• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 tüp bebek yaptıranlar (SIRALI)

Bu basarisiz denemelrde hepimiz ayni hayal kirikliklarini yasiyoruz. Cevremdeki insanlar abarttigimi soyluyorlar. Buradaki yazilanlari okudukca kader arkadaslarimin da benim gibi hungur hungur agladigini goruyorum. Davulun sesi uzaktan hos gelir misali. Insanlar neler yasadigimizi ne umutlar besledigimizi bilemiyorlar...
Aynen herkeze ne kdr kolay gekiyor demi daha yasinniz kucuk ne bu kdr olur diyorlar iste yas kucuk ama sorun olunca bisey ifade etmiyor heleki birde tedaviyi abarttimi nazli oldugumu surecde dusununler insanlarlami ugrascan kndinlemi gercekdn zor. Bu insanlar beni mafetti zatenn ne dedikoduleri botiyor ne laflari herkezin nie cocuk yapmiysn cocugunuz olmuyormu tedavi oldunizmu sorusundan yoruldum yiprandm birgun patlayacagim dusun dusun icime at kndime zarar verdm hep.

Her umut edisimde ayni sonla karsilasmak beni cok uzdu isyan etmiyrm haddim deil bunada sukur hayirlisi buymus demekki olmayinca olmuyor demekki bu bayramda anneme mujde veremicekmisim bu bayramda solgun gecicekmis bizim icin. Allahim size nasip etsn hayirlisuyla dogurmayi banada eder insallah maddi manevi toplanmamiz lazim sonra devam ederrim Allah izjn verirse cok uzuldum ama yikilmadm 10 kere deneyen var 20 yil bebek bekleyen var onlarin cani yokmu dedim kndime. Bi sekilde toparlanicam cok zor ama baska bir carem yok aglicam cok aglicam hergun belki ama sabredicem.. Allah buyukdur.
Üzülmemek elde değil..çok zor anlayabiliyorum cnm seni. Bak bende ilk tedavimde çok düşük olan amh ile dr bana hiç ümit vermedi ve çok tembel yumurtalıkların dedi...yüksek doz ilaç kullandılar ve bir tane bile yumurtam gelişmedi...insan kendini öyle kötü ve kusurlu gibi hissediyorki anlatamam sana...dr için belki sıradan bir açıklama olsa dahi o duyduğun kelimeler resmen yankı yapıyor kulağında ve tekrar ediyor...o zaman çok yumurta geliştiren insanlara gıpte etmiştim..çünki yumurta bile geliştiremiyordumm..transfer aşamasına bile gelemicektim belki hiçbir zaman...ama herşeyin ötesinde Rabbim ol desin yeterki..sonraki ay sadece iki yumurta geliştirebildim ve sağlıklımı döllenirmi dolumu boşmu derken ikisinde kaliteli çıktı...ve ikiside transfer edildi..şimdi sonu ne olur bilemem ama o kadar umutsuzken iki yumurta ile şansımın ne kadar olabileceği konusunda endişelenmeyi bıraktım..olursa olur olmazsa Rabbimin takdiri dedim..herşeyin hayırlısı nı dilemek en doğrusu..benim bir tanıdığım var 20 yıl sonra çocuk sahibi olmuş ve çocuğu 17 yasında iken lösemiden kaybetti...bir varmış bir yokmuş derdi hep ..bu örneği düşününcede olmasımı olmamasımı iyiydi diye düşünmemek elde değil..hayat bir sınav cnm. .iyi yada kötü olan herşey bizim için. .dua et bol bol ..hayırlısı olsun kuzum.

Kızlar özelliklede pozitifi gören ve gebeliği devam edenler bir sorum var. Benim işk transferimden sonra çok fazla akıntım olmuştu ama o daha sonra düştü. Şimdi ikinci transferim yapıldı ama hiç akıntım yok yani çok azcık sarı lekelenme var okadar. Böyle akıntısı olmayıp gebe kalan var mı? Genelde herkes akıntı gebelik belirtisi diyor moralim bozuldu :(

Aynen herkeze ne kdr kolay gekiyor demi daha yasinniz kucuk ne bu kdr olur diyorlar iste yas kucuk ama sorun olunca bisey ifade etmiyor heleki birde tedaviyi abarttimi nazli oldugumu surecde dusununler insanlarlami ugrascan kndinlemi gercekdn zor. Bu insanlar beni mafetti zatenn ne dedikoduleri botiyor ne laflari herkezin nie cocuk yapmiysn cocugunuz olmuyormu tedavi oldunizmu sorusundan yoruldum yiprandm birgun patlayacagim dusun dusun icime at kndime zarar verdm hep.
Kuzum bnm davulun sesi uzaktan his gelir bizi sadece bizim gibi olanlar anlar hergün aglardım yasın genc niye acele ediyon derlerdi halbuki hepsini bebegi vardı hele su kendini bilmezlerin soruları iyice mahvederdı tako doktoruma tanısan ça kadar beni ve esimo o kadar guzel motive ettiki evli cıftler in bir yıl içinde olmuyorsa ben erken demem demek ki bişi var tedaviye gerek var kimse karısmasın erken degil gec bile dedi sonra kimseyi dinlemedik biz sende dua et bos ver kuzum herkesı Rabbım hepimize verecek meleklerı

Kızlar özelliklede pozitifi gören ve gebeliği devam edenler bir sorum var. Benim işk transferimden sonra çok fazla akıntım olmuştu ama o daha sonra düştü. Şimdi ikinci transferim yapıldı ama hiç akıntım yok yani çok azcık sarı lekelenme var okadar. Böyle akıntısı olmayıp gebe kalan var mı? Genelde herkes akıntı gebelik belirtisi diyor moralim bozuldu :KK43:
Cnm moralini bozma herkese farklı belirtiler oluyor olmayanlarda oluyor jel kullanan cok kısı var akıntı ondanda olabılır

Kızlar özelliklede pozitifi gören ve gebeliği devam edenler bir sorum var. Benim işk transferimden sonra çok fazla akıntım olmuştu ama o daha sonra düştü. Şimdi ikinci transferim yapıldı ama hiç akıntım yok yani çok azcık sarı lekelenme var okadar. Böyle akıntısı olmayıp gebe kalan var mı? Genelde herkes akıntı gebelik belirtisi diyor moralim bozuldu :KK43:
Bende akıntı olmadı cnm...JEL kullandığım için sadece jel gün içinde geri geliyordu..

Bende ne akıntı nede başka birşey hiç bir belirti yoktu canım

Canım ne güzel yazmışsın ağzına sağlık bende inanmak istiyorum ama içimden bir ses boşuna uğraşma diyor sonra sanki minik yavrumun sesini duyar gibi oluyorum ( içimdeki ses sanki bir kız ) anne benim için mücadele et diyor her gece ALLAHIMA ne olır lütfen yalvarırım artık meleğimi gönder diyorum ama her gece rüyamda görüyorum kokladımı süt verdiğimi sabah bir tel.çalıyor arkadaşım ben hamileyim diyor sonra facebok da ultrason kağıdı ailemiz büyüyor diye fotoğraflar bazıları da offf yine hamileyim diyor 4.ye kazayla oldu diye üzülüyor bizler özene bezene yapıyoruz yine olmuyor aman ovulasyon günü bilmem neleri takip ederek hayatımız geçiyor artık umut etmekten sıkıldım ve pes etmek üzereyim :cry:ne olur bu mesajı alan herkes birbiri için dua etsin belki içimizden birinin ettiği dua dua kapılarının açıldığı ana denk gelirde hepimiz hamiş okuruzz İNŞAALLAHHoppa
Yazdıklarını okurken gözümden akan yaşlara engel olamadım,yazında kendimi buldum hep bi kız çocuğu özlemim oldu,rüyalarımda karnımda taşıdım ben yavrumu, tekmelerini hissettim,emzirdim,büyüttüm...
Sabahlar boyunca ağlayarak uyandım Allahım rüyalarım gerçek olsun diye katından hayırlı sağlıklı bi evlat nasip et diye...
3 defa tüp denedim 2 sinde transfere gidebildim :KK43:
Yinede yılmadım 3.tüpte Allah bana mucize 4 tane embriyo nasip etti
İnanıyorum ben inanmak istiyorum olacağına

Canı gönülden dua ediyorum tüm bu yolda uğraşan, doktor kapısında bekleyen herkese Rabbim bizlerede salih saliha evlatlar nasip et diye :dua:

Bende dün yumurta toplattım bir tane çabuk gelişince iğneye devam etmeden bir taneyi topladılar. Bugünde aradılar yarın sabah transferin olacak diye. Karnım hala şiş toplamadan sonra başladı. Ama normal diyorlar. Crinone jele başladım dün toplamadan sonra. Sanırım transfer sonrası da devam edecek. Benim ilk denemem. İnş tutunur. Ayrıca rahim ağzı alındı benden 2 ay önce. Gergin başladım tüp bebeğe ama emeklerimiz boşa çıkmasın inş.

Rahime tutunmadısını engelliyor eğer tutunsa bile erken düşüğe neden oluyor.benimde vardı tek tüpümde kışın laporoskopi oldum iki tüpümde bağlandı
Çok geçmiş olsun bende ilaçlardan dolayı oldu ikisi aynı mı oluyo diye merak ettim

Yazdıklarını okurken gözümden akan yaşlara engel olamadım,yazında kendimi buldum hep bi kız çocuğu özlemim oldu,rüyalarımda karnımda taşıdım ben yavrumu, tekmelerini hissettim,emzirdim,büyüttüm...
Sabahlar boyunca ağlayarak uyandım Allahım rüyalarım gerçek olsun diye katından hayırlı sağlıklı bi evlat nasip et diye...
3 defa tüp denedim 2 sinde transfere gidebildim :KK43:
Yinede yılmadım 3.tüpte Allah bana mucize 4 tane embriyo nasip etti
İnanıyorum ben inanmak istiyorum olacağına

Canı gönülden dua ediyorum tüm bu yolda uğraşan, doktor kapısında bekleyen herkese Rabbim bizlerede salih saliha evlatlar nasip et diye :dua:
Pes edersek de olmaz canım elbette dua hep dua zaten elimizden gelen ne ki doktorların en iyisi olsun ALLAH ol demedikten sonra ne işe yarar RABBİM hakkımızda hayırlısını versin eğer evlat bizim için hayırsızsa hayırlara yorup yine nasip etsin ....

Pes edersek de olmaz canım elbette dua hep dua zaten elimizden gelen ne ki doktorların en iyisi olsun ALLAH ol demedikten sonra ne işe yarar RABBİM hakkımızda hayırlısını versin eğer evlat bizim için hayırsızsa hayırlara yorup yine nasip etsin ....
Çok doğru söylüyosun canım belki bu bizim imtihanımız belkide biz ailemizin imtihanıyız kimse bilemez bunu
Gücümüz yettiğince denemeye devam edicez, inşallah mükafatını güzel birşekilde alırız:dua:

Herkes ilk adımı atarken bi korku heyacan içinde acabalar hep aklında oluyo.
Olcak mı olmucak mı ?
Gebelik oluşursa acaba sağlıklı mı ,dış gebelik mi ,kimyasal mı diye hep stres dolu bi tedavi
Yorucu bir yol ama herşeye rağmen sonucu güzel olucak inşallah
Rabbim bizlerede katından hayırlı sağlıklı evlatlar nasip edicek,o mis kokusunu içimize çektiğimiz anda bütün çektiklerimize değdi şükür dedirtecek inşallah..
Ben inanıyorum can yoldaşlarım sizde İnan’ın
İnanmak başarmanın yarısıdır
Öyle kucağımıza alana kadar endişeler heyecanlar bitmeyecek, eski yaşantılarımdan da gördüğüm her zorluğun arkasında bir kolaylık oluyor gerçekten, ben de inanıyorum sonu güzel olacak inşallah...

Kimse anlamıyor en yakının bile benn bir tek annemin benle üzüldüğünü gördüm hissettim gerisi merak İçin yanaştı dertaş olmadı Allah biliyor görüyor ya onları da yapacak herkesin kendi sınavı
Ben bir hafta anladığımı bilirim evde ama artık kimseye demeden yasıyorum acımı zaten destek olmuyor kimse boşuna üzüntümü De göstermiyeyim

Aynen öyle oluyor ağlarsa anam ağlar diye boşuna dememişler, benim süreçlerimde de en çok annem üzülmüştü eşimden bile fazla belki de, millete ancak konuşacak konu lazım herkes kendince bi yorum yapıyor akıl veriyor , “hadi canım sana çok geçmiş olsun” diye mesaj atmıştı en yakın arkadaşlarımdan biri bile, herkes kendi yaşadığını biliyor bu süreçlerde ağlamaktan üzülmekten de daha doğal bişey yok hatta içine atınca sonra daha fena patlıyor insan, üzüntünü göstermeyip güçlü durmaya çalışınca da birşeyin yok zannedip iyice duyarsız davranıyorlar, dış gebelikten iğne olduğum hafta kayınvalidem iki kere bebek görmeye çağırınca patlamıştım artık, insan ne yapacağını ne hissedeceğini bilemiyor bazen artık rabbim hayırlara çıkarsın şu zor günlerimizi...

Çok doğru söylüyosun canım belki bu bizim imtihanımız belkide biz ailemizin imtihanıyız kimse bilemez bunu
Gücümüz yettiğince denemeye devam edicez, inşallah mükafatını güzel birşekilde alırız:dua:
Canım sende kendimi görüyorum sanki sen kaç yaşındaydın sorun neydi belki daha önce sordum ama inan aklımda değil zaten bu ara ruh gibiyim ALLAHIM kimisini eşle kimisini parayla kimisini nefsiyle imtihan ediyor bizimde imthanımız buymuş inşallah yüzümüzün akıyla geçeriz bu zor sınavı sen hangi ildesin canın

Back