- 17 Eylül 2014
- 8.274
- 12.959
- Konu Sahibi kinalikadin
- #37.281
Canım ikizlerde bu tür sorunlar çok oluyormuş.Aylardır yazmasamda neredeyse her gün bu sayfayı takıp ediyordum. Tüp bebek tedavisi ile ikiz gebeligim oldu. Hem de sadece 2 yumurta ile 2 embriyo ile. Doktorların %35 tüp bebekle hamile kalma ihtimalin var demesi ile dünya başıma yikilmisti. İlk tedavide pozitif olmasi mucize, karnımda buyumeleri mucize, ben de anne olabileceğim Allah ın ne büyük lütfu derken; bugün kontrolde bir bebegimin gelişiminin yavasladigini öğrendim. Diğerine göre kucuktu ama fark bu kadar çok değildi. Daha 10 gün önce kontrole gittim. Şimdi biri 1800 biri 1200 gram. Bu durum gün geçtikçe daha da kotulesecek. Belki bu hafta sezeryana gireceğim. En iyi ihtimal 2 hafta içinde. Nolur dua edin. Burda benimle aynı durumda olan varsa lutfen yardım edin. Hangi süreçlerden gectiniz? Doktor büyük olan için küçüğü feda edebiliriz dedi. İkisinin birden sağlığını riske atmış da olabiliriz dedi. Perinatolojiye yönlendirip ona göre karar vermemizi isteyecekmis. Bir daha çocuğumun olma ihtimali de çok çok az.
Kan akışı yetersiz geliyor heralde diye düşünüyorum 2 bebek olunca.
Benim tek ama acmiz 16.haftadan beri geriden geliyor.
Buda kiloyu etkiliyor,15te bir kontrole gidiyorum.
Gelişimi durmadığı,kilo aldığı sürece hiçbir sorun yok diyor benim doktor.
Bir ara aradaki fark 17 güne kadar çıkmıştı,bu hafta çok şükür birazda olsun azalmış.
İnşallah tamamen kapatır gününde saatinde gelişimini tamamlamış bir şekilde kucağımıza almak nasip olur.
Açılmam var yazısını okuyumca bebiş geldi dedimKızlar 1 parmak açılmam var, rahim ağzı bayağı kısalmış, yumuşamış, bebiş iyi, ben iyiyim, kafa o kadar aşağıda ki ölçemiyoruz :) ama tahmini 3400 gr, 51 cm. Artısını eksisini konuştuk.... Alttan muayenede biraz bilerek zorladı. Bu yaptığım tetikler büyük ihtimalle dedi. Başlamazsa perşembe muayene, cuma yatış ve suni olarak planladık. Bu durumda en geç cumartesi kollarımda prenses.
Heyecanlı 3-4 gün bekleyiş başladı desene