• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakla yendiğinde, bizlerde bir enzim var o bebeğinizde yoksa bu favizm adlı hastalık ortaya çıkabiliyor. Herkes olcak diye bir şey yok tabi. Genelde akdeniz ülkelerinde sık görülebiliyor. Tedbiri elden bırakmamak amaçlı yemiyorum ben. Riske atamam açıkcası. Araştırabilirsiniz size isterseniz
https://www.google.com.tr/amp/www.p...m-glikoz-6-fosfat-dehidrogenaz-eksikligi/amp/
Ya ben sabah kahvaltilarinda yumurtayi asla yiyemiyorum..peynir guzel yiyorum fakat en iyi yedigim sey okulda simit..calisinca erkenden kahvalti yapmak imkansiz benim icin.hergun simit yemek sorun yaratir mi acaba :( bir yandan vicdan yapiyorum saglikli kahvalti yapmiyorum diye bir yandan diger turlu yiyemiyorum..aksam oglendr sorun yok gerci elimden geldigince corba et yesillik hergun yogurt vs.tuketmeye calisiyoum.sutu gece mi sabah mi icmeli bir de :)))

Kizlar gunaaydin :)) bahsetmissiniz de merak ediyorum bu yumurtlama hesabi olayini :) ben takvim hesabina gore bir orta gebelik sansi varken yani yumurtlamaya 4 gun varken bir de hemen adetten bir gun önce yasadim iliskiyi ama tam bir gun once olma olasiligi yoktur diye dusunuyorum.yumurtlamaya 4 gun kala nasil hamile kaldigim ise soru isareti :))) ogrenmeden 2 aksam oncede ruyamda kız bebek verdiler elime..o kadar merak ediyorum ki :) ilk bebiktom :) erkekte olsa annesinin kiymetlisi tabiki ama kız cok istiyorum ne yalan soyleyeyim:) anı kızlı babasının basinin etini yeriz

Günaydın :))
Ovu. Günü derken telefondaki adet takviminin tahminini söylüyosun dimi, test yaparak görmedin.
Eğer test yapmadıysan tahmini gün doğru değil demek ki, erken yumurtlamışsın ve tabi erken döllenme oldu. Yani ovulasyon yani yumurtlama günün hamile kaldığın günmüş, telefon sadece standartları gösterir %100 doğru değil :)
Bu arada sağlıklı, uslu ve mutlu bi kızın olur inşallah :))))

Ya ben sabah kahvaltilarinda yumurtayi asla yiyemiyorum..peynir guzel yiyorum fakat en iyi yedigim sey okulda simit..calisinca erkenden kahvalti yapmak imkansiz benim icin.hergun simit yemek sorun yaratir mi acaba :KK43: bir yandan vicdan yapiyorum saglikli kahvalti yapmiyorum diye bir yandan diger turlu yiyemiyorum..aksam oglendr sorun yok gerci elimden geldigince corba et yesillik hergun yogurt vs.tuketmeye calisiyoum.sutu gece mi sabah mi icmeli bir de :)))
bende öğretmenim ama çıkmadan mutlaka kahvaltı hazırlıyorum ihmal etme en azından bir.yumurta yemelisin sabahları simit hem yararı yok hem.hazır gıda hemde boş Kilo olarak döner sana

Gunaydin:emir_bebek:
Dun aksam uzeri siddetli bir bas agrisi basladi gece de devam etti su an hafif zonklamalar halinde ne yapmaliyim bilmiyorum. :ruh:

Sizler nasilsiniz bakalim ?

Ben akşamdan domates salatalık dograyip buzdolabına atıyorum. Sabah da yumurta haslayip paketleyip çıkıyorum evden is yerinde yapıyorum kahvaltimi. Sadece simitle olmaz.
Ara oğün için de meyve veye kuruyemiş aliyorum yanıma. Oglen için de akşam yemeğinden koyuyorum yanına yoğurt ile.

Ya ben sabah kahvaltilarinda yumurtayi asla yiyemiyorum..peynir guzel yiyorum fakat en iyi yedigim sey okulda simit..calisinca erkenden kahvalti yapmak imkansiz benim icin.hergun simit yemek sorun yaratir mi acaba :KK43: bir yandan vicdan yapiyorum saglikli kahvalti yapmiyorum diye bir yandan diger turlu yiyemiyorum..aksam oglendr sorun yok gerci elimden geldigince corba et yesillik hergun yogurt vs.tuketmeye calisiyoum.sutu gece mi sabah mi icmeli bir de :)))
Ben kızımı bişey yemeden doğurdum hem sağlıklı hem guzel hem zeki :)))
Daha yiycemiz günler gelicek 14 haftayi bi aşalım aman yemesem diye bakıcaz

Gunaydin:emir_bebek:
Dun aksam uzeri siddetli bir bas agrisi basladi gece de devam etti su an hafif zonklamalar halinde ne yapmaliyim bilmiyorum. :ruh:

Sizler nasilsiniz bakalim ?
Bende de basagrisi oluyor ara ara. Bugün aşırı acıktım. Oglen olmadan öğlen yemeğimi bile yedim ama ekmek yemedim ve yine acim.
Eşim 100 kiloyu göreceğiz herhalde diyor. Moralim bozuluyor ama ilk gebelikteki gibi kafaya yapmıyorum kilo işini. Bebek sağlıkla gelsin de doğumdan sonra veririm kilolari.

Birde
Şuan bizim yediğimiz seylerden ziyade depo harcamaları var
Açıkçası ben de her an ekmek simit v.s. yemeye calisiyorum çünkü calisiyorum enerji ve yasamaya ihtiyacim var bunun bebeğimle alakası yok:)))
Için almiyorsa vardir bi sebebi Allah in izniyle biseycik olmaz

Günaydın :))
Ovu. Günü derken telefondaki adet takviminin tahminini söylüyosun dimi, test yaparak görmedin.
Eğer test yapmadıysan tahmini gün doğru değil demek ki, erken yumurtlamışsın ve tabi erken döllenme oldu. Yani ovulasyon yani yumurtlama günün hamile kaldığın günmüş, telefon sadece standartları gösterir %100 doğru değil :)
Bu arada sağlıklı, uslu ve mutlu bi kızın olur inşallah :))))
Ya cok tesekkur ederim :) ben hep o uygulamaya bakiyodum yumurtlama sarksa adet gunumde sarkabilirdi hep gununde oluyordum :))) ya erken yumurtladim ya da 4 gün beklediler ulasmak icin:) hatta ben adet olurum diye bekliyodum orta gebelik sansi gostergesine bakarak :)

Yumurta agzıma süremiyorum kokusu mahvediyor beni
Bende 9-6 calısıyorum hatta sabah 7 gibi evden cıkıyorum ama aksamdan eşim kahvaltımı günlük çerezimi meyvemi hazırlar hatta bazen ögle yemegimi bile koyar tupperlara
Sadece simit cok yararsız yanına ayran en azından ic bari ama suda var bebek yedigini değil senin kanınla besleniyor öncelikle kendine iyi bakman lazım

Birde
Şuan bizim yediğimiz seylerden ziyade depo harcamaları var
Açıkçası ben de her an ekmek simit v.s. yemeye calisiyorum çünkü calisiyorum enerji ve yasamaya ihtiyacim var bunun bebeğimle alakası yok:)))
Için almiyorsa vardir bi sebebi Allah in izniyle biseycik olmaz
Kesinlikle normalde de yumurta yiyemezdim simdi iyice tiksindim ..zorlamicam daha kendimi.. dediginiz gibi dusunuyorum yiyecegimiz zamanalarda gelecek..sabah portakal suyu cok iyi geliyor ama sıkıyorum 2dk..baya bastiriyor midemi

Yumurta agzıma süremiyorum kokusu mahvediyor beni
Bende 9-6 calısıyorum hatta sabah 7 gibi evden cıkıyorum ama aksamdan eşim kahvaltımı günlük çerezimi meyvemi hazırlar hatta bazen ögle yemegimi bile koyar tupperlara
Sadece simit cok yararsız yanına ayran en azından ic bari ama suda var bebek yedigini değil senin kanınla besleniyor öncelikle kendine iyi bakman lazım
Ben 2 gibi cikiyorum o yuzden ogleni yogurtla gecistirip evde yemegimi yiyorum öglen..kuru yemis vs. De yiyorum ama yumurta cok zor :)))

Benim de karnım çok kuru çatlak olacak diye korkuyorum hindistan cevizi yağı vs alsak başlasak erken mi acaba
Yoo niye erken olsun ki ben her dus sonrası bebe yagı kullanıyorum mesela günlük bakımım arasında kremlenme vs de var ha onu yapmısım ya bebek icin bişeyler kullanmısım :)

bence de bitkisel kullandıktan sonra erken başlamanın zararı olmaz faydası olur :) ama bu çatlak olayı ne kadar kullanırsan kullan genetik sanırım. tabi oranı daha aza indirgeme şansımız var. hangi yağı kullanmayı düsünüyorsunuz?

T tuboz
beni de ekler misin cnm
Yaş 26
İlk gebeliğim :anneadayı:
Kilo 48
Sat 18 aralık ama tahminen 30 eylul doğumu bu hafta gerisinden geliyor şimdilik bebeğim :)

Back