• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KALİTESİZ YUMURTA İLE 4.TÜP BEBEK TEDAVİSİNE BAŞLIYORUM

Yok hayır bende amh düşüklüğü var
Aylık olarak 5-6 yumurtam oluşuyor ancak
Klomenle bunun 3ünü öne çıkarabıldıler
Hayırlısı olsun canım inositol kullanıyormusun ? Protein ağırlıklı beslenmek ve inositol kullanmak yumurta gelişimine çok yardımcı

1.tedavide 35 yumurta 20 olgun çıktı 18 tane döllendi 6 tane 5.güne iyi kalite dondurulmuştu tutmadı hiç biri şuanda 16 yumurta topladılar 15 olgun çıktı 10 tane döllendi 4 tane iyi 1 tane orta kalite 5 embriyo donduruldu
Yüksek doz kullanmış ama yine asenkron olmuş demekki iyi gelmiyor o kadar doz ,şimdiki gidişat daha iyi gözüküyor ..

Yüksek doz kullanmış ama yine asenkron olmuş demekki iyi gelmiyor o kadar doz ,şimdiki gidişat daha iyi gözüküyor ..
Sonuca bakarsak evet öyle çok yüksek doz vermek hem vucüdü hem yumurtalığı yoruyor bence kalitede de etkisi oldukça yüksek az doz daha kaliteli yumurta elde ettiriyor gibi

Hayırlısı olsun canım inositol kullanıyormusun ? Protein ağırlıklı beslenmek ve inositol kullanmak yumurta gelişimine çok yardımcı
Öyle mi hiç bilgim yoktu bi bakayım canım sağol

kızlar merhaba , Aret hocayla 2.tedaviye başlamadan önce başka bir doktor tavsiyesiyle kır testi ve eşimde sperm dna testi yaptıracağız. eğer bi şey çıkmazsa kalitesiz yumurta diyip Aret beyle devam edeceğiz .

Merhaba yazılanları okuduğumda şunu anlamış oluyorum
çok yumurta,yüksek doz=kaliteli yumurta ve embriyo anlamına gelmiyor
Öyle olsaydı doktorlar neden yüksek doz ilaç kullanıyorlar genel olarak bunu anlamıyorum

kızlar merhaba , Aret hocayla 2.tedaviye başlamadan önce başka bir doktor tavsiyesiyle kır testi ve eşimde sperm dna testi yaptıracağız. eğer bi şey çıkmazsa kalitesiz yumurta diyip Aret beyle devam edeceğiz .
Merhaba biz de aynı testleri yaptırdık eşimde dna hasarı çıktı bende LH reseptöründe polimorfizm. Dün opu oldum şimdi embriyolar 5. Güne gidecek mi diye gergin bir bekleyiş… ikisi de sebep olabilir dendi :(

Deneyen arkadaşlarımız ve de hala denemekte olan akrabalarımız var.
Ben doktor arkadaşlarla da konuşuyorum.
Denedikçe deniyorlar ama sorun çözülmüyor.
Erkek ve kadın üreme unsurları kuvvetlendirilmeden yapılan bir müdahalede başarı oranı çok az oluyor :(

Bizde de çok garip sonuçlar çıktı. Benim kır testi sonucum;
CD158a KIR geni resöptörlerinin pozitif oluşu ( %13>%8) immünolojik infertilite ve tekrarlayan IVF başarısızlığı ile ilişkilendirilebilir
Eşimin sperm dna sonucunda ise %18 dna hasarı çıktı.Ayrıca yine eşimin LH hormonu alt sınırda çıktı. Testesteron 367 çıktı.çok kötü değil ama sanırım iyi de değil eşimin sonuçları.
Bu tahlilleri istemeyip beni defalarca oyalayan ve oyalamaya devam edecek olan doktorlara hakkımı helal etmıyorum.neymiş,kalitesiz yumurtaymış da defalarca denemem gerekıyormuş da. 5-10 bın tl lık tahlıllerı yaptırmayıp yüzbinlerce tl tüp bebek tedavisine para harcadım.verdikleri sonuç ve umutsuz açıklamalar da cabası.
Semra hoca ile bir öngörüşme yapacağız . Sonrasında ya Semra hoca ile ya da Meryem Kürek Eken ile yola devam edeceğiz. Şişli memorialin labı çok iyi olduğu için daha yakınız

Merhaba biz de aynı testleri yaptırdık eşimde dna hasarı çıktı bende LH reseptöründe polimorfizm. Dün opu oldum şimdi embriyolar 5. Güne gidecek mi diye gergin bir bekleyiş… ikisi de sebep olabilir dendi :(
siz de dna hasarı % kaç çıktı ve buna yönelik bir işlem yapıldı mı? Umarım 5.güne giden ve sağlıklı gebe kalabileceğiniz embrıyolarınız oluşur

siz de dna hasarı % kaç çıktı ve buna yönelik bir işlem yapıldı mı? Umarım 5.güne giden ve sağlıklı gebe kalabileceğiniz embrıyolarınız oluşur
%24 çıktı, tekrar test vermedi eşim hoca gerek duymadı ona göre seçim yapılacak dedi 2 kere örnek verdi. 6 hafta bir ilaç tedavisi vermişti ürolog o da eş zamanlı bitti zaten. Aslında üroloji doktoru embriyonun 3ten 5e gitmeme sebebi kesinlikle DNA hasarı o yüzden hasar düzelmese bile çözülür bu durum demişti. Ama kendi doktorum LH reseptör polimorfizmine daha çok takıldı yumurtanın genetiğini bozabilir diyor :(

Bizde de çok garip sonuçlar çıktı. Benim kır testi sonucum;
CD158a KIR geni resöptörlerinin pozitif oluşu ( %13>%8) immünolojik infertilite ve tekrarlayan IVF başarısızlığı ile ilişkilendirilebilir
Eşimin sperm dna sonucunda ise %18 dna hasarı çıktı.Ayrıca yine eşimin LH hormonu alt sınırda çıktı. Testesteron 367 çıktı.çok kötü değil ama sanırım iyi de değil eşimin sonuçları.
Bu tahlilleri istemeyip beni defalarca oyalayan ve oyalamaya devam edecek olan doktorlara hakkımı helal etmıyorum.neymiş,kalitesiz yumurtaymış da defalarca denemem gerekıyormuş da. 5-10 bın tl lık tahlıllerı yaptırmayıp yüzbinlerce tl tüp bebek tedavisine para harcadım.verdikleri sonuç ve umutsuz açıklamalar da cabası.
Semra hoca ile bir öngörüşme yapacağız . Sonrasında ya Semra hoca ile ya da Meryem Kürek Eken ile yola devam edeceğiz. Şişli memorialin labı çok iyi olduğu için daha yakınız
O kadar haklısınız ki… Umarım bunlar çözülecek sorunlardır. Doktor görüşmesinden sonra mutlaka haberlerinizi bekliyorum 🙏🏻

Yumurtası az olanlara yüksek doz yapılıyormuş gelişmediği için ama ben 150 ile başlamıştım 16 tane toplanmıştı bu tedabimde 225 ile başlandı 2 tane anca oluştu bence tedaviden tedaviye bide aylık yumurtalar değiştiğini düşünüyorum

her doktor farklı bir tedavi uyguluyor. kimisi gonal-f ile yumurtaları büyütmeye calısırken kimisi de klomen verip daha çok yumurta elde edip onların arasından iyi olanı bulmaya çalışıyor. ama kimse testleri yaptırmamızı istemıyor. bazı doktorlar 3-4. başarısızlıktan sonra testler istiyor.ya 1 tüp bebek tedavisi yaklaşık 200 bin tl,şu lanet testlerın tamamı (bir kısmını da devlette yaptırırsan) 20 bin tl civarı tutuyor. yap testleri ona göre ilerle. psikolojik olarak da yıpranmıyorsun tabi.

her doktor farklı bir tedavi uyguluyor. kimisi gonal-f ile yumurtaları büyütmeye calısırken kimisi de klomen verip daha çok yumurta elde edip onların arasından iyi olanı bulmaya çalışıyor. ama kimse testleri yaptırmamızı istemıyor. bazı doktorlar 3-4. başarısızlıktan sonra testler istiyor.ya 1 tüp bebek tedavisi yaklaşık 200 bin tl,şu lanet testlerın tamamı (bir kısmını da devlette yaptırırsan) 20 bin tl civarı tutuyor. yap testleri ona göre ilerle. psikolojik olarak da yıpranmıyorsun tabi.
Kesinlikle katılıyorum özellikle yumurta rezervi az olanlara yumurta toplama öncesi e2 ye bakılıyor bazı hastaneler onu bile yapmıyor sırf parası için yani kaliteli kalitesiz umurlarında değil

Back