıcam artık:işsiz:

Ay ben tahlilleri yaptırmadın sandım pardon :)
Artık Allaha emanet benim değerler
ben 6.cı haftada grip oldum o yüzden erken yaptı 7- 15 haftalar arası yapılıyor ama enfeksiyon var mı diye bakarken tahlilleride aradan çıkaralım dedi dr.

Hakkimizda hayirlisi tatlim ya, kimin bedeni icin ve bebegi icin hangisi hayirli olacaksa o olsun. Normal herkes ister icindeki tum kan su vs her sey cikiyormus normal yapanlarda. Sezaryende karin hemen inmiyor. Dikisleri de cok dert etmiyorum. 30 yasindayim 2 ameliyat gecirdim. Bademcik+safra kesesi. Hepsi geciyor bitiyor. Hayirlisi...
Ben hic aneliyat olmadım ameliyat olma fikri inanılmaz korkutuyor ya gercekten hakkımızda hayırlısı :)

benimde ölçümlerde 12/8 çıktı.. hamilelikte tansiyonun yükselmes morma dedi dr. demekki ben yaşlı anne sınıfına giriyorum yaş 28 :KK48:
Bunu diyen doktoru ilk defa duyuyorum. Aksine dusmesi normal. Aman canim dikkat et ve ara ara olc. 14/9 sonrasi tehlikeliymis. Allah korusun... benim yas 30 ama tansiyon 9/4 civari

Ben hic alttan muayne olmadım :KK17:
Çatı muayenesi ve rahim ağzı kontrolü önemli aslında. Rahîm ağzı gevşek olunca 6 ve 7. Ayda erken doğum riski oluyormuş o zaman da serklaj yapılıyormuş ama onkel amaçlı erken yapılan daha güvenilir dedi doktorum.

ben 6.cı haftada grip oldum o yüzden erken yaptı 7- 15 haftalar arası yapılıyor ama enfeksiyon var mı diye bakarken tahlilleride aradan çıkaralım dedi dr.
Bende griptim 8.haftamda ama acilde test yaptırmıstım diye tekrar tahlil yaptırmadık bide zaten ücgün serum iğne sonra bi hafta antibiyotik vs yedim sonuclar pekte dogru cıkmazdı öncesindede istememişti
Bakalım ya hayırlısı insallah yolundadır herşey :)

Yok yav ben de 29 yaşındayım doktorum bana sürekli sen çok gençsin deyip duruyor. Tüp bebek merkezinde doktorum sanırım tüp bebeğe gelen anneler daha çok 35 yaş üstü oluyor ondan ben genç geliyorum :KK48: benim de tansiyonum daha düşüktü gebelik de yükselmiş hafif

Bunu diyen doktoru ilk defa duyuyorum. Aksine dusmesi normal. Aman canim dikkat et ve ara ara olc. 14/9 sonrasi tehlikeliymis. Allah korusun... benim yas 30 ama tansiyon 9/4 civari
ik farklı dr söyledi sağlık ocağı ve benim dr um kan basıncın artıyor ve hızlı çalışıyor metobolizma dedi bilmiyorum ama tabi dikkat etmeli

Çatı muayenesi ve rahim ağzı kontrolü önemli aslında. Rahîm ağzı gevşek olunca 6 ve 7. Ayda erken doğum riski oluyormuş o zaman da serklaj yapılıyormuş ama onkel amaçlı erken yapılan daha güvenilir dedi doktorum.
İkili tarama karından mı oluyor biliyormusun
23ünde gittigimde yaptırıcam büyük ihtimal

Bende griptim 8.haftamda ama acilde test yaptırmıstım diye tekrar tahlil yaptırmadık bide zaten ücgün serum iğne sonra bi hafta antibiyotik vs yedim sonuclar pekte dogru cıkmazdı öncesindede istememişti
Bakalım ya hayırlısı insallah yolundadır herşey :)
olumsuz bişey yoktu tahililerde grip bittikten sonra yaptı birde antibiyotik filan kullanmadım sen daha zor atlatmışsın..

Back