2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bu k.v ler neden surekli saçmalama konusunda zirve yapar hey Allah'ım yaaaaaa
Büyüdüğünde ayni seyi yapsa kinarlar .Temellerini kendileri atiyor .

Tam yüzüne eğdir evet oğlum tükür şimdi de görsün kv :)
Ya hep köstek olmayın azcık insan olun diyesim geliyor
Bebek de olsa bir birey .Su an her seyi taklit etme donemindeler .Zekaları gelistikce taklit becerileri de sekil degistiriyor .Guzel seyler ogretip katki saglamak varken tercih ettikleri seyler tükür puf yap..Bir de vur ah yap diyorlardi .Esim de bir kez dedi onlarin yanda .Esime patladim iyi oldu mesaji alip sustular .
Sanki sirk hayvani cocuk ...

Kizlar biz 9 unda 5. Ayimizi doldurduk tadimlara baslayayimmi sizce birde henuz mama sandalyesi almadim tadinlari nasil yaptirmam gerekiyor bir sorum daha var pirinc ununu falan su ile mi pisiriryorsunjz

Benimkilerde eskisine göre mamayı daha az içmeye başlarılar. Aynen sürekli döküyorum bende. Az yapiyim dedim bir kaç kere bu seferde içesi geldi bitti diye ağladılar riskede giremiyorum

Ben baldan anneyi aradım bilgi almak için. Ağlatmadan bir yöntem yaptıklarını söyledi ama bir ay sürüyormuş.

Kemik suyu böyle biraz koyu renk oldu sizin de mi oyleydi ? 12 saat ocaktaydi. Bir de içinde toz gibi şeyler var onlar ilik mi acaba
Eline sağlık canım benimkilerde aynen böyle oluyor ama ben 12 saat hiç uğraşmadım düdüklü tencerede 1 saat falan tutuyorum. Yani benim düdüklü 25 dakikada kart horozu bile pişirir dahası elimden gelmiyor vesselam var olan kolajenle yetiniriz bizde. Ayrıca senide saygıyla selamlıyorum.

Ya ben normal tencerede 1 saat haşladım hehe et suyu yaptım diyorum birde. 12 saati görünce ayyy oldum. Bir sürüde var dondurucuda neyse light başladı bebekler :)

Evet onun baya pisirmeme rağmen un kokusu gitmedi sacma sapan birşey oldu kızda sevmedi
Ben yulaf unu ile muhallebi yaptım yani sadece su ve yulaf unu sonra içine buharda pişmiş balkabağı ekledim ve onu yediler. Bir kerede içine muz ekledim onuda yediler ama ben artık yapmıyorum. Bebeklerin kilosu normal o yüzden gerek yok dedi dr.

Ben baldan anneyi aradım bilgi almak için. Ağlatmadan bir yöntem yaptıklarını söyledi ama bir ay sürüyormuş.
Aynen bana da süre veremediklerini söylediler. Ağlatmadan uyguladıkları için bebek ne zaman istedikleri cevabı verirse o zaman ikinci aşamaya geciyorlarmis.
Ama eşime ben Ahu tukelinkini uygulamicam baldan anne alalım bir de dersem:

Ya ben normal tencerede 1 saat haşladım hehe et suyu yaptım diyorum birde. 12 saati görünce ayyy oldum. Bir sürüde var dondurucuda neyse light başladı bebekler :)
Canım mum ışığında 12 saatin bendeki karşılığı bu zaten mutfağım apartman boşluğuna açılıyor ve ev yemek kokuyor diye herşeyi ya fırında yada düdüklüde yapmaya başladım.
Ben artık olduğu kadarın peşindeyim yoksa iki bebe, bir k.v., bir bakıcı, bir koca ve rahatsız bir patron ile benim üstüme toprak atarlar.

aynen sonsuzun söylediğini diyeceğim bende, sizle beraber masada kendi yemeklerini yedirin. Sabah kahvaltı ve akşam yemeği sizle yesin

sağol canım, bakalım zorda kalırsam vericem onu zaten tahıl alıyor sabahları kendi yaptığım bebek bisküvisini veriyorum

Ay ben hiç anlamam incik neresi diye
Kayınpeder küçükbaş kurbanlarından ayırmış bize "al toruna kemik suyu yaparsin" dedi
Kuzu iyi olmuş ama o kadar saat laynatmana gerek yok, ilk yeşil posası çıkınca üstünden üstünden kevgirle al at.2.5- 3 saat kaynat yeterli iliğini de bıçakla sıvarsın. İncik denen şey hayvanın dizden ayak bileğine kadar olan yeri/bacağı.
Ben dana iliginden yaptim benimki biraz daha acik oldu. 16 saat kaynattim artik parcalandi ilik milik kalmadi. Afiyet olsun kuzucuga.
Anam öldürmüşsünüz iyice o kadar çok uzun süre.

Benimki de , oğlumun dişi çıktı diye amcasına halasına elini ağzına sokup baksın diye diretti. Önce kibarca söyledim olmaz diye, sonra baktım anlamıyor gel dedim aç ağzını! elimi sokup dişine bakıcam! olmaz diyorum ısrar ediyorsun! o bebek diye herkes elini sokamaz ağzına !! dedim artık yapamıyor öyle saçmalıkları ...
Kizlar biz 9 unda 5. Ayimizi doldurduk tadimlara baslayayimmi sizce birde henuz mama sandalyesi almadim tadinlari nasil yaptirmam gerekiyor bir sorum daha var pirinc ununu falan su ile mi pisiriryorsunjz
doktorunuza danışın canım ek gıda için genel olarak 180 gün kabul görülür. Mama sandalyesi içinde bebeğin destekli/ desteksiz oturuyor olması gerekir.

Mutsuzluk, 1 kilo sütle mayaladigin labnenin tutmamasıymiş meğer...
çok fazla değil mi ölçü 1 hafta yese bitirmez sanki. Labne 4-5 günlük ideal oluyor.. sonrası sulanıyor çok. .

Bana akil verecek yokmu
Mevsim sebze ve meyvelerini araştırıp her birini 3 gün arş arda aynı yiyeceği veriyorsun seninki biraz küçül olduğu için ilk gün 1 çay kaşığı 2. Gün 2 çay kaşığı 3. Gün 3 çay kaşığı tadım yaptırırsın alerjisi yoksa o meyve ve sebzeleri uygun olanlarla birleştirip yedirirsin

Yani oturtunca yastikla falan oturuyor hemen yikilmiyor ama one yigiliyor malesef druma henuz gitmedim burada hava cok soguk

Tesekkur ederim canim aslinda ben biraz daha beklemek istiyorum ama etrafimdakiler sanki kotu anneymisim gibi davraniyor bende olsa sunu yerdi bunu yerdi yazik cocuga mamaya kalmis falan canim sklyr

Yani oturtunca yastikla falan oturuyor hemen yikilmiyor ama one yigiliyor malesef druma henuz gitmedim burada hava cok soguk
o şekilde oturamaz zaten öne eğiliyorsa canım hiç yorma bebeğini, biraz daha sabret oturtmak için en azından 6 ayını doldursun.
Ek gıdalara geçiş bebeğin durumuna göre değişir yani o yüzden canım, mesela kilosuna göre belki pirinç unu muhallebi hiç vermene gerek kalmayacak. Genelde sebze püresi/meyve püresi/yoğurt/ muhallebi şeklinde birer hafta ara ile yeni beslenmeye girerek başlıyorsun. Diyelim öce sebze püresi ile başladım, bir hafta sonra meyve püresi tadımlarına daha sonraki hafta yoğurt şeklinde ilerliyorsun. Mevsim sebze ve meyvelerini tattırıyorsun sebzeler buharda ya da çok az su ile püre olacak şekilde haşlıyorsun. Meyveleri cam rendede rendeleyip suyuyla posasıyla beraber veriyorsun tadımların ölçüsü ilk gün çaykaşığı 2.gün tatlı kaşığı/ 3.gün yemek kaşığı şeklinde...yerse tabii... Asla zorlama yok ağzına zorla sokmak yok. Her besin sebze veya meyve 3 gün tadım yapılıyor yani 3 gün hep patates sonra 3 gün hep havuç şeklinde ilerleyerek. Sevdiği ve alerji belirtisi göstermediği sebze meyveleri sonra karıştırarak da verebiliyorsunuz. Sebzelere sonraki hafta bir çay kaşığı zeytinyağı ilave edebilirsin. Et tavuk ilavesini vs onları doktorun söylesin çünkü bunlar hemen verilecek yiyecekler değil.7 ay dolunca gibi başlanıyor. Umarım faydalı olmuşumdur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…