Gelin buketi, tacı, yaka çiçeği setini kendim yapmak istiyorum. Bu tarz işler hem elimden gelir hem de inanılmaz keyif alırım. İnternette de uzun zamandır bakıyorum ne yapsam nasıl olsa diye. Bugün Eminönü'ne gideyim, çiçekçilere bir bakayım dedim. Oraları da çok bilmem, karmakarışık geliyor bana zaten, pijamaların arasına düştüm. Nereye baksam pijama.. Nereye baksam pijama takımını üstüne tutup gerdiren insan.. Kabus gibiydi.
Neyse sonrasında çiçekçilerin olduğu sokağı buldum. Çiçekler genelde tezgah üzerinde, açık, paketsiz.. Teyzeler buğday ayıklar gibi çiçeğe bakıyorlar. Aklım şaştı, görmeniz lazım. Çiçeği öyle bir elliyor ki kadın, resmen iğfal ediyor. Teyze napıyorsun! En fazla sağından tutup bakarsın.. Çiçekle sorunun nedir.. Vallahi de alamam o çiçekcağızları. Bir dükkanda temiz ellenmemiş buketler buldum, ham haline 80₺ dedi satıcı. Daha bunun kurdelesi, cipsosu, aradalı, süsü püsü var. Hazır buketleri de 350₺'den başlıyordu.
Tam kayınvalide ile gitmelik yer. Beğeneceksin, alacak; mis..
Öyle tanıdık çiçekçi falan yoksa el değmemiş güzel çiçeklerden bulmak zor gibi geldi bana. İnternet sitesinden sipariş vereceğim artık. Çiçeğimi yapınca paylaşırım.. Bekleyin beni.