- 20 Ocak 2013
- 4.043
- 9.142
- 408
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #79.161
Bende ondan almak istediğim için küçük beşik aldım birde dolap sadece , 1 yaşında alırım odasına kısmetse :)
Bende ondan almak istediğim için küçük beşik aldım birde dolap sadece , 1 yaşında alırım odasına kısmetse :)
bizimkinin disi asiri yavas cikiyor yaa sadece ucu var birinin. Ne zamandir da huzursuzlugunu yasiyoruz. Daha bu ilk dişMama da içiyor beni de emiyor canım ya. Doymuyor mu anlamadım. Bazen 60lık mamayı bitirmiyor bile ama beni emiyor arkasından. Diş dedi doktor da 2aydır ne dişi yaa? Beyazlık var diş etlerinde ama çıkan yok daha. Jel de sürüyorum pırasa filan veriyorum kaşısın diye yok.
Düşünmez miyim en çok düşündüğüm şey o canım ya..bizde beslenme sıkıntısı var. 5dk sonra da emiyor ağlıyor. 3saat sonra da emiyor. Kaç kere denedim yatay pozisyona gelince daha çılgın gibi ağladı. Sadece 3-4 kere sakinde beşiğindeyken yağmur sesi açtım bacağına pat pat yaptım uyudu yarım saatte filan ağlamadı da hiç. Sevindim ben de oh ne güzel alışıyor böyle uyumaya diye. Ama sonra yine ağlama krizleri olmaya başladı. 4-5-6saat uyanık kalıyor koca adam gibi dün 1e doğru ancak uyudu. Oynuyor gülüyor şımarıyor gecenin 12sinde ya. Gözleri kıpkırmızı olmuş halbuki. Ben de sen gibi 2saat uyanık kalınca rutin uygulayıp yatırsam mı beşiğine acaba? Uykusu olmasa da??
Diş olabilir canım ama 2aydır böyle bezdim valla ya. Günde 180cc içiyor bazen bırakıyor da. Gece yine uyanınca bi vericem mama bakalım uyuyacak mı. ??
Hadi hayırlı olsun darısı başımıza canım :) çıksa da rahatlasak artık ya..
Aynen derin uyumuyor demek ki. Pat diye açıyor gözleri beşiğe alınca. Ben artık kaçta uyuduk kaçta kalktık ne kadar emzirdim hatırlamıyorum bile. Devreler yandı resmen. Mutfağa gidiyorum bişey almaya gidince unutuyorum ne yapcaktım diyorum. Banyoya götüreceğim kirli çamaşırı mutfağa götürdüm bu gün. Hunilere az kaldı az
endiselenme kuzum, bizim oglan dogru duzgun dönmüyor bile, cani isterse belki nadiren dönüyor. Acayip tembel yani, işimiz varHerkeste dişler ya çıkmış ya da yavaştan görünmeye başlamış. Bizde hala yok. Ayaklarının üstünde dursun diye uğraşıyoruz, ona da hiç güç vermeyip direkt oturmak istiyor. Yürüteç koyuyorum aralıklarla biraz en azından bassın ayaklarının üstüne diye, onda bazen tamamen ayakta duruyor ama biz bassın diye uğraşırken hiç güç vermiyor bacaklarına. Emekleme desen hiç teşebbüs yok. Yüzüstü koyunca ağlayıp sırtüstü dönüyor hemen. Oturmaya bayılıyor ama. Tek başına oturtunca çok hoşuna gidiyor. Tembel mi, niye böyle bu çocuk anlamadım. Halbuki doğduğu günden beri eli ayağı hiç durmayan bir çocuk.
İlk diş daha zor gibi geldi bana. Aylar öncesinden başladı huzursuzluğu bizim çünkü. Belki hepsi aynı etkide çıkmıyordur canım.bizimkinin disi asiri yavas cikiyor yaa sadece ucu var birinin. Ne zamandir da huzursuzlugunu yasiyoruz. Daha bu ilk dişişimiz zor gorunuyor yani
ben yaptım hazır Yulaflı hipp aldım ama çokk az yedi. Daha da yer mi hiç bilemedim ya bulamaç gibi bişi. Çok çok aralarda veririm zaten bebe bisküvisi veriyorum tahıl için hatta tam buğdaydan ekmek bile tattırdım yoğurt içinde. Bilemedim canım asmdeki hemşire öyle şeyler verme bebeğine yemek yedir dedi :/Forse canim sen eti lifalif yulafi rondodan gecirip kullanacaktin, ben de mi oyle yapsam acaba?
Karanfil yağı cilt yanıklarına neden oluyor.gece gece güldürdün yine :)) şu an ortam göxümde canlandı. Eşin niye orda uyuyor gitsin başka odada uyusun. Biz kovdk valla bi de yeni yatak aldık oh mis. Allah kolaylık versin pırasa anca bir kaç dakika iş görür kopartır tabii o hırsla ama başında durcan, ya da en güzeli farklı bir jel. karanfil yağı da iyi geliyormuş sanki bir yerde okudum ama bir bak istersen netten canım. (Benimde gözler gitti yakın gözlüksüz zor yazıyorum)
Of aynı valla dr alışacak bizi biraz zorlayacak dedi sabır dedi bakalım bu ay sadece tadım olsun dedi bakalım. E bebek den hipp gece muhallebisi aldım yarın onu deneyeceğimBenim oğlum da öyle 6ay 10günlük şimdiye kadar sevdiği bişey çıkmadı. Sütü de zaten sadece uykusunda içiyor, artık oturup ağlıyorum ben ne yediricem bu çocuğa diye. Benimki de geri tartımlarda hep, nasıl olmasın ki, sadece uyurken beslenen çocuktan hayır mı gelir
Geçmiş olsun benim de çok dökülüyor kısacık kestirdim o yüzdenKızlar bu arada hep yorgun ve halsizim saçlarım çok dökülüyor diye tahlil yaptırdım aile hekimime ve tsh 8 e yükselmiş. Tiroidler çalışmıyor. Zaten 18 yaşından beri tiroid hastasıyım ama uzun zamandır değerlerim normaldi. Endokrinolojiye gitmem lazım ilaç dozu ayarlaması için sık sık tahlil isteyecek falan bebekle tek başıma gidemem nasıl olcak bilmiyorum. Saç dökülmesinden şikayetçi olan arkadaşlar baktırabilir tsh t3 t4 lerine. Bu arada kilo veremememin sebebi de belli oldu.
Boyun fıtığı olmasın bi baktır istersen benim de bu şekil başlamıştı şikayetim dikkat et ya da yataktan falan emzirmek için alırken tere hareket fala mı yaptınKızlar kolum kopuyor resmen ağrıdan!???
Sol kolum omzumdan parmak uçlarıma kadar ağrıyor. Bütün kaslarım çekiliyor gibi sanki 10kiloluk yük var kolumda. Resmen koyacak yer bulamıyorum kolumu yaa. Emziremedim oğlumu koluma koyunca kafasını dayanılmaz oldu iyice ağrısı. Diğer göğsümü verdim ama mecbur emzircem. Minoset içtim şimdi fayda eder mi bilmiyorum. Masaj vs yapıp ovuyorum yararı olmuyor. Ne oldu şimdi böyle yaa???
O zaman eşini 1 yaşa kadar gidelim die ikna etmeye çalış olmadı ben kendim götürücem de benim de geri onu takma sağlık olsun büyür elbet die düşünüyorumCanım sağlık ocağına götürüyorum her ay aşı için ama istediğim cevapları alamıyorum ki. Benimki daha 7 kilo olmadı mesela 6 aylığız. Persentilde çok geride. Gelişimi nasıl diyorum hemşireye ben bilemem doktora sor diyor. Doktora soruyorum anne sütüyle besle sadece diyor. Mamayı bırak diyor e nasıl bırakayım bu durumda kadın da o alanda uzmanlaşmamış ki haklı kaçamak yorum yapmakta. Asm dekilerin hepsi birbirinden tuhaf. Şimdi ben mamayı arttırıcak mıyım çocuk doyacak mı hepsi soru işareti. Ama eşimegöre doktor da birşey demiyormuş kilosuna boyuna bakıyormuş tamam.
Kesinlikle haklısın zaten aklımda bir sürü soru vardı. Kilo mama aşılar vs. En kötü öyle yapayım yapacak birşey yok. Ama benim kızdığım ve üzüldüğüm nokta şu ki bu bizim evladımız ve onun için elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız. Hastaneye vereceğimiz 60 lira bizi batırmayacak ama kurtarmayacak da. Aynı şeyleri başka konularda da yapıyor iyice sinirlerim bozuldu artık
Evet ben de gerekli olduğuna inanıyorum ve asm de pek birşey yapılmıyor yukarıda da özetledim mesela. İnsan sorduğu şeye cevap alamıyor.
Canım onunki uyuyor kendi kendine. Ve kısa sürede alıştı. O daha 4 aylık falandı rutin uyguluyordu. Banyo kitap masal vs emzik ve uyku arkadaşı da kullanıyor. Aklında birşeyler varsa sorabilirim yine
Aynen bizim ki de almıyor biberonBiberon almayanlar ne yapacak pekiiii... Ühüüü
Bizim de dün aynıydı 3 bacak 1 ağızdan olduBu 6. Ay aşıları neymiş ya ilk defa ateşi çıktı bide dişle karışınca berbatız 10dkda uyuyan çocuk 2 saattir sallanmayla bile uyumuyor
Maxi cosi rubi isofix ben memnundum iki kademeliydi uyunca altdan çekince yatıyor gibi oluyorduHangi modeldi hatırlıyor musun?
sizede geçmiş olsun canımBizim de dün aynıydı 3 bacak 1 ağızdan oldu
aynen ya bitirdi beni bu diş vallahi bitirdi. Gece 3e kadar oturdu sabah 7de geri agliyor emse de uyumadi.İlk diş daha zor gibi geldi bana. Aylar öncesinden başladı huzursuzluğu bizim çünkü. Belki hepsi aynı etkide çıkmıyordur canım.
benim doktorum muhallebi verebilirsiniz dedi, su veya anne sutu ile. Dondurucuda da anne sutu var, kullanmazsam ziyan olacak o yuzden muhallebi yapip veresim var. Yulaf kotu bir sey degil ki. Ayrica asm deki yemek yedir diyor da yaptigimiz yemekler yagli baharatli tuzlu salçaliben yaptım hazır Yulaflı hipp aldım ama çokk az yedi. Daha da yer mi hiç bilemedim ya bulamaç gibi bişi. Çok çok aralarda veririm zaten bebe bisküvisi veriyorum tahıl için hatta tam buğdaydan ekmek bile tattırdım yoğurt içinde. Bilemedim canım asmdeki hemşire öyle şeyler verme bebeğine yemek yedir dedi :/
Üst dişin yanındaki sol diş geldi. Şimdi sağ taraftaki kabarmış ama hala gelmedi . Bizim kızlar çok erkenci cıktı.Diş jeli rahatsız ediyor gibi geldi bana dün calgel kullandım. Uyutmustum 15 dk sonra ağlayarak uyandı sürekli ağzını açıp kapatıyordu. Hani biz susayınca yaparız ya rahatsız olmuş gibiydi emince sakinleşti. Pırasa kopmazmı ? 4 dişi var şu an, üst iki dişin hemen yanlarında birer tane daha kabarmış bu dişlerin çıkma sırası nasıl acaba. Biraz bakınmıştım internette 10.ayda çıkar yazıyordu. C Cersei92 5.diş hangisi geldi sizin. Daldan dala atlıyorum ama ben kızı sallıyorum kocam horluyor kafamdan yastık basmak gibi düşünceler geçiyor su an
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?