2018 yılı sıfırdan birikime başlayanlar

Merhaba hanımlar. Bende aranıza katılmak istiyorum müsadeniz olursa. Ev hanımıyım,1 çocuğum var.toplamda 550 lira ödediğim iki ayrı bes im var. Biriktirdiğim parayla da 40 gr bilezik yaptım(iki yılı buldu biriktirmek). Yine birikime başlamak istiyorum.
Aylık ancak gram veya çeyrek alabilirim
Merhaba hoş geldin bende 23 yaşında bekarım. Kaç gram hedefin subat icin

Bol birikimler olsun inşallah hepimiz için aslinda benimde hedefimde bilezik var ama ilk etapta ufaktan nasıl biriktirim (sonrasında hepsini bozdurup bilezik yapmak icin) henüz karar veremedim :)
Siz nasıl yaptiniz birikiminizi acaba fikir verebilir misiniz?
Gram altın yada çeyrek alırken hep aynı kuyumcudan alıp anlaşma yapın bozdururken hani belli bi miktar kayıp oluyor ya o olmasın bileziği de o kuyumcudan alın bunu kuyumcu ile konuşun hemen kabul eder genelde böyle yapıyorlar çünkü müşteriyi elde tutmak icin

Ben bir banka hesabı açtım kendime. Her hafta cuma, biriktirdiğim parayı za,çok demeden yatırdım. Hatta komik olacak ama 20 lirayı bile atm ye yatırdığımı bilirim:) o disiplini bozmayayım diye. Çünkü ben çok severim harcamayı. Kendimden çok kısarım ama başkası için. Mesela kahve içmeye çıkıyoruz arkadaşlarla,yanımda para var ve ben o hesabı ödemeye mecbur hissediyorum. Hala törpülemiş değilim bu huyumu. Sadece çıkmalarımı azaltabildim.
Bide bozuk oaraları ayrıca biriktirip gram aldım aylık
Alman usulü yapın yada yarı yarıya .

Merhaba hanımlar. Bende aranıza katılmak istiyorum müsadeniz olursa. Ev hanımıyım,1 çocuğum var.toplamda 550 lira ödediğim iki ayrı bes im var. Biriktirdiğim parayla da 40 gr bilezik yaptım(iki yılı buldu biriktirmek). Yine birikime başlamak istiyorum.
Hoşgeldin bacım bereketli ola

Canlar ben hedefleri , birikimleri yazıyorum ama gözden kaçırdığım yanlış yazdığım falan olursa yada yazmayı unuttuğum beni uyarın olur mu :)

hoşgeldin bacim

Ben once gr altin aliyorum, 22 ayar olanlardan. Boylelikle hem bilezik alirken para biriktirmeye basladigim ana gore altin yukselmisse kar ediyorum hemde elimdeki Turk Lirasini harcamiyorum
kuyumcular da bu gram altın al sat olayı iyi olsa bende öyle yapacam ki gram alıyorum isbanktan

Arkadaşlar azminizi Gerçekten tebrik ediyorum:KK9::KK9: ben de kendime güzel bir hedef koyup aranıza katılacağım inşallah
bencede gel bacim

Ahahhaa bunu real de de hep söylüyorlar ama sevgilim bey beni almaya hic niyetli degil :))
ben seçilmem secerim de o niye almasın böylesi olgun ve ekonomik becerikli bir genç kızı. Ben ve birçok kişi ben gibi evlenir çocuk olur ancak birikim leri borç ödemek içen girer ama bak sana masalllah şimdiden çok çok önden gidiyorsun tebrikler.:KK66:

ben seçilmem secerim de o niye almasın böylesi olgun ve ekonomik becerikli bir genç kızı. Ben ve birçok kişi ben gibi evlenir çocuk olur ancak birikim leri borç ödemek içen girer ama bak sana masalllah şimdiden çok çok önden gidiyorsun tebrikler.:KK66:
Ben seçilmem seçerim cok iyiydi:))
Valla bizim 5 6 yıl oldu :) uzadıkça uzuyor sonu ne olur bilmem :)
Adaletin bu mu dünya ne yar verdin ne mal dünya şarkısı benden hepinize gelsin :)))

hoşgeldin bacim

kuyumcular da bu gram altın al sat olayı iyi olsa bende öyle yapacam ki gram alıyorum isbanktan

bencede gel bacim

Gerçekten öyle şimdiki genç kızlar ohhoooo anne babasinin iliğine kadar soyuyor resmen ama maşallah taktir ettim arkadaşı :KK9::KK9:

Gerçekten öyle şimdiki genç kızlar ohhoooo anne babasinin iliğine kadar soyuyor resmen ama maşallah taktir ettim arkadaşı :KK9::KK9:
Hepimiz birlik olunca birikim oluyor valla bende hepinizi takdir ediyorum birleşince başarıyoruz buraya yazınca mecbur gibi birikim yapıyoruz . Bu arada bu gün kumbarama 3.5 tl attım . Kumbara da yarısina kadar doldu ve baya ağırlaştı bakalim ne çıkacak içinden

Hepimiz birlik olunca birikim oluyor valla bende hepinizi takdir ediyorum birleşince başarıyoruz buraya yazınca mecbur gibi birikim yapıyoruz . Bu arada bu gün kumbarama 3.5 tl attım . Kumbara da yarısina kadar doldu ve baya ağırlaştı bakalim ne çıkacak içinden

Allah bereket versin :) ben ay sonunda açıcam kumbarayi cikani buraya yazarim ve bide hedef belirleycemm benide eklersiniz listeye :KK49:

gümbür gümbür geliyorum tutmayin beni ( fena gaza geldim) :KK70:

Allah bereket versin :) ben ay sonunda açıcam kumbarayi cikani buraya yazarim ve bide hedef belirleycemm benide eklersiniz listeye :KK49:

gümbür gümbür geliyorum tutmayin beni ( fena gaza geldim) :KK70:
Ahahahha :) ben konuyu actigim ilk günler koştum hemen bi kumbara aldım cuzdanimdanda 45 lirayı aldım hemen Allahu-ekber diyip attim kumbaraya :)) cüzdanda 5 10 lira bişey kalmıştı ama ben mutluydum çünkü çok gaza gelmiştim :)) 15. Günün sonunda açtım kumbarayi 220 tl cikti . Şimdi bu kumbarada ne çıkacak bilmiyorum hemen dolsa da acsam :))

X