- 1 Haziran 2017
- 8.204
- 11.846
- 248
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #77.881
Genelde bizi yalancı çıkartıyorlar
Ayrıca ben yapamazdım , bırakamazdım yani , zaten bu aralar beni görmeden durmuyor hiç bir yerde , bende onsuz duramam uyku tutmaz
yoğurt bizdede gaz yaptı canım zaten ek gıdaya geçince her açışta farklı kakayla karşılaşıyorum kan damlasındanda olabilir yoğurt tandaKızlar oğlumu her uyumaya yatırdığımda ıkınıyor hiç susmuyo nefesi nasıl yetiyo anlamıyorum gazlı bi bebek değildi zaten büyük tuvaletini 2 kez yaptı bugün üstelik. Nedeni ne olabilir ? Dışkısı koyu yeşil kına yeşili yani bildiğiniz. Eşim kan ilacından olabilirmiş dedi neden bilmiyorum yoğurt flan veriyorum ondan mı ki ? Ikın ıkın anca uykuya dalıyo ya ilk defa yapıyo bunu son 3 gündür ve uyumak için yatırdğmda ıkınarak uykuya dalıyor.
Bence ararlar susturamıyoruz diye sana da inanmış olurlar ama şahsen ben cesaret edemezdim bırakmayaKızlar havuç bizi kabız yaptı.
Bugün kaynanalara gittk.
Oğlan kayunvalidemde kaldi
Illa bırak disarda yağmur var var sabah a kadar uyur zaten dedi.
Eşimde
Hem yağmur var diye hemde gece uymadığına inanmadıkları için bıraktı.
Içim rahat değil ama inşallah bana yaptığını onada yaparda azcik hak verir.
Canım bu program olarak var mı yoksa sadecee internetten mi grilyor. Program olsada telefna indrsekEk gıda süreci ile kaynak arayışımda güveneceğim bir şey buldum sanırım. Belki daha önce paylaşan olmuştur, gurmebebek diye bir site var.
Şöyle tanıtmışlar kendisini:
gurmebebek.com hakkında
Çocukların dünyadaki ilk yıllarındaki beslenmesi ilerideki boyunu, zekasını, sağlığını, diyabet, kanser gibi hastalıklara yatkınlığını, yaşam süresini belirliyor. Amerika’da ilk kez, kötü beslenme nedeniyle yeni neslin yaşam süresinin mevcut nesilden 5 yıl daha kısa olacağı öngörülüyor.Çocukların yemekle olan ilişkisi onların sadece fiziksel gelişimlerinde değil, bedenlerini kontrol edebilmekle başlayan özgüven duygularının gelişiminde ve ilerideki sosyal yaşamlarında bile etkisini gösteriyor.
Ancak ne yazık ki Türkiye’de ek besinlere geçişten itibaren bebeklerin beslenmesi kulaktan dolma ilerliyor. Doktorlarla yapılan aylık görüşmeler bu konudaki bilinçlenme için yetersiz kalıyor. Birçok bebek, yetersiz bilgi ya da ilgi nedeniyle ya iyi beslenemiyor ve genetik büyüme potansiyellerine ulaşamıyor; ya da kalitesiz karbonhidrat ve yağ ağırlıklı beslenerek ileride obezite, diyabet gibi hastalıklara yatkınlık geliştiriyor.
Nisan 2012’de kurulan Gurme Bebek’in içeriği 1,5 yıl süren araştırma ile, önemli kaynaklar ve uzmanlar öncülüğünde hazırlandı. Gurme Bebek’te birçok pediyatrist, emzirme danışmanı, beslenme uzmanı, pedagog, gıda mühendisi ve şefle işbirliği yaptık, halen yapıyoruz. Gurme Bebek, bu farklı alanlardan uzmanların bilgilerini bir araya getiriyor; kesintisiz ve ücretsiz olarak olarak www.gurmebebek.com ve diğer erişim kanalları üzerinden paylaşıyor. Bu bilgileri 650’nin üzerinde kategorize tarif ile destekliyor. www.gurmebebek.com’da, forum ve facebook sayfasında hergün binlerce anne sohbet ediyor, danışıyor, gelişiyor. Ayrıca katkıda bulunuyor, yaratıcı ve sağlıklı tariflerini Gurme Bebek’te yayınlıyor.
...
Başladım işe 3 gün oldu iki bebekle evde koşturmayı tercih ederim yani ama maalesef mecburiyetler var. Cok şükür yuvarlanıp gidiyor benimkilerde.Elbette canım seninde yoğun geciyordur nasıllar ogluslarin seninkiler abi 1ay öndesin nasıllar işe basladinmi
Geçen hafta toz yapamamıştım biraz ıhlamur demleyip onunla ezmiştim yani 60cc yetiyor.Hmm toz halindee anladım, bende diyorum nasıl yiyecek 6 aylık bebik bunu :)
ocagımıza incir ağacı diktilerOnu da aldım bakalım yolda :)
Ben yalnızca sitesine baktım canım.Canım bu program olarak var mı yoksa sadecee internetten mi grilyor. Program olsada telefna indrsek
Canim özel zaman ayirmana gerek yok .Zaten sen de yapiyorsundur bir çoğunu. Cok kolay kavriyorlar .Mama yedirirken kaşığı tutuyor .Bazen denemek icin birak annem diyorum hemen parmaklarini aciveriyor .Dun esimin saclarini tutmus nasil cekiyor .Birak diye yalvardi birakmadi .Aaa hadi birakalim dedim koyverdiMaşallah canım. Sizden öğrenecegim çok şey var. Kendimi çok yorgun hissediyorum. Hiçbir şey arastiramiyorum sadece temel ihtiyaçlara yoğunlaştım
Kabiz yapmadi ama gaz yapti .Bu arada balkabağı kabız yapar mı? Kakasını düzenli yapıyor ama keçi kakası gibi maalesef
Daha alışveriş yapmadim .Ama simdiye kadar kullandigim seylere dikkat ettim .Mesela kabak tadimi yaptırmiyacam .Marketten alip yemegini yapınca bile kokuyor mevsimi olmadığı icin.Kızlar sizler vericeğiniz şeyleri organikmi alıyosunuz. Yani irmik vs olan mamalardan veren oldumu bilmiyorum ama organikmi bulup aldınız yoksa bizlerinde yediğindenmi kullandiniz
Yoğurt bizde deli gibi gaz yaptı. Çocuğum bayila bayila yedigi halde sadece 7 gun verebildim .Kızlar oğlumu her uyumaya yatırdığımda ıkınıyor hiç susmuyo nefesi nasıl yetiyo anlamıyorum gazlı bi bebek değildi zaten büyük tuvaletini 2 kez yaptı bugün üstelik. Nedeni ne olabilir ? Dışkısı koyu yeşil kına yeşili yani bildiğiniz. Eşim kan ilacından olabilirmiş dedi neden bilmiyorum yoğurt flan veriyorum ondan mı ki ? Ikın ıkın anca uykuya dalıyo ya ilk defa yapıyo bunu son 3 gündür ve uyumak için yatırdğmda ıkınarak uykuya dalıyor.
Cesaretinden dolayı alkisliyorum .Oglumun orda kalmasini teklif dahi edemezler .Sadece sunnette 40 dk ayri kaldim .Omrumden ömür gitti .Baygınlık gecirdim hatta .Kızlar havuç bizi kabız yaptı.
Bugün kaynanalara gittk.
Eşimde
Peki irmiği fln nerden aldn internettenmi yoksa markettenmiBen herşeyi organik alıyorum canım. Yani soğandan, elmadan bal kabağından tut; lor, beyaz peynir, tereyağ, unlar, irmik, tavuk vs. Herşey ama mutfakta onların rafı ayrı buzdolabında bile bize yer kalmadı artık. Hazır karışım mama almıyorum sadece kriz anları için formül mama bulunduruyorum.
Bir fikrim yok . Keske once inek sutuyle deneseydin .Sütünün bosa gitmesine üzüldüm.Kızlar nohutla yoğurt mayalamaya çalışmıştım dün, ama olmamış hala süt gibi duruyor. Sütü mayalamaya sıcaklığına getirip içine 15nohut attıp kapağını kapattım. Küçük bir havluya sarıp peteğin üstüne koydum. Bebeğimde süt alerjisi olduğu için anne sütüyle yapmıştım. Neden olmadı ki? Çok üzgünüm
canım anne sütüyle yoğurt tutmuyormuş bende yapacaktım bi arkadaşım denemiş tutmuyor dedi denemedim o yüzdenKızlar nohutla yoğurt mayalamaya çalışmıştım dün, ama olmamış hala süt gibi duruyor. Sütü mayalamaya sıcaklığına getirip içine 15nohut attıp kapağını kapattım. Küçük bir havluya sarıp peteğin üstüne koydum. Bebeğimde süt alerjisi olduğu için anne sütüyle yapmıştım. Neden olmadı ki? Çok üzgünüm
Eli fazlasıyla boş biri birşey uydurdu diye çeşit yapmak zorunda değilsin bos olarak ver bebek var de2 komsuya verilecek 6 tane emanet tabak var. Ustume yük oldu ..Hayir hepsi farkli sekilde biri servis tabagi biri corba kasesi falan filan .Cok sacma .Esim gelince oglusa baksin da 2 3 çeşit yapip vereyim .Bu tabak alışverişini hic sevmiyorum.
bu donem anneden ayrilik kaygisi yasiyorlar keske birakmasaydin... Kv ister inansin ister inanmasin ne onemi var ki?Kızlar havuç bizi kabız yaptı.
Bugün kaynanalara gittk.
Eşimde
cok tesekkur ederim canim. Oglanin yemedigi yogurtlari degerlendirmek lazimEki Görüntüle 2222101
Bu çocuk aç kitabından canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?