2018'de Tüp Bebek Yaptıranlar, Yaptıracaklar buraya

Allah yardımcın olsun inşallah korktuğun olmaz ve kısa sürede atlatırsın ağrı var mı peki öncekinde ağrılı mı olmuştu dış gebeliğin. Kiminin kendiliğinden sonlanıyor değer düşüyor diye biliyorum inşallah sende de öyle olur
valla cnm sol tarafımda ağrı olmuştu ama cok asırı degıldı ben uzerıne adet gordugum ıcınde hiç aklıma gelmemıstı.Son gece cok agrım oldu ama adet sancısından daha fena sabah kalktıgımda 1 damla kan gormustum.6 7 haftalıkmıs o zmn ben erken adet oluyorum sanmıstım.O gun aksamustune kadar zor dayandım terlemeye baslamıstım en son gazım var zannetmıstım cok sık olur bende:olamaz: ben gıdene kdr kanamam artmıs ama dısarıya degıl ıc kanamaydı.Gene aynı sey olur dıye cok gergınım acıkcası.Tedavının olumsuz olması fln bır sekılde ınsan kabullenıyor.tekrar amelıyat ve kurtaj delırecek gıbı oluyorum 1 sene de 2. dıs gebelık olacak ya off.İnsalah kendı duser.ılacları da hala devam dedı doktorum ben ılac kullanırken nasıl dusecek onu da hıc anlamadım.

Canım trasnferden önce hangi ilaçları kullandın ve dondurulmuş da ne kadar zaman sonra oluyor transfer :110:

polikistik over ve bir kanal kapalı 5.gün embriyosu transfer edilecek transferden önce puregon iğne kullandım, toplama işleminden sonra 15 20 gün sonra lucrin diye bir iğne verdi onu oldum bir sefer şimdide estrofeme devam ama haftaya bir iğne daha var puregon depot diye transferden önce onuda olucam, perşembe kontrol var bakalım ne olcak sen ne durumdasın

Merhaba hayırlı olur inşAllah
Takip ettiğim bir hoca varda o her ne kadar kişiye göre önerse de bunları genel olarak şunları tavsiye ediyor:
Akdeniz usulü beslenme
Zeytinyağı
Avakado
Birine bitter çikolata ve yer fıstığı, ceviz hergün süt ve yumurta önermiş.
Transferden sonrA ilk 7 gün sabah akşam havuç suyu, ondan sonrA 1 er bardak bu rahmi tutunmak için hazırlıyormuş , rahme iyi geliyormuş. Kabızlığa da iyi geliyormuş.
Kırmızı et, pirinç, mısır, ekmek , kırmızı meyvesuları hatta meyveler tavsiye edilmeyenler.
Balık tüketimi öneriliyor. Birde kivi ve ananas tavsiye ediliyor.vitamin takviyeleri vs.
teşekkür ederim zaten Antalyalıyım tam bana göre olmuş liste ananas ve kavrulmamış taze kabak çekirdeği almıştım bende:)

polikistik over ve bir kanal kapalı 5.gün embriyosu transfer edilecek transferden önce puregon iğne kullandım, toplama işleminden sonra 15 20 gün sonra lucrin diye bir iğne verdi onu oldum bir sefer şimdide estrofeme devam ama haftaya bir iğne daha var puregon depot diye transferden önce onuda olucam, perşembe kontrol var bakalım ne olcak sen ne durumdasın

Anladım canım baya kulanıyormuşsun ilaç iğne falan Allah yardımcın olsun. Bende Nisan da 5. gün dondurulmuşlarla tekrardan başlayacağım tedaviye Allahın izniyle ilk tedavim şubat 20 de kimyasal gebelik oldu maalesef Rabbim bu kez nasip eder inşallah hepimize :dua:

Kızlar sakın idrar testi yapmayın , sonuç pozitif bile olsa erken olduğu için idrarınızda çıkmayabilir boş yere üzersiniz kendinizi. Kendinizi istediğiniz gibi üzebilirsiniz ama Bebişler içinizdeyse bide onları üzeceksiniz işte ona müsaade edemem. Kıyamam yiğenlerime . Sakın yapmayın kızarım heee:sinirli: 10. Günde kan testi yaptırabilirsiniz illa 12 yi beklemenize gerek yok ama idrar testi olmaz bu konuda anlaşalım.

Canım benim doktorun takipte sonuçta değil mi? Kimdi doktorun? ALLAH ın izniyle birşey olmaz ilkiyle kıyaslama bu sefer daha bilinçlisin ve herşeyin farkındasın. Bende umudu kesemiyorum senden nedense çok istediğimdendir belki, umutla bekliyorum hala. Kendine çok yükleniyorsun rahatlamaya çalış biraz , doktorun süreçle ilgili rahatlatmamış bilgilendirmemiş seni biraz gıcık oldum ona başka bir doktora gidip danışsan mı acaba?

Değildir kuzum denersin merak etme biraz kendine müsaade et çok yoğunlaşma, bu esnada eşine yönelik tedavi süreci başlatın bence. Hulusi hoca vitamin ilaç vs. Veriyormuş, mikrochip yöntemi öneriyormuş siz öyle mi yapmıştınız hatırlamıyorum ama. Kaan Aydos var bide bu alanda uzman. İş ve kayınvalide süreçlerini de atlatıp başlarsınız tekrar herşey güzel olacak inşAllah biraz zamana ihtiyacın var.

valla cnm ne dıyeyım bılmıyorum 3. test olmus duzenlı artıs yok.telefında konustum cumartesı gunu bana dıs gebelık olabılecegını bıle soylemedı.Her sey olabılır olumlu da olabılır kımyaal da olabılır sureklı yuvarlak konustu.Bende sınır oldum ztn dedım ben cahıl degılım bu konuda dıs gebelık yasayabılecegımın farkındayım.ben oyle dıyınce o da olabılır dedı ama hep yuvarlak cevaplar.Allah kısmet ederse olur dıyor onu bende bılıyorum:sinirli: bugun de ayrı sordum hemsırelere benı dedım oyalamayın ıgne ıle çözülebılecek bı durumsa dedım yapalım bana neden ıskence cektırıyorsunuz dedım tek dedıklerı ılaclara devam.ben öyle dıyınce carsamba gene kan ver onun sonucuna gore doktor senı muayene edecek ona gore karar verılcek dedı. Esım ztn ayrı bır olay hala olumlu olma ıhtımalı var dıyıp benı delı edıyor.Tedavı fln oldugu da yok ben ugrasıcam doktor bulucam cocuk gıbı elınden tutucam goturucem ben ugrasmazsam hıcbırseyın olacagı yok yanı. Kayınvalıdemle kayınpederımı de su anda hıc cekebılecegımı sanmıyorum bu hafta gelecekler ztn ben bu halde onlarla nasıl ugrasıcam onu hıc bılmıyorum yarın obur gun pat dıye amelıyata alınabılırım. Esıme dedım ztn ne ıstıyorsan onu de geleceklerse ben anneme gıdıcem dedım ne cenelerı durur ne bogazları allahım gunah yazmasında gram sabrm yok yanı olduresım gelıyor herkesı.

allah yardımcın olsun cnm üzme kendimi herseyde bi haayr vardr nasipp herşey allahm bu dünyada bizi byle sınıyormuş bu dunyada sıkıntı çeken öldüğü zaman cekmiycekmis bizim sınavımız bu.Senn sıkıntın varken başkalarını nasl düşünüyorsun rabbim bu gzel kalbini görsün canm arkdasm:KK200::KK200:
Biliyorum cnm hayırlısı olsaydı ztn Rabbım verırdı tekrar dıs gebelık olam ıhtımalı tekrar amelıyat ve kurtaj olasılıgı benı mahfettı korkum ıstegımın onune gectı.Bu hafta da esımın aılesı gelecek ben napıcam nasıl ugrasıcam bılmıyorum.Laftan anlayan ınsanlar da degıller ben sımdı amelıyat olucam desem gecmıs olsun dıyecklerı yerde sureklı hastasın derler kafa o yonde yanı.Bılmıyorum valla napıcam allahın bı bıldıgı vardır yanı yoksa ben delıreyım dıye ugrasıyor diyecegım artık tovbe hasa.

ilk deneme başarısız olunca dondurulmuş yoktu ikinci deneme için başladım bu sefer Allahtan dondurulmuş var 1,5 aydır rahim dinlendirme yaptı doktor ilaçlara başladım bakalım hayırlısı hepimiz için her şey çok güzel olur inşallah
insllah hayırlısı olur cnm hep dua et bizd3 hep birbirimiz iciin ediyoruz cnm

Biliyorum cnm hayırlısı olsaydı ztn Rabbım verırdı tekrar dıs gebelık olam ıhtımalı tekrar amelıyat ve kurtaj olasılıgı benı mahfettı korkum ıstegımın onune gectı.Bu hafta da esımın aılesı gelecek ben napıcam nasıl ugrasıcam bılmıyorum.Laftan anlayan ınsanlar da degıller ben sımdı amelıyat olucam desem gecmıs olsun dıyecklerı yerde sureklı hastasın derler kafa o yonde yanı.Bılmıyorum valla napıcam allahın bı bıldıgı vardır yanı yoksa ben delıreyım dıye ugrasıyor diyecegım artık tovbe hasa.
allah yardmcin olsun kuzum ben kaynanmlar dlioluyorlar aman sana bsey olmasn ccuk olur diyolar biraz anlays olmasi lazm nasll insanlar eşin syllesin ailesine byle byle oldu diye nediycemi blemedm gzel arkadsm

allah yardmcin olsun kuzum ben kaynanmlar dlioluyorlar aman sana bsey olmasn ccuk olur diyolar biraz anlays olmasi lazm nasll insanlar eşin syllesin ailesine byle byle oldu diye nediycemi blemedm gzel arkadsm
cnm soylese bı dert soylemese bı dert.Oncekı gebelıgımde bıldıgım ıcın ben soylemedım 2 3 ay gectı ustunden esımın ustune gıdıyorlar sureklı cocuk cocuk dıye bana da aynı sekılde.Esım patlamıs soylemıs snunda.Onlar sehır dısında yanlarına gıttık 1 bayram bana dedı boyle ola olmus ben de salak gıbı anlattım anne ya sonucta hani.Hiç bişey demedı gulerek aman onun daha kalbı olmamıstır bısey olmaz dedı.ıcıme oturdu tabı lafı.beddua etmedım allah korkumdan ama allaha havale ettim yanı.esıme de dedım geleceklerı zmn soyle ben anneme gıdıcem dedım kaldıracak durumda degılım yanı kımseyı.

valla cnm ne dıyeyım bılmıyorum 3. test olmus duzenlı artıs yok.telefında konustum cumartesı gunu bana dıs gebelık olabılecegını bıle soylemedı.Her sey olabılır olumlu da olabılır kımyaal da olabılır sureklı yuvarlak konustu.Bende sınır oldum ztn dedım ben cahıl degılım bu konuda dıs gebelık yasayabılecegımın farkındayım.ben oyle dıyınce o da olabılır dedı ama hep yuvarlak cevaplar.Allah kısmet ederse olur dıyor onu bende bılıyorum:sinirli: bugun de ayrı sordum hemsırelere benı dedım oyalamayın ıgne ıle çözülebılecek bı durumsa dedım yapalım bana neden ıskence cektırıyorsunuz dedım tek dedıklerı ılaclara devam.ben öyle dıyınce carsamba gene kan ver onun sonucuna gore doktor senı muayene edecek ona gore karar verılcek dedı. Esım ztn ayrı bır olay hala olumlu olma ıhtımalı var dıyıp benı delı edıyor.Tedavı fln oldugu da yok ben ugrasıcam doktor bulucam cocuk gıbı elınden tutucam goturucem ben ugrasmazsam hıcbırseyın olacagı yok yanı. Kayınvalıdemle kayınpederımı de su anda hıc cekebılecegımı sanmıyorum bu hafta gelecekler ztn ben bu halde onlarla nasıl ugrasıcam onu hıc bılmıyorum yarın obur gun pat dıye amelıyata alınabılırım. Esıme dedım ztn ne ıstıyorsan onu de geleceklerse ben anneme gıdıcem dedım ne cenelerı durur ne bogazları allahım gunah yazmasında gram sabrm yok yanı olduresım gelıyor herkesı.
Kuzum tek başına uğraşıp duruyorsun çok yıpratıyorsun kendini, öncelikle korkman gayet doğal ama ilki gibi olmayacak emin ol. Birde başka bir doktor bul bence acilen . Hiç güvenilir gelmedi bana doktorun. Ankaradaydın sen değil mi, Hulusi hocadan bir randevu al bence. Öğleden sonrA 4 gibi alırsan anca 6 gibi sıra sana geliyormuş iş çıkışı gidersin sıkıntı olmaz. Kapalı yaşıyorsunuz herşeyi bu daha da yıpratıyor inan başta bende öyle yaşıyordum ordan biliyorum. Biraz da eşinden kaynaklanıyor bu stresin, baba olmayı istemek kolay ama elini o da taşın altına koymalı bunu açık yüreklilikle söyleyebilirsin seni bu süreçte yalnız bırakmasın ailesiyle de o baş etmeli önce. İletişimsizlik çok ufak şeyleri bile büyük mesele haline getiriyor bizde de var aynı sıkıntı. Benimkiler de aynı başta birşey demeden sürekli yutarak geçiştiryorduk ama İnan öyle de yaranamıyorsun sadece yıpratıyor bu seni hiç birşeyin çözümü olmuyor bilakis patlaya patlaya gidiyor herşey. Sonra bende konuşmaya başladım. Zihniyet çok korkunç tiksiniyorsun başta arada eşin olmasa yüzlerine bakacağın insanlar değil diyorsun ama eşinin hatrı için yutuyosun gene. En azından saklama stresinden kurtuluyorsun, senden beklenti modu değişiyor . Ne bileyim kaç yaşına gelmiş insanlar ne desen değiştiremezsin en az nasıl zarar görürsün, nasıl korursun kendini ve aileni onları düşün ona göre davran. Ben mesafe koydum şimdilik. Mecbur ana baba hürmet gösteriyorsun tabi ama içim buz gibi oldu. Zaman düzeltir mi bilmem.
Bu ciddi anlamda bi stres kaynağı kontrol altına almanız lazım söyleyin ondan sonrA mücadele edin, saçma sapan istemiyorsunuz da yapmıyormuşsunuz gibi triplere girmesinler.
Şimdi uğraşacak zaman mı sende öyle bir güç var mı , tabiki değil ama imtihan işte gelince Çifter Çifter geliyor.
Önceliğin dış gebelik mi , dış gebelikse sürecin nasıl olacak bunu netleştirmek inşAllah korktuğun gibi olmayacak canım. Dua ediyorum kuzum senin için.

cnm soylese bı dert soylemese bı dert.Oncekı gebelıgımde bıldıgım ıcın ben soylemedım 2 3 ay gectı ustunden esımın ustune gıdıyorlar sureklı cocuk cocuk dıye bana da aynı sekılde.Esım patlamıs soylemıs snunda.Onlar sehır dısında yanlarına gıttık 1 bayram bana dedı boyle ola olmus ben de salak gıbı anlattım anne ya sonucta hani.Hiç bişey demedı gulerek aman onun daha kalbı olmamıstır bısey olmaz dedı.ıcıme oturdu tabı lafı.beddua etmedım allah korkumdan ama allaha havale ettim yanı.esıme de dedım geleceklerı zmn soyle ben anneme gıdıcem dedım kaldıracak durumda degılım yanı kımseyı.
nediyim canm ne anlayışsız insanllar var ben aglarm kaynanm bsver ccugu olan napiyo siz iyi olum diyo ne grumcelerim ne kaynvaliedm hic bsey demezler benm icin dua ederler hep allahm kaynnanlara kalp gzelligi versinde senn uzerine gelmesinler. rabbim senn icinn gzellligini grsun kuzum. esin nededi pki sn anneme gderimm diyncee yani koruyormmu seni

Kuzum tek başına uğraşıp duruyorsun çok yıpratıyorsun kendini, öncelikle korkman gayet doğal ama ilki gibi olmayacak emin ol. Birde başka bir doktor bul bence acilen . Hiç güvenilir gelmedi bana doktorun. Ankaradaydın sen değil mi, Hulusi hocadan bir randevu al bence. Öğleden sonrA 4 gibi alırsan anca 6 gibi sıra sana geliyormuş iş çıkışı gidersin sıkıntı olmaz. Kapalı yaşıyorsunuz herşeyi bu daha da yıpratıyor inan başta bende öyle yaşıyordum ordan biliyorum. Biraz da eşinden kaynaklanıyor bu stresin, baba olmayı istemek kolay ama elini o da taşın altına koymalı bunu açık yüreklilikle söyleyebilirsin seni bu süreçte yalnız bırakmasın ailesiyle de o baş etmeli önce. İletişimsizlik çok ufak şeyleri bile büyük mesele haline getiriyor bizde de var aynı sıkıntı. Benimkiler de aynı başta birşey demeden sürekli yutarak geçiştiryorduk ama İnan öyle de yaranamıyorsun sadece yıpratıyor bu seni hiç birşeyin çözümü olmuyor bilakis patlaya patlaya gidiyor herşey. Sonra bende konuşmaya başladım. Zihniyet çok korkunç tiksiniyorsun başta arada eşin olmasa yüzlerine bakacağın insanlar değil diyorsun ama eşinin hatrı için yutuyosun gene. En azından saklama stresinden kurtuluyorsun, senden beklenti modu değişiyor . Ne bileyim kaç yaşına gelmiş insanlar ne desen değiştiremezsin en az nasıl zarar görürsün, nasıl korursun kendini ve aileni onları düşün ona göre davran. Ben mesafe koydum şimdilik. Mecbur ana baba hürmet gösteriyorsun tabi ama içim buz gibi oldu. Zaman düzeltir mi bilmem.
Bu ciddi anlamda bi stres kaynağı kontrol altına almanız lazım söyleyin ondan sonrA mücadele edin, saçma sapan istemiyorsunuz da yapmıyormuşsunuz gibi triplere girmesinler.
Şimdi uğraşacak zaman mı sende öyle bir güç var mı , tabiki değil ama imtihan işte gelince Çifter Çifter geliyor.
Önceliğin dış gebelik mi , dış gebelikse sürecin nasıl olacak bunu netleştirmek inşAllah korktuğun gibi olmayacak canım. Dua ediyorum kuzum senin için.
Cnm benim ya uzun uzun yazmışsın.Herkesin imtihanı farklı işte.Eşim ailesiyle hiç anlaşamıyor o sürekli benim üstüme atmak derdinde ama benden buraya kadar artık.Eşimle ikimizde de sorun var ama eşimde çok daha fazla bunu desek bile kabul etmezler ztn her şey benim üstüme atılack bi dediklerini duysan yani yenir yutulur cinsten değil bir de etrafa yayacaklar.Eltim evlenir evlenmez bebegı oldu o da duyacak halıyle ondan sonra seyret gumburtuyu.Ben ztn uzun zamandır mesafelıyım uzak oldugum zamanlarda cok ıyıyım.acıkcası cok gergınım ve susabılecegımı dusunmuyorum susmak da ıstemıyorum artık.Esım dısardan cok guclu gorunuyor ama cabuk dagılan bırı sureklı benım onu toplamam gerekıyor ne yazık kı bıseyler yap dedıgımde ben ne yapacagımı bılmıyorum soyle yapayım dıyor bana.Su anda onun tedavısını dusunemıyorum ne yazık kı.İstanbuldayım cnm ben tanıdıgım bıldıgım baska doktor da yok ne yazık kı.Doktorum ıyı bır kadın ama asırı yogun paldır kuldur muayene sureklı soracagın herseyı hemsırelere soruyorsun bende memnun degılım acıkcası.Kendımı takıp edıyorum su anda agrm var mı kanamam var mı dıye carsamba gunu tahlılden sonra bırseyler olacak artık ztn doktorum hala bekle dıyorsa gıdıcem bı devlet hastanesıne sonunda.
iş yerınden ızın de alamıyorum daha yenı ızın kullandım transfer sonrası amelıyat ınsallah olmam ısımden olucam az kaldı. Hakkımızda hayırlısı olsun cnm ilgin ıcı cok tesekkur ederım:KK200:

nediyim canm ne anlayışsız insanllar var ben aglarm kaynanm bsver ccugu olan napiyo siz iyi olum diyo ne grumcelerim ne kaynvaliedm hic bsey demezler benm icin dua ederler hep allahm kaynnanlara kalp gzelligi versinde senn uzerine gelmesinler. rabbim senn icinn gzellligini grsun kuzum. esin nededi pki sn anneme gderimm diyncee yani koruyormmu seni
Allah herkesı baska sekılde sınıyor iste cnm.Esım bısey dıyemıyor onca yaptıklarına ragmen gecen sene 2,5 ay bende kaldılar yemektır bulasıktır camasırdır gık cıkarmadan baktım aılesıne bi de calısıyorum yanı evde de degılım ama artık olmus bebegıme laf ettıkten sonra durum degıstı.Istıyosa laf desın yanı umrumda degıl canımla ugrasıyorum burda kımsenın trıbıyle ugrasamam.Cok ıstıyosa kendı anası babası otursun baksın.

X