Benim ilk gebelikte 6. Ayda çıkmaya başlamıştı.5 aylıkken 3 kilo almıştım cok güzeldi herşey. Zaten göbek çıkmaya başladıktan sonra birden büyüyor.Esimde sabah tutturdu senin karnin nie cikmiyo die gel degiselim vucutlarikarnim cikana kadar adam hamile olduma inanamiyor usgde kalp atisini gorduk ya diyorum. Herif sadece dr gittimde hamile olduma inaniyor
Ya benim genetik onsekizimden beri maşallahı var beyazlarımınH honey bunch canim ben 1.5 yildir sacimi boyatmiyorum. Cocuk calismalarindan beri ☺ hafif beyazlarim da var ve bu cok hosuma gidiyor. Olgunlastigimin gostergesi gibi... Buyuk konusmayayim ama omrumun geri kalaninda da boyatmayi dusunmuyorum. Ama sen ille de boyatirim dersen en azindan 6 aydan sonra 1 kere ve doguma yakin 1 kere olmak sartiyla boyat. Fakat bitkisel olmasinin hic bir onemi yok. arkadasin dedigi gibi amonyak haric her bir halt var icinde.
Valla benim kilo vermeme ragmen karnım var hemde tam böyle göbek seklinde değil hamile karnı seklindeEsimde sabah tutturdu senin karnin nie cikmiyo die gel degiselim vucutlarikarnim cikana kadar adam hamile olduma inanamiyor usgde kalp atisini gorduk ya diyorum. Herif sadece dr gittimde hamile olduma inaniyor
Aaa denersen mutlaka haber ver hic duymamıstım onuBenim de çok beyazım var. İnternette doğal yolla boyamalar var. Ceviz kabuğu fln bişiler konuyor kimyasal yok. Onu denicem ben bi gün işe yararsa boyamam bi daha hiçbir zmn
Ben yaşamadım canım ama normalmiş. Sanırım rahmin genişlemesi esnasında kılcal damarlar kanama yapabiliyormuş. Zaten riskli kanama olsa ultrasonda görünür yeri. Ama sen dikkat et yine de fırsat buldukça dinlen. Progestanı düzenli kullanKızlar iki gün hafif kahverengi lekelenme oldu tuvalet kağıdına, doktor progesteronun dozunu arttırdı. Dün yoktu, bugün yine oldu. Böyle kıvamı kayı gibi rengi açık kahve, sadece tuvalet kağıdına geliyor. Siz de yaşadınız mı, ya da normal midir?
Ayyyni hissi bende yaşadım canım. Diğerini hiç sahiplenememistim hatta fiş gebelikdgebelik ollacak diye o kadar korktum ki kendiliginden düşük yaptığıma sevinmiştim nerdeyse. Ya herşey kader kısmet dediğin gibi bu defa çok bağlandım inandım aynen adetten üç gün önce öğrendim hatta sımsıkı bağlandım. İnşallah rabbim hiç birimizi içimizde korktuğumuz şeye uğratmaz. Sağlıkla sıhhatle bebeklerimizi kucagimiza alırız...H Historyfati H honey bunch kızlar ben şöyle düşünüyorum. yaşadığım sağlıksız gebeliklikte ilk öğrendiğimde bile içime umut vermedi Allah. Eğer ona şimdiki gebeliğim gibi bağlansaydım sonucunda çok üzülüp, kendimi kahrederdim. Başından beri bir terslik sezdim, ve çevreme bile hiç hamile gibi hissetmiyorum demiştim. Nitekim de öyle oldu. Allah beni bu duruma önceden hazırladı diyorum yoksa sonucu perişan ederdi beni. Neyse tatsız konular bunlar. Ama bu gebeligi regle 6 gün kala ögrendim ve inanılmaz şekilde bebeğime bağlandim. Bebeğim bana sahip çıkacak, beni bırakmayacak dedim. İnşallah sağlıkla kucağımıza alırız hepimiz ve @Nursultani1 hayırlı haberlerini burada alıp, mutluluk nidalari atarız. Hepimiz için hayırlısı olsun.
Ben normalde Karatay usulü besleniyordum ama bulantı ve mide yanması beni mahfettiSana tavsiyem hamileler için karatay beslenmesi kitabını al ve onu uygula. İnan diyetisyenlerle hep kilo aldıö mahvettiker beni. Okuldayken de gördükki az az sık sık beslenmek iyi bir şey değil. İnsülini artırıyor. Onun içindeki gibi beslen çok rahatlıcaksın
Ben de pazartesi gidicem yaparlar herhalde.İlk istenen rutin kan tahlillerini sağlık ocağına yaptıran arkadaşlar vardı dimi?
Gerekli olan Herşeyi istiyorlar mı acaba
Benim tamamlayıcı sağlık sigortamda Doğum paketi olmadığı için kayıtlara gebe yazılınca muayeneyi bile karşılamadı
Ben de çok tutar diye sağlık ocağında yaptırayım diyorum
Zaten henüz bir doktorum da yok
İnşallah iyi insanlar çıkar karşımıza
Lütfen üzülmeyin doktorunuz çok doğru söylemiş ilaç bebeğe zarar verseydi zaten vücut atardı. Vücut sağlıksız bebeği atıyor. Doktorunuz tedbir amaçlı yollamıştır. Arkadaşımda ilk haftalarda bilmeden röntgen filmi çektirdi çok şükür bebeği sağlıklı oldu.Herkese merhaba
SAT 20 Aralik. Sonrasinda agir grip gecirdim doktor gebelik sinifi c olan bir antibiyotik verdi. 10 ocak ta test yaptim erken gosterenlerden negatifti. 4 gun kullandim ilaci bir tabletini sonra biraktim. 20 ocak ta adet olmayinca test yaptim ve pozitifti. Hemen doktora gittik kese göründü ilaclar icin ilk ayda bi sey yapsalardi bebek oluşmazdı ya hep ya hic dedi doktorum. Ama yine de Cerrahpasa da Getam diye bir birim varmis oraya git ilaclarinla birlikte dedi. Tam 11 gundur uzuntuden yemek yiyemiyorum uyuyamiyorum tam 4 kilo verdim. Nolur basina gelen varsa yazsin hamileligin ilk haftalarinda hamile oldugunu bilmeden c sinifi antibiyotik kullanan veya getam a gitmis olan var mi. Bu uzuntuyle yasayamiyorum. Hamile olduguma bile hic ama hic sevinemedim. Lutfen bana bi seyler diyin.
Bende merak ediyorum bu mevzuyu yaa yüzüstü yatmak filan veya sırtüstü dümdüz yatmak filan. Annemler dikkat et diyorlar ama çok ta tehlikeli değildir diye düşünüyorum ileriki aylarda daha dikkatli olunmalı galibaKızlar gece yatarken sağa ya da sola yatmak vs konusunda birşey biliyor musunuz ?
Bebeği rahatsız eder miyiz
Yoksa bu konu bebek büyüdüğünde mi önemli malum şu an çok minikler ya
Rezene cayi ic rahatlarsin canim gazi iyi cikartiriyor bende evde gazman gibi dolasiyorum esim gelince bi siskinlik oluyor utaniyorum artikValla benim kilo vermeme ragmen karnım var hemde tam böyle göbek seklinde değil hamile karnı seklinde
Benim eşimde üzülüyor doktor sagolsun bebegi gazdan pek gösteremeyip karnımdaki gaz kısımlarını gösterince ici gidiyor nasıl rahatlatcaz diye :)
Ilk dusugumde karnim 5 aylik hamileler gibi olmustu ama bunda pek bisey yok disardan gorunen ama hic bir pantolonum olmuyor esofmanlarla cikiyorum disari simdidende hamile pantolonu almak istemiyorum zaten pek bisey belli degilBenim ilk gebelikte 6. Ayda çıkmaya başlamıştı.5 aylıkken 3 kilo almıştım cok güzeldi herşey. Zaten göbek çıkmaya başladıktan sonra birden büyüyor.
Insallah degildir 5 haftalik bazen goremeyebiliyorlarms canim.Selam kızlar. Bugün kan verdim yarın sonucu alacağım ins. 5 haftalık gittiğimde dr ultrasonda görememişti. Ama kan da istememişti. Benim tahminim ya kimyasal gebelik ya da geç döllenme. Geç döllenme olsa belki ucundan bucagindan eylül annesi olurum kimyasalsa da hayırlısı diyelim. Umarım hepimizi Rabbim hayırlı taraflara yöneltir.
Mide bulantıları yoksa bence hafif hafif gıdalardan tüketmelisiniz. Eğer varsa kraker türü ile idare edilebilir7 haftadan herkese merhaba :) hicbir sey yemek istemiyorum esim resmen asereyim diye basimdaistahim 0 ..sabahlari korkunc bir aclikla uyaniyorumki kraker kemiriyorum midem bulanmasin diye :) ustelik okullar aciliyor calismam lazim..calisan anneler nasil yapiyorsunuz ögünnleri.sabah simit peynir öglen meyve getirmeyi dusunuyorum ama o kadar sık acikiyorum ki :) az az cok sık yeme durumunda kaliyorum.. bir digeri ise anne gibi degilim hic.yasayan var mi :) icimde bir sey var evet onu korumak kollamak icin elimden geleni yapsamda sanki tasiyici anneyim :)) ilk bebegim ondan mi ki :)
İnşallah hakkınızda hayırlısı. Bir tarih verdiyse o zaman gidin baktırin. Ya da başka doktora gorunun.Selam kızlar. Bugün kan verdim yarın sonucu alacağım ins. 5 haftalık gittiğimde dr ultrasonda görememişti. Ama kan da istememişti. Benim tahminim ya kimyasal gebelik ya da geç döllenme. Geç döllenme olsa belki ucundan bucagindan eylül annesi olurum kimyasalsa da hayırlısı diyelim. Umarım hepimizi Rabbim hayırlı taraflara yöneltir.
Ne güzeli sağ tarafa dönüp yatmakBende merak ediyorum bu mevzuyu yaa yüzüstü yatmak filan veya sırtüstü dümdüz yatmak filan. Annemler dikkat et diyorlar ama çok ta tehlikeli değildir diye düşünüyorum ileriki aylarda daha dikkatli olunmalı galiba
Son ayda bi büyüyor ki o göbekÖf ya daha ortada iki cm bebek var ama karnım önden gidiyor ne meraklıymıs vucudum hamile kalmaya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?